Anderlecht mist de kansen, Club creëert er te weinig in leuke topper

  1. 44' - Geel - Eduard Sobol
  2. 15' - Doelpunt - Mats Rits (0 - 1)
  1. 90+1' - Geel - Charles De Ketelaere
  2. 88' - Verv. Francis Amuzu door Anouar Ait El Hadj
  3. 88' - Verv. Noa Lang door Ignace Van der Brempt
  4. 84' - Verv. Joshua Zirkzee door Majeed Ashimeru
  5. 79' - Geel - Éder Balanta
  6. 75' - Doelpunt - Benito Raman (1 - 1)
  7. 73' - Verv. Lior Refaelov door Benito Raman
  8. 70' - Geel - Wesley Hoedt
  9. 70' - Geel - Noa Lang
  10. 66' - Verv. Kamal Sowah door Ruud Vormer
  11. 52' - Geel - Lior Refaelov
  15'goalMats Rits0 - 1
  75'goalBenito Raman1 - 1

  Anderlecht heeft de kloof met Club Brugge in de stand niet kunnen dichten in het onderlinge duel in het Astridpark. Anderlecht kreeg een dreun na een blunder van doelman Van Crombrugge, maar invaller Raman zorgde twee minuten na zijn invalbeurt voor een verdiend punt. Club deelt na 10 speeldagen de leidersplaats met promovendus Union.

  Anderlecht - Club Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Anderlecht kent een knap wedstrijdbegin, maar schiet zichzelf al na een kwartier in de voet wanneer Van Crombrugge de 0-1 zomaar weggeeft. Club geniet een uur lang van dat cadeautje.

  • Man van de match: Benito Raman schonk Anderlecht met zijn doelpunt waar het recht op had. Dat deed hij ook vorige week al tegen Oostende. Kan Kompany na de interlandbreak nog om Raman heen?

  • Opvallend: Noa Lang scoorde in zijn eerste drie duels tegen Anderlecht telkens een doelpuntje, maar vandaag bleef zijn kanon oorverdovend stil. Liet de Nederlander zich iets te veel opjutten door het thuispubliek?

  Bekijk de goals uit Anderlecht - Club Brugge (1-1)

  Van Crombrugge met één flater en twee geweldige saves

  Na de knappe Europese zege in Leipzig trok Club vol vertrouwen af naar Anderlecht, waar een confrontatie met de aartsrivaal wachtte. De thuisploeg hoopte vurig dat het Club van zijn Europese roze wolk kon sleuren en begon dan ook verschroeiend aan de beladen topper.


  Club werd van bij het eerste fluitsignaal stevig onder druk gezet, maar het was Anderlecht zelf dat als eerste onder de druk bezweek. Van Crombrugge was zich van geen kwaad bewust toen hij de bal naar Olsson speelde, maar Rits niet in diens rug had zien staan. Een onderschepping en een schot later stond een ongelukkig Anderlecht plots op achterstand.


  De thuisploeg liet het niet aan het hart komen en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Verschaeren liet die tot twee keer toe liggen en wanneer ook Refaelov de 1-1 naast mikte, trok Club het laken wat harder naar zich toe.

   

  Dat leverde ook enkele kansen op, maar Van Crombrugge leek geen last te hebben van zijn negatieve hoofdrol bij de 0-1. Met geweldige reddingen hield hij Vanaken en Sowah van een knap doelpunt, waardoor het bij dat ene doelpunt bleef in een aangename eerste helft.

  Lang gaat Anderlecht wat uitdagen met frivoliteiten, en krijgt dan charge te verwerken

  Raman is opnieuw supersub, Anderlecht laat de zege liggen

  Anderlecht kon de intensiteit uit de eerste helft niet meteen doortrekken in de tweede, waarin vooral brandjes geblust moesten worden. Eerst letterlijk toen een voetzoeker vanuit de tribunes op het veld werd gegooid, daarna ook figuurlijk toen Harwood-Bellis en Sowah en even later ook Hoedt en Lang het met elkaar aan de stok kregen.


  Door al die randzaken leek Club op weg naar een altijd leuke zege. Kompany wist ook dat zijn elftal een nieuwe impuls nodig had, dus gooide hij onder meer Benito Raman tussen de lijnen. Die sleepte als invaller ook tegen Oostende een punt uit de brand en moest dat vandaag opnieuw doen.


  En Raman stelde niet teleur. Na een knappe ren op rechts zette hij iedereen, Mignolet incluis, in de wind door een voorzet te veinzen. In plaats daarvan trapte hij de bal tussen een gokkende Mignolet en de paal door tegen de netten. Anderlecht leefde weer op en wilde zelfs meer.


  Dat leek het ook te gaan krijgen, maar oog in oog met Mignolet kon Murillo niet snel genoeg afdrukken, waardoor het bij een billijk gelijkspel bleef in het Lotto Park. Daar kunnen beide teams zich ongetwijfeld in vinden, al zal dat vooral bij Anderlecht met een wrange nasmaak zijn.

  Intiem momentje tussen Hardwood-Bellis en Sowah

  Visser begrijpt de pijn van Balanta

  Kompany: "Goeie beurt voor Belgisch voetbal"

  Vincent Kompany (coach Anderlecht): “We hebben vandaag wat kansen gecreëerd, maar daar zat uiteraard meer in. Ook Club kreeg goeie kansen, waarop Hendrik Van Crombrugge kon antwoorden met fantastische saves. We kregen uiteindelijk een goeie wedstrijd te zien en maakten een goeie beurt voor het Belgische voetbal. Na de 0-1 hebben we ook karakter getoond om terug te komen. Talent en kwaliteit hebben we altijd gehad, maar een Anderlecht met karakter is een goed begin.


  Philippe Clement (coach Club Brugge): “We hebben een degelijke match gespeeld, maar er miste wat extra dash om het verschil te maken, langs beide kanten. Die dash was er met momenten wel, maar naar het einde minderde dat hoe langer hoe meer. Daarin moeten we nog verdere stappen zetten en kan de de uitslag vandaag anders zijn, maar dit is wel een terechte uitslag. We hebben een degelijke wedstrijd gespeeld, maar je moet top zijn om op Anderlecht te winnen en dat was niet het geval.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Anderlecht en Club delen de punten. Na een aangename topper delen Anderlecht en Club de punten. De kampioen kreeg de voorsprong al snel cadeau na een blunder van Van Crombrugge, waarna Verschaeren de snelle gelijkmaker tot twee keer toe liet liggen. Een kwartier voor tijd schonk Raman de thuisploeg alsnog een terecht punt. .
  3. Gele kaart voor Charles De Ketelaere van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 91
  4. tweede helft, minuut 91. Een moegestreden De Ketelaere pakt nog een geel karton na een opzettelijke trekfout bij Ashimeru. Dat was ingecalculeerd. .
  5. tweede helft, minuut 90. Het slot is zeker voor Anderlecht, hoor. El Hadj wil Ashimeru deze keer op Mignolet afsturen met een listig lobje. Alleen had Ashimeru dat zo niet begrepen, waardoor Club weer kan opbouwen. .
  6. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Anderlecht, Anouar Ait El Hadj erin, Francis Amuzu eruit
  7. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Club Brugge, Ignace Van der Brempt erin, Noa Lang eruit
  8. Murillo trapt de 2-1 op Mignolet! Murillo en Olsson leggen een lang uitgesponnen een-twee op de mat. Daardoor komt Murillo plots opduiken voor de neus van Mignolet, maar de Panamees heeft te veel tijd nodig om te besluiten, waardoor Mignolet Club nog van een achterstand kan behoeden! . tweede helft, minuut 86.
  9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Anderlecht, Majeed Ashimeru erin, Joshua Zirkzee eruit
  10. tweede helft, minuut 83. Lang ontwijkt de tackel van Murillo, maar gaat dan liggen bij het minste contact met Howard-Bellis. Anderlecht wil meteen tegenprikken, maar de aanval loopt spaak wanneer Raman de bal op de rug gespeeld krijgt. .
  11. Gele kaart voor Éder Balanta van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 79
  12. tweede helft, minuut 78. Balanta met een wilde tackle. Amuzu onderschept de bal met wat geluk, maar dan komt Balanta in de tackle gevlogen. Visser haalt meteen de gele kaart boven en dat is zeker terecht. .
  13. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 75 door Benito Raman van Anderlecht. 1, 1.
  14. tweede helft, minuut 75.
  15. tweede helft, minuut 75. Raman hangt de bordjes in evenwicht! Benito Raman staat nog maar net op het veld en scoort vrijwel meteen! Raman is Sobol te snel af en lijkt te gaan voorzetten. Dat verwacht iedereen, dus trapt Raman de bal in de korte hoek binnen! .
  16. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Anderlecht, Benito Raman erin, Lior Refaelov eruit
  17. tweede helft, minuut 73. Wordt Raman de supersub? Benito Raman wordt ingebracht en dan rolt er een verwacht nummer van de tribunes.  .
  18. tweede helft, minuut 72. Anderlecht kan in de tweede helft niet meer wat het voor de rust wel kon doen. Het vuur is zeker nog niet uitgedoofd, maar de vlammen zijn minder imposant als voor de pauze. .
  19. Gele kaart voor Wesley Hoedt van Anderlecht tijdens tweede helft, minuut 70
  20. Gele kaart voor Noa Lang van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 70