De ommekeer van het weekend? Cercle Brugge gaat van 2-0 naar 2-4 bij Zulte Waregem

  1. 35' - Doelpunt - Zinho Gano (1 - 0)
  1. 90+7' - Rood - Jelle Vossen
  2. 90+6' - Geel - Dino Hotic
  3. 90+3' - Doelpunt - Dino Hotic (2 - 4)
  4. 89' - Doelpunt - Vitinho (2 - 3)
  5. 85' - Verv. Olivier Deman door Waldo Rubio
  6. 85' - Verv. Charles Vanhoutte door Dino Hotic
  7. 81' - Verv. Bent Sørmo door Frank Boya
  8. 80' - Verv. Alex Millan door Kevin Denkey
  9. 79' - Verv. Alessandro Ciranni door Jean-Luc Dompé
  10. 76' - Geel - Vitinho
  11. 73' - Verv. Bassem Srarfi door Dereck Kutesa
  12. 72' - Doelpunt strafschop - Alex Millan (2 - 2)
  13. 68' - Geel - Alessandro Ciranni
  14. 65' - Doelpunt - Alex Millan (2 - 1)
  15. 54' - Verv. Thibo Somers door Rabbi Matondo
  16. 49' - Doelpunt - Zinho Gano (2 - 0)
  35'Zinho Gano1 - 0
  49'Zinho Gano2 - 0
  65'Alex Millan2 - 1
  72'Alex Millan2 - 2
  89' Vitinho2 - 3
  90+3'Dino Hotic2 - 4

  Cercle Brugge heeft zijn 0 op 9 uitgewist met een klinkende zege bij Zulte Waregem. Voor de thuisploeg leek er tot de 65e minuut geen vuiltje aan de lucht, maar daarna stortte Essevee helemaal in. Van 2-0 ging het in geen tijd naar 2-4.

  Zulte Waregem - Cercle in een notendop:

  • Sleutelmoment: Een gelijkspel lijkt in de maak na de straffe remonte van Cercle, maar in de slotfase meppen de bezoekers Zulte Waregem alsnog K.O. Vitinho zorgt na zijn assist bij de 2-1 ook voor de winning goal. Hotic maakt het in de extra tijd helemaal af.

  • Man van de match: Alex Millan was de verpersoonlijking van de grinta waarmee Cercle ondanks de uitzichtloze situatie bleef voetballen. Met 2 goals in 7 minuten bracht hij Cercle weer helemaal in de wedstrijd en legde hij de basis voor de uiteindelijke overwinning.

  • Opvallend: Na amper 5 goals in de eerste 6 wedstrijden verdubbelde Cercle vanavond bijna zijn doelpuntenaantal. Zulte Waregem blijft dan weer achter met pijnlijke cijfers op eigen veld: 4 thuiswedstrijden leverden slechts 1 punt op.

  Bekijk de goals uit Zulte Waregem - Cercle Brugge (2-4)

  Gano zorgt voor lichtpunt in slappe eerste helft

  De supporters in de Elindus Arena hadden er voor de aftrap duidelijk zin in, maar hun enthousiasme sloeg niet over op het veld. Zulte Waregem en Cercle Brugge zorgden voor een slaapverwekkende vertoning in de eerste helft.

   

  Doelgevaar viel er amper te noteren. Beide ploegen claimden wel een penalty, maar zowel Srarfi als Millan kregen (terecht) nul op het rekest van ref Boucaut. Pas op het halfuur viel er wat te beleven. Gano kwam plots alleen voor Didillon, maar de doelman pakte uit met een goede redding en bovendien werd Gano afgevlagd voor buitenspel.

   

  Vijf minuten later zorgde Gano opnieuw voor animo en dit keer leverde het wél wat op. Hij troefde de Cercle-defensie af op een hoekschop en liet ook Didillon kansloos achter. Een opdoffer voor Cercle, dat desondanks gretig op zoek ging naar de gelijkmaker. Maar eenmaal in de zone van de waarheid liep het steevast spaak bij de bezoekers.

  Gefrustreerde Vossen deelt een klap uit en krijgt rood

  Cercle staat op uit de doden

  Cercle geloofde duidelijk nog in zijn kansen, maar die kregen al vroeg in de tweede helft een stevige knauw. Velkovski liet zich op een hoge voorzet van Srarfi veel te makkelijk in de luren leggen en Gano profiteerde optimaal. Met
  zijn tweede van de avond gaf hij Cercle opnieuw een flinke tik.

   

  De bezoekers leken op weg naar een 0 op 12, maar gaven zich niet gewonnen. Vitinho dreigde met een verre knal, invaller Matondo mikte na een missertje van Hubert van dichtbij op Bostyn.

   

  Het was de voorbode van een straffe remonte. Iets voorbij het uur kwam Cercle weer in de wedstrijd na een knappe aanval. Millan stuurde Vitinho weg op rechts en kopte na een pittig spurtje op diens aangeven de aansluitingstreffer in doel. Nog geen 5 minuten later had hij zelfs de 2-2 aan zijn voet, maar van dichtbij mikte hij op Bostyn.

   

  De opluchting bij Zulte Waregem was al snel weer verdwenen toen de bal niet veel later op de stip ging voor Cercle. Een nieuwe kans voor Millan en die liet de
  Spanjaard niet liggen. Met 2 goals in amper 7 minuten bracht hij Cercle weer
  naast Zulte Waregem.

   

  Een puntendeling leek in de maak tot Cercle in de slotfase genadeloos toesloeg. Vitinho kreeg te veel ruimte op een voorzet van Rubio en kopte Cercle zowaar op voorsprong. Het werd nog pijnlijker voor thuisploeg. Bostyn kon een schot van Matondo nog pareren, maar Hotic maakte er in de herneming nog 2-4 van. 

   

  Alsof dat nog niet genoeg was voor Zulte Waregem liep Vossen net voor affluiten ook nog tegen een rode kaart aan. Na tussenkomst van de VAR werd hij uitgesloten voor een slag in het gezicht van Velkovski.

  Oude bekendes mogen aftrap geven in Waregem: Deschacht en Dupré

  Vanderhaeghe: "Fysieke paraatheid maakte het verschil"

  • Yves Vanderhaeghe (trainer Cercle Brugge): “Ik ben blij met de 3 punten, maar vooral ook met de reactie na de 2-0-achterstand. Ons pijnpunt de voorbije 6 wedstrijden was kansen creëren en scoren en nu maken we er opeens 4. Dat doet enorm deugd. We hebben lang moeten wachten, maar uiteindelijk zijn we vandaag beloond voor ons werk. Onze fysieke paraatheid heeft vandaag het verschil gemaakt. Zelfs bij de 2-0-achterstand was het geloof niet weg, dat misten we 2 weken geleden nog tegen STVV. Toen waren we aangeslagen na een tegendoelpunt. Vandaag zijn we blijven gaan en de doelpunten gaven ons vleugels. Dit is wat we nodig hadden. We willen een rustig seizoen en we hadden nood aan een driepunter.”

   

  • Francky Dury (trainer Zulte Waregem): “Bij de 2-0 hadden we het gevoel dat het moeilijkste achter de rug was. Maar we hebben in de slotfase veel fouten gemaakt, we hebben Cercle te makkelijk weer in de wedstrijd laten komen. Dit is zuur, zeker omdat we geen goede match speelden. Dat verraste mij, omdat we op Oostende karakter getoond hadden. Vandaag hadden we vanaf de start geen controle over de duels of het balbezit van Cercle, zonder dat zij grote kansen hadden. Na de aansluitingstreffer hebben we toch iets te weinig karakter getoond. We waren niet scherp genoeg en dat tegen een Cercle dat toch ook niet met vertrouwen naar hier kwam. We moeten nu hard werken, want we moeten toch goede resultaten beginnen neer te zetten.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
  2. Rode kaart voor Jelle Vossen van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 97
  3. Gele kaart voor Dino Hotic van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 96
  4. tweede helft, minuut 96. Einde. Cercle pakt de volle buit bij Zulte Waregem na een onwaarschijnlijke remonte. Het kwam terug van een 2-0-achterstand en won uiteindelijk zelfs met 2-4. Bij Zulte Waregem werd Vossen in de slotfase nog uitgesloten. .
  5. tweede helft, minuut 95. Rood voor Vossen! Boucaut is onverbiddelijk en stuurt Vossen nog van het veld. Hij liet zijn arm zwaaien na een stevig duel met Velkovski en raakte de Cercle-speler in zijn gezicht. .
  6. Var. Boucaut moet nog even gaan kijken naar de beelden na een incident met Vossen. . tweede helft, minuut 95.
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Dino Hotic van Cercle Brugge. 2, 4.
  8. tweede helft, minuut 92. Ook Hotic treft nog raak. Het wordt nog wat pijnlijker voor Zulte Waregem. Een schot van Matondo wordt nog afgeweerd door Bostyn, maar tegen de herneming van Hotic heeft de doelman geen verhaal. .
  9. tweede helft, minuut 91. 4 minuten extra. Zulte Waregem krijgt nog 4 minuten om alsnog de nederlaag af te wenden.  .
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 89 door Vitinho van Cercle Brugge. 2, 3.
  11. tweede helft, minuut 88. Vitinho brengt Cercle op voorsprong! Wat een ommekeer! Cercle klimt in de slotfase zowaar op voorsprong. Vitinho krijgt te veel ruimte op een voorzet van Rubio en kopt de bal buiten het bereik van Bostyn. .
  12. tweede helft, minuut 87. Vossen dwingt nog een hoekschop af voor de thuisploeg. De spionkop laat zich nog eens horen, maar de stilstaande fase levert niks op voor Zulte Waregem. De tijd begint te dringen. .
  13. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Cercle Brugge, Waldo Rubio erin, Olivier Deman eruit
  14. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Cercle Brugge, Dino Hotic erin, Charles Vanhoutte eruit
  15. tweede helft, minuut 84. Het regent nu wissels. Vanderhaeghe gooit met Hotic en Rubio nog twee frisse krachten in de strijd. Voor Vanhoutte en Deman is de wedstrijd voorbij. .
  16. tweede helft, minuut 82. Ook Dompé, bij Zulte Waregem in de ploeg gekomen voor Ciranni, wil nog zijn stempel drukken. Hij gooit de bal goed in de zestien, maar Gano kan net niet bij zijn voorzet. .
  17. tweede helft, minuut 82. Stevenen we af op een puntendeling of trekt één van beide ploegen alsnog het laken naar zich toe? Denkey, net ingevallen voor Millan, laat zich een eerste keer zien. Zijn schotje brengt Bostyn niet in de problemen. .
  18. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Zulte Waregem, Frank Boya erin, Bent Sørmo eruit
  19. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Cercle Brugge, Kevin Denkey erin, Alex Millan eruit
  20. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Zulte Waregem, Jean-Luc Dompé erin, Alessandro Ciranni eruit