OH Leuven ademt weer na eerste zege van het seizoen tegen KV Kortrijk

  1. 29' - Geel - Trent Sainsbury
  1. 90+6' - Geel - Alexis De Sart
  2. 90+6' - Geel - Faïz Selemani
  3. 90+4' - Verv. Xavier Mercier door Thibault Vlietinck
  4. 90+3' - Geel - Sory Kaba
  5. 90+2' - Rood - Aleksandar Radovanovic
  6. 82' - Geel - Casper de Norre
  7. 81' - Verv. Ante Palaversa door Mathias Fixelles
  8. 78' - Doelpunt - Siebe Schrijvers (2 - 1)
  9. 77' - Geel - Gilles Dewaele
  10. 70' - Verv. Musa Tamari door Siebe Schrijvers
  11. 70' - Verv. Mathieu Maertens door Levan Shengelia
  12. 67' - Verv. Marlos Moreno door Dylan Mbayo
  13. 65' - Geel - Ante Palaversa
  14. 62' - Doelpunt - Faïz Selemani (1 - 1)
  15. 60' - Verv. Kristiyan Malinov door Mandela Keita
  16. 60' - Verv. Kaveh Rezaei door Sory Kaba
  17. 54' - Geel - Rachid Alioui
  18. 53' - Verv. Abdelkahar Kadri door Rachid Alioui
  19. 50' - Doelpunt - Alexis De Sart (1 - 0)
  20. 48' - Geel - Habib Guèye

  OHL kan eindelijk glimlachen. Het boekte tegen KV Kortrijk zijn eerste driepunter van het seizoen. De druk wordt dus groter op rode lantaarn Beerschot, dat maandag tegen STVV de 7e speeldag afsluit.

  OH Leuven - KV Kortrijk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na de gelijkmaker van Selemani kan de match nog alle kanten uit. Twaalf minuten voor tijd beslist Siebe Schrijvers de partij in het voordeel van de thuisploeg.

  • Man van de match: OHL-middenvelder Alexis De Sart was vooral voor de rust veruit de gevaarlijkste man op het veld. De beloning volgde na de pauze.

  • Opvallend: Door de zege van OHL staat Beerschot voorlopig zes punten los onderaan het klassement. OHL vindt aansluiting bij onder meer KV Mechelen en AA Gent.

  Bekijk de goals uit OHL - Kortrijk (2-1)

  OHL kan overwicht niet verzilveren voor de rust

  OH Leuven was baas in het openingskwartier en zette Kortrijk vast op de eigen helft. Veel kansen leverde die sterke start echter niet op. De Sart mocht twee keer aanleggen van buiten de zestien meter, maar hij kreeg de bal niet tussen de palen.

   

  Net toen Kortrijk wat beter in de partij kwam, was OHL het dichtst bij de 1-0. De Sart - weer hij - kon van dichtbij inkoppen, Ilic pareerde met een geweldige reflex en hield de nul op het bord.

   

  In het slot van de eerste helft hielden beide ploegen elkaar wat meer in evenwicht, maar toch was het opnieuw OHL dat de beste kans afdwong. Maertens werd uitstekend vrijgespeeld in de grote rechthoek, zijn uithaal strandde tegen de lat: 0-0 halfweg.

  Pegel van Schrijvers levert drie kostbare punten op

  Na de rust werd OHL uiteindelijk toch beloond voor de inspanningen uit de eerste helft. Het was niet toevallig De Sart die de ban wist te breken. Met een heerlijke streep in de bovenhoek zette hij OH Leuven verdiend op 1-0.

   

  Kortrijk gaf zich echter niet zomaar gewonnen. De ingevallen Alioui miste eerst zelf onbegrijpelijk, maar bood even later Selemani wel de 1-1 aan: alles te herdoen in Leuven, met nog een half uur op de klok.

   

  De thuisploeg had geen zin in een vijfde gelijkspel en trok opnieuw ten aanval, met succes. Invaller Siebe Schrijvers mocht vrij uithalen en hij nagelde de bal onhoudbaar voorbij Ilic: 2-1. In de slotminuten liep het bijna opnieuw fout voor OHL, maar het knappe vluchtschot van Selemani strandde op de lat.

  Licht gaat uit bij Radovanovic (Kortrijk), die Ngawa flinke duw verkoopt

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 97. Einde. Afgelopen! OH Leuven heeft zijn eerste zege van het seizoen te pakken, het verslaat KV Kortrijk met 2-1. .
  3. Gele kaart voor Alexis De Sart van OH Leuven tijdens tweede helft, minuut 96
  4. Gele kaart voor Faïz Selemani van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 96
  5. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij OH Leuven, Thibault Vlietinck erin, Xavier Mercier eruit
  6. Gele kaart voor Sory Kaba van OH Leuven tijdens tweede helft, minuut 93
  7. Rode kaart voor Aleksandar Radovanovic van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 92
  8. tweede helft, minuut 92. Rood voor Radovanovic. De poppen gaan even aan het dansen als Radovanovic Ngawa een forse duw verkoopt. Domme reactie, die de Serviër een rode kaart oplevert. .
  9. tweede helft, minuut 90. Kaba wil de zege veilig stellen voor zijn nieuwe werkgever, maar Ilic laat zich niet verrassen door het schot in de korte hoek. .
  10. Knappe poging van Selemani. OHL ontsnapt aan een nieuwe gelijkmaker. Selemani neemt een hoge bal in één tijd op schoen, maar ziet zijn fraaie uithaal op de dwarslat stranden. . tweede helft, minuut 87.
  11. tweede helft, minuut 83. OHL is nog lang niet zegezeker. Romo moet twee keer aan de bak bij schoten van Gueye en Dewaele. Ook bij de daaropvolgende hoekschop moet de Venezolaan ingrijpen. .
  12. Gele kaart voor Casper de Norre van OH Leuven tijdens tweede helft, minuut 82
  13. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KV Kortrijk, Mathias Fixelles erin, Ante Palaversa eruit
  14. tweede helft, minuut 79.
  15. tweede helft, minuut 78. Schrijvers met een geweldige vlam! Op het moment dat Kortrijk even met tien staat door een blessurebehandeling bij Dewaele, klimt OHL weer op voorsprong. Het is de ingevallen Siebe Schrijvers die verschroeiend uithaalt van buiten de grote rechthoek en Ilic het nakijken geeft: 2-1. .
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 78 door Siebe Schrijvers van OH Leuven. 2, 1.
  17. Gele kaart voor Gilles Dewaele van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 77
  18. Var. We moeten even wachten op een VAR-interventie voor een mogelijke penaltyfase. Er lijkt weinig aan de hand, en zo oordeelt ook de VAR: geen strafschop. . tweede helft, minuut 73.