Club Brugge recht de rug tegen hulpeloos KVO, Vanaken trekt zijn Duivelse lijn door

  1. 45' - Geel 2 - Steven Fortes
  2. 42' - Geel - Steven Fortes
  3. 33' - Verv. Éder Balanta door Noah Mbamba
  4. 23' - Doelpunt - Noa Lang (1 - 0)
  1. 82' - Verv. Jack Hendry door Brandon Mechele
  2. 82' - Verv. Eduard Sobol door Faitout Maouassa
  3. 82' - Verv. Charles De Ketelaere door Bas Dost
  4. 80' - Doelpunt - Noa Lang (3 - 0)
  5. 76' - Verv. Nick Batzner door Evangelos Patoulidis
  6. 75' - Verv. Marko Kvasina door David Atanga
  7. 70' - Geel - Kenny Rocha Santos
  8. 68' - Verv. Ruud Vormer door Mats Rits
  9. 61' - Verv. Maxime D'Arpino door Vincent Koziello
  10. 61' - Verv. Makhtar Gueye door Thierry Ambrose
  11. 56' - Geel - Makhtar Gueye
  12. 56' - Doelpunt - Hans Vanaken (2 - 0)
  13. 48' - Geel - Nick Batzner
  23'Noa Lang1 - 0
  56'Hans Vanaken2 - 0
  80'Noa Lang3 - 0

  Club Brugge heeft tegen KV Oostende vertrouwen getankt voor de komst van PSG in de Champions League. Clement kreeg de reactie die hij wilde na de pandoering in Gent. Het werd 3-0 na doelpunten van Noa Lang (2x) en Hans Vanaken, die net als bij de Rode Duivels heel goed speelde. Ook nieuwkomer Kamal Sowah was meteen beslissend bij zijn debuut voor blauw-zwart.

  Club Brugge - KV Oostende in een notendop:

  • Sleutelmoment: KVO-debutant Steven Fortes pakt kort voor de pauze en bij een 1-0-stand twee gele kaarten in enkele minuten tijd. Voor Club is het vanaf dan alleen nog een kwestie van de wedstrijd af te maken.

  • Man van de match: Noa Lang blonk uit met twee doelpunten, vooral de eerste was van mooie makelij. Ook de samenwerking met nieuwkomer Sowah leek meteen prima te verlopen.

  • Opvallend: KVO is na een goede competitiestart helemaal stilgevallen. Het pakte in zijn laatste 3 matchen 0 punten en scoorde 0 goals. Het vertrek van enkele sterkhouders laat zich voelen in Oostende.

  Bekijk de goals uit Club Brugge - Oostende (3-0)

  Sowah geeft visitekaartje af, Lang scoort fraaie 1-0

  Club Brugge was erop gebrand om voor eigen publiek de 6-1-afgang door te spoelen en begon gretig aan de wedstrijd. De thuisploeg zette KV Oostende vast op de eigen helft, pogingen van nieuwkomer Sowah en Balanta misten het kader.

   

  Halverwege de eerste helft werd Club uiteindelijk beloond voor de inzet. Noa Lang nam een uitstekende lange bal van Sowah heerlijk mee en prikte de bal al even knap over doelman Hubert: 1-0, een pareltje.

   

  De weg naar een vlotte zege leek open te liggen voor Club Brugge, maar even voorbij het halfuur had de thuisploeg toch een sterke Mignolet nodig om de gelijkmaker van Gueye te voorkomen.

   

  In het slot van de eerste helft zetten uitblinkers Lang en Sowah nog eens een knappe aanval op. De Nederlander werd neergehaald door KVO-debutant Fortes, die daarvoor zijn tweede gele kaart van de avond onder de neus geduwd kreeg: Oostende met z’n tienen de rust in.

  Wat een reflex! Mignolet slaat de gelijkmaker in extremis nog uit doel

  Tienkoppig KVO kan geen vuist meer maken na de rust

  Club wou na de pauze snel zekerheid over de drie punten en drukte nog eens het gaspedaal in. De eerste twee kansen gingen nog verloren, maar de derde was de goede: Vanaken etaleerde zijn vertrouwen met een geweldige vlam in één tijd waar Hubert geen verhaal tegen had.

   

  Ook na de 2-0 bleef Club voluit voor de aanval kiezen. De kansen stapelden zich op, onder meer De Ketelaere en Sowah lieten na om de tien van Oostende helemaal knock-out te slaan.

   

  Zo bleef er bij de bezoekers nog een sprankel hoop bestaan. Eén keer kwam KVO nog in de buurt van de aansluitingstreffer, maar Mignolet kende weinig problemen met het schot van Kvasina.

   

  Het was uiteindelijk uitblinker Noa Lang die tien minuten voor tijd alle twijfels wegnam met zijn tweede van de avond: 3-0, een goede generale repetitie voor komende woensdag, al zal er tegen PSG toch efficiënter met de kansen moeten worden omgesprongen.

  Knap! Vanaken trapt in 1 tijd geweldige pass naar overkant van het veld

  Clement: "Met zoveel kansen moet je meer scoren"

  • Alexander Blessin (KV Oostende): "De eerste 30 minuten zag je de sterkte van Club Brugge. Ze waren gretig om aan hun publiek te tonen hoe goed ze zijn. Daarna kwamen wij beter in de match en hadden we ook een grote kans op de gelijkmaker. Tegen een topteam moet je dat soort kansen benutten."

   "Dan volgen er twee gele kaarten snel na elkaar en wordt het natuurlijk heel moeilijk. We hebben het nog wel geprobeerd. De mentaliteit was in elk geval goed. Als we met elf waren gebleven, denk ik dat we misschien wel een kans maakten."

   "Ik heb het de laatste tijd vaak over beslissingen gehad. Ik weet niet of je voor die tweede fout ook een gele kaart moet geven, maar we moeten dat aanvaarden."

  • Philippe Clement (Club Brugge): "De jongens hebben vandaag zowel met als zonder bal – en dat was ook een heel belangrijk punt na de match tegen Gent – een goede wedstrijd gespeeld. Maar met dit aantal kansen moet je nog meer doelpunten maken."

   "Je ziet dat Sowah heel goed past in het voetbal dat wij graag willen spelen. Uiteraard heeft hij nog een aantal werkpunten, maar dat kun je van elke speler zeggen, behalve misschien Hans Vanaken vandaag."

   "We zijn een nieuw verhaal aan het schrijven. We zijn een aantal nieuwe jongens aan het inpassen. Er is nog meer concurrentie in de kern. Er is het aantal wedstrijden dat je hebt doordat je op drie fronten wilt strijden. En er is het feit dat je in de Champions League echt tegen de allerbesten gaat moeten strijden. Dan is het heel belangrijk om op deze manier aan dat verhaal te kunnen beginnen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Afgelopen! Club Brugge spoelt de 6-1-blamage van twee weken terug door met een vlotte 3-0-zege tegen KV Oostende, dat de hele tweede helft met tien speelde. Club kan met vertrouwen toewerken naar de eerste Champions League-opdracht van volgende week. .
  3. tweede helft, minuut 93. 4-0 afgekeurd. Lang heeft in de blessuretijd ook nog een assist in huis voor zijn landgenoot Dost, maar de 4-0 wordt afgekeurd wegens buitenspel. .
  4. Toegevoegde tijd. Er worden nog drie minuten bijgeteld. . tweede helft, minuut 90.
  5. tweede helft, minuut 85. Hubert wil geen vierde. Vrije schietkans voor Mats Rits, Hubert voorkomt met een sterke rechterhand de 4-0. .
  6. tweede helft, minuut 83. Intussen is ook Maouassa tussen de lijnen gekomen bij Club. De nieuwkomer krijgt nog een tiental minuten om zich aan het Brugse publiek te presenteren. .
  7. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Club Brugge, Brandon Mechele erin, Jack Hendry eruit
  8. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Club Brugge, Faitout Maouassa erin, Eduard Sobol eruit
  9. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Club Brugge, Bas Dost erin, Charles De Ketelaere eruit
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 80 door Noa Lang van Club Brugge. 3, 0.
  11. tweede helft, minuut 80. Daar is de 3-0 dan toch! Het zat er al een tijdje aan te komen: na een reeks gemiste kansen wordt het toch 3-0. Vanaken wandelt door de KVO-defensie en vindt de vrijstaande Noa Lang, die van dichtbij de trekker overhaalt. .
  12. tweede helft, minuut 79. Club blijft maar morsen met de kansen. Lang legt gepast achteruit tot bij Rits, maar ook hij ondervindt problemen bij de afwerking. .
  13. tweede helft, minuut 76. Sowah wil zijn prima debuut in blauw en zwart bekronen met een doelpuntje, maar hij trapt nogal onbesuisd naast. .
  14. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij KV Oostende, Evangelos Patoulidis erin, Nick Batzner eruit
  15. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij KV Oostende, David Atanga erin, Marko Kvasina eruit
  16. Gele kaart voor Kenny Rocha Santos van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 70