Gouden duo Maziz-Marius loodst Seraing naar 2e zege tegen Cercle Brugge

  1. 35' - Geel - Olivier Deman
  2. 34' - Geel - Youssef Maziz
  3. 30' - Geel - Wagane Faye
  4. 5' - Doelpunt - Boris Popovic (0 - 1)
  1. 90+3' - Geel - Jesper Daland
  2. 90' - Verv. Marius Mouandilmadji door Theo Pierrot
  3. 82' - Verv. Charles Vanhoutte door Kevin Denkey
  4. 79' - Doelpunt - Marius Mouandilmadji (2 - 1)
  5. 79' - Verv. Waldo Rubio door Leonardo Da Silva Lopes
  6. 78' - Verv. Dimitar Velkovski door Alexander Corryn
  7. 74' - Verv. Ablie Jallow door Mahieu Cachbach
  8. 67' - Verv. Mansoni Sambu door Rayan Djedje
  9. 64' - Verv. Olivier Deman door Dino Hotic
  10. 54' - Doelpunt - Youssef Maziz (1 - 1)
  11. 51' - Geel - Boris Popovic

  Seraing heeft zijn tweede zege van het seizoen beet. Nochtans was de promovendus zwak begonnen aan de partij tegen Cercle, maar het gouden duo Maziz-Marius keerde de situatie na rust helemaal om. Denkey liet diep in blessuretijd de ultieme kans op de gelijkmaker liggen.

  Seraing - Cercle Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Maziz en Marius zetten Seraing samen op voorsprong, maar in het ultieme slot kan Cercle-spits Denkey die inspanningen nog teniet doen. Dietsch pakt uit met een geweldige reflex en houdt de punten zo in Seraing. 

  • Man van de match: Doelman Dietsch hield Cercle in het slot van de gelijkmaker en spits Marius zorgde voor een doelpunt en een assist, maar Maziz was de beste man op het veld. Naast een goal en een assist was hij ook nog eens bij elke dreigende actie van de thuisploeg rechtstreeks betrokken.

  • Opvallend: We mogen Marius Mouandilmadji en Youssef Maziz zo stilaan als een koningskoppel beginnen bestempelen. Seraing maakte dit seizoen 5 doelpunten en bij elk van die 5 treffers waren enkel deze 2 spelers betrokken, straf! 

  Bekijk de goals uit Seraing - Cercle Brugge (2-1):

  Popovic straft slap verdedigen af

  Zowel Seraing als Cercle Brugge slaagde er dit seizoen nog maar 1 keer in om te winnen, beide teams konden een driepunter dus goed gebruiken. Cercle begon in zomerse temperaturen goed aan de wedstrijd en kwam ook al snel op voorsprong. 

   

  Utkus stond na een scherp aangesneden vrije trap moederziel alleen en kon zomaar uithalen, zijn schot werd afgeblokt en in de rebound maakte Popovic er 0-1 van. Seraing was na zwak verdedigen meteen op achtervolgen aangewezen.

   

  Nauwelijks een minuut later verdubbelde Deman na een scherpe counter zelfs de voorsprong, maar de assistent had voorafgaand buitenspel opgemerkt.

   

  De thuisploeg slaagde er nadien wel in om onder impuls van middenvelder Maziz het spel naar zich toe te trekken. Aanvaller Marius raakte vanuit een scherpe hoek de buitenkant van de paal, Popovic devieerde even later een voorzet van Kilota bijna in eigen doel.

   

  Na een drankpauze en enkele gele kaarten viel er niet veel meer te beleven. Cercle, dat een goed blok neerzette, ging met een kleine 0-1-voorsprong de kleedkamers in. 

  Maziz en Marius draaien de rollen om

  Na de rust was er minder balbezit voor Seraing, maar er waren wel meer kansen. Eerst zweefde Didillon nog een vrije trap van Jallow uit zijn winkelhaak en enkele minuten later stond het al gelijk. Maziz werkte simpel af na sterk werk van Marius.

   

  Cercle reageerde als door een wesp gestoken, maar Deman vergat om een minuut na de gelijkmaker alweer te scoren. Alleen voor doel trapte hij op de vuisten van Dietsch, in de herneming mikte Millan over.

   

  De bezoekers kregen het ook steeds lastiger met de snelheid van aanvaller Marius. Eerst lobde hij, vanuit nipt buitenspel, nog voorlangs, maar met nog 10 minuten op de klok zette hij Seraing op voorsprong.

   

  Maziz zonderde de sterke aanvaller alleen voor Didillon af en hij liet de kans niet onbenut: 2-1. Cercle was aangedaan en had eigenlijk geen reactie meer in huis, maar in het ultieme slot kwam invaller Denkey nog oog in oog met Dietsch. De Seraing-doelman pakte uit met een knappe reflex en hield de voorsprong op het bord.

   

  Seraing boekt zo 6 op 9 in eigen huis en kan met vertrouwen toeleven naar een zware maand september. Cercle verloor nu 2 keer op rij en heeft een nieuwe overwinning nodig.

  Vanderhaeghe: "Hebben ons laten doen vandaag"

  • Jordi Condom (coach Seraing): "Ik ben echt fier, mijn team heeft werkelijk alles gegeven.  Het ontbreekt deze groep zeker nog aan wat leiderschap, al kan ik daar vandaag weinig over zeggen. Ik ben heel tevreden dat de spelers nog zo hebben kunnen reageren na die vroege achterstand."

   Ook over zijn spitsenduo had Condom nog wat te vertellen: "Maziz is geen aanvaller, maar het klikt geweldig met Marius. De versnelling van Marius is onwaarschijnlijk, Maziz is een heel ander type. Het vertrouwen bij hen is er en dat zie je ook. Als zij goed spelen, maakt dat alles een stuk makkelijker."

  • Yves Vanderhaeghe (coach Cercle Brugge): "Ik heb mijn team heel veel moeilijke periodes zien doormaken deze wedstrijd. Het was zeker niet onze beste wedstrijd. We hebben de wedstrijd eigenlijk compleet weggegeven aan Seraing. We stonden aan de rust 0-1 voor en dat was al redelijk gelukkig, na die eerste 10 minuten hebben we al het goeie weggegooid."

   "We hadden er nochtans op gehamerd om niet te veel risico te nemen, maar dat doe je dan toch en dan weet je dat je dat cash moet betalen. Ik heb veel te weinig maturiteit gezien van mijn team. We hebben ons laten doen vandaag."

  Fase per fase

  1. einde, 18 uur 13. Einde. Seraing heeft in een dol slot toch standgehouden. Maziz en Marius draaiden een achterstand om in de tweede periode. In het slot kreeg invaller Denkey dé kans om nog een punt uit de brand te slepen voor Cercle, maar Dietsch pakte uit met een knappe reflex. Seraing heeft nu 6 op 9 in eigen huis en kan weer wat geruster ademhalen.  .
  2. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
  3. Blessure. Nadrani is geraakt aan zijn wenkbrauw, de wedstrijd ligt alweer eventjes stil. Krijgt Cercle nog een kans? . tweede helft, minuut 97.
  4. tweede helft, minuut 96. Topsave van Dietsch. Wat een kans nog voor Denkey! De invaller draait goed weg bij Boulenger en kan dan uithalen, maar Dietsch heeft nog een hele knappe reflex in huis. Seraing blijft op voorsprong.  .
  5. tweede helft, minuut 95. Met wedstrijden tegen Standard, Antwerp en Genk voor de boeg kan Seraing de 3 punten zeker gebruiken. Het is nog 2 minuten overleven voor de thuisploeg. Cercle krijgt de bal ook niet meer echt voorin. .
  6. tweede helft, minuut 93. Daland verliest zijn Scandinavische cool na een duel met Kilota. De flankaanvaller ging ook heel makkelijk liggen. De Noor krijgt geel, er zijn intussen 3 minuten verstreken.  .
  7. Gele kaart voor Jesper Daland van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 93
  8. Toegevoegde tijd. Er komen liefst 7 minuten bij. Kan Cercle nog iets uit de brand slepen?  . tweede helft, minuut 91.
  9. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij RFC Seraing, Theo Pierrot erin, Marius Mouandilmadji eruit
  10. tweede helft, minuut 87. Jordi Condom wil een dubbele wissel doorvoeren, maar het duurt allemaal veel te lang. D'Onofrio mag weer gaan zitten van ref Dierick, kapitein Faye moet zo de wedstrijd uitspelen. .
  11. Blessure. Marius krijgt een beukje van Popovic en blijft even liggen, hij is ook geraakt aan zijn linkervoet. . tweede helft, minuut 87.
  12. tweede helft, minuut 84. De ervaren Cissé (ex-Standard en KV Mechelen) is de stille kracht van dit Seraing. Zowel defensief als in de opbouw is hij werkelijk onmisbaar in het team van Jordi Condom. Hij leest intussen Nadrani nog eens de les die een bal zonder al te veel nadenken over de zijlijn zet.  .
  13. tweede helft, minuut 83. Dit is ongetwijfeld een opdoffer voor Cercle na een best gelijkopgaande tweede helft. De bezoekers gaan intussen met 2 spitsen spelen, Denkey komt erbij. Nog een kleine 10 minuten. .
  14. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Cercle Brugge, Kevin Denkey erin, Charles Vanhoutte eruit
  15. tweede helft, minuut 80.
  16. tweede helft, minuut 80.
  17. tweede helft, minuut 80. Opnieuw het gouden duo. Marius en Maziz groeien in deze wedstrijd uit tot een koningskoppel! Dit keer is de fijnbesnaarde Maziz aangever van dienst, Marius neemt de bal goed mee en zet nu ook zijn naam op het scorebord: 2-1. Seraing op weg naar een tweede thuiszege? .
  18. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 79 door Marius Mouandilmadji van RFC Seraing. 2, 1.
  19. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Cercle Brugge, Leonardo Da Silva Lopes erin, Waldo Rubio eruit