Antwerp springt na zuinige zege in Eupen naar de buik van het peloton

  1. 42' - Geel - Koji Miyoshi
  2. 41' - Geel - Radja Nainggolan
  3. 38' - Geel - Ritchie De Laet
  4. 33' - Verv. Björn Engels door Dinis Almeida
  1. 87' - Geel - Smail Prevljak
  2. 80' - Verv. Konan N'Dri door Mamadou Koné
  3. 80' - Verv. Boris Lambert door Silas Gnaka
  4. 80' - Geel - Pieter Gerkens
  5. 70' - Verv. Michael Frey door Johannes Eggestein
  6. 70' - Verv. Koji Miyoshi door Pieter Gerkens
  7. 70' - Verv. Jens Cools door Jerome Deom
  8. 68' - Geel - Birger Verstraete
  9. 56' - Verv. Benson Manuel door Mbwana Samatta
  10. 55' - Doelpunt - Michael Frey (0 - 1)
  11. 55' - Gemiste strafschop - Michael Frey
  55'Michael Frey0 - 1

  Antwerp heeft wat meer afstand genomen van de onderste regionen in het klassement dankzij een 0-1-overwinning bij Eupen. Michael Frey was de matchwinnaar met zijn achtste van het seizoen: hij benutte de rebound van zijn eigen gemiste strafschop.

  Eupen - Antwerp in een notendop

  • Sleutelmoment: Een kwartiertje voor tijd heeft Peeters plots een boulevard voor zich. De draaischijf van Eupen verslikt zich echter bij de afwerking en kan zijn ploeg geen loon naar werken geven.
  • Man van de Match: Himmelmann stond in de plaats van een vermoeide Nurudeen tussen de palen bij Eupen. De Duitser pakte uit met een paar stevige saves en had brute pech bij de penalty van Frey.
  • Opvallend: Dertien in een dozijn. Het is al van 2015 geleden dat Eupen nog eens won van Antwerp, toen nog in de tweede klasse. Sindsdien volgden er elf nederlagen en twee gelijke spelen.

  Bekijk de enige goals uit Eupen - Antwerp (0-1)

  VAR zit Eupen twee keer dwars

  Eupen had net voor de interlandbreak zijn eerste nederlaag geleden, maar het vertrouwen van de Panda's was geenszins aangetast. De thuisploeg voetbalde, zelfs in het aanzicht van de vurige Antwerpse spionkop, met open vizier. Antwerp had wel vaker de bal, maar geraakte amper door de pressing van Eupen.

   

  Na wat halve kansjes was de eerste echte mogelijkheid er dan ook een voor de thuisploeg. Nuhu wachtte slim om diep te lopen, maar moest daardoor ook ver uitwijken en mikte naast. Na een Antwerpse flits met Miyoshi sloeg Eupen plots toe. Bataille liet zich de bal afsnoepen en Prevljak veegde de voorzet van Nuhu binnen. De VAR gooide echter roet in het eten: buitenspel van de Bosniër.

   

  Rond het halfuur kreeg Antwerp wat meer greep op het gebeuren, maar veel gevaar creëerden de bezoekers niet. Een gekraakte poging van Nainggolan en een schot van Miyoshi in een bosje spelers was zowat het beste. Eupen deed de netten wél weer trillen, al werd ook de stift van Nuhu afgekeurd wegens buitenspel. Pas op het einde van de eerste helft moest Himmelmann plat op een knappe volley van Nainggolan.

  Kayembe beukt Bataille tegen de reclameborden

  Frey maakt met geluk zijn achtste

  Antwerp overleefde de eerste helft met wat meeval zonder kleerscheuren, maar had ook bij het begin van de tweede een serieuze waarschuwing nodig. N'Dri rolde Buta en ramde in het zijnet. The Great Old toonde eindelijk meer aandrang, al was het nog zonder veel overleg.

   

  Er was wat medewerking van de thuisploeg nodig. Agbadou, tot dan vlekkeloos, liet zich vangen aan een geveinsd schot van Frey. De verdediger gaf een strafschop weg, die Frey zelf op Himmelmann mikte. Gelukkig voor de Zwitser rolde de rebound in zijn voeten en werd het toch 0-1. Fischer kon daarna de score uitdiepen, maar trapte eerst onbezonnen over en daarna op een uitstekende Himmelmann.

   

  Eupen bleef knokken. Héris trof het zijnet en Peeters krulde een metertje naast. Diezelfde Peeters liet na om oog in oog met Butez gelijk te maken. De wedstrijd werd gaandeweg onvriendelijker. Tussen de opstootjes door zette Fischer Himmelmann nog maar eens aan het werk en miste Prevljak de ultieme kans op de 1-1. Eupen kan dit weekend flink wegzakken in de stand, Antwerp schuift op naar de middenmoot.

  Spectaculaire botsing tussen Nuhu en Verstraete

  Eupen-coach gaat als razende tekeer, om daarna knuffel uit te delen aan Priske

  Cools: "Antwerp wint hier op een diefje"

  "Ik vind dat wij een hele goeie partij hebben gespeeld", zei Jens Cools na afloop. "Maar ik denk dat we onszelf een beetje in de voet hebben geschoten. Ik denk dat Antwerp hier uiteindelijk op een diefje komt winnen."

   

  "Het begint bij de kansen die we missen, maar ook in de tweede helft. We werken onszelf in de problemen en daar komt ook die penalty uit voort", verklaarde de Kempenaar van Eupen. "Ik vond dat wij heel dominant speelden. We hebben gewoon de beste kansen gecreëerd. Als wij hier vandaag winnen, dan zegt niemand iets."

   

  Is Eupen van zijn wolk gevallen? "We bekijken het wedstrijd per wedstrijd. Nu komen er twee belangrijke aan, tegen Cercle en tegen Beerschot. Dat zijn partijen die we moeten proberen te winnen. Daar gaan we voor."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 96. Einde. Antwerp wint zonder overschot in Eupen. Frey scoorde in twee tijden een strafschop. De thuisploeg zag twee goals (terecht) afgekeurd en miste ook nog een opgelegde kans op 1-1. .
  3. tweede helft, minuut 94. Dichtgeknepen Antwerpse billen in de zes toegevoegde minuten. .
  4. tweede helft, minuut 92. Vrede. Zand erover! Krämer en Priske drukken elkaar met de glimlach de hand en knuffelen zelfs. .
  5. tweede helft, minuut 91. Zelfs de minzame Krämer moet ingetoomd worden. De coach van Eupen verliest met zijn uitbarsting tijd voor zijn eigen ploeg. .
  6. tweede helft, minuut 89. Van Damme moet de gemoederen nog eens bedaren. Er zijn deze namiddag toch iets te veel opstootjes geweest. .
  7. tweede helft, minuut 88. De Laet en Prevljak fluisteren elkaar wat lelijks toe. De Bosniër is zijn concentratie daardoor blijkbaar wat kwijt, want hij trapt even later onbeholpen over. .
  8. Gele kaart voor Smail Prevljak van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 87
  9. tweede helft, minuut 85. Koné en Gnaka moeten nog iets uit de brand slepen voor Eupen. .
  10. Nog eens Himmelmann. Fischer verschijnt schuin voor het Eupense doel. Himmelmann is alweer de spelbreker voor de ervaren middenvelder. Knappe save, de zoveelste al. . tweede helft, minuut 82.
  11. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KAS Eupen, Mamadou Koné erin, Konan N'Dri eruit
  12. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KAS Eupen, Silas Gnaka erin, Boris Lambert eruit
  13. tweede helft, minuut 80. Nuhu en Verstraete botsen hard tegen elkaar voor de Antwerpse bank. Verstraete komt slecht neer op zijn schouder en moet meteen verzorgd worden. .
  14. Gele kaart voor Pieter Gerkens van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 80
  15. tweede helft, minuut 78. Misser van Peeters! Wat een geweldige mogelijkheid voor Peeters! De draaischijf van Eupen krijgt de bal zomaar cadeau, maar verslikt zich oog in oog met Butez. Dit moest altijd 1-1 zijn. .
  16. tweede helft, minuut 76. Peeters krijgt wat ruimte in het halve maantje. Hij aarzelt niet en draait zijn schot een dikke meter naast de winkelhaak. Antwerp is zeker nog niet thuis. .
  17. tweede helft, minuut 74. Héris dringt plots ver door vanaf de rechterflank. Hij prikt de kans in het zijnet. .
  18. tweede helft, minuut 72. Weer Himmelmann! Himmelmann toont zich een meer dan waardige vervanger van Nurudeen. De Duitse doelman slaat een knal van dichtbij van Fischer uit zijn kooi. .
  19. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Antwerp, Johannes Eggestein erin, Michael Frey eruit