Jupiler Pro League - speeldag 5 - 22/08/21 - 21:01
55'
Marian Shved
55'
2 - 1

Union is er in Mechelen niet in geslaagd om de leidersplaats te veroveren. Vanzeir bracht de promovendus nochtans al na 13 seconden op voorsprong, maar een enthousiaste thuisploeg draaide de rollen helemaal om: Cuypers, Shved en Storm zorgden voor 3-1. KVM verdubbelt zijn puntenaantal en schuift op in de stand.

KV Mechelen - Union in een notendop:

• Sleutelmoment: Dat KV Mechelen vandaag won, heeft het grotendeels te danken aan die vroege gelijkmaker.  Als dat voor de rust niet was gelukt, had de thuisploeg het nog erg lastig gekregen.

• Man van de match: Hugo Cuypers was de auteur van die felbevochten gelijkmaker. Een kwartier voor tijd liet hij de voorzet opzettelijk door de benen glippen, waardoor Storm in zijn rug alle tijd had om de 3-1 binnen te trappen.

• Opvallend: Dante Vanzeir is niet aan zijn proefstuk toe als het om snelle doelpunten gaat. In januari scoorde hij al eens tegen Deinze en toen was hij nog een paar seconden sneller en kwam hij op 7 tellen uit.

Bekijk de goals uit KV Mechelen - Union (3-1):

Vanzeir opent de score na amper 13 seconden

Union trok vol vertrouwen naar KV Mechelen. Met een 9 op 12 draaide de promovendus vlotjes mee en een overwinning in Mechelen zou zelfs de leidersplaats opleveren. De thuisploeg verloor dan weer drie keer op een rij en was erop gebrand om een einde te maken aan die negatieve reeks.

Hoe goed de Mechelse intenties ook waren, het wedstrijdplan lag al na een tiental seconden in de prullenmand. De eerste Mechelse lange bal werd vlot onderschept en twee tikken later kon Vanzeir doelman Coucke omspelen om de razendsnelle 0-1 in het lege doel te tikken.

KV Mechelen begon zo met een achterstand aan de wedstrijd, maar nog voor het kwartier was de scheve situatie al rechtgezet. Walsh profiteerde van defensief geaarzel bij Union, legde de bal meteen terug tot bij Cuypers, die de gelijkmaker via de vingertoppen van Moris en de binnenkant van de paal binnen zag hobbelen.

Een veelbelovende start werd gevolgd door veel strijd, waardoor de geelgeboekte Souza nog voor het halfuur tegen zichzelf beschermd moest worden en naar de kant werd gehaald. Uiteindelijk kwam Union nog het dichtst bij een tweede treffer toen Peyre de bal in de zestien zomaar in de voeten van Vanzeir passte, maar die besloot het tweede geschenk niet uit te pakken.

Vanzeir scoort al na enkele seconden, maar laat nog voor de rust een grote kans liggen:

KV Mechelen komt als winnaar uit een felbevochten strijd

Na die onderhoudende eerste helft was het uitkijken naar de tweede. Die beloofde al snel veel goeds, want na nog geen vijf minuten had Vanzeir een eerste kans al tegen de lat geknald. Nog eens vijf minuten later krulde Schoofs zijn voorzet aan de overkant blind in de voeten van de volledig vrijstaande Shved, die Moris geen schijn van een kans liet met een strak gekruist schot: 2-1.

Alsof het tempo nog niet hoog genoeg lag, ging Shved niet veel later op zoek naar zijn tweede doelpunt in evenveel minuten. Alleen eindigde zijn slalom door de Brusselse verdediging aan de verkeerde kant van de paal. Ook de doelmannen werden nog aan het werk gezet, maar Coucke pakte uit met een knappe dubbele save en Moris leek over een uitschuifbare arm te beschikken.

Geen van beide teams kon dat verschroeiende tempo aanhouden en dus kon KV Mechelen de lakens langzaam aan naar zich toe trekken en zijn momenten uitkiezen op de tegenaanval. Een kwartier voor tijd werd dat plannetje tot in de perfectie uitgevoerd wanneer Cuypers een voorzet slim liet lopen tot bij Storm, die de 3-1-eindstand op het bord zette.

Dat is een deugddoende zege voor KV, dat na de zege op de openingsspeeldag drie keer op een rij verloor. Union leek na 10 seconden dan weer op weg naar de leidersplaats, maar uiteindelijk blijven ze toch staan op een weliswaar knappe vierde plek.

Vrancken: "Wanneer het voetballend niet lukt, moeten we karakter tonen"

KVM-coach Wouter Vrancken was na de zege een tevreden man. "We hebben de laatste weken een paar keer gehamerd op het feit dat wanneer het voetballend niet lukt, we karakter moeten tonen. Zo kan je ook resultaten behalen en zo het goeie voetbal hervinden. Ook de manier waarop de supporters ons steunen is zeker een extraatje, maar het moet ook intrinsiek tussen de oren van de spelers zitten."

Nikola Storm stond in het winnende kamp en scoorde de verlossende treffer voor KV Mechelen. "We starten wel slecht, met dat snelle tegendoelpunt, maar ik denk wel dat we terecht winnen. De vechtlust was op en top en we prikten op de goeie momenten tegen. Deze week zeiden we ook tegen elkaar dat we ook op moeilijke momenten moeten blijven gaan en dat is vandaag gelukt."

Vanzeir: "Had liever drie punten gepakt dan zo snel gescoord"

Dante Vanzeir had amper 13 seconden nodig om de score te openen, maar was na afloop vooral teleurgesteld: "Ik heb niet geteld na hoeveel seconden ik scoorde, maar ik zag dat het 13 waren, zeker? Het is mooi meegenomen, maar ik had de drie punten liever mee naar Brussel genomen. We hebben ook de meeste kansen gecreëerd, maar dat tikkeltje geluk of efficiëntie ontbreekt net.

Voor Union verliep de voorbereiding niet makkelijk nadat coach Mazzu zijn moeder deze week verloor. "Voor ons is de coach een vriend. Iedereen was ook aangedaan toen we het nieuws vernamen. We hebben deze wedstrijd ook aangevat voor hem en met veel vechtlust. Ik denk dat we deze week hebben laten zien hoeveel respect we voor hem hebben en dat we allemaal achter hem staan."

90+3'
90+3'

De drie punten blijven in Mechelen!

Na een felbevochten duel tegen Union houdt KV Mechelen de punten thuis! De bezoekers kwamen na een tiental seconden nochtans op voorsprong, maar de thuisploeg trekt uiteindelijk aan het langste eind met 3-1.

90+2'

90+1'

Met nog twee minuten op de klok krijgt KV Mechelen nog een hoekschop. Krijgen we nog een vijfde treffer te zien?

87'

Het is aftellen naar het laatste fluitsignaal. Voor de thuisploeg hoeft het niet meer, bij de bezoekers lukt het niet meer.

80'

Alles wat geel en rood draagt in de tribunes, springt en zingt! De thuisfans genieten zichtbaar van de deugddoende zege, terwijl hun elftal op het veld alles onder controle heeft.

77'
77'

Storm doet de boeken toe!

KV Mechelen lijkt de drie punten thuis te houden! Cuypers laat de voorzet slim lopen tot bij Storm, die de 3-1 in de korte hoek knalt!

75'

Bij Union lijken ze intussen wel door de beste krachten heen te zitten. Nieuwkoop krijgt een bal die hij altijd tussen de palen moet mikken, maar zijn schot gaat vele meters over.

73'

Union blijft even komen. Lapoussin krijgt een doelkans gepresenteerd door de immer gevaarlijke Vanzeir, maar zijn schot draait weg van het Mechelse doel.

71'

Bij KV Mechelen krijgen ze de bal niet meteen weg. Daardoor kan Nielsen aanleggen vanop afstand, maar zijn zwabberbal gaat via de vuisten van Coucke in hoekschop.

68'

Undav trapt over, maar staat buitenspel!

Deze zege is zeker nog niet binnen voor KV Mechelen! Undav wordt gezocht en gevonden in de zestien. De Duitser draait goed, maar schiet over en wordt ook teruggevlagd uit buitenspel.

64'

Deze bitsige wedstrijd kon niet bij 1 gele kaart blijven. Shved gaat stevig door bij Van der Heyden en dat blijft niet ongestraft.

59'

Moris met een telescoop-arm!

De bal lijkt over Moris te gaan caprioleren, maar met een ultieme achterwaartse sprong duwt de Union-doelman de bal nog uit zijn doel!