Jelle Vossen bezorgt Zulte Waregem punt tegen ongeslagen Charleroi met 2 goals

  1. 40' - Geel - Laurens De Bock
  2. 37' - Doelpunt - Jelle Vossen (1 - 1)
  3. 19' - Doelpunt - Anass Zaroury (0 - 1)
  1. 90+5' - Geel - Alieu Fadera
  2. 88' - Verv. Jackson Tchatchoua door Jules Van Cleemput
  3. 88' - Verv. Anass Zaroury door Amine Benchaib
  4. 78' - Doelpunt - Jelle Vossen (2 - 2)
  5. 74' - Verv. Ewoud Pletinckx door Saido Berahino
  6. 74' - Verv. Laurens De Bock door Bassem Srarfi
  7. 73' - Geel - Jackson Tchatchoua
  8. 67' - Verv. Guillaume Gillet door Ali Gholizadeh
  9. 64' - Verv. Dion De Neve door Alieu Fadera
  10. 59' - Verv. Shamar Nicholson door Chris Bedia
  11. 51' - Doelpunt - Shamar Nicholson (1 - 2)

  Zulte Waregem heeft thuis niet kunnen winnen van het nog ongeslagen Charleroi. De bezoekers kwamen in elke helft een keer op voorsprong, maar 2 keer kon Jelle Vossen gelijkmaken. Zulte Waregem schiet niet veel op met de draw.

  Zulte Waregem - Charleroi in een notendop:

  • Sleutelmoment: Enkele minuten nadat Bedia een enorme kans de nek omwrong, knalt Morioka de 1-3 op zijn beurt tegen de lat. Missers die Charleroi zuur zouden opbreken.

  • Man van van de match: Jelle Vossen deed zowel voor als na de rust waarvoor hij gehaald werd: doelpunten maken. Dankzij zijn neus voor doelpunten sleepte Zulte Waregem nog een punt uit de brand.

  • Opvallend: Jelle Vossen scoorde al 118 keer in de JPL. In een recent verleden deed onder meer Wesley Sonck met 131 nog beter. Het record van Albert De Cleyn (377) is uiteraard onbereikbaar.

  Bekijk de goals uit Zulte Waregem - Charleroi (2-2):

  Charleroi morst met de kansen, Vossen heeft er aan eentje genoeg

  Na een 1-2 tegen Standard en een pijnlijke 0-4 tegen Club wilde Zulte Waregem zijn derde thuisduel maar al te graag winnen. Charleroi zou het slachtoffer van dienst worden, maar de bezoekers verloren dit seizoen nog niet en begonnen ook het beste aan de wedstrijd.


  In eerste instantie kreeg de pijlsnelle Tchatchoua de bal niet voorbij doelman Bostyn en ook als aangever lukte het net niet. De gevaarlijke voorzet richting Nicholson werd onderschept en in de herneming knalde Zaroury snoeihard tegen de lat.


  Zulte Waregem leek gewaarschuwd, maar net dan trapte Sørmo een terugspeelbal veel te laconiek richting Bostyn. Zaroury had het in de mot, ging dankbaar met de bal aan de haal en deponeerde het leer in het lege doel.


  De thuisploeg moest reageren en zocht keer op keer de ruimte in de rug van de vleugelspelers. Dat plannetje loonde nog voor de rust wanneer Vossen de voorzet van Vigen aan de eerste paal in doel verlengde. De gevleide gelijkmaker werd ook meteen de ruststand.

  Koffi riskeert lijf en leden na een mislukte interceptie:

  Vossen maakt opnieuw gelijk in kopie van de eerste helft

  Charleroi kon daar allerminst tevreden mee zijn en dus bleef het ook na de rust zoeken naar een tweede treffer. In die zoektocht kreeg het de hulp van de thuisploeg, dat allesbehalve doortastend verdedigde. Morioka werd tussen twee man te makkelijk gevonden en vanaf dan was de assist op Nicholson kinderspel.


  Met de tweede voorsprong van de namiddag op zak, konden de bezoekers opnieuw op de counter speculeren. Twee keer leverde dat ei zo na de verlossende 1-3 op, maar Bedia zag zijn schot zelfs over de zijlijn hobbelen en Morioka plaatste de bal dan weer tegen de lat.


  Alsof we naar een heruitgave van de eerste helft keken, voerde Zulte Waregem ook nu weer langzaamaan de druk op. En opnieuw met succes, want Charleroi kreeg de bal niet weg en moest de ene hoekschop na de andere toestaan. Dat konden de bezoekers niet volhouden en opnieuw stond Jelle Vossen op de goeie plek om de gelijkmaker van dichtbij binnen te tikken.


  Heel even leek Zulte Waregem dankzij Gano nog op en over Charleroi te gaan, maar in de voorbereiding van zijn winning goal stond ploegmaat Berahino buitenspel. Zo bleef het bij 2-2, een gelijkspel waarmee Zulte Waregem weer niet thuis kan winnen en Charleroi dit seizoen ongeslagen blijft.

  Still: "Met Vossen en Gano aan de overkant wordt elke fout afgestraft"

  Francky Dury (coach Zulte Waregem): "We zijn wat in de problemen gekomen omdat De Bock naar de kant moest met last aan de buikspieren. Dan trek je Hubert naar achteren, waardoor je op het middenveld duidelijke afspraken nodig hebt tussen Sissako en Vigen. En zo geef je Charleroi mogelijkheden in de omschakeling. Uiteindelijk kan ik leven met de 2-2, zeker omdat zij twee keer op de lat trapten. Maar op punten vind ik ons de winnaar omdat we het meest ondernemend waren."

   

  Edward Still (coach Charleroi): "Het is moeilijk om hier zo kort na de wedstrijd in alle emotie op te reageren. Het niveau van onze voorbereiding was zó goed, de intensiteit op het veld onnavolgbaar. En om daarvoor zo matig beloond te worden, is een bittere pil om door te slikken. Ik heb ook het gevoel dat ik me voor de derde of vierde week op rij herhaal wanneer ik zeg dat we de kansen wel creëren. We lijken zelfs week na week dichter te komen en we konden vandaag niet dichter bij de zege komen. Als de tegenstander dan spelers als Vossen en Gano heeft rondlopen, weet je dat de kleinste fout wordt afgestraft."

  Vreemde sprongetjes van Gholizadeh vlak voor zijn invalbeurt:

  Fase per fase

  1. einde, 17 uur 51. Zulte Waregem dankt Vossen. Zulte Waregem pakt zijn eerste punt voor eigen publiek en mag Jelle Vossen daar erg dankbaar voor zijn. Met twee treffers maakte hij twee keer een voorsprong van Charleroi ongedaan. Charleroi zal op zijn beurt vloeken dat het de wedstrijd niet eerder dood maakte. .
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Alieu Fadera van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 95
  4. tweede helft, minuut 94. Na een overtreding van Fadera krijgt Charleroi zelfs nog een vrije trap. Dit is toch de allerlaatste bal van de wedstrijd? .
  5. tweede helft, minuut 92. De ultieme hoekschop voor Charleroi? Charleroi lijkt de allerlaatste kans van de wedstrijd te krijgen. .
  6. Blessure. Dessoleil stopt Vossen af met een serieuze por, maar blesseert zichzelf bij die actie en doet meteen teken naar de bank dat hij naar de kant moet. De thuissupporters zien zo een snelle aanval niet doorgaan, maar komedie is het allerminst. . tweede helft, minuut 92.
  7. tweede helft, minuut 88. Vossen laat de 3-2 liggen! Geen hattrick voor Jelle Vossen! De Limburger moet de bal nog even achter zich gaan halen en trapt dan vanuit de draai, maar zijn poging gaat zo'n dubbele meter naast. .
  8. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Charleroi, Jules Van Cleemput erin, Jackson Tchatchoua eruit
  9. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Charleroi, Amine Benchaib erin, Anass Zaroury eruit
  10. Gano scoort na buitenspel! Zulte Waregem gaat op en over Charleroi, maar het feestje is van korte duur. Met het schot van Gano was niets mis, het was Berahino die daar vlak voor buitenspel liep toen hij de bal aankreeg. . tweede helft, minuut 83.
  11. tweede helft, minuut 80. Het slot belooft nog razend spannend te worden. Dessoleil klimt hoog op een bezoekende hoekschop, maar krijgt zijn kopbal niet tussen de palen gemikt. .
  12. tweede helft, minuut 79.
  13. tweede helft, minuut 78. Vossen met de tweede gelijkmaker! Opnieuw krijgt Charleroi een hoekschop niet weggewerkt. Vossen duikt aan de tweede paal op en profiteert optimaal door de 2-2 van dichtbij binnen te trappen! .
  14. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 78 door Jelle Vossen van Zulte Waregem. 2, 2.
  15. Koffi met de nodige redding! De hoekschop blijft even hangen en uiteindelijk komt Vigen nog tot een schot uit de tweede lijn. Koffi ziet de bal laat komen, maar duwt helm nog net in hoekschop. . tweede helft, minuut 77.
  16. tweede helft, minuut 76. Wegglijden van Dessoleil lijkt even cruciaal te gaan worden wanneer Gano met de bal aan de haal kan gaan. Alleen heeft de rijzige spits iets te veel tijd nodig, waardoor zijn schot nog in hoekschop wordt gewerkt. .
  17. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Zulte Waregem, Saido Berahino erin, Ewoud Pletinckx eruit
  18. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Zulte Waregem, Bassem Srarfi erin, Laurens De Bock eruit
  19. Gele kaart voor Jackson Tchatchoua van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 73
  20. Morioka treft de lat! Zulte Waregem ziet bij momenten sterretjes. Zorgane duikt de zestien in en verrast vriend en vijand met een knap hakje. Uiteindelijk komt de bal in de voeten van Morioka gerold, die vanop een meter of 20 de onderkant van de lat raakt! . tweede helft, minuut 71.