1. 82' - Doelpunt - Benito Raman (2 - 2)
Jupiler Pro League - speeldag 9 - 26/09/21 - 18:30
82'
Benito Raman
2 - 2
82'

Anderlecht heeft ondanks een rode kaart voor Kouamé een achterstand opgehaald in Oostende. Zirkzee en Raman zorgden voor een punt na de 2-0-achterstand: 2-2.

KV Oostende - Anderlecht in een notendop:

• Sleutelmoment: De rode kaart voor Kouamé lijkt de doodsteek te zijn voor Anderlecht, maar verrassend genoeg begint paars-wit met z’n tienen net beter en scherper te voetballen.

• Man van de match: Joshua Zirkzee toonde nog eens zijn klasse met een handvol technische hoogstandjes, een doelpunt en twee schoten tegen het doelkader.

• Opvallend: Ook vorig seizoen gaf KV Oostende een 2-0-voorsprong uit handen tegen Anderlecht. Toen waren het Adrien Trebel en Percy Tau die nog voor 2-2 zorgden.

Bekijk de goals uit Oostende - Anderlecht (2-2)

Gueye geeft Anderlecht lesje in efficiëntie

Anderlecht startte voor het eerst met Zirkzee en Kouamé samen in de spits en was ook al vroeg in de wedstrijd gevaarlijk. Amuzu kreeg na vijf minuten de openingsgoal voorgeschoteld door Refaelov, maar hij miste onbegrijpelijk.

Een dure misser, zo bleek al snel, want bij de eerste de beste tegenprik schoot Oostende wel raak. Gueye verraste met een forse uithaal van buiten de zestien meter, die naast Van Crombrugge in de korte hoek verdween: 1-0.

De bezoekers reageerden scherp, maar hadden het geluk niet aan hun kant. De gelijkmaker van Refaelov werd afgekeurd wegens erg nipt buitenspel, Zirkzee trapte vanuit een schuine hoek tegen de paal.

Bij Oostende liep alles wel naar wens. Gueye dwong met een knappe slalom een hoekschop af en stond dan zelf op de juiste plaats om er in de rebound 2-0 van te maken. Grote zorgen voor Anderlecht, dat op slag van rust nog een tweede poging van Zirkzee tegen het kader zag vliegen.

Van Crombrugge laat zich niet verrassen door listig hakje van Gueye

Paars-wit zet met z'n tienen knappe remonte in

Kort na de rust zag het er helemaal beroerd uit voor paars-wit, toen Kouamé werd uitgesloten met een strenge rode kaart. Gewonnen spel voor KVO? Niet echt, want Anderlecht was meteen na de uitsluiting dicht bij de 2-1. Zirkzee raakte niet voorbij Hubert.

Oostende wist zich geen raad met de nieuwe situatie en moest het initiatief aan de bezoekers laten. Anderlecht rook zijn kans en sloeg even voorbij het uur een eerste keer toe. Zirkzee vond nu wel het gaatje en schoof de aansluitingstreffer onder de doelman door.

En nog had Oostende zijn lesje niet geleerd. Zirkzee en de ingevallen Raman bleven Hubert het leven zuur maken. De KVO-doelman riep zijn defensie tot de orde, maar het mocht niet baten: tien minuten voor affluiten maakte Raman er met een krachtige kopbal 2-2 van.

In een spannende slotfase kwamen beide ploegen nog dicht bij de winning goal. Ashimeru kon niet afwerken na een geweldige rush, aan de overkant hield Van Crombrugge Gueye van zijn derde doelpunt. Het bleef 2-2, een gewonnen punt voor Anderlecht, een gemiste kans voor KVO.

Geweldige controle en passeerbeweging van Zirkzee

Raman: "We hadden hier altijd moeten winnen"

• Benito Raman (Anderlecht): “Het was een beetje hetzelfde spelbeeld als tegen Standard. Toen vielen zij met tien en waren zij de betere ploeg, vandaag waren wij beter met tien tegen elf. Als je onze kansen ziet, moeten we hier gewoon altijd winnen. Maar als je 45 minuten met tien speelt en terugkomt van 2-0, mag je na de match wel tevreden zijn. Ik heb de fase met de rode kaart niet gezien, maar we hebben als ploeg getoond dat we met tien heel sterk en gevaarlijk kunnen zijn. Dat moeten we meenemen naar volgende week.”

• Brecht Capon (Oostende): “We hebben serieus afgezien tegen dit Anderlecht, maar we moeten vooral naar onszelf kijken. We hebben de match te weinig gecontroleerd, zeker tegen tien man. We hebben nooit echt de controle over de wedstrijd gehad. Er was te weinig rust aan de bal en de kansen werden niet goed uitgespeeld. Het was niet Oostende op zijn best, maar we hebben er wel voor geknokt. En die mentaliteit is zeer belangrijk.”

• Hendrik Van Crombrugge (Anderlecht): “We hebben een karrenvracht aan kansen bij elkaar gespeeld en hadden deze match gewoon kunnen winnen. Dan heb je bij dit gelijkspel toch een dubbel gevoel. Het moeilijkste hadden we gedaan: van 2-0 terugkomen met een man minder. Maar als je de match analyseert, denk ik dat er meer in zat. We zijn positief gebleven ondanks de 2-0-achterstand. Als je de juiste mentaliteit kunt koppelen aan het geloof, kun je altijd nog iets uit de brand slepen.”