Oostende wint spektakelmatch in Seraing en komt mee aan de leiding

  1. 45+4' - Doelpunt vrije trap - Youssef Maziz (1 - 0)
  2. 43' - Geel - Alfons Amade
  3. 29' - Geel - Marius Mouandilmadji
  4. 7' - Geel - Maxime D'Arpino
  1. 89' - Verv. Kenny Rocha Santos door Manuel Osifo
  2. 89' - Verv. Anton Tanghe door Zech Medley
  3. 88' - Geel - Youssef Maziz
  4. 86' - Geel - Zakaria Silini
  5. 85' - Geel - Kenny Rocha Santos
  6. 83' - Doelpunt - Youssef Maziz (2 - 3)
  7. 80' - Verv. Theo Pierrot door Elias Spago
  8. 80' - Verv. Ibrahima Cissé door Zakaria Silini
  9. 74' - Verv. Makhtar Gueye door David Atanga
  10. 73' - Doelpunt - Nick Batzner (1 - 3)
  11. 67' - Geel 2 - Alfons Amade
  12. 65' - Verv. Thierry Ambrose door Marko Kvasina
  13. 63' - Geel - Thierry Ambrose
  14. 63' - Geel - Guillaume Dietsch
  15. 52' - Verv. Yahya Nadrani door Rayan Djedje
  16. 49' - Doelpunt - Thierry Ambrose (1 - 2)
  17. 47' - Doelpunt - Makhtar Gueye (1 - 1)

  Een mooier eerbetoon aan clubicoon Franck Berrier kon niet. KV Oostende boekte tegen RFC Seraing zijn derde opeenvolgende zege en blijft mee aan de leiding. Makkelijk was de driepunter allerminst. De thuisploeg kwam diep in de eerste helft op voorsprong. Goals van Gueye, Ambrose en Bätzner keerden de scheve situatie helemaal om, al moest KVO nog oppassen na rood en een late aansluitingstreffer.

  Seraing - Oostende in een notendop

  • Sleutelmoment: Een paar minuten na de rode kaart voor Amade verdubbelt Bätzner de Oostendse voorsprong. Achteraf gezien een erg nuttige buffer, want een knokkend Seraing strandt uiteindelijk op 2-3.
  • Man van de Match: Tussen de mannetjesputters van Seraing viel Youssef Maziz op door zijn balbehandeling. De Fransman maakte beide doelpunten voor zijn ploeg en schotelde zijn maats enkele leuke kansen voor, maar die werden niet benut.
  • Opvallend (1): KVO nam Thierry Ambrose eind juli voor twee miljoen over van Metz, uitgerekend de moederclub van Seraing.  De thuisploeg had vanavond echt wel een scorende spits kunnen gebruiken.
  • Opvallend (2): De 1-0 van Maziz vloog op 45+3'22" tegen de netten, de 1-2 van Ambrose op 48'28". In zekere zin had Oostende dus maar zes seconden nodig om zijn achterstand op Seraing weg te poetsen.

  Bekijk de goals uit Seraing - Oostende (2-3)

  Maziz tovert stug Seraing op voorsprong

  De wedstrijd begon met een minuut stilte voor de betreurde Berrier. Een stilte die niet minder indrukwekkend klonk door het geringe aantal toeschouwers in het Stade du Pairay van Seraing.

   

  Misschien mede door de emoties kwamen beide ploegen niet direct op gang. De stroeve mat maakte vlot voetbal lastig en dat speelde in de kaart van een afwachtend Seraing. Oostende kwam pas na een kwartiertje dreigen. Dietsch loste een loeier van Ambrose en Gueye duwde de rebound naast. De bezoekers waren baas, maar zonder al te vaak gevaarlijk te worden.

   

  Met ruw voetbal klauwde Seraing zich in de match. Marius miste alleen voor Hubert op knullige wijze enkele wenkende kansen en Jallow mikte van in het halve maantje net over. Diep in de toegevoegde tijd van de eerste helft schilderde de uitstekende Maziz zijn vrijschop precies in de winkelhaak. Verdiend voor de wilskrachtige Métallos.

  Prachtig eerbetoon voor Franck Berrier: "Merci pour tout, 'petit général'"

  Oostende haalt het na bewogen tweede helft

  Van een aangeslagen Oostende was geen sprake. Na de peptalk van coach Blessin draaiden de Kustboys de situatie razendsnel om. Nog geen vijf minuten na de rust hadden Gueye en Ambrose er al 1-2 van gemaakt. Een blitzstart, en de aanzet van een zinderende tweede helft.

   

  Jallow zag zijn gelijkmaker sterven tegen de paal en aan de overkant botste een kopbal van Hendry op de deklat. In al dat wapengekletter liep Amade tegen zijn tweede gele kaart aan. Met z'n tienen leek Oostende het erg zwaar te gaan krijgen, maar Bätzner gaf zijn ploeg ademruimte door de 1-3 te maken na een lange een-twee met Kvasina.

   

  Seraing weigerde de handdoek te gooien en bleef op de deur beuken. Jallow verknoeide een uitstekende kans op de 2-3 en Marius legde zijn eigen benen weer eens in de knoop. Gelukkig was Maziz in de buurt om zijn fausse queue om te zetten in een doelpunt. In een prangend slot hield KVO het hoofd uiteindelijk boven water, waardoor het samen met Union de leiding deelt.

  Marius (Seraing) denkt strafschop uit te lokken, maar struikelt nogal lomp over zijn eigen voeten

  Tanghe: "Werken voor elkaar loont"

  Anton Tanghe trok met Oostende een boeiende pot voetbal naar zich toe. "Ik denk dat we in het eerste kwartier goed speelden. Zij kwamen er weinig uit en wij hadden een goeie druk op de bal. Het enige dat ze deden, was lange ballen trappen en dat hadden we onder controle."

   

  "Na een kwartiertje kwam er misschien wat nonchalance in de ploeg en lieten we hen in de match komen. Net voor rust kregen we dat tegendoelpunt. Dat is altijd zuur en mentaal wat moeilijk", gaf Tanghe toe. "De trainer was kwaad en pepte ons op. Dat zag je wel direct na de rust. We scoorden snel twee keer en de mentaliteit zat terug in de ploeg."

   

  "Toen kwamen we met tien man te staan. Gelukkig scoorden we nog een derde goal op de tegenaanval. Dan weet je dat je het moet houden tot de laatste minuut."

   

  "Scoren loopt heel vlot dit seizoen, het enige probleem zijn de tegendoelpunten. Acht in vier wedstrijden is veel, daar moeten we volop aan werken. Maar zo lang we meer scoren dan de tegenstander, is het niet zo erg. Voor de neutrale toeschouwer is het misschien leuk, maar persoonlijk heb ik liever minder tegengoals."

   

  Hoe doet een verzwakt Oostende dit toch? "Ik denk dat het onze manier van voetballen is. De meeste ploegen in België zijn terughoudend. Wij zijn echt een ploeg die volop druk probeert te zetten. De enige manier waarop je zo kan spelen, is door hard te trainen en fysiek in orde te zijn. We werken voor elkaar en dat loont."

   

  Inderdaad, want KVO staat mee op kop. "Niemand had dat vooraf verwacht, omdat we een moeilijk programma hadden. Als we ons best doen en onszelf voor 100% geven, kunnen we van iedereen winnen. We staan met 9 op 12 toch mooi bovenaan", glunderde Tanghe.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Oostende haalt het na een bewogen avondje in Seraing. Er vielen vijf doelpunten, negen gele kaarten en één rode kaart in een opwindende match met wisselende kansen in het Stade du Pairay. .
  3. tweede helft, minuut 93. Oostende bijt zich vast in de voorsprong. Seraing komt niet echt meer tot kansen, maar het blijft bibberen. .
  4. Wat kan Seraing nog? Er komen vier minuten toegevoegde tijd bij. . tweede helft, minuut 90.
  5. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KV Oostende, Manuel Osifo erin, Kenny Rocha Santos eruit
  6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KV Oostende, Zech Medley erin, Anton Tanghe eruit
  7. tweede helft, minuut 88. En dat is negen. Maziz pakt geel omdat hij de bal wegslaat nadat Put heeft gefloten voor een overtreding tegen hem. Dat is al een serieuze boekhouding. .
  8. Gele kaart voor Youssef Maziz van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 88
  9. Gele kaart voor Zakaria Silini van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 86
  10. tweede helft, minuut 86. Het blijft kaarten regenen. Scheidsrechter Put heeft zijn handen vol in deze bitsige partij. .
  11. Gele kaart voor Kenny Rocha Santos van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 85
  12. tweede helft, minuut 84.
  13. tweede helft, minuut 83. Opnieuw Maziz! Maziz blaast de wedstrijd nieuw leven in. Na alweer een halve fausse queue van Marius rolt de bal tot bij hem. Hubert heeft geen verhaal tegen zijn schuiver en zo staat het 2-3. Spannend! .
  14. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Youssef Maziz van RFC Seraing. 2, 3.
  15. tweede helft, minuut 81. De pas ingevallen Silini zet zich sterk door, maar weet Marius niet te bereiken. Seraing weigert de handdoek te gooien en blijft Oostende onder druk zetten. .
  16. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij RFC Seraing, Elias Spago erin, Theo Pierrot eruit
  17. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij RFC Seraing, Zakaria Silini erin, Ibrahima Cissé eruit
  18. tweede helft, minuut 80. Maziz begint de vermoeidheid te voelen. Zijn schot vliegt bijna over de vangnetten achter het doel van Hubert. .
  19. tweede helft, minuut 78. Het spel van Seraing op zich is oké. Het creëert veel kansen. Geert Heremans op Sporza Radio.