Ook Union juicht met z'n tienen in de 95e minuut, RC Genk jammert

  1. 43' - Geel - Jhon Lucumi
  2. 28' - Geel - Christian Burgess
  1. 90+5' - Doelpunt - Deniz Undav (1 - 1)
  2. 90+1' - Verv. Junya Ito door Ike Ugbo
  3. 89' - Verv. Christian Burgess door Felipe Avenatti
  4. 88' - Verv. Teddy Teuma door Senne Lynen
  5. 82' - Verv. Damien Marcq door Kaoru Mitoma
  6. 82' - Verv. Kristian Thorstvedt door Patrik Hrošovský
  7. 75' - Verv. Loic Lapoussin door Matthew Sorinola
  8. 73' - Doelpunt strafschop - Paul Onuachu (1 - 0)
  9. 72' - Rood - Jonas Bager
  10. 59' - Verv. Carel Eiting door Mike Trésor
  11. 47' - Verv. Carlos Cuesta door Mark McKenzie
  73'Paul Onuachu1 - 0
  90+5'Deniz Undav1 - 1

  Racing Genk en Union hebben de buit gedeeld na een boeiende wedstrijd. Genk kwam in het slotkwartier op voorsprong na een discutabele strafschop, maar met een mannetje minder sprokkelde Union toch nog de verdiende gelijkmaker in de slotseconden. 

  Racing Genk - Union in een notendop:

  • Sleutelmoment: In de absolute slotfase forceert een tienkoppig Union nog een laatste hoekschop. Undav verschijnt slim aan de 1e paal en bezorgt de promovendus nog een onverhoopt punt met een knappe kopbal.

   

  • Man van de Match: Union-doelman Anthony Moris hield zijn ploeg meerdere keren recht in de 1e helft. De Luxemburger wist onder meer Onuachu meerdere keren fraai af te stoppen en mag terugblikken op een sterke partij.

   

  • Opvallend: Tegen de verwachtingen in beslist Erik Lambrechts om Genk toch een strafschop te geven voor de fout op Bongonda. Dat Bager ook nog eens rood krijgt in diezelfde fase doet de wenkbrauwen alleen nog maar meer fronsen. Een wel zeer strenge beslissing van de scheidsrechter.

  Bekijk de goals uit Genk - Union (1-1)

  Kansrijke 1e helft levert geen doelpunten op

  In een sfeervolle Cegeka Arena begon Genk bijna dramatisch aan de partij. Vandevoordt leverde zomaar in bij Undav, maar de Duitse spits was te verrast om het cadeautje aan te nemen.

  Genk nam de wedstrijd in handen, terwijl Union op de counter loerde. Een

  tactiek die op het kwartier bijna loonde, maar oog in oog met Vandevoordt talmde Vanzeir veel te lang bij het afdrukken.

  In een ouderwetse pot voetbal vielen er kansen om de haverklap. Na een knappe aanname trof Onuachu de paal, waarna Marcq aan de overzijde niet

  veel later een gemaakt doelpunt toch nog de nek wist om te wringen.

  Het bleef kansen regenen en 10 minuten voor de rust keeg de thuisploeg nog twee 100% mogelijkheden. Maar zowel Onuachu als Ito faalden voor het doel van een sterk spelende Moris.

  Terwijl Union zich naar de rust sleepte, kwam de promovendus ook zelf nog dicht bij de 0-1. Vanzeir zonderde spitsbroeder Undav met een  sublieme pass helemaal alleen af, maar het lobje van de Duitser rolde net naast.

  Marcq krijgt gigantische kans op 2 meter van de goal, maar trapt over

  Undav slaat toe in 95e minuut en dompelt Genk in rouw

  Hoewel de thuisploeg de wedstrijd na de rust volledig controleerde, was het wachten tot de 70e minuut op het 1e heet standje voor doel. Na een knap hakje van Onuachu ging Bongonda makkelijk neer na een duel met Bager.

  Een VAR-interventie later gaf scheidsrechter Lambrechts Genk toch een strafschop en Bager een rode kaart. Onuachu zette de elfmeter met veel plezier om en bracht de thuisploeg op voorsprong.

  Ondanks het tegendoelpunt gaf Union zich niet gewonnen. Na een warrige fase nam Undav de bal in de stuit, maar Vandevoordt pakte uit met een knappe save.


  Genk liet zich ondanks de man meer steeds verder terugdringen en in de 95e minuut kreeg de vicekampioen het deksel dan toch nog op de neus via een hoekschop.

  Undav dook slim naar de 1e paal en kopte de gelijkmaker overhoeks op het bord. Een enorme opdoffer voor Genk, dat zo een 12 op 12 uit handen geeft. Promovendus Union blijft ondertussen bovenaan meedraaien.

  Bongonda probeert een snelle voorzet achter het steunbeen

  Van den Brom: "Al bij al terecht gelijkspel"

  Door een tegendoelpunt in de 95e minuut greep Genk vandaag toch nog naast de 3 punten. Genk-trainer John van den Brom was na afloop van de partij dan ook niet tevreden over de prestatie van zijn team. "De late gelijkmaker was niet nodig", opende de Nederlander zijn betoog.

  "We spelen vandaag zeker niet onze beste wedstrijd. Maar op het moment dat je rond de 70e minuut op voorsprong komt met een man meer, dan mag je het laatste kwartier niet spelen zoals wij gedaan hebben."

  "De angst kroop in de ploeg en we gingen alleen maar achteruit lopen. Met een man meer moet je steeds druk op de bal houden en dat hebben we helemaal niet gedaan vandaag", ging de Nederlander verder.

  "In de organisatie stonden we ook gewoon heel slecht en hielden we ons niet aan de afspraken. Je kan een mindere wedstrijd spelen, maar er moet iets in de ploeg komen om de match toch over de streep te trekken."

  "Het is jammer dat het vandaag niet gelukt is. We kunnen dat ons alleen maar zelf verwijten. Maar al bij al denk ik dat dit een terecht gelijkspel is", sloot de trainer af.

  Mazzu: "Met 10 waren we beter dan Genk"

  In tegenstelling tot zijn collega aan de overkant was Union-coach Felice Mazzu wel tevreden met het 1-1-gelijkspel. "Het belangrijkste is dat we met 10 spelers beter waren dan Genk", vertelde de trainer.

  "Voor de rode kaart liepen we veel, maar toonden we te weinig lef. We zijn natuurlijk een promovendus en veel spelers hadden voor vandaag nog nooit voor zoveel toeschouwers gespeeld."

  "Ondanks dat alles hadden we in de 1e helft toch genoeg kansen om te scoren", ging Mazzu verder. "Het had heel zuur geweest, mochten we door een penalty

  verloren hebben."

  "Een nederlaag was dan ook onterecht geweest, maar het is dankzij het blok dat Undav nog kan scoren in de laatste minuut. We hebben daar al veel op getraind", sloot de coach af.

  Reacties na Genk-Union:

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 51. EINDE. Na een heerlijke 1e helft en een mindere 2e gaat Union met een man minder toch nog met een punt aan de haal. In de 95e minuut wiste Undav het discutabele strafschopdoelpunt van Onuachu nog uit. .
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 95 door Deniz Undav van Union. 1, 1.
  4. tweede helft, minuut 95. 1-1 Undav! In de ultieme slotfase heeft Union zijn gelijkmaker dan toch nog te pakken. Undav duikt goed op aan de eerste paal en kopt de 1-1 knap overhoeks binnen. Wat een wedstrijd! .
  5. tweede helft, minuut 94. We krijgen nog een hoekschop van de laatste kans voor Union. Ook doelman Moris trekt mee richting de zestien. .
  6. tweede helft, minuut 93. Het gaat nu snel op en neer. Na een kopbalkansje voor Union, krijgt Onuachu nog de kans op de 2-0. De Nigeriaan zoekt de verste hoek, maar vindt Moris op zijn weg. .
  7. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij KRC Genk, Ike Ugbo erin, Junya Ito eruit
  8. 5 minuten extra tijd. Union drukt Racing Genk nu echt wel tegen de eigen zestien. Ondertussen komen er 5 minuten extra speeltijd bij. . tweede helft, minuut 90.
  9. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Union, Felipe Avenatti erin, Christian Burgess eruit
  10. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Union, Senne Lynen erin, Teddy Teuma eruit
  11. tweede helft, minuut 88. Met de ingevallen Avenatti gooit Mazzu alles in de strijd. Kan de Uruguayaan nog een puntje uit de brand slepen? .
  12. tweede helft, minuut 87. Na opnieuw een heet standje voor het Genkse doel kan er niemand afdrukken bij Union. Krijgen we nog een prangende slotfase? .
  13. tweede helft, minuut 84. Kadouss laat het liggen. Nieuwkomer Mitoma glijdt als een aal voorbij Heynen en vindt dan Kadouss in de zestien. De verdediger schiet de bal uiteindelijk nog hoog over. Jammer voor de bezoekers, want Undav stond achter hem beter gepositioneerd. .
  14. tweede helft, minuut 83. Vreemd, maar waar. Genk moet met een man meer nu plots opnieuw het initiatief aan de bezoekers laten. Roept de thuisploeg de gelijkmaker over zichzelf af? .
  15. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Union, Kaoru Mitoma erin, Damien Marcq eruit
  16. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij KRC Genk, Patrik Hrošovský erin, Kristian Thorstvedt eruit
  17. tweede helft, minuut 81.
  18. tweede helft, minuut 80. Vandevoordt met prachtige reflex! Na een warrige fase voor het Genkse doel neemt Undav de bal in de stuit. De Duitser lijkt de gelijkmaker binnen te nagelen, maar stuit op een sublieme Vandevoordt. Wat een redding van de jonge doelman! .
  19. tweede helft, minuut 78. Union geeft zich nog niet gewonnen en trekt nog eens richting het doel van Vandevoordt. Nielsen probeert het met een knal, maar ziet zijn poging afgeblokt worden. Kan de promovendus nog langszij komen? .
  20. tweede helft, minuut 77. Met een 1-0-achterstand en een rode kaart wordt de opdracht nu wel heel moeilijk voor Union. Lapoussin wordt geslachtofferd, waardoor Sorinola in het veld komt. Mazzu schakelt over naar een viermansdefensie. .