2. 90+3' - Doelpunt - Habib Guèye (0 - 2)
Jupiler Pro League - speeldag 5 - 21/08/21 - 20:46
Habib Guèye
0 - 2
Habib Guèye
90+3'

Doelpunten in minuut 1 en 93. Dankzij twee royaal gespreide treffers van Faïz Selemani en Pape Gueye heeft Kortrijk een zege geboekt bij Sint-Truiden. De thuisploeg kwam nochtans enkele keren dicht bij de gelijkmaker, maar steeds stond doelman Marko Ilic pal.

STVV - Kortrijk in een notendop:

• Sleutelmoment: Na een 40-tal seconden komt een voorzet van Dewaele bij Selemani, de flukse flankaanvaller maakt er meteen 0-1 van. STVV moet nadien de hele wedstrijd achtervolgen en zal ook nooit meer langszij komen.

• Man van de match: Na een kwartier gaat Marko Ilic op een bijzonder ongelukkige manier in de fout. Een schot van Hashioka verdwijnt door zijn benen in doel. De VAR komt terug op de fase en keurt het doelpunt nog af voor buitenspel. Nadien staat de doelman wel paraat. In de tweede helft herpakt hij zich met enkele straffe reddingen.

• Opvallend: Bernd Hollerbach uitte voor de wedstrijd al kritiek over het aantal beschikbare spelers en zette deze uitspraken tijdens de wedstrijd kracht bij. Na een dik uur spelen was het verdediger Caufriez die in de spits moest postvatten, hij kwam Koita aflossen.

Bekijk de goals uit Sint-Truiden - Kortrijk (0-2):

Selemani zet Kortrijk meteen op voorsprong

Zowel STVV als Kortrijk verloren 2 wedstrijden op rij en hadden nood aan een nieuwe goede prestatie. Al in de openingsminuut zette Selemani de bezoekers op voorsprong. Hij trapte een voorzet van Dewaele meteen voorbij Schmidt.

STVV slaagde er nadien wel in om de bal in de ploeg te houden, maar kansen leverde dat niet op. Ilic gaf de gelijkmaker wel bijna cadeau, hij liet een schot van Hashioka door de benen glippen. De VAR bood Kortrijk een reddingsboei en keurde het doelpunt af voor buitenspel.

Aan de overkant waren de bezoekers gevaarlijker. Marlos Moreno, Chevalier en D'Haene kwamen dicht bij de 0-2. In het slot viel er nog weinig te noteren, beide teams moesten gaan bezinnen tijdens de rust.

Kortrijk-doelman Ilic blundert, maar wordt gered door de VAR

Invaller Gueye zorgt voor het orgelpunt

Na de pauze moest Kortrijk meteen knokken om zijn voorsprong te behouden. Het tempo lag hoog en Matsubara mikte meteen vanuit een scherpe hoek in het zijnet.

STVV-coach Hollerbach zag dat er voorin wat diepgang en body ontbrak en besloot dan maar verdediger Caufriez in de spits te posteren. Hij kopte meteen een voorzet van Brüls enkele meters over.

Met nog 20 minuten te gaan nam de druk stelselmatig toe, maar Marko Ilic was onklopbaar. Eerst pakte hij uit met een prachtige parade op een nekslag van Mboyo en even later had hij nog een katachtige reflex in huis op een poging van Teixeira. De Portugees stond wel buitenspel.

STVV bleef zich verweren, maar Kortrijk verdubbelde in het ultieme slot dan toch nog de voorsprong. Gueye mocht vanop eigen helft vertrekken en schoof de 0-2 voorbij een kansloze Schmidt.

Een doelpunt in de eerste en de laatste minuut dus voor KVK dat met 9 op 15 mag terugkijken op een geslaagde competitiestart, STVV is met 4 punten helemaal onderin terug te vinden.

Chevalier slaat dug-out bijna aan diggelen na wissel:

"Waarom Caufriez in de spits? Ik heb niemand anders"

• Bernd Hollerbach (coach STVV): "Je komt in de eerste minuut op achterstand en dan loop je de hele wedstrijd achter de feiten aan. We hebben alles gegeven en ook kansen gehad, maar het was niet genoeg om langszij te komen."

"Waarom ik Caufriez in de aanval zette? Ik heb gewoon geen enkele aanvaller. Hij heeft lengte en ik hoopte dat hij misschien nog eens op de juiste plaats kon staan. Elke wedstrijd is nu gewoon heel belangrijk voor ons. Ik hoop dat er nog kwaliteit bijkomt, anders zal het heel moeilijk worden."

• Stan Van Dessel (STVV): "Er zat meer in vandaag. Die vroege goal heeft ons pijn gedaan, we hadden scherper moeten starten. Op het einde valt die 0-2 dan, dat is gewoon spijtig. Het maken van doelpunten is een pijnpunt voor ons. We hebben het moeilijk om af te werken."

• Luka Elsner (coach KV Kortrijk): "Of ik STVV het beste team vond? Niet per se, zeker voor rust hadden we de kansen om de wedstrijd eigenlijk al te beslissen. Die goal in de eerste minuut heeft ons heel goed geholpen. Het is voor ons zeker nog een werkpunt om nog meer te scoren. Met Marlos en Selemani hebben we de snelheid om nog tot meer kansen te komen."

"Na de wedstrijd tegen Union wilde ik een reactie van mijn team zien en die hebben we ook gekregen. Dat deed deugd en was ook noodzakelijk. Onze supporters zagen opnieuw het echte KV Kortrijk, dat was de bedoeling."

• Kristof D'Haene (KV Kortrijk): "We moesten hier winnen na Union, we hebben weer gevochten. We konden het vroeger afmaken, op het einde hebben we dat dan toch gedaan. Perfect eigenlijk. Onze doelman was echt bijzonder belangrijk bij momenten. We kunnen nu vol vertrouwen toeleven naar de volgende thuismatch tegen KV Mechelen."

90+6'

Einde match

Kortrijk gaat met de volle buit lopen bij STVV. De thuisploeg weerde zich moedig in de tweede helft, maar botste telkens op een sterke Ilic. In het diepe slot maakte Gueye er nog 0-2 van. Kortrijk mag tevreden zijn met 9 op 15, STVV hangt met 4 punten onderin.

90+4'
90+3'

Gueye doet de boeken toe!

Kortrijk neemt de volle buit mee op de bus. Invaller Gueye mag vanop zijn eigen helft vertrekken richting Schmidt en maakt het helemaal af: 0-2. Boeken toe!

90+3'
90+2'

Palaversa vergeet het af te maken

Kortrijk heeft het in deze tweede helft ook echt wel nagelaten om de partij te beslissen. Gueye is vertrokken op rechts en ziet dan de vrijstaande Palaversa die wel bijzonder ver naast trapt. Dit moet toch altijd tussen de palen.

90+1'

90+1'

90'

De laatste minuut van de reguliere speeltijd is ingegaan. Wat zit er nog in de tank bij de thuisploeg?

86'

Gueye mist

Plots gaat het razensnel naar de overkant. Selemani geeft de bal aan de vrijstaande Gueye die op 5 meter van doel nog voorlangs trapt. Selemani stond blijkbaar nipt buitenspel bij het begin van de aanval.

86'

De Truienaars verdienen intussen uiteraard een treffer. Kortrijk ziet af.

83'

Ilic weer!

De Kortrijk-doelman heeft zich na een zwakke eerste helft fenomenaal herpakt. Brüls duikt op in het strafschopgebied en zet voor richting Teixeira die ook nu weer op een heerlijke reflex van Ilic botst. Teixeira stond wel buitenspel.

82'

De bezoekers lijken het noorden kwijt. D'Haene levert de bal zomaar in, zo worden het nog 10 lange minuten.

80'

Stan van Dessel valt gretig in en laat zich zien. Hij brengt het vuur er terug in en zorgt ook weer bij enthousiasme bij de fans.

78'

Wat een save van Ilic!

STVV had zijn gelijkmaker bijna beet! Mboyo verlengt een voorzet van Van Dessel richting de verste hoek, maar Ilic pakt uit met een prachtige parade. Kortrijk staat nog steeds op voorsprong.

77'

Chevalier moet naar de kant en daar had hij duidelijk niet op gerekend. Uit frustratie geeft hij een stevige slag op het dak van de dug-out. Jonckheere komt erbij.

74'

Caufriez net niet

Radovanovic glijdt uit na een voorzet, maar Caufriez is niet klaar om daar dankbaar van te profiteren. Hier zat meer in voor de thuisploeg!