Flitsend Club Brugge tankt vertrouwen aan de Gaverbeek

  1. 42' - Doelpunt - Noa Lang (0 - 1)
  2. 32' - Geel - Ruud Vormer
  1. 90+3' - Geel 2 - Eduard Sobol
  2. 90+1' - Geel - Tibo Persyn
  3. 87' - Verv. Clinton Mata door Tibo Persyn
  4. 83' - Geel - Alieu Fadera
  5. 80' - Verv. Noah Mbamba door Ignace Van der Brempt
  6. 76' - Verv. Ewoud Pletinckx door Alieu Fadera
  7. 75' - Doelpunt - Charles De Ketelaere (0 - 4)
  8. 72' - Geel - Eduard Sobol
  9. 69' - Doelpunt - Hans Vanaken (0 - 3)
  10. 65' - Doelpunt - Ruud Vormer (0 - 2)
  11. 59' - Verv. Jelle Vossen door Dion De Neve
  12. 46' - Geel - Jelle Vossen
  42'goalNoa Lang0 - 1
  65'goalRuud Vormer0 - 2
  69'goalHans Vanaken0 - 3

  Club Brugge heeft net als vorig seizoen een ruime en verdiende zege geboekt bij Zulte Waregem. Het won met 0-4 na een dominante prestatie, vooral na de rust. Lang, Vormer, Vanaken en De Ketelaere scoorden voor blauw-zwart. In de eerste helft lag de wedstrijd even stil na een stroompanne.

  Zulte Waregem - Club Brugge in een notendop

  • Sleutelmoment: Na de stroompanne vond niemand bij Essevee nog de schakelaar van het licht. Club Brugge speelde dan weer oogverblindend en tikte zich naar een bijzonder simpele overwinning.
  • Man van de Match: Charles De Ketelaere voelt zich steeds beter in zijn vrije rol voorin. Hij strooide met subtiele passes, verbaasde met enkele technische hoogstandjes en maakte uiteindelijk zijn verdiende goal.
  • Opvallend: Zulte Waregem kan geen blauw-zwart meer zien. Het kan voor de tiende thuiswedstrijd op rij niet winnen van Club. Meer nog de laatste vijf onderlinge confrontaties gingen verloren met een doelsaldo van 0-19.

  Bekijk de goals uit Zulte Waregem - Club Brugge (0-4)

  Stroompanne breekt ritme van Essevee

  Club Brugge was met een sputterende motor naar Waregem afgezakt. Clement zette Vanaken en de piepjonge Mbamba in de basis, terwijl Dury de basiself van Essevee ongemoeid liet na de zege bij STVV. Dat bleek in de openingsfase een verstandige keuze.

   

  Sørmo versierde bijna een strafschop en Vigen bood Vossen een lekkere kans aan. Mignolet verliet echter gepast zijn lijn om het gevaar in de kiem te smoren. Een loom Club moest het stellen met een hakje van De Ketelaere en een zwieper van Mbamba. Aan de overkant kwam Dompé dicht bij de 1-0 met een krachtige plaatsbal.

   

  En toen ging plots het licht uit in de Elindus Arena. Tien minuutjes later was de panne verholpen, maar enkel de lampen van Club waren gerepareerd. Het peertje van Essevee bleef gedoofd. Lang vuurde een waarschuwingsschot voorlangs en De Ketelaere geraakte na een pirouette rond Pletinckx niet voorbij Bostyn.

   

  De bezoekers kwamen er steeds dichter bij. Bostyn kon een vlam van Lang enkel in de voeten van De Ketelaere duwen en die tikte de bal eerst tegen de paal en dan in de armen van de doelman. Even voor de rust lukte het de twee zwervers vooraan bij Club toch. CDK bediende Lang en die maakte het ijskoud af.

  Zulte Waregem en Club Brugge houden eerbetoon aan Franck Berrier voor de match

  Frivool Club danst naar ruime overwinning

  Zulte Waregem werd in de tweede helft helemaal weggeblazen. Vooral de ster van De Ketelaere ging steeds feller schijnen, al morsten de Bruggelingen aanvankelijk nog met de vele kansen.

   

  Eerst was het Vanaken die een voorzet van Mata onbeholpen naast tikte, even later verslikte Lang zich in een bijna niet te missen kans. Bostyn bleef ondertussen puik werk verrichten en redde een streep van Vanaken in twee tijden en dook in de voeten van Lang.

   

  Het was slechts uitstel van executie. Na een heerlijke aanval maakte aanvoerder Vormer er met een afgeweken schot alsnog 0-2 van. En toen ging het razendsnel. Een doelpunt van De Ketelaere werd nog afgekeurd, maar de Brugse lieveling bleef niet bij de pakken neerzitten en loodste Vanaken dan maar naar de 0-3. Enkele minuten later had CDK toch zijn goaltje beet dankzij een lekkere assist van Sobol.

   

  In een overbodige slotfase werd de avond van Bostyn nog een beetje donkerder. Hij werd aangelopen door Persyn en kwam neer op zijn nek, maar haalde na verzorging wel het eindsignaal. Dat was niet weggelegd voor Sobol, die nog tegen een dwaze, maar ook lichte tweede gele kaart aanliep.

  Trainer Dury krijgt het na een kwartier al aan de stok met de scheidsrechter

  Vossen: "Beste ploeg van het land"

  Jelle Vossen en Zulte Waregem moesten hun meerdere erkennen in Club Brugge. "Ik denk dat we voor die lichtpanne goed meededen. We hebben enkele mogelijkheden bij elkaar gevoetbald, maar tegen dit Club moet je 100% zijn en elk moment nemen. Bij ons was het een paar keer net niet."

   

  "Dan zie je dat zij veel kwaliteit hebben en heel goed de ruimtes bespelen. Ze hebben verdiend gewonnen, daar moeten we eerlijk in zijn. Het had misschien anders kunnen lopen, maar dan moet je elk moment nemen. "

   

  "In de eerste helft stonden we vrij goed en kwamen we er een paar keer stevig uit. In de tweede helft gaven we te veel ruimtes weg. Misschien kwam er wat twijfel. "Gaan we hoger druk zetten, of blijven we afwachten?" Laat ons eerlijk zijn, zij hebben spelers die dat perfect kunnen bespelen. Zij waren vandaag gewoon beter, punt."

   

  Vossen bleef de loftrompet afsteken over zijn ex-ploeg. "Het zijn allemaal jongens die de bal graag in de voet krijgen en heel beweeglijk zijn. Ze zijn op elkaar afgestemd en vullen elkaar goed aan. Dat is lastig om tegen te spelen. Club is niet voor niks de beste ploeg van het land",  besloot de spits.

  Vormer: "Heel goeie pot neergezet"

  Ruud Vormer was uiteraard in zijn nopjes. "Ik denk dat we een heel goeie pot hebben neergezet met z'n allen. We hebben het altijd wel lastig tegen Waregem, want het is gewoon een goeie ploeg, maar ik heb wel genoten van een paar goals."

   

  "Ze begonnen iets sterker dan wij en kregen wat kansjes. Ze geloofden erin", vond ook de aanvoerder van Club Brugge. "Nadat we naar binnen moesten hebben we het omgedraaid. Ja, het ging goed. Het gebeurt wel vaker dat wij zo spelen. We moeten gewoon efficiënt zijn, snel doelpunten maken. Dan zie je, zoals vandaag, dat het goed zit."

   

  Vormer had ook lof voor de zestienjarige Mbamba. "Hij was heel goed. We weten dat die jongen heel goed kan voetballen, ook op die positie. Dat heeft hij vandaag laten zien. Hij mag heel blij zijn."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Afgelopen. Tot aan de stroompanne was Zulte Waregel de betere ploeg, maar daarna stuikte het als een pudding in elkaar. Club Brugge fietste in de tweede helft naar een simpele overwinning. .
  3. Tweede gele kaart voor Eduard Sobol van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 93
  4. tweede helft, minuut 93. Sobol zorgt voor een kleine smet op zijn uitstekende match. Hij pakt in de toegevoegde tijd nog zijn tweede gele kaart. Niet slim. .
  5. Bostyn geveld. Het is een echte rotavond geworden voor Bostyn. De doelman van Zulte Waregem wordt ongelukkig aangelopen door Persyn en valt lelijk op zijn nek. . tweede helft, minuut 91.
  6. Gele kaart voor Tibo Persyn van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 91
  7. tweede helft, minuut 90. Het is aftellen naar het einde, zeker wat de thuisploeg betreft. .
  8. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Club Brugge, Tibo Persyn erin, Clinton Mata eruit
  9. tweede helft, minuut 87. Schot van Vormer. Vormer talmt bij het schieten en verliest zo het moment. Niet erg, want de zege is al een poosje binnen. Persyn mag meteen na die misser zijn debuut maken. .
  10. tweede helft, minuut 86. Club Brugge laat het tempo een beetje zakken, waardoor Essevee af en toe weer aan aanvallen mag denken. Veel vertrouwen heeft de thuisploeg echter niet meer. .
  11. Gele kaart voor Alieu Fadera van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 83
  12. tweede helft, minuut 83. Invaller Fadera pakt geel voor een harde overtreding op Vanaken. .
  13. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Club Brugge, Ignace Van der Brempt erin, Noah Mbamba eruit
  14. tweede helft, minuut 79. De zestienjarige Mbamba moet even naar de kant voor een blessurebehandeling. .
  15. tweede helft, minuut 79.
  16. tweede helft, minuut 78. Ze laten Zulte Waregem niet met rust. Dat worden nog lange minuten voor de thuisploeg. Peter Vandenbempt.
  17. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Zulte Waregem, Alieu Fadera erin, Ewoud Pletinckx eruit
  18. tweede helft, minuut 76. Ai ai ai. 0-4! De uitblinker heeft zijn goaltje beet! Sobol gebruikt zijn voet als een kussentje om De Ketelaere vrij te spelen en opnieuw heeft Bostyn geen schijn van een kans. .
  19. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 75 door Charles De Ketelaere van Club Brugge. 0, 4.