Club Brugge klopt Beerschot na spektakel vol geel, rood en fraaie goals

  1. 45+1' - Geel 2 - Frédéric Frans
  2. 45+1' - Geel - Issa Soumaré
  3. 43' - Geel - Ismaila Coulibaly
  4. 42' - Geel - Stanley N'Soki
  5. 37' - Doelpunt - Joren Dom (2 - 1)
  6. 30' - Doelpunt - Charles De Ketelaere (2 - 0)
  7. 29' - Geel - Frédéric Frans
  8. 27' - Geel - Federico Ricca
  9. 4' - Doelpunt - Éder Balanta (1 - 0)
  1. 90' - Geel - Raphael Holzhauser
  2. 90' - Verv. Bas Dost door Daniel Perez
  3. 90' - Verv. Ruud Vormer door Mats Rits
  4. 88' - Verv. Issa Soumaré door Musashi Suzuki
  5. 85' - Verv. Ismaila Coulibaly door Abdoulie Sanyang
  6. 79' - Verv. Tibo Persyn door Matej Mitrovic
  7. 76' - Doelpunt - Jan van den Bergh (3 - 2)
  8. 75' - Geel 2 - Stanley N'Soki
  9. 66' - Verv. Marius Noubissi door Lawrence Shankland
  10. 60' - Verv. Federico Ricca door Bas Dost
  11. 55' - Doelpunt - Tibo Persyn (3 - 1)
  12. 54' - Geel - Thibault de Smet

  Club Brugge schaart zich naast Eupen op kop van de Jupiler Pro League na een potige spektakelpot tegen Beerschot. Een vol Jan Breydel zag zijn helden 2-0 en 3-1 uitlopen, maar Beerschot, dat 1 helft met 10 speelde, reageerde. Dat leverde de rode lantaarn wel geen punt op: 3-2. 

  Club Brugge - Beerschot in een notendop:

  • Sleutelmoment: Beerschot maakt uit het niets de aansluitingstreffer in minuut 37, na een wereldgoal van Dom. De hoop laait terug op bij de bezoekers, maar die wordt eigenhandig de kop ingedrukt door Frans, die nog voor de rust rood krijgt. Een hele helft met tien man, dan weet je dat het lastig wordt.
  • Man van de match: Bij Beerschot was Raphael Holzhauser zoals vanouds bepalend, maar aan de overzijde deed Noa Lang nog een tikkeltje beter. De Nederlander was alweer de exponent van de Brugse aanvalslinie en draaide de Beerschot-verdediging meerdere malen dol.
  • Statistiek: 1 op 15, dat is de magere oogst van Beerschot na vijf speeldagen. De club staat daarmee troosteloos laatste en voelt de donderwolken hangen boven 't Kiel.

  Bekijk de goals uit Club Brugge - Beerschot (3-2):

  Voor het eerst sinds lang mocht Jan Breydel nog eens vollopen. Een goede gelegenheid voor Club om een eerste thuiszege van het seizoen te grijpen. Daarvoor moest het wel voorbij Beerschot raken, dat dan weer hoopte om de rode lantaarn door te geven na hun magere 1 op 12.

   

  Philippe Clement had nog een extra cadeau voor het Brugse publiek. Hij liet kind van het huis Tibo Persyn debuteren in de basis. De Inter-huurling, gevormd in de Brugse jeugdopleiding, hoopte zijn visitekaartje meteen af te geven.

  Wereldgoal en rood voor de rust

  Het publiek in Brugge hoefde niet lang te wachten om de kelen open te zetten. Na amper vijf minuten kopte Balanta een hoekschop van Vormer machtig in de verre hoek: 1-0.

   

  Met een voorsprong op zak hoefde Club niet eens zijn beste spel te laten zien om Beerschot onder de knoet te houden. Vlak voor het halfuur kwam de thuisploeg wel goed weg, toen Ricca slechts geel kreeg voor een stevige fout op Soumaré.

   

  Niet veel later kon Beerschot opnieuw balen: Lang stuurde De Ketelaere diep, die omspeelde Vanhamel en legde de 2-0 in het bakkie. Beerschot tegen de touwen, zou je denken, maar in minuut 37 trapte Dom uit het niets de bezoekers terug in de wedstrijd met een saflet vanop zo'n 30 meter. 

   

  De hoop laaide terug op bij Beerschot, maar vlak voor rust stak Frans zijn ploegmaten nog een stok in de wielen. De verdediger ging onnodig in de fout en verzamelde zijn tweede gele karton. De bezoekers moesten nog 45 minuten met tien verder.

  Geen rood voor Ricca, wel voor Frans en N'Soki:

  Kinderdroom voor Persyn, Beerschot baalt

  Met een mannetje meer duwde Club stevig door na de rust. Uitblinker Lang nam zijn ploeg op sleeptouw en dribbelde de Beerschot-defensie meermaals tuureluurs. Na tien minuten in de tweede helft leken de boeken toe te mogen, toen Persyn zijn debuut in eigen huis opleukte met een knap doelpunt: 3-1.


  Brugge voelde zich zegezeker en ging wat achterover leunen, Beerschot probeerde wel, maar was onmachtig aan de bal. Een kwartier voor tijd leek dan toch nog een kantelmoment te komen: N'Soki toonde zich niet voor het eerst onhandig en pakte zijn tweede geel. 


  Beerschot had nog een kwartier om de meubelen te redden en had die boodschap goed begrepen. Van den Bergh verlengde een vrije trap van Holzhauser heerlijk in doel, de spanning leek helemaal terug.

   

  Maar een echt slotoffensief kwam er niet meer. De vele fouten en wissels haalden het tempo uit de match, Brugge liet de eerste thuiszege van het seizoen niet meer ontsnappen. Beerschot toonde zich weerbaar, maar blijft wel achter met een pijnlijke 1 op 15.

  Reacties na Club Brugge - Beerschot:

  • Tibo Persyn (Club Brugge): "Dit was mijn echte debuut. Het is een ongelooflijk gevoel. Hier heb ik als kind veel van gedroomd. Ik was in het begin heel geïntimideerd en voelde redelijk wat stress. Maar de ploegmaten hebben me heel goed geholpen. Bij mijn doelpunt was ik echt aan het trillen. Ik neem de bal goed aan en trap hem goed binnen. Het is heel mooi dat we na zo'n wedstrijd winnen."
  • Charles De Ketelaere (Club Brugge): "We waren misschien wat minder scherp na de 3-1. Dan moeten we sneller op zoek gaan naar de vierde goal. We pakken weer rood in het slot, vorige week ook al, daarin moeten we meer gefocust zijn. Mijn doelpunt? Dat moet altijd binnen, zo één op één. Het loopt goed tussen mij en Noa Lang, het is aan ons om dat zo te behouden."
  • Jan Van den Bergh (Beerschot): "Er waren opnieuw positieve punten, maar het resultaat blijft hetzelfde: nul punten. Dat is al bijna heel het seizoen zo. Aan inzet is er weinig te verwijten aan deze groep. Het was een gevecht van 90 minuten. We moesten er altijd in blijven geloven. Jammer dat Frans die rode kaart pakt, op dit niveau worden alle fouten afgestraft. Maar er zit progressie in de groep. De wil is er."

  Bekijk de persconferentie van Clement en Maes:

  Fase per fase

  1. einde, 20 uur 25. EINDE: Brugge wint spektakelmatch tegen Beerschot. Club Brugge heeft zowel geschitterd als gebibberd, maar het houdt de 3 punten thuis na een potige partij tegen Beerschot. Beide ploegen eindigden de wedstrijd met tien spelers, Dom trakteerde op een wereldgoal en Persyn scoorde knap bij zijn debuut in de Brugse basis. Club komt mee aan kop in de JPL, Beerschot blijft eenzaam laatste met 1 op 15. .
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. Peter Maes kan zichzelf even niet meer bedwingen en slingert wat stoute woorden richting scheidsrechter D'Hondt. Het levert hem een gele kaart op.  .
  4. Gele kaart voor Raphael Holzhauser van Beerschot tijdens tweede helft, minuut 90
  5. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Club Brugge, Daniel Perez erin, Bas Dost eruit
  6. Dost grimast. De wedstrijd van Bas Dost heeft niet lang geduurd. Hij blesseert zich aan het been en mag al opnieuw naar de kant. . tweede helft, minuut 90.
  7. tweede helft, minuut 90. De tijd zit er bijna op. Houdt Club de drie punten thuis of heeft een moegestreden Beerschot nog een laatste stuiptrekking in de benen? .
  8. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Club Brugge, Mats Rits erin, Ruud Vormer eruit
  9. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Beerschot, Musashi Suzuki erin, Issa Soumaré eruit
  10. Jubilaris Rits krijgt nog wat minuten. Aanvoerder Vormer wordt naar de kant gehaald. Mats Rits mag zo zijn 100e wedstrijd voor Club Brugge gaan spelen. Wel ja, vijf minuutjes dan toch. . tweede helft, minuut 88.
  11. tweede helft, minuut 85. Coulibaly kan aanleggen na een goede combinatie van Beerschot, maar kraakt zijn schot volledig. Het is meteen het laatste wapenfeit van de jonge middenvelder, hij wordt vervangen door Sanyang .
  12. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Beerschot, Abdoulie Sanyang erin, Ismaila Coulibaly eruit
  13. tweede helft, minuut 81. Persyn mag gaan rusten, na een leuk debuut in de basis voor eigen publiek. Met Mitrovic gooit Clement nog wat defensieve kracht in de strijd.  .
  14. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Club Brugge, Matej Mitrovic erin, Tibo Persyn eruit
  15. tweede helft, minuut 77. En daar is de 3-2 al! Jawadde, nu gaat het snel in Jan Breydel. Holzhauser zwiept een vrije trap goed voor doel, waar Van den Bergh de bal heerlijk in de verre hoek verlengt. Nog een kwartier op de klok, kan Beerschot de nederlaag nog afwenden? .
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 76 door Jan van den Bergh van Beerschot. 3, 2.
  17. Tweede gele kaart voor Stanley N'Soki van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 75
  18. tweede helft, minuut 75.
  19. tweede helft, minuut 74. Ook Club met 10 man! Kan het tij nog keren? N'Soki tackelt te laat en krijgt zijn tweede gele kaart. De Club-aanwinst moet afdruipen. Grijpt Beerschot het momentum om een slotoffensief op poten te zetten? .
  20. tweede helft, minuut 71. Peter Maes vuurt zijn manschappen nog eens aan vanaf de zijkant. Nog 20 minuten op de klok, maar het lijkt quasi onmogelijk voor Beerschot om de nederlaag nog af te wenden. .