Standard viert 1e thuiszege en wipt over Oostende naar (voorlopige) leiding

  1. 90+5' - Geel 2 - Arthur Theate
  2. 90+1' - Geel - Marko Kvasina
  3. 90' - Geel - Daouda Peeters
  4. 90' - Geel - João Klauss
  5. 88' - Geel - Samuel Bastien
  6. 87' - Verv. Hugo Siquet door Damjan Pavlovic
  7. 86' - Verv. Selim Amallah door Ameen Al-Dakhil
  8. 86' - Verv. Anton Tanghe door Vincent Koziello
  9. 86' - Geel - Théo Ndicka Matam
  10. 78' - Doelpunt - Selim Amallah (1 - 0)
  11. 77' - Geel - Arthur Theate
  12. 76' - Verv. Nicolas Raskin door Daouda Peeters
  13. 76' - Verv. Gojko Cimirot door Hamza Rafia
  14. 73' - Verv. Makhtar Gueye door David Atanga
  15. 73' - Geel - Hugo Siquet
  16. 67' - Verv. Aron Dønnum door Denis Dragus
  17. 63' - Verv. Thierry Ambrose door Marko Kvasina
  18. 63' - Verv. Manuel Osifo door Robbie D'Haese

  Ondanks de uitschuiver tegen Antwerp heeft Mbaye Leye zijn start met Standard niet gemist. In een verbeten en lange tijd gesloten duel met Oostende maakte een goal van Amallah (volgens de VAR niet vanuit buitenspel) het verschil in de slotfase. Voor Standard is het de eerste thuiszege, voor Oostende de eerste nederlaag buitenshuis.

  Standard - KV Oostende in een notendop:

  • Man van de Match: Hugo Siquet is nog steeds maar 19 jaar, maar speelde opnieuw een dijk van een wedstrijd. Zowel in defensief als offensief opzicht leverde de jonge rechtsachter uitstekend werk.

   

  • Sleutelmoment: 10 minuten voor tijd kopt Selim Amallah de 1-0 dan toch op het bord. In de eerste herhaling lijkt de Marrokaan buitenspel te staan, maar na lang twijfelen keurt de VAR het doelpunt toch goed. De doodsteek voor KV Oostende.

   

  • Opvallend (1): Door een 'technische storing' kreeg de kijker thuis nooit de buitenspellijn te zien bij het doelpunt van Amallah. Zou de software gewoon niet gewerkt hebben? Raar, als je het ons vraagt.
  • Opvallend (2): Na een gelijkspel tegen Genk (1-1) en een pandoering tegen Antwerp (2-5) heeft Standard eindelijk zijn eerste thuisoverwinning te pakken.

  Bekijk de goal uit Standard – KV Oostende (1-0):

  Kolkend Sclessin ziet furieus openingskwartier

  In een kolkend Sclessin was het de thuisploeg die het best aan de partij begon. De infiltrerende Bastien bediende Klauss in de zestien, maar de Braziliaan schoot hoog over. Bijna meteen de vlam in de pan.

  Standard ging door op zijn elan en na 10 minuten spelen kwam de thuisploeg opnieuw dicht bij de openingstreffer. Klauss klom het hoogst van iedereen, maar trof met zijn kopbal de bovenkant van de lat.

  Oostende moest reageren en bijna was het ook meteen raak voor de bezoekers. Rocha vond de lopende Ambrose met een listig balletje, maar de
  Franse spits kopte de bal op het dak van het doel.

  Na een furieus openingskwartier ging de storm lange tijd liggen in Luik, maar kort voor de rust kwamen beide ploegen via een kopbal toch nog dicht bij een doelpunt. Pogingen van Theate en Sissako waren net niet scherp genoeg om met een voorsprong de kleedkamer in te trekken.

  Theate pakt zijn tweede gele kaart en gaat door het lint:

  Doelmannen onderscheiden zich in kansrijke 2e helft

  Ook in de 2e helft was de thuisploeg meteen gevaarlijk. Klauss bediende Donnum met een listig hakje, maar een beenveeg van Hubert hield de 0 op het bord.

  Standard had de touwtjes stevig in handen, maar plots werd Ambrose knap het straatje ingestuurd. De Fransman probeerde Bodart te omspelen, maar liet zich de bal nog uit de voeten halen. Een tussenkomst van de zuiverste soort.

  Het bleef goed op en neer gaan in Luik. Dankzij een schitterende controle stormde Raskin alleen op Hubert af, maar opnieuw was het de doelman die aan het langste eind trok. 2 minuten later was Ndicka hetzelfde lot beschoren oog in oog met Bodart.

  Beide ploegen namen even gas terug, maar 10 minuten voor tijd viel de 1-0 dan toch. Na geharrewar in de zestien, kopte Amallah de openingstreffer net over de lijn. Hoewel de Marrokaan buitenspel leek te staan, besloot de VAR na veel vijven en zessen het doelpunt toch goed te keuren.

  Bij de bezoekers namen de frustraties toe en na een kaartenfestijn mocht een opgefokte Theate uiteindelijk ook nog vroegtijdig gaan douchen. Met een 10 op 15 neemt Standard voorlopig de leidersplaats over.

  Leye en Blessin na wedstrijd broederlijk naast elkaar: "Als ik dit zie, kan ik niets zeggen":

  De CEO van KVO denkt het zijne over de VAR:

  Alexander Blessin: "Je bent echt blind als je dit niet ziet"

  Hoewel er een sterk buitenspelgeurtje hing aan het doelpunt van Standard besloot de VAR het doelpunt toch goed te keuren. KVO-trainer Alexander Blessin was dan ook niet de spreken over de beslissing van de scheidsrechter. 

   

  "We hebben een VAR en een scheidsrechter. Ik kan er niet veel meer over zeggen. Ik heb al gehoord dat het duidelijk buitenspel is. De scheidsrechter wacht 3 minuten en kijkt gewoon wat rond."

  "Dit is echt een grote fout", reageerde de Duitser teleurgesteld. "Er moet een lijn getrokken worden en dat is niet gebeurd. De VAR maakt hier geen goede beurt. Ik ben gefrsturdeerd, want dit was '0-0-wedstrijd'."

  "Beide ploegen hadden goede kansen. 1 punt hier zou goed geweest zijn, maar als je op deze manier verliest is dat frustrerend. Waarom hebben we anders een VAR. Je moet echt blind zijn als je dit niet ziet", sloot de KVO-coach af.

  Mbaye Leye: "Amallah staat een voet buitenspel"

  Mbaye Leye (trainer Standard): "Het is duidelijk dat Amallah een voet buitenspel staat. Maar het probleem is dat er geen lijn is getrokken."

  "Oostende heeft een goede ploeg. In België hebben we deze wedstrijden nodig, met 2 teams die aanvallend voetbal spelen. Voor de supporters was dit ook een leuke wedstrijd."

  "We hebben het thuispubliek nodig, want met hen kunnen we veel druk zetten. In de 1e helft hadden we goede kansen en in de 2e helft hebben we veel karakter getoond. Op deze manier moeten we nu doorgaan."

  Kolkend Sclessin is klaar voor Standard tegen Oostende:

  D’Arpino knalt de bal na het fluitsignaal nog heerlijk binnen:

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 37. EINDE. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar in een kolkend Sclessin trekt Standard de 3 punten dan toch over de streep. Dankzij een kopbaldoelpunt van Amallah en een sterke Bodart pakken de Rouches hun 1e thuiszege van het seizoen. .
  2. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  3. Tweede gele kaart voor Arthur Theate van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 95
  4. tweede helft, minuut 94. Rood Theate. Rafia dolt op de rechterflank en wordt dan bruusk tegengehouden door Theate. De verdediger pakt zijn 2e geel en mag gaan douchen. Een twijfelachtige beslissing van scheidsrechter Visser. .
  5. tweede helft, minuut 93. Hubert houdt KVO in de wedstrijd. Klauss neemt Hubert nog eens onder vuur, maar de doelman tikt opnieuw goed over. We krijgen een nieuwe hoekschop voor Standard. .
  6. tweede helft, minuut 92. 6 minuten extra. Ondertussen zijn er ook 6 minuten extra bijgekomen. Sleept KVO nog een punt uit de brand of maakt Standard het helemaal af? .
  7. Gele kaart voor Marko Kvasina van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 91
  8. tweede helft, minuut 91. Kaartenfestijn. Het regent nu plots gele kaarten want ook Kvasina gaat op de bon. Een kolkend Sclessin, voor sfeer zorgt het altijd. .
  9. Gele kaart voor Daouda Peeters van Standard tijdens tweede helft, minuut 90
  10. Gele kaart voor João Klauss van Standard tijdens tweede helft, minuut 90
  11. Gele kaart voor Samuel Bastien van Standard tijdens tweede helft, minuut 88
  12. tweede helft, minuut 88. Judogreep Klauss. Theate gaat met de bal aan de haal, maar dat laat Klauss niet zomaar gebeuren. De Braziliaan gaat als een volleerde judoka aan Theate halen en breekt de aanval af. De gele kaart is meer dan terecht. .
  13. tweede helft, minuut 87. Rafia spectaculair. Na een knappe individuele actie van Dragus vindt Klauss Rafia aan de tweede paal. De Juventus-huurling probeert het spectaculair in de volley, maar raakt de bal niet optimaal. Knappe aanval van de thuisploeg. .
  14. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Standard, Damjan Pavlovic erin, Hugo Siquet eruit
  15. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Standard, Ameen Al-Dakhil erin, Selim Amallah eruit
  16. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KV Oostende, Vincent Koziello erin, Anton Tanghe eruit
  17. Gele kaart voor Théo Ndicka Matam van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 86
  18. tweede helft, minuut 84. Oostende probeert te reageren na de stevige opdoffer, maar voorlopig heeft de thuisploeg alles onder controle. Vallen er nog meer doelpunten in Sclessin? .
  19. tweede helft, minuut 79.
  20. tweede helft, minuut 79. 1-0! Tegen alle verwachtingen in keurt de VAR het doelpunt toch goed. Het heeft zijn tijd geduurd, maar Standard heeft zijn voorsprong te pakken. .