KV Mechelen maakt sprongetje in de stand na welgekomen zege tegen OHL

  1. 44' - Doelpunt - Kerim Mrabti (2 - 0)
  2. 39' - Geel - Sheldon Bateau
  3. 27' - Geel - Xavier Mercier
  4. 18' - Geel - Pierre Yves Ngawa
  5. 8' - Doelpunt - Nikola Storm (1 - 0)
  6. 2' - Geel - Alexis De Sart
  1. 90+3' - Rood - Sofian Chakla
  2. 90' - Verv. Hugo Cuypers door Ferdy Druijf
  3. 87' - Geel - Siebe Schrijvers
  4. 87' - Geel - Jordi Vanlerberghe
  5. 87' - Geel - Dylan Ouédraogo
  6. 86' - Geel - Lucas Bijker
  7. 86' - Geel - Levan Shengelia
  8. 83' - Geel - Joachim Van Damme
  9. 75' - Verv. Casper De Norre door Levan Shengelia
  10. 74' - Verv. Nikola Storm door Gustav Engvall
  11. 65' - Verv. Kerim Mrabti door Onur Kaya
  12. 60' - Verv. Kaveh Rezaei door Siebe Schrijvers
  13. 60' - Verv. Alexis De Sart door Sory Kaba
  14. 51' - Geel - Hugo Cuypers
  8'goalNikola Storm1 - 0
  44'goalKerim Mrabti2 - 0

  KV Mechelen heeft in het kelderduel tegen OH Leuven gedaan wat het moest doen: winnen. Dankzij de 2-0-zege kan KVM weer wat vrijer ademen, OHL blijft onderin haperen.

  Bekijk de goals uit Mechelen - OH Leuven (2-0)

  Zowel KV Mechelen als OH Leuven heeft geen vliegende start genomen in de Jupiler Pro League. De respectievelijk voorlaatste en derdelaatste in de stand kregen vandaag in een onderling duel een uitgelezen kans om uit de kelder van het klassement te kruipen. 


  Marc Brys, De trainer van Leuven, had het deze week constant over "rendement", maar het was zijn ploeg dat in een amusante eerste helft op een dodelijk efficiënt Mechelen botste. Na acht minuten zette Nikola Storm - met een knappe actie - de eerste grote kans al meteen om in een doelpunt.


  OH Leuven gaf zich niet gewonnen en nam over. Hun enthousiasme leverde een karrevracht kansen op, maar het torinstinct bij de voorlijn van Leuven blijft vermist. Zo trapte De Sart - op anderhalve meter van het doel - naast de bal.

   

  Het hyperefficiënt Mechelen bedankte De Sart en co en stond klaar met het deksel op de neus. Het was Mrabti die mooi diep gestuurd werd door verdediger Bateau. De Zweedse aanvaller plukte de bal uit de lucht en verschalkte de (te) ver uitgekomen Romo: 2-0.

  Poppen gaan aan het dansen, Visser trekt 4x geel

  Een wedstrijd met twee gezichten

  De tweede helft had een minder fraai kijkstuk in pacht. Voor de rust voetbalde OHL nog matig, maar creëerde het wel een heleboel kansen. Na de pauze was hun spel beter, maar bleven de mogelijkheden grotendeels uit.

   

  KV Mechelen smoorde met steriele druk de laatste bal van Mercier en co steeds in de kiem. De frustraties op het einde liepen dan ook hoog op. De potjes kookten over en Chakla werd nog rood toebedeeld na een drieste tackle op Bijker.


  KV Mechelen zet zo een belangrijke stap voorwaarts in het klassement én het komt - na de blamage tegen Anderlecht (7-2) - opnieuw in een goed blaadje bij het thuispubliek. OH Leuven daarentegen blijft achter met een nieuwe dreun. Het is al de 10e uitwedstrijd op rij zonder succes voor de withemden.

  Volgens deze OHL-supporter was de bal over de lijn

  Fase per fase

  1. einde, 20 uur 21. Einde: 2-0! Een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste amusante helft waren de kansen legio, in de tweede 45 minuten bleven de mogelijkheden grotendeels uit. De 2-0-winst in een grote opsteker voor KV Mechelen, zeker na de blamage tegen Anderlecht. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. Rode kaart voor Sofian Chakla van OH Leuven tijdens tweede helft, minuut 93
  4. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  5. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij KV Mechelen, Ferdy Druijf erin, Hugo Cuypers eruit
  6. tweede helft, minuut 89. Ambras in de klas. Scheidsrechter Visser heeft ogen te weinig. Na enkele overtredingen van KV Mechelen gaan de poppen aan het dansen. Onder anderen Bijker en Tamari gaan neus aan neus staan, maar daar blijft het niet bij. De schermutselingen zijn op het ganse terrein te bespeuren. Visser is genoodzaakt om 4 gele kaarten te trekken (zie hieronder). .
  7. tweede helft, minuut 88. Toen waren ze nog met 10. Tot overmaat van ramp verliest Leuven nog een mannetje. Chakla moet een pijnlijke aftocht naar de kleedkamer maken. Hij ging te driest in en kreeg daarvoor meteen een rood karton. .
  8. Gele kaart voor Siebe Schrijvers van OH Leuven tijdens tweede helft, minuut 87
  9. Gele kaart voor Jordi Vanlerberghe van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 87
  10. Gele kaart voor Dylan Ouédraogo van OH Leuven tijdens tweede helft, minuut 87
  11. Gele kaart voor Lucas Bijker van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 86
  12. Gele kaart voor Levan Shengelia van OH Leuven tijdens tweede helft, minuut 86
  13. Gele kaart voor Joachim Van Damme van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 83
  14. tweede helft, minuut 82. Tamari op wandel. De Leuvenaren hebben het geluk niet aan hun zijde vandaag. Tamari gaat op een van zijn avontuurtjes en laat twee tegenstanders achter zich. Na een knappe passeerbeweging achter zijn steunbeen brengt hij de bal voor de goal, maar er zit opnieuw een verkeerde voet tussen. .
  15. tweede helft, minuut 78. Sory ... no sorry. Daar is Leuven dan toch nog een keer. Invaller Sory Kaba heeft er zin in en probeert het een eerste keer met een knal uit de tweede lijn. Coucke moet zijn handschoenen nog eens vuilmaken, maar veel problemen met het afstandsschot heeft hij niet. .
  16. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij OH Leuven, Levan Shengelia erin, Casper De Norre eruit
  17. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij KV Mechelen, Gustav Engvall erin, Nikola Storm eruit
  18. tweede helft, minuut 71. Het blijft zoeken voor OH Leuven. Door de steriele druk van KV Mechelen komt de laatste bal er niet uit voor de Leuvenaren. In de tegenaanval blijft het ook steeds opletten van het brommertje van Storm. .
  19. tweede helft, minuut 67. Van Damme in de kindertuin. Joachim Van Damme waant zich even in de kleuterklas. De scheidsrechter fluit na een stevig duel van de beer van Mechelen, maar hij probeert zijn tegenstander alsnog te poorten. Het mislukt, maar hij steekt toch nog even zijn tong uit. .
  20. tweede helft, minuut 65. Vervanging bij KV Mechelen, Onur Kaya erin, Kerim Mrabti eruit