3. 78' - Doelpunt - Clinton Mata (1 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 9 - 24/09/21 - 20:48
78'
Clinton Mata
78'
1 - 1

Club Brugge is thuis niet verder geraakt dan een 1-1-gelijkspel tegen OH Leuven. De thuisploeg kwam vlak voor rust op achterstand, belegerde daarna het doel van OHL, maar kon mede dankzij een uitmuntende Rafael Romo maar één keer tegenscoren.

Club Brugge - OH Leuven in een notendop:

• Sleutelmoment: Enkele minuten voor de pauze geeft een nonchalante Stanley Nsoki zomaar een corner cadeau aan OHL. Cenk Özkacar staat op de juiste plaats en kopt een fraai aangesneden hoekschop van Mercier onhoudbaar voorbij Mignolet. Club moet nadien heel diep gaan om opnieuw langszij te komen.

• Man van de match: De defensie van OHL stond als een huis. Romo keepte foutloos en ook Özkacar, Dewaest en Ngawa toonden hun defensieve kwaliteiten.  Als we er dan toch iemand moeten uitpikken, dan maakte doelman Romo de beste indruk.

• Opvallend: OH Leuven kon voor deze wedstrijd nog nooit een punt pakken op Jan Breydel. Cenk Özkacar en co. zorgden vanavond dus voor een unicum.

Bekijk de goals uit Club Brugge - OH Leuven (1-1)

Moedig OHL slaat toe net voor rust

Na zeges tegen KV Oostende en Charleroi ging Club Brugge met de Champions League-wedstrijd tegen RB Leipzig in het vooruitzicht op zoek naar een 3e zege op rij. Blauw-zwart begon gretig en zag hoe Romo meteen in actie moest komen op een hard schot van Rits. Even later verdween een lage schuiver van Sowah net naast.

OHL was niet onder de indruk en voetbalde gretig mee. Mercier en Maertens toonden hun kwaliteiten, maar kwamen niet tot al te grote kansen. Aan de overkant mikte Rits nog maar eens recht op Romo.

In het slot van de eerste helft viel er niet al te veel meer te beleven, maar OHL zorgde wel nog voor het orgelpunt. Stanley Nsoki gaf na bijzonder slordig uitvoetballen zomaar een hoekschop weg en Özkacar nam het cadeautje in dank aan. Helemaal alleen kopte hij de bal voorbij een kansloze Mignolet.

Greenkeeper moet aan het werk net voor de aftrap

Mata verlost zwoegend Club

Club reageerde na de pauze als door een wesp gestoken. Het tempo ging met een snok de hoogte in en ook de kansen volgden. Sowah testte meteen de reflexen van zijn voormalige ploeggenoot Romo en Hendry kopte na wat geharrewar een hoekschop op de bovenkant van de lat.

Nadien stal flankaanvaller Noa Lang de show met enkele flukse dribbels. De OHL-defensie plooide, maar brak niet. De Venezolaanse doelman Romo hielp ook nog waar nodig en stond paraat op pogingen van De Ketelaere en Rits.

In het slot van de partij leken de bezoekers wat meer controle te krijgen, maar Club kwam toch nog langszij. Na een tegenaanval kon Mata oprukken met de bal aan de voet en plaatste de gelijkmaker met een laag schot netjes voorbij Romo.

Club had zijn beste pijlen verschoten en kwam meteen na de gelijkmaker nog met de schrik vrij. Maertens kreeg erg veel ruimte op de rand van het strafschopgebied en zag hoe zijn plaatsbal op de binnenkant van de paal uiteen spatte.

In de toegevoegde tijd viel er niet al te veel meer te beleven. Club moet zo vrede nemen met een puntje en kan zijn leidersplaats dit weekend verspelen aan Union. OH Leuven schiet weinig op met een gelijkspel, maar diept de kloof met hekkensluiter Beerschot intussen wel uit tot 7 punten.

Een kindje met een doel: "Noa, mag ik je truitje?"

Clement: "Genoeg kansen om 2 of 3 matchen te winnen"

Na afloop gaf Club Brugge-trainer Philippe Clement zijn visie op de voorbije partij: "Het is een wedstrijd waar je genoeg kansen krijgt om wel 2 of 3 keer te winnen. Het was telkens net niet in de afwerking, in deze wedstrijd moet je altijd 3 of 4 doelpunten maken."

Voor rust nam OHL een geschenkje van Nsoki aan: "Het is waar dat we die hoekschop heel simpel weggeven, maar er is geen enkel team dat geen kansen tegen krijgt. We hebben vandaag 2 kansen weggegeven en dat was het dan ook."

"Waar het aan lag dat we zelf niet meer scoorden? Efficiëntie uiteraard, ik vond onze tweede helft veel beter dan de eerste. Het tempo lag hoog, als je dat twee helften kan brengen dan win je zeker. Van onze supporters kunnen we in elk geval niets zeggen vanavond, ze waren fantastisch."

Clement vond ook nog dat de wedstrijd toch te veel had stilgelegen: "Het wordt tijd dat we gaan werken met effectieve speeltijd. Op deze manier is het heel moeilijk. Het tempo gaat er steeds weer uit. Supporters vinden dat ook niet aangenaam, ik hoop dat de UEFA hier eens over gaat nadenken."

Brys: "Het was heel de wedstrijd alle hens aan dek"

• Marc Brys (coach OHL): "Het was knokken tegen een heel sterk Club Brugge. We hadden weinig andere alternatieven dan er gewoon voor te gaan. We probeerden wel om af en toe hoger te spelen, maar je moet realistisch zijn. Dit is de wet van de sterkste en dan is het alle hens aan dek."

"We hebben slim verdedigd, onze loopacties waren goed. We kregen wel wat kansjes en Club scoort uiteindelijk op een tegenaanval. Normaal gezien staan we voor ander voetbal, maar gezien de situatie pakken we gewoon een goed punt. We moesten heel de wedstrijd standhouden en dat hebben we gedaan met heel veel drive en overgave."

• Hans Vanaken (Club Brugge): "Het was een frustrerende avond. We hebben enorm veel kansen gehad en als we hem nog 10 keer mogen spelen dan winnen we hem elke keer. Alles zat wat tegen. Die corner gaven we onhandig weg en nadien was het duwen en pushen om terug gelijk te komen."

"OH Leuven heeft alles gedaan om dat punt binnen te halen. Het is onze eigen fout dat we niet winnen. Normaal gezien hoor je 3 of 4 keer te scoren en stap je met een overwinning van het veld."

• Siebe Schrijvers (OH Leuven): "Dit is een gouden punt voor ons. We speelden niet het mooiste voetbal, maar dat kan je niet verwachten. We hebben gevochten en moeten hier blij mee zijn."

"We hebben de punten nodig, maar we weten dat we veel kwaliteiten hebben. We willen nu zo snel mogelijk weg uit de onderste regionen van het klassement. Ik denk niet dat we ons momenteel zorgen moet maken."

Brys: "Een zege dat wij hier een punt pakken"

Clement: "Genoeg kansen gecreëerd om twee of drie matchen te winnen"

Rits: "De goal stom weggegeven en niet efficiënt genoeg"

Schrijvers: "1-1 op Club Brugge is een gouden punt"

22:43

Einde wedstrijd

Het zit erop! OHL graait een punt mee vanop Jan Breydel na een fijne, maar ook enerverende wedstrijd. Club had alle moeite van de wereld om het openingsdoelpunt van Özkacar uit te wissen en deed dat pas diep in de tweede helft dankzij Mata.

In het slot was het zelfs OH Leuven dat nog het dichtst bij de overwinning kwam, maar Maertens zag zijn schot op de paal uiteen spatten. Club blijft voorlopig op kop, maar kan zijn leidersplaats later dit weekend wel nog kwijtspelen aan Union.

90+8' tweede helft
90+6'

Boeken dicht?

Romo plukt nog eens soeverein een voorzet, is het voorbij?

90+4'

Ook OHL perst er nog eens een tegenaanval uit. Kaba vindt Schrijvers, maar die kan de voorzet niet richting doel deviëren. Krijgen we nog een kans te zien?

90+4'

Clement maakt zich druk

Romo neemt zijn tijd om de bal in het spel te brengen en dat zorgt voor frustratie op de Brugse banken. Vooral Philippe Clement maakt zich erg druk.

90+3'

Na een weggewerkte hoekschop wil Sobol nog eens vol risico uithalen, maar Hendry staat in de weg en blokt het schot van zijn ploeggenoot. Het schot nochtans de juiste richting uit.

90+1'

90'

89'

De slotminuut is ingegaan en kansen krijgen we niet meer te zien. Sobol gooit nog eens een bal voor het doel van Romo, maar er is geen speler in blauw-zwart shirt in de buurt.

87'

Invaller Kaba bezorgt Hendry en Nsoki toch de nodige kopzorgen met zijn sterke lijf. De gehuurde aanvaller valt goed en gretig in.

85'

Blessure

Malinov heeft er een nuttige match opzitten en kan na al dat loopwerk niet meer verder. De Bulgaar verlaat met krampen het veld. De jonge Keita komt erbij.

83'

Club gaat niet meteen op zoek naar een tweede doelpunt, maar moet even terugschakelen. De tank is na een slopende tweede helft bijna leeg.

79'

Maertens op de paal!

Het gaat razendsnel in Jan Breydel. Plots doemt een vrijstaande Maertens op aan de rand van het strafschopgebied, hij ziet zijn plaatsbal op de binnenkant van de paal uiteenspatten. Wat een kans nog voor OHL!

78'
78'
77'

Mata met de gelijkmaker

Club komt dan toch langszij! Na een tegenprik van OHL met De Sart en invaller Shengelia is het Mata die met de bal aan de voet kan opstomen. Hij trapt de bal met links fraai voorbij Romo: 1-1!