Onmondig Cercle gaat ook tegen Union de boot in

  1. 24' - Geel - Teddy Teuma
  2. 23' - Geel - Leonardo Da Silva Lopes
  1. 88' - Verv. Deniz Undav door Felipe Avenatti
  2. 84' - Doelpunt - Loic Lapoussin (0 - 3)
  3. 83' - Verv. Dante Vanzeir door Kaoru Mitoma
  4. 81' - Geel - Waldo Rubio
  5. 81' - Verv. Boris Popovic door Alex Millán
  6. 79' - Doelpunt - Dante Vanzeir (0 - 2)
  7. 74' - Verv. Jesper Daland door Hannes Van der Bruggen
  8. 73' - Verv. Franck Kanouté door Charles Vanhoutte
  9. 70' - Geel - Siebe Van der Heyden
  10. 65' - Verv. Rabbi Matondo door Waldo Rubio
  11. 65' - Verv. Dino Hotic door Olivier Deman
  12. 60' - Doelpunt - Dante Vanzeir (0 - 1)
  13. 58' - Verv. Senne Lynen door Lazare Amani
  60'goalDante Vanzeir0 - 1
  79'goalDante Vanzeir0 - 2
  84'goalLoic Lapoussin0 - 3

  Cercle Brugge blijft de klappen incasseren. Ook tegen Union moest het met lege handen afdruipen. De promovendus maakte het verschil in de tweede helft met twee goals van Vanzeir en een treffer van Lapoussin. Cercle raakt zo na een 0 op 9 niet weg uit de gevarenzone. Union is voorlopig alleen leider.

  Cercle Brugge - Union in een notendop:

  • Sleutelmoment: Tot ongeveer 10 minuten voor het einde mag Cercle blijven hopen op een ommekeer, maar na de tweede treffer van Vanzeir is het over & out voor de thuisploeg. Lapoussin steekt het mes enkele minuten later nog wat dieper in de wonde.

  • Man van de match: Dante Vanzeir was nagenoeg een uur niet te bespeuren, maar toonde nog maar eens hoe weinig hij nodig heeft om te scoren. Met zijn twee treffers, telkens op aangeven van spitsbroeder Undav, maakte hij opnieuw het verschil voor Union.

  • Opvallend: Enkel de eerste thuiswedstrijd van het seizoen leverde wat op voor Cercle. Tegen OH Leuven kon het begin augustus een 1-1-gelijkspel afdwingen. Nadien volgden 4 thuisnederlagen op rij tegen Anderlecht, STVV, Eupen en nu dus ook Union.

  Bekijk de goals uit Cercle Brugge - Union (0-3)

  Deklat houdt Union van voorsprong

  Op eigen veld kon Cercle dit seizoen in 4 wedstrijden amper 1 punt sprokkelen. Hoog tijd dus voor de staartploeg om de 3 punten eindelijk eens thuis te houden. Het begin was in elk geval veelbelovend. Na slordig balverlies bij Union kon Denkey Matondo lanceren, maar die besloot van dichtbij pal op Moris.

   

  De reactie van Union liet niet lang op zich wachten. Lapoussin kreeg op aangeven van Undav een uitgelezen kans om de score te openen, maar hij wrong ze de nek om met een ondermaatse afwerking en zo kon Didillon ingrijpen.

   

  Halfweg de eerste helft was de Cercle-doelman wél kansloos op een vrije trap van Teuma. Gelukkig voor Cercle bracht de lat redding. Geen van beide ploegen kwam dichter bij de openingsgoal in een flauwe eerste helft, die bol stond van de slordigheden.

  K.O.! Moris trapt de bal tegen het hoofd van Matondo

  Vanzeir maakt het verschil voor Union

  Felice Mazzu greep in tijdens de rust en bracht met Van der Heyden en Lynen twee frisse krachten tussen de lijnen bij Union. Voor Lynen zat die invalbeurt er al na 10 minuten op. Na een stevig duel met Hotic moest hij geblesseerd van het veld gedragen worden.

   

  Een stevige domper voor Lynen en Union, maar de bezoekers gingen razendsnel van verdriet weer naar vreugde. Na een knappe één-twee met Teuma kreeg Undav de bal tot bij zijn spitsbroeder Vanzeir en die toonde nog maar eens zijn neus voor goals: 0-1 op het uur.

   

  Vanderhaeghe wisselde bijna een halve ploeg om het tij te keren, maar Union kwam nauwelijks in de problemen. Integendeel, in de slotfase duwden de bezoekers het mes nog wat dieper in de wonde.

   

  Na onzorgvuldig verdedigen bij Cercle kon Undav nog maar eens zijn maatje Vanzeir lanceren en die toonde opnieuw zijn torinstinct met een feilloze afwerking. Mitoma maakte  het nog wat erger voor Cercle. De vervanger van Vanzeir stond amper op het veld toen hij uitpakte met een wervelende actie op links en Lapoussin de 0-3 aanbood.

  Keeper of verdediger? Moris met een uitstekende tackle

  Vanderhaeghe: “Mijn verdediger werd buiten strijd gezet”

  Opnieuw een baalavond voor Yves Vanderhaeghe, zijn Cercle moest alweer een nederlaag incasseren. “0-3, dat zegt genoeg. De cijfers zijn heel zwaar. Eenmaal je op achterstand staat, geef je natuurlijk ook meer ruimte weg. Zij waren ook efficiënt in de aanval. Ik heb wel een opmerking bij de eerste tegengoal. Daar wordt op de voet van mijn verdediger (Popovic, red.) gelopen. Je kan het ook zien dat er op zijn voet getrapt is.”

   

  “Het was misschien niet opzettelijk, maar het is wel een fout. Daar wordt mijn verdediger buiten strijd gezet en verliezen we de wedstrijd. Ik begrijp niet dat de VAR niet ingeschakeld werd. Onze eerste helft was nochtans bemoedigend. We hadden controle en hebben niks weggegeven. Maar dan heb je een goal nodig om zelf eens te kunnen genieten van de ruimte op de counter."

   

  Met 0 op 9 neemt de druk nog meer toe op Vanderhaeghe. “Ik ga al lang genoeg mee in het voetbal. Als het niet gaat, dan is het de trainer. Als het wel gaat, dan zijn het de spelers. Ik sta recht in mijn schoenen, ik werk keihard. Ik ben heel graag trainer van Cercle Brugge en ik zou dat heel graag nog lang blijven, maar die beslissing ligt niet bij mij.”

   

  “We hebben niet genoeg punten voor wat we al gebracht hebben. Dat is jammer, maar we hebben nog 24 matchen om te reageren. Daar zit dus nog voldoende marge om nog veel goed te maken.”

  Mazzu: “Goede reactie getoond”

  Felice Mazzu besefte dat Union ondanks de zege niet zijn beste wedstrijd gespeeld had. “We zijn vandaag pragmatisch geweest. Onze eerste helft was bijzonder slecht. We hadden veel geluk dat we met 0-0 de kleedkamer in konden.”

   

  “We hebben niet ons spel gespeeld, maar dat kan gebeuren. We komen uit 1B en we kunnen niet elke wedstrijd top zijn. In de tweede helft hebben we een goede reactie getoond. Qua mentaliteit en focus was het veel beter na de rust.”

   

  Ondanks de driepunter bleef de Union-coach toch met een dubbel gevoel achter. “Wat resultaten betreft, gaat het ons voor de wind. Helaas verliezen we vandaag een speler met Lynen. Het ziet er toch behoorlijk ernstig uit.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. Boegeroep van de Cercle-aanhang. Hun team gaat ook tegen Union met zware 0-3-cijfers de boot in. Vanzeir scoorde twee keer voor Union, Lapoussin plaatste het slotakkoord. .
  3. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Union, Felipe Avenatti erin, Deniz Undav eruit
  4. tweede helft, minuut 88. Na Vanzeir mag ook Undav gaan rusten bij Union, Avenatti is zijn vervanger. De buit is binnen voor de bezoekers. .
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 84 door Loic Lapoussin van Union. 0, 3.
  6. tweede helft, minuut 84. Lapoussin bekroont actie van Mitoma. Het wordt nog erger voor Cercle. Mitoma staat amper op het veld en pakt meteen uit met een wervelende actie op links. Hij krijgt de bal ook nog tot bij Lapoussin en die maakt het beheerst af. .
  7. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Union, Kaoru Mitoma erin, Dante Vanzeir eruit
  8. tweede helft, minuut 82. Daar is dan toch nog Millan bij Cercle. Hij neemt de plaats in van Popovic. Kan hij nog voor mirakel zorgen voor Cercle? .
  9. Gele kaart voor Waldo Rubio van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 81
  10. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Cercle Brugge, Alex Millán erin, Boris Popovic eruit
  11. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 79 door Dante Vanzeir van Union. 0, 2.
  12. tweede helft, minuut 79. Vanzeir doet het weer! Cercle krijgt nog maar eens een zware tik. Opnieuw is het Undav die zijn maatje Vanzeir lanceert en die werkt het koelbloedig af. Het lijkt over & out voor de thuisploeg. .
  13. tweede helft, minuut 76. Deman kan nog net naar een indraaiende voorzet glijden, maar hij kan onvoldoende kracht op de bal zetten. Moris moet zo toch nog eens in actie komen. .
  14. tweede helft, minuut 74. Millan blijft op de bank. Nog maar eens twee invallers erbij voor Cercle. Van der Bruggen en Vanhoutte krijgen nog een kwartier om de motor van de thuisploeg op gang te krijgen. Daland en Kanouté worden naar de kant gehaald. Millan blijft verrassend genoeg op de bank.  .
  15. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Cercle Brugge, Hannes Van der Bruggen erin, Jesper Daland eruit
  16. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Cercle Brugge, Charles Vanhoutte erin, Franck Kanouté eruit
  17. Gele kaart voor Siebe Van der Heyden van Union tijdens tweede helft, minuut 70
  18. tweede helft, minuut 70. Cercle stevent alweer op een thuisnederlaag af, de vierde op een rij. De thuisploeg slaagt er maar niet in om kansen af te dwingen. Moris beleeft een wel erg rustige avond. .
  19. tweede helft, minuut 65. Vervanging bij Cercle Brugge, Waldo Rubio erin, Rabbi Matondo eruit
  20. tweede helft, minuut 65. Vervanging bij Cercle Brugge, Olivier Deman erin, Dino Hotic eruit