Sorinola schiet Union naar volle buit tegen tienkoppig Zulte Waregem

  1. 19' - Geel - Ismaël Kandouss
  2. 15' - Geel - Bassem Srarfi
  3. 9' - Rood - Abdoulaye Sissako
  1. 90+1' - Geel - Ewoud Pletinckx
  2. 90' - Geel - Matthew Sorinola
  3. 89' - Verv. David Hubert door Alieu Fadera
  4. 87' - Verv. Bart Nieuwkoop door Siebe Van der Heyden
  5. 85' - Doelpunt - Matthew Sorinola (2 - 1)
  6. 81' - Verv. Dereck Kutesa door Ibrahima Seck
  7. 78' - Doelpunt - Zinho Gano (1 - 1)
  8. 77' - Verv. Alessandro Ciranni door Lasse Vigen Christensen
  9. 73' - Verv. Loic Lapoussin door Matthew Sorinola
  10. 73' - Verv. Dante Vanzeir door Kaoru Mitoma
  11. 61' - Verv. Senne Lynen door Teddy Teuma
  12. 53' - Doelpunt - Deniz Undav (1 - 0)
  53'goalDeniz Undav1 - 0
  78'goalZinho Gano1 - 1
  85'goalMatthew Sorinola2 - 1

  Union blijft bovenin meedraaien na een 2-1-zege tegen Zulte Waregem. De traditieclub was met een flink voordeel aan de partij begonnen doordat Sissako na amper 9 minuten rood pakte bij Zulte Waregem. Undav bracht Union na de rust op voorsprong, maar na een gelijkmaker van Gano moest het toch nog stevig aan de bak. In minuut 85 zorgde Sorinola alsnog voor de verlossing.

  Union - Zulte Waregem in een notendop:

  • Sleutelmoment: Vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd maakt Sorinola het verschil voor Union. De Brit staat net iets meer dan 10 minuten op het veld wanneer hij een één-twee met Undav bijzonder knap afrondt en Union de volle buit schenkt.

  • Man van de match: Matthew Sorinola mag dan de matchwinnaar zijn met zijn late goal, Deniz Undav was opnieuw de bepalende speler bij Union. Hij dwong kansen af en miste er ook een paar, maar brak kort na de rust de ban met de openingsgoal én gaf de assist voor de 2-1.

  • Opvallend: De stevige uitreputatie van Zulte Waregem kreeg vanavond een deukje. Na een straffe 7 op 9 buitenshuis liep het op het veld van Union tegen zijn eerste uitnederlaag van het seizoen aan. Thuis kon Zulte Waregem in 4 wedstrijden nog maar 1 punt sprokkelen.

  Bekijk de goals uit Union - Zulte Waregem (2-1)

  Zulte Waregem overleeft ondanks vroege rode kaart

  Van 2-0 naar 2-4, Zulte Waregem had wat recht te zetten na de pijnlijke nederlaag tegen Cercle Brugge. Maar na nog geen 9 minuten volgde al een stevige domper op het veld van Union. Sissako vloog veel te wild naar Lynen en mocht meteen afdruipen.

   

  Union rook zijn kans en duwde de bezoekers in het defensief. Na ruim een kwartier kreeg Undav op een lage voorzet van Vanzeir dé kans om de score te openen, maar het werd een pijnlijke misser voor de Duitse spits.

   

  Enkele minuten later kreeg Undav een nieuwe kans, op aangeven van Lapoussin. Ook nu had hij geen meeval, zijn afgeweken schot strandde op de paal. De aanvalsgolven van Union bleven komen, een verre knal van Nielsen suisde rakelings over.

   

  Zulte Waregem overleefde en kon rond het halfuur zelfs even gevaarlijk tegenprikken. Ciranni vond het hoofd van Gano en die kopte van dichtbij nipt naast. Kort voor de rust kwam Srarfi nog dichter bij de 0-1, maar hij trof de lat. Net voordien waren de bezoekers nog ontsnapt aan de 1-0 dankzij een schitterende redding van Bostyn op een afgeweken schot van Lapoussin.

  Kutesa haalt uit met een dubbele panna

  Sorinola voorkomt zuur gelijkspel voor Union

  Union bleef ook in de tweede helft jagen op de openingstreffer. Een schot van Lynen ging nipt naast, Undav besloot dan weer binnen het bereik van Bostyn. Bij de derde kans was het dan eindelijk toch raak voor de thuisploeg. Lynen kon zich doorzetten op links en op zijn aangeven kon Undav zijn 6e competitietreffer in doel werken.

   

  Union ging op zoek naar een comfortabelere voorsprong, want het bleef opletten voor de counters van Zulte Waregem. Zowel Kutesa, Gano als Dompé zette Moris aan het werk, maar hun pogingen waren te slap om de doelman echt te verontrusten.

   

  Met nog minder dan een kwartier te gaan volgde dan toch de koude douche voor de thuisploeg. De Union-defensie verkeek zich op een voorzet van Dompé en aan de tweede paal kon Gano makkelijk de gelijkmaker in doel duwen.

   

  Union kon geen vrede nemen met een punt en pakte uit met een slotoffensief. De invallers maakten het verschil. Bostyn ging nog goed plat op een schot van Mitoma, maar moest zich 5 minuten voor het einde toch gewonnen geven. Na een knappe één-twee met Undav mikte Sorinola de bal in de verste hoek. Bijna maakte Teuma er zelfs nog 3-1 van, op aangeven van diezelfde Sorinola.

  Mazzu: "We hebben het onszelf moeilijk gemaakt"

  • Felice Mazzu (trainer Union): “De mentaliteit maakte vandaag het verschil. We hebben het onszelf moeilijk gemaakt. We zijn uitstekend aan de wedstrijd begonnen. We hadden in het eerste halfuur genoeg kansen om de wedstrijd al te beslissen. Tegen 10 spelers hadden we de match dan kunnen controleren. Na onze goal in de tweede helft zijn we gestopt met voetballen en hebben we vooral op balbezit gespeeld met veel verticale passes. Dat is niet ons spel, maar we kunnen niet elke keer uitblinken. Men mag niet vergeten dat we uit 1B komen en het is goed wat we tot dusver al verwezenlijkt hebben. We staan nu op kop, maar dat is niet het belangrijkste. We moeten vooral het spel dat we nu al anderhalf jaar spelen vasthouden en dat in elke match laten zien. Dat is vandaag niet gelukt, maar tegen 10 man spelen is nooit makkelijk.”

   

  • Francky Dury (trainer Zulte Waregem): “Op basis van de mentaliteit verdienden we een punt. Het is natuurlijk zwaar dat je na 10 minuten met 10 valt. Het was rood, daar moeten we niet flauw over doen. We bleven toch goed georganiseerd en we hebben zowel in de eerste als de tweede helft onze momenten uitgekozen. Die bal op de lat net voor de rust, daar scoren had ons een supergevoel kunnen geven. De jongens hebben er alles voor gedaan. Als ze die mentaliteit blijven tonen, dan gaan ze veel wedstrijden winnen. Vorige week hebben we zonder mentaliteit gespeeld en werden we verrast, nu hebben we gevochten tot op het einde. Met een beetje geluk hadden we een punt kunnen pakken.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. Union houdt de punten thuis tegen Zulte Waregem, dat al na amper 9 minuten met een man minder stond. Dankzij de 2-1-overwinning komt Union voorlopig alleen aan de leiding. .
  3. Gele kaart voor Ewoud Pletinckx van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 91
  4. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  5. Gele kaart voor Matthew Sorinola van Union tijdens tweede helft, minuut 90
  6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Zulte Waregem, Alieu Fadera erin, David Hubert eruit
  7. tweede helft, minuut 89. Teuma dicht bij de 3-1! Union laat na om de wedstrijd definitief te beslissen op een scherpe counter. Sorinola is dit keer de aangever met een voorzet naar de vrijstaande Teuma. Die probeert het in één keer, maar mikt voorlangs. .
  8. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Union, Siebe Van der Heyden erin, Bart Nieuwkoop eruit
  9. tweede helft, minuut 87.
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 85 door Matthew Sorinola van Union. 2, 1.
  11. tweede helft, minuut 85. Sorinola doet het voor Union! Union zet weer orde op zaken. Na een knappe één-twee met Undav plaatst invaller Sorinola de bal netjes in de verste hoek. De thuisploeg staat opnieuw op voorsprong. .
  12. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Zulte Waregem, Ibrahima Seck erin, Dereck Kutesa eruit
  13. Bostyn houdt Mitoma van de 2-1. Union reageert meteen met een knappe actie van Mitoma. De Japanner kapt Pletinckx goed uit en waagt zijn kans, maar Bostyn gaat goed plat.  . tweede helft, minuut 80.
  14. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 78 door Zinho Gano van Zulte Waregem. 1, 1.
  15. tweede helft, minuut 77. Gano maakt gelijk! Zulte Waregem komt zowaar langszij. Bij Union verkijken ze zich volledig op een voorzet van Dompé en zo kan Gano scoren aan de tweede paal. Kan Union nog reageren? .
  16. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Zulte Waregem, Lasse Vigen Christensen erin, Alessandro Ciranni eruit
  17. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Union, Matthew Sorinola erin, Loic Lapoussin eruit
  18. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Union, Kaoru Mitoma erin, Dante Vanzeir eruit
  19. tweede helft, minuut 71. Dubbele wissel bij Union. Vanzeir en Lapoussin worden naar de kant gehaald voor Mitoma en Sorinola. .
  20. tweede helft, minuut 70. Daar is Zulte Waregem nog eens met een scherpe counter. Dompé kan zich doorzetten, maar krijgt de bal niet voorbij Moris. Het blijft toch spannend bij de krappe 1-0-voorsprong voor Union. .