Union blijft swingen en wint nu ook van KV Kortrijk

  1. 43' - Geel - Lucas Rougeaux
  2. 39' - Geel - Trent Sainsbury
  3. 15' - Geel - Timothy Derijck
  4. 10' - Geel - Ante Palaversa
  5. 9' - Doelpunt - Dante Vanzeir (1 - 0)
  1. 88' - Verv. Dante Vanzeir door Felipe Avenatti
  2. 87' - Verv. Loic Lapoussin door Damien Marcq
  3. 83' - Verv. Kevin Vandendriessche door Sambou Sissoko
  4. 83' - Geel - Marlos Moreno
  5. 77' - Verv. Guillaume François door Bart Nieuwkoop
  6. 74' - Verv. Teddy Chevalier door Jesaja Herrmann
  7. 73' - Verv. Lucas Rougeaux door Dylan Mbayo
  8. 73' - Verv. Senne Lynen door Lazare Amani
  9. 64' - Rood - Mathias Fixelles
  10. 54' - Geel - Teddy Chevalier
  11. 52' - Doelpunt - Senne Lynen (2 - 0)

  Union blijft de revelatie van het seizoensbegin. Het zette nu ook eenvoudig KV Kortrijk opzij. Vanzeir en Lynen deden het Dudenpark juichen met fraaie goals. Bij de bezoekers pakte Fixelles kort na het uur rood. Union blijft zo aan kop van het klassement.

  Union - KV Kortrijk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Vroeg scoren in de eerste helft en dat kunstje in de tweede helft herhalen, dat was vandaag het succesrecept van Union. Met zijn heerlijke pegel legt Lynen de wedstrijd kort na de rust in een beslissende plooi.

  • Man van de match: Zes keer had Union dit seizoen al gescoord, maar Dante Vanzeir bleef op zijn honger zitten. Tot vanavond. Hij opende de score én gaf de assist voor de 2-0. Met iets meer koelbloedigheid en precisie had hij vandaag ook nog een tweede en derde keer kunnen scoren.

  • Opvallend: KV Kortrijk had de handen vol met een gretig Union en grossierde in kaarten in het Dudenpark. De bezoekers pakten in totaal ruim 6 gele kaarten en daar kwam ook nog eens rechtstreeks rood voor invaller Fixelles bovenop.

  Bekijk de goals uit Union - KV Kortrijk (2-0)

  Vanzeir lanceert éénrichtingsverkeer met vroege goal

  Op kop van het klassement na 3 speeldagen, veel beter kan je als promovendus niet aan het seizoen beginnen. Vertrouwen genoeg dus bij Union en dat was eraan te zien tegen Kortrijk, de ook al verrassende nummer twee. Na nog geen 10 minuten werd de wervelende start van de thuisploeg al beloond. Undav vond het hoofd van Vanzeir en die liet Ilic kansloos achter.

  Een wake-upcall voor Kortrijk, maar de bezoekers bleven ook na die vroege tegengoal achter de feiten aanhollen. Moris kon meer dan eens een uiltje knappen, want Kortrijk bakte er offensief niks van. Bovendien moest KVK geregeld aan de noodrem trekken, het leverde aan de rust maar liefst 4 gele kaarten op.

  Ondanks het overwicht van Union kon Kortrijk meer averij vermijden en dat was vooral te danken aan doelman Ilic. Hij stond pal op een gevaarlijk schot van François en hield Teuma met een knappe zweefsprong van de 2-0 na een ingestudeerd nummertje op een vrije trap.

  Vandendriessche laat tranen de vrije loop tijdens minuut stilte voor Franck Berrier

  Lynen maakt het verschil, Fixelles is de pineut bij KVK

  Union herhaalde zijn kunstje in de tweede helft, ook nu trof de thuisploeg al snel raak. Vanzeir kroop dit keer in de rol van aangever, Lynen zette Vandendriessche op de rand van de zestien wel erg makkelijk in de wind en ramde de 2-0 hoog in doel.

   

  Op het uur kon Vanzeir de wedstrijd helemaal beslissen. Gelanceerd door Nielsen kwam hij oog in oog met Ilic, maar de bal ging in het zijnet. Kortrijk ontsnapte, al moest het niet veel later toch een nieuwe opdoffer verwerken. Vooral Fixelles dan, want uitgerekend tegen zijn ex-ploeg ging hij de mist in. Knullig balverlies en aan de noodrem trekken bij Undav leidde tot logisch rood.

   

  Union had zijn schaapjes op het droge, maar een derde goal was de thuisploeg niet meer gegund. Vanzeir kreeg in de slotfase nochtans opnieuw een uitgelezen kans na alweer een heerlijke pass van Nielsen, maar Ilic kon zijn schot nog tegen de lat duwen. Ook in de extra tijd lukte het net niet. Ilic pareerde een schot van Lazare en Undav knalde de herneming op Derijck.

  Vandendriessche: "Geprobeerd om voor Berrier te spelen"

  Kevin Vandendriessche (KV Kortrijk) had het voor de wedstrijd zichtbaar moeilijk toen iedereen een minuut stilte hield voor het overlijden van Franck Berrier, zijn boezemvriend. "We hebben het nieuws gisteren vernomen en het is ontzettend zwaar."

   

  "Ik heb geprobeerd om vandaag voor hem te spelen, om net zoals hij dat kon wat genialiteit in het spel te brengen. Maar het is helaas niet gelukt. Ik heb hier geen woorden voor, het is niet te vatten. We gaan nu proberen om zijn familie bij te staan en er maximaal voor hen te zijn."


  Over de wedstrijd van Kortrijk kon Vandendriessche weinig positiefs zeggen. "Union heeft ons zwaar onder druk gezet in de eerste helft, we vonden daar geen oplossing voor. Na de rust ging het iets beter, maar na die tweede goal en die rode kaart werd het bijzonder moeilijk."

   

  "Het is jammer voor Mathias (Fixelles, red.) dat hij dit moet meemaken bij de terugkeer naar zijn ex-club. Ik weet niet wat er vandaag scheelde, er ontbrak overal wel iets aan. We moeten onszelf in vraag stellen voor de volgende wedstrijd.”

  Lynen: "Om uit 1B te raken moet je een sterk team hebben"

  Senne Lynen (Union) besliste de wedstrijd met een knappe treffer kort na de rust. "We hebben de competitie heel goed aangevat en zijn op dat elan doorgegaan. Een overwinning, twee doelpunten en een clean sheet, dat is heel positief."

   

  Union blijft zo dé verrassing van het competitiebegin. "Om uit 1B te raken moet je een sterk team hebben en dat zie je ook. Het is heel mooi dat ik kon scoren. We hadden vooraf wat gelachen dat het door mijn masker zou komen als ik zou scoren. Daarom vierde ik mijn goal ook op die manier."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Union zet zijn denderende competitiestart voort met zijn 3e overwinning in 4 wedstrijden en blijft zo leider. Een onmondig Kortrijk werd simpel opzij gezet met 2-0. .
  3. tweede helft, minuut 92. Ilic en Derijck voorkomen de 3-0. Union maakt er bijna nog 3-0 van. Ilic gaat goed plat op een schot van Lazare en Derijck staat in de weg bij de herneming van Undav. Bij Union claimen ze hands van de KVK-verdediger, maar De Cremer en de VAR wuiven dat protest weg .
  4. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Union, Felipe Avenatti erin, Dante Vanzeir eruit
  5. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Union, Damien Marcq erin, Loic Lapoussin eruit
  6. tweede helft, minuut 87. Union tikt de wedstrijd rustig uit. Mazzu acht de tijd rijp voor een dubbele wissel. Lapoussin ruimt plaats voor Marcq en ook Vanzeir gaat naar de kant voor Avenatti. .
  7. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KV Kortrijk, Sambou Sissoko erin, Kevin Vandendriessche eruit
  8. Gele kaart voor Marlos Moreno van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 83
  9. tweede helft, minuut 83. Ook Marlos Moreno krijgt nog geel. In volle snelheid loopt hij Nielsen in de rug aan. De Deen gaat meteen even verhaal halen. .
  10. Vanzeir op de lat! Nielsen lanceert Vanzeir nog maar eens met een heerlijke pass. Opnieuw hangt de 3-0 in de lucht, maar Ilic én de lat steken er een stokje voor. Vanzeir blijft steken op 1 goal. . tweede helft, minuut 79.
  11. tweede helft, minuut 78. Undav wil toch graag ook nog zijn goaltje meepikken. Op een hoge voorzet probeert hij het met een overhoekse kopbal, maar zijn poging gaat over. .
  12. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Union, Bart Nieuwkoop erin, Guillaume François eruit
  13. tweede helft, minuut 77. De activiteit speelt zich nu vooral aan de zijlijn af. Daar is al de volgende vervanging: Nieuwkoop neemt de plaats in van François. .
  14. tweede helft, minuut 74. Ook Herrmann mag nog even meedoen bij Kortrijk. Hij verlost de onzichtbare Chevalier uit zijn lijden. .
  15. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij KV Kortrijk, Jesaja Herrmann erin, Teddy Chevalier eruit
  16. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij KV Kortrijk, Dylan Mbayo erin, Lucas Rougeaux eruit
  17. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Union, Lazare Amani erin, Senne Lynen eruit
  18. tweede helft, minuut 73. Doelpuntenmaker Lynen krijgt een applauswissel van Felice Mazzu. Lazare is zijn vervanger. Bij Kortrijk neemt Mbayo de plaats in van Rougeaux. .
  19. tweede helft, minuut 71. Union heeft zijn schaapjes op het droge, Kortrijk heeft een klein mirakel nodig om het tij nog te keren. Union zit helemaal op schema om leider te blijven na 4 speeldagen. .
  20. tweede helft, minuut 65.