Charleroi botst in eigen huis nu ook op KV Mechelen

  1. 34' - Geel - Jackson Tchatchoua
  2. 20' - Doelpunt - Nikola Storm (0 - 1)
  1. 90+5' - Gemiste strafschop - Ferdy Druijf
  2. 87' - Verv. Samuel Oum Gouet door Vinicius
  3. 86' - Verv. Mamadou Fall door Amine Benchaib
  4. 86' - Verv. Stelios Andreou door Chris Bedia
  5. 86' - Verv. Ryota Morioka door Loïc Bessile
  6. 84' - Geel - Rob Schoofs
  7. 84' - Geel - Ferdy Druijf
  8. 81' - Doelpunt - Jordi Vanlerberghe (0 - 2)
  9. 79' - Geel - Joachim Van Damme
  10. 77' - Verv. Nikola Storm door Marian Shved
  11. 76' - Verv. Adem Zorgane door Ali Gholizadeh
  12. 70' - Verv. Hugo Cuypers door Ferdy Druijf
  13. 70' - Verv. Kerim Mrabti door Onur Kaya
  20'goalNikola Storm0 - 1
  81'goalJordi Vanlerberghe0 - 2

  KV Mechelen heeft Charleroi zijn tweede thuisnederlaag op een rij toegediend: 0-2. Nikola Storm en Jordi Vanlerberghe zorgden voor de 0-2, goed voor de eerste uitzege van KV Mechelen dit seizoen.

  Charleroi - KV Mechelen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Hoewel Charleroi de wedstrijd helemaal onder controle heeft, zijn het toch de bezoekers die na 20 minuten op voorsprong komen. Een doelpunt dat Mechelen vervolgens zonder al te veel problemen weet te verdedigen.

   

  • Man van de Match: In een magere partij zorgde Nikola Storm af en toe toch nog eens voor een heet standje voor doel. De blonde aanvaller zorgde niet alleen voor de openingstreffer, maar was over het algemeen ook een van de gevaarlijkste spelers bij de bezoekers.

   

  • Opvallend: Terwijl Charleroi 7 wedstrijden lang ongeslagen bleef in onze vaderlandse competitie blijven de Carolo's nu met een 0 op 6 achter na nederlagen tegen Club Brugge en KV Mechelen.

  Bekijk de goals uit Charleroi - KV Mechelen (0-2)

  Storm brengt Mechelen op voorsprong na defensief geblunder

  Vanaf het eerste fluitsignaal greep Charleroi de bezoekers bij de keel. Na een ingestudeerd nummertje dwarrelde een voorzet van Ilaimaharitra bijna al meteen binnen, maar Coucke kon zich nog net strekken om een vroege openingstreffer te voorkomen.

  De thuisploeg stapelde ondertussen de hoekschoppen op in de openingsfase, maar toch was het Mechelen die via een snelle omschakeling ook een eerste keer kon dreigen. Storm sneed vanop links naar binnen, maar mikte zijn poging iets te centraal.

  Het hoge tempo uit de beginfase verdween en de bezoekers kwamen steeds beter in de partij. Niet veel later stond het dan ook plots 0-1 toen Storm na zwak verdedigen alleen op Koffi afstormde en de openingstreffer simpel binnenschoof.

  De thuisploeg was van slag door de tegentreffer en moest het balbezit aan Mechelen laten. Toch hadden ook de bezoekers moeite om zuivere doelkansen bij elkaar te voetballen, waardoor de manschappen van Vrancken uiteindelijk met een krappe bonus de kleedkamer introkken.

  Vanlerberghe fleurt flauwe 2e helft op met wereldgoal

  Ook na de rust begon Charleroi het scherpst aan de wedstrijd. Invaller Zedadka pakte uit met een scherpe voorzet, maar Fall kwam net te laat om de gelijkmaker tegen de netten te duwen.

  Charleroi duwde het gaspedaal in en na een nieuw ingestudeerd nummertje punterde Zaroury de bal op aangeven van Ilaimaharitra naast het doel van Coucke.

  In een inspiratieloze 2e helft leek er niets meer aan de stand te veranderen tot Jordi Vanlerberghe zich nog eens met de zaken kwam bemoeien. De verdediger kreeg centraal te veel ruimte en nagelde de 0-2 vanop zo'n 25 meter prinsheerlijk via de lat binnen.

  Charleroi kon geen vuist meer maken en in de extra tijd miste Druijf vanaf 11 meter nog de kans op de 0-3. Na een moeilijk seizoensbegin boekt Mechelen zo een knappe 6 op 6, Charleroi lijdt zijn 2e nederlaag op rij.

  Vreemd! Druijf krijgt gele kaart terwijl hij zelf een duw krijgt

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 51. Druijf mist, maar Mechelen wint wel. Koffi behoedt Charleroi van een 3e tegentreffer en stopt de elfmeter van Druijf. Het blijft 0-2 voor KV Mechelen, die de Carolo's bijbenen in de stand. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. Gemiste strafschop tijdens tweede helft, minuut 95 door Ferdy Druijf van KV Mechelen.
  4. tweede helft, minuut 94. Penalty voor Mechelen! Charleroi moet de kelk tot de bodem ledigen. Shved gaat makkelijk neer na een duel met Kayembe en versiert in de ultieme slotfase nog een penalty. .
  5. tweede helft, minuut 92. Charleroi lijkt zich neer te leggen bij een nederlaag en moet de bal in de slotfase zelfs nog aan Mechelen laten. De bezoekers zijn na een zwakke seizoensstart nu dus toch op weg om een 6 op 6 te boeken. .
  6. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  7. tweede helft, minuut 89.
  8. tweede helft, minuut 88. Van Cleemput mist de aansluitingstreffer. Na een heerlijk passje van Zaroury komt Van Cleemput helemaal vrij voor Koffi. De verdediger probeert de bal met de punt van de schoen binnen te duwen, maar ziet zijn poging een metertje naast rollen. Ei zo na hadden we nog een leuke slotfase gekregen. .
  9. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KV Mechelen, Vinicius erin, Samuel Oum Gouet eruit
  10. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Charleroi, Amine Benchaib erin, Mamadou Fall eruit
  11. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Charleroi, Chris Bedia erin, Stelios Andreou eruit
  12. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Charleroi, Loïc Bessile erin, Ryota Morioka eruit
  13. tweede helft, minuut 84. Geel voor Druijf. Na een duw van Van Cleemput botst Druijf aan een hoge snelheid tegen Zedadka. De Nederlander krijgt prompt een geel karton onder de neus geduwd, maar kon helemaal niets doen aan de botsing. Vreemd van scheidsrechter Van Damme. .
  14. Gele kaart voor Rob Schoofs van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 84
  15. Gele kaart voor Ferdy Druijf van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 84
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 81 door Jordi Vanlerberghe van KV Mechelen. 0, 2.
  17. tweede helft, minuut 80. 0-2, Vanlerberghe met een schicht! Uit het niets staat het plots 0-2 voor KV Mechelen. Jordi Vanlerberghe krijgt te veel ruimte en schiet de bal vervolgens via de onderkant van de lat prinsheerlijk binnen. Wat een schicht van de verdediger! .
  18. Gele kaart voor Joachim Van Damme van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 79
  19. tweede helft, minuut 77. Misschien kan de ingevallen Gholizadeh nog voor een interessant momentje zorgen. De flukse Iraniër probeert meteen het initiatief te nemen, maar krijgt ook 2 mannetjes tegenover zich. .
  20. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KV Mechelen, Marian Shved erin, Nikola Storm eruit