5. 90+5' - Doelpunt - Deniz Undav (1 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 7 - 12/09/21 - 21:00
Deniz Undav
1 - 1
Deniz Undav
90+5'

Racing Genk en Union hebben de buit gedeeld na een boeiende wedstrijd. Genk kwam in het slotkwartier op voorsprong na een discutabele strafschop, maar met een mannetje minder sprokkelde Union toch nog de verdiende gelijkmaker in de slotseconden.

Racing Genk - Union in een notendop:

• Sleutelmoment: In de absolute slotfase forceert een tienkoppig Union nog een laatste hoekschop. Undav verschijnt slim aan de 1e paal en bezorgt de promovendus nog een onverhoopt punt met een knappe kopbal.

• Man van de Match: Union-doelman Anthony Moris hield zijn ploeg meerdere keren recht in de 1e helft. De Luxemburger wist onder meer Onuachu meerdere keren fraai af te stoppen en mag terugblikken op een sterke partij.

• Opvallend: Tegen de verwachtingen in beslist Erik Lambrechts om Genk toch een strafschop te geven voor de fout op Bongonda. Dat Bager ook nog eens rood krijgt in diezelfde fase doet de wenkbrauwen alleen nog maar meer fronsen. Een wel zeer strenge beslissing van de scheidsrechter.

Bekijk de goals uit Genk - Union (1-1)

Kansrijke 1e helft levert geen doelpunten op

In een sfeervolle Cegeka Arena begon Genk bijna dramatisch aan de partij. Vandevoordt leverde zomaar in bij Undav, maar de Duitse spits was te verrast om het cadeautje aan te nemen.

Genk nam de wedstrijd in handen, terwijl Union op de counter loerde. Een

tactiek die op het kwartier bijna loonde, maar oog in oog met Vandevoordt talmde Vanzeir veel te lang bij het afdrukken.

In een ouderwetse pot voetbal vielen er kansen om de haverklap. Na een knappe aanname trof Onuachu de paal, waarna Marcq aan de overzijde niet

veel later een gemaakt doelpunt toch nog de nek wist om te wringen.

Het bleef kansen regenen en 10 minuten voor de rust keeg de thuisploeg nog twee 100% mogelijkheden. Maar zowel Onuachu als Ito faalden voor het doel van een sterk spelende Moris.

Terwijl Union zich naar de rust sleepte, kwam de promovendus ook zelf nog dicht bij de 0-1. Vanzeir zonderde spitsbroeder Undav met een  sublieme pass helemaal alleen af, maar het lobje van de Duitser rolde net naast.

Marcq krijgt gigantische kans op 2 meter van de goal, maar trapt over

Undav slaat toe in 95e minuut en dompelt Genk in rouw

Hoewel de thuisploeg de wedstrijd na de rust volledig controleerde, was het wachten tot de 70e minuut op het 1e heet standje voor doel. Na een knap hakje van Onuachu ging Bongonda makkelijk neer na een duel met Bager.

Een VAR-interventie later gaf scheidsrechter Lambrechts Genk toch een strafschop en Bager een rode kaart. Onuachu zette de elfmeter met veel plezier om en bracht de thuisploeg op voorsprong.

Ondanks het tegendoelpunt gaf Union zich niet gewonnen. Na een warrige fase nam Undav de bal in de stuit, maar Vandevoordt pakte uit met een knappe save.

Genk liet zich ondanks de man meer steeds verder terugdringen en in de 95e minuut kreeg de vicekampioen het deksel dan toch nog op de neus via een hoekschop.

Undav dook slim naar de 1e paal en kopte de gelijkmaker overhoeks op het bord. Een enorme opdoffer voor Genk, dat zo een 12 op 12 uit handen geeft. Promovendus Union blijft ondertussen bovenaan meedraaien.

Bongonda probeert een snelle voorzet achter het steunbeen

Van den Brom: "Al bij al terecht gelijkspel"

Door een tegendoelpunt in de 95e minuut greep Genk vandaag toch nog naast de 3 punten. Genk-trainer John van den Brom was na afloop van de partij dan ook niet tevreden over de prestatie van zijn team. "De late gelijkmaker was niet nodig", opende de Nederlander zijn betoog.

"We spelen vandaag zeker niet onze beste wedstrijd. Maar op het moment dat je rond de 70e minuut op voorsprong komt met een man meer, dan mag je het laatste kwartier niet spelen zoals wij gedaan hebben."

"De angst kroop in de ploeg en we gingen alleen maar achteruit lopen. Met een man meer moet je steeds druk op de bal houden en dat hebben we helemaal niet gedaan vandaag", ging de Nederlander verder.

"In de organisatie stonden we ook gewoon heel slecht en hielden we ons niet aan de afspraken. Je kan een mindere wedstrijd spelen, maar er moet iets in de ploeg komen om de match toch over de streep te trekken."

"Het is jammer dat het vandaag niet gelukt is. We kunnen dat ons alleen maar zelf verwijten. Maar al bij al denk ik dat dit een terecht gelijkspel is", sloot de trainer af.

Mazzu: "Met 10 waren we beter dan Genk"

In tegenstelling tot zijn collega aan de overkant was Union-coach Felice Mazzu wel tevreden met het 1-1-gelijkspel. "Het belangrijkste is dat we met 10 spelers beter waren dan Genk", vertelde de trainer.

"Voor de rode kaart liepen we veel, maar toonden we te weinig lef. We zijn natuurlijk een promovendus en veel spelers hadden voor vandaag nog nooit voor zoveel toeschouwers gespeeld."

"Ondanks dat alles hadden we in de 1e helft toch genoeg kansen om te scoren", ging Mazzu verder. "Het had heel zuur geweest, mochten we door een penalty

verloren hebben."

"Een nederlaag was dan ook onterecht geweest, maar het is dankzij het blok dat Undav nog kan scoren in de laatste minuut. We hebben daar al veel op getraind", sloot de coach af.