Spektakelstuk in Kortrijk eindigt met late en verdiende gelijkmaker van Charleroi

  1. 45' - Doelpunt strafschop - Faïz Selemani (1 - 0)
  2. 43' - Geel - Jackson Tchatchoua
  1. 90+5' - Doelpunt - Ali Gholizadeh (2 - 2)
  2. 90+4' - Geel - Kristof D'Haene
  3. 90+2' - Geel - Karim Zedadka
  4. 90+1' - Geel - Dylan Mbayo
  5. 89' - Verv. Marlos Moreno door Dylan Mbayo
  6. 83' - Verv. Mathias Fixelles door Abdelkahar Kadri
  7. 78' - Verv. Jackson Tchatchoua door Karim Zedadka
  8. 78' - Verv. Anass Zaroury door Mamadou Fall
  9. 73' - Doelpunt - Rachid Alioui (2 - 1)
  10. 71' - Geel - Stelios Andreou
  11. 71' - Verv. Stefan Knezevic door Loïc Bessile
  12. 70' - Verv. Habib Guèye door Rachid Alioui
  13. 64' - Doelpunt - Shamar Nicholson (1 - 1)
  14. 53' - Verv. Adem Zorgane door Ali Gholizadeh
  15. 46' - Geel - Stefan Knezevic
  45'penalty goalFaïz Selemani1 - 0
  64'goalShamar Nicholson1 - 1
  73'goalRachid Alioui2 - 1
  90+5'goalAli Gholizadeh2 - 2

  KV Kortrijk en Charleroi hebben de voetballiefhebber een leuke wedstrijd bezorgd. Met een doelpunt in de 95e minuut als afsluiter. Invaller Gholizadeh maakte nog verdiend gelijk voor de bezoekers.

  KV Kortrijk - Charleroi in een notendop:

  • Sleutelmoment: KV Kortrijk telt de seconden af tot het laatste fluitsignaal, maar Gholizadeh heeft nog één actie in huis. Hij passeert zijn bewaker en trapt via een Kortrijks been raak.

  • Man van de match: Ali Gholizadeh was als invaller de bepalende figuur bij Charleroi. Hij lag met een splijtende pass aan de basis van de 1-1 en tekende zelf voor de late 2-2.

  • Opvallend: Scheidsrechter Bram Van Driessche trok 6 keer geel vandaag. Daarmee zit hij na 7 wedstrijden aan 58 kaarten, of een gemiddelde van iets meer dan 8 per wedstrijd.

  Bekijk de goals uit Kortrijk - Charleroi (2-2)

  Selemani opent de score vanaf de penaltystip

  Na een studieronde van een tiental minuten opende Kortrijk de debatten met een flinke uithaal van Moreno, waar Koffi de nodige moeite mee had. Charleroi antwoordde met kansen voor Morioka en Van Cleemput, Ilic was tweemaal bij de pinken.

   

  De wedstrijd bleef vlot op en neer golven. Nicholson, die met een masker speelde na zijn jukbeenbreuk, liet zich gelden in de zestien meter, maar miste precisie bij de afwerking. Bij Kortrijk bleef het meeste gevaar van Moreno komen. Hij zag een nieuwe uithaal tegen de dwarslat eindigen.

   

  Een 0-0-ruststand leek in de maak, tot Selemani aan een dribbel begon en de bal tegen de uitgestoken arm van Tchatchoua knalde: penalty voor Kortrijk. Selemani nam zelf zijn verantwoordelijkheid, stuurde Koffi de verkeerde kant uit en schonk Kortrijk zo alsnog de voorsprong.

  Kortrijk geeft overwinning opnieuw uit handen

  De tweede helft kwam net als de eerste maar traag op gang. Pas op het uur kwam er weer wat vaart in de partij. En deze keer was het Charleroi dat mocht juichen. Invaller Gholizadeh spleet de KVK-defensie open met een geweldige steekpass, Nicholson hoefde de gelijkmaker maar binnen te duwen.

   

  Maar ook bij de thuisploeg was er een invaller die zich graag wilde tonen. Alioui zette zich achter een vrije trap en krulde de bal heerlijk over het muurtje, buiten het bereik van Koffi: Kortrijk opnieuw op voorsprong.

   

  Kortrijk wilde een scenario als tegen Zulte Waregem absoluut vermijden en verdedigde de voorsprong met hand en tand, maar diep in de blessuretijd ging het toch weer mis. Gholizadeh bekroonde zijn sterke invalbeurt met de 2-2 en bezorgde Kortrijk zo een tweede kater in een week tijd.

  Still: "Genoeg kansen om twee matchen te winnen"

  • Edward Still (Charleroi): "Dit is een grote ontgoocheling. We hebben genoeg kansen gecreëerd om twee wedstrijden te kunnen winnen, maar we hebben er slechts twee van benut. En de goals die we incasseren, zijn een penalty en een vrije trap. Het is wel een feit dat we te veel kansen aan Kortrijk gaven, maar wij waren wel de betere en de dominante ploeg."

   "Ik ga zeker niets zeggen over de scheidsrechter. Hij is een van de beste in België. Als het een penalty was en als het een vrije trap was, dan is dat zo. Maar onze muur bij de 2-1 was niet goed genoeg. Onze doelman weet dat ook, maar de rest van de ploeg moet dat ook direct zien. Dat is superjammer."

  • Luka Elsner (KV Kortrijk): "Het is heel frustrerend dat dit ons opnieuw overkomt. Je kunt één keer een zege uit handen geven in de slotfase, maar dan moet je daaruit leren. Dat hebben we niet gedaan en dat is jammer. Uiteindelijk verliezen we vier punten in samengeteld vijf minuten tijd. Dat is een probleem."

   "Het was zeker een heel mooie wedstrijd. Wij maken progressie in aanvallend opzicht, maar slikken nog te veel tegendoelpunten. Daar moeten we toch een beter evenwicht in vinden, want we kunnen niet elke wedstrijd drie keer scoren."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 97. Einde. Het zit erop! Charleroi haalt twee keer een achterstand op en pakt een puntje mee uit het Guldensporenstadion. De 2-2 van Gholizadeh viel pas diep in de blessuretijd. .
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 95 door Ali Gholizadeh van Charleroi. 2, 2.
  4. tweede helft, minuut 95. Dan toch nog de gelijkmaker! Charleroi sleept in de blessuretijd toch nog een punt uit de brand! Gholizadeh pikt de bal mee in de zestien meter en ziet zijn schot via het been van D'Haene in doel verdwijnen: 2-2. .
  5. Gele kaart voor Kristof D'Haene van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 94
  6. tweede helft, minuut 93. Kortrijk ontsnapt even aan de druk van Charleroi en probeert het af te maken op de counter, maar Mbayo noch Alioui kan het afmaken. .
  7. Gele kaart voor Karim Zedadka van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 92
  8. Gele kaart voor Dylan Mbayo van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 91
  9. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KV Kortrijk, Dylan Mbayo erin, Marlos Moreno eruit
  10. tweede helft, minuut 86. Charleroi voert de druk nog eens op in de slotminuten, maar Kortrijk geeft voorlopig niets meer weg. Wordt het 0 op 9 voor Charleroi? .
  11. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KV Kortrijk, Abdelkahar Kadri erin, Mathias Fixelles eruit
  12. tweede helft, minuut 81. Nog maar eens Ilic. Nicholson loopt slim weg in de rug van de verdediging, maar moet dan trappen vanuit een scherpe hoek. Ilic pareert, en dat doet hij ook bij de daaropvolgende hoekschop. .
  13. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Charleroi, Karim Zedadka erin, Jackson Tchatchoua eruit
  14. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Charleroi, Mamadou Fall erin, Anass Zaroury eruit
  15. tweede helft, minuut 77.
  16. tweede helft, minuut 74. Opnieuw Alioui. Alioui scoort ei zo na twee keer in twee minuten, maar zijn schicht gaat via de dwarslat over. .
  17. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 73 door Rachid Alioui van KV Kortrijk. 2, 1.
  18. tweede helft, minuut 73. Alioui met de fraaie 2-1! De pas ingevallen Alioui krult een vrije trap heerlijk over het muurtje en in de bovenhoek. Koffi staat aan de grond genageld: 2-1 voor Kortrijk. .