Gent verknoeit veel kansen, maar heeft eerste seizoenszege beet tegen Mechelen

  1. 28' - Doelpunt - Michael Ngadeu-Ngadjui (1 - 0)
  1. 90+3' - Doelpunt - Núrio (2 - 0)
  2. 87' - Geel - Andreas Hanche-Olsen
  3. 86' - Verv. Rob Schoofs door Thibaut Peyre
  4. 84' - Verv. Alessio Castro-Montes door Joseph Okumu
  5. 82' - Verv. Vadis Odjidja Ofoe door Andrew Hjulsager
  6. 82' - Verv. Tarik Tissoudali door Laurent Depoitre
  7. 77' - Verv. Nikola Storm door Onur Kaya
  8. 77' - Geel - Sheldon Bateau
  9. 76' - Verv. Sven Kums door Adewale Oladoye
  10. 75' - Verv. Younes Melda door Giorgi Chakvetadze
  11. 56' - Geel - Vinicius
  12. 56' - Geel - Sven Kums
  13. 54' - Verv. Geoffry Hairemans door Marian Shved
  14. 54' - Verv. Gustav Engvall door Samuel Oum Gouet
  15. 54' - Verv. Ferdy Druijf door Hugo Cuypers

  KAA Gent heeft zijn eerste zege van het seizoen beet: het won met 2-0 van KV Mechelen. Michael Ngadeu zette de Buffalo's rond het halfuur op voorsprong. Na een uitstekend uitgespeelde counter zette Nurio de eindstand op het scorebord, maar tussendoor had de thuisploeg lelijk gemorst met de kansen.

  Gent - Mechelen kort samengevat

  • Sleutelmoment: Bizar dat we in een wedstrijd met een tiental uitgesproken kansen voor Gent moesten wachten tot de toegevoegde tijd vooraleer de beslissing viel. Voor één keer speelden de Buffalo's het keurig uit.
  • Man van de Match: Vooral in het eerste uur van de wedstrijd hield Gaëtan Coucke de kansen van zijn KV Mechelen enigszins gaaf. Bij de Gentse goals viel de doelman helemaal niks te verwijten.
  • Opvallend: Mechelen kwam voor de tiende keer op bezoek in de Ghelamco Arena en vertrok voor de tiende keer zonder zege. Voor Malinwa is de tempel van AA Gent een onneembare vesting.
  • Opvallend (bis): Gent heeft een scorende spits nodig, en wel meteen. De laatste drie Gentse goals werden gemaakt door verdedigers (Okumu, Ngadeu en Nurio), terwijl de aanvallers maar bleven missen.

  Bekijk de goals uit Gent - KV Mechelen (2-0)

  Ngadeu vertaalt Gents overwicht in 1-0

  Gent kwam na de Europese trip naar Riga met vier nieuwe namen aan de aftrap. De inbreng van Kums, Nurio en Hanche-Olsen was gepland, Malede kwam er slechts bij toen Bruno tijdens de opwarming uitviel. De bezoekers uit Mechelen voerden evenveel wijzigingen door, ook al omdat Bijker en Mrabti niet beschikbaar waren.

   

  De aanpassingen werkten duidelijk het best bij AA Gent. De thuisploeg drukte Mechelen van bij de aftrap plat en al vroeg moest Coucke zich breed maken om Tissoudali af te stoppen. De Buffalo's vonden ruimte op de flanken en in de hoeken en versierden kans na kans. Kums krulde naast, Malede trof in de korte hoek Coucke. Tussendoor moesten we met een vergrootglas speuren naar een Mechelse kans. Engvall mikte optimistisch hoog over.

   

  Op het halfuur brak een verdediger de ban. Ngadeu werd aan de tweede paal vergeten en jaste de bal snoeihard in het dak van het doel. Gent bleef Malinwa wegtikken, maar het gebrek aan een pure afwerker liet zich voelen. Tissoudali schoot een uitstekende mogelijkheid recht op Coucke.

  Gent eert olympiërs Abdi en Van Aubel

  Nurio velt pas erg laat het Mechelse vonnis

  Na de pauze ging Gent onverdroten voort met het verkwanselen van kansen. Odjidja kon een drie-tegen-één niet afwerken en even later pakte Coucke twee keer kort na elkaar uit met een stevige redding. Een strakke knal van De Sart vloog nipt naast.

   

  KVM-coach Vrancken had meer dan genoeg geslikt en voerde een driedubbele wissel door. Dat bracht even soelaas, met een knal van nieuweling Oum Gouet op de vuisten van Bolat. Het was slechts een intermezzo, want aan de overkant was het ditmaal Godeau die zich verstapte tijdens een scherpe counter. Ook Malede vond geen weg langs Coucke.

   

  Zo bleef er een ongeruste spanning hangen in de Ghelamco Arena. Gent kreeg ook bijna het deksel op de neus toen Cuypers zijn schot net niet langs de voet van Bolat kreeg. Na een mislukte poging van Hjulsager maakte de thuisploeg het dan toch af. Diep in de verlengingen schotelde Tsjakvetadze de mee opgerukte Nurio een onmisbare kans aan.

   

  De Buffalo's maken dankzij deze ruim verdiende eerste competitiezege  van het seizoen een sprongetje in de stand. Als we de roddels mogen geloven, loopt er straks opnieuw een afwerker rond in Gent, want Henry zou overkomen van OHL. Mechelen blijt ondertussen achter met 0 op 9.

  Castro-Montes: "Hadden iets recht te zetten"

  Opluchting bij AA Gent en Alessio Castro-Montes. "Het was een beetje van moeten vandaag. Net als vorig jaar hebben we in de vierde match, tegen Mechelen, onze eerste driepunter kunnen pakken. De eerste wedstrijd in een vol stadion, of toch voor zo'n 14.000 man, dat was fijn om te spelen. We hadden iets recht te zetten voor de supporters."

   

  Gent had het weer erg lastig om te scoren. "Het is moeilijk te verklaren, het is een probleem van bij de start. We creëren wel veel kansen en trappen vaak, maar weinig op doel. We moeten de match veel sneller doodmaken. Het is nog goed gekomen, maar we kunnen niet elke match de kansen zo laten liggen."

   

  Donderdag wacht Rakow Czestochowa. "Dat is heel belangrijk voor de club, ook financieel. Het is misschien máár de Conference League, maar we hebben in de play-offs zo hard gestreden om toch Europees te kunnen spelen. Goed dat we in het weekend niet moeten spelen. Het zou voor het Belgisch voetbal alleen maar positief zijn als wij en Anderlecht ons kunnen plaatsen."

  Kaya: "KV Mechelen onwaardig"

  Onur Kaya zit met Mechelen in het sukkelstraatje. "Vorig jaar zijn we ook slecht gestart, maar toen verdienden we in veel wedstrijden niet om te verliezen. Nu is dat het tegengestelde. We spelen gewoon slecht, met weinig duelkracht. Dat is een beetje KV onwaardig."

   

  "Je kan slecht spelen, maar je best niet doen, niet lopen en niet vechten; dat mag gewoon niet. Sowieso niet hier tegen Gent, een team met veel kwaliteiten. Als je te lief bent, kan je geen match winnen. We mogen blij zijn dat het maar 2-0 is", klonk het streng bij de ervaren middenvelder.

   

  "Het gaat niet om mij of iemand anders. Als ik inval, doe ik mijn best. Het moet gewoon beter, want op deze manier wordt het een lang seizoen. Volgende week, thuis tegen Union, moeten we iets rechtzetten en karakter tonen. Ik denk dat we de kwaliteiten hebben. Je kan praten wat je wil, maar nu moet het op het veld gebeuren."

   

  De 2-0 kwam er na een vrije trap van Kaya in de armen van Bolat. "Het was niet als verrassing bedoeld. Ik dacht dat bepaalde mensen naar de eerste paal zouden duiken om de keeper te hinderen. Op het laatste probeer je gewoon wat, want we hadden weinig gecreëerd. KV onwaardig."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Gent heeft gewonnen van Mechelen, maar gezien de hoeveelheid kansen had de score veel hoger kunnen en moeten oplopen. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Núrio van KAA Gent. 2, 0.
  4. tweede helft, minuut 92. Verlossing! Bolat pakt een vrijschop en lanceert snel de counter. Tsjakvetadze dendert op Coucke af, maar behoudt het overzicht en schotelt Nurio de beslissende 2-0 voor. .
  5. tweede helft, minuut 89. Beetje bibberen. Er hangt toch een zekere ongeruste spanning in de Ghelamco Arena. Er hoeft maar één bal goed (of verkeerd, het is maar hoe je het bekijkt) te vallen en de voorsprong is weg. .
  6. Gele kaart voor Andreas Hanche-Olsen van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 87
  7. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KV Mechelen, Thibaut Peyre erin, Rob Schoofs eruit
  8. tweede helft, minuut 85. Hjulsager kan zich dankzij de hulp van Hanche-Olsen doorzetten en prikt een schot tussen een paar Mechelaars. Coucke laat zich alweer niet vloeren. .
  9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KAA Gent, Joseph Okumu erin, Alessio Castro-Montes eruit
  10. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij KAA Gent, Andrew Hjulsager erin, Vadis Odjidja Ofoe eruit
  11. tweede helft, minuut 82. Depoitre en Hjulsager mogen nog tien minuutjes meedoen. .
  12. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij KAA Gent, Laurent Depoitre erin, Tarik Tissoudali eruit
  13. Cuypers op Bolat. De ingevallen Cuypers rent achter een weggestampte bal aan. Hij is sneller dan zijn achtervolger, maar Bolat kan zijn bekeken plaatsbal wegvegen. . tweede helft, minuut 80.
  14. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KV Mechelen, Onur Kaya erin, Nikola Storm eruit
  15. Gele kaart voor Sheldon Bateau van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 77
  16. tweede helft, minuut 77. Bateau duwt zijn schouder in het gezicht van Tissoudali en pakt geel voor die obstructiefout. .
  17. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij KAA Gent, Adewale Oladoye erin, Sven Kums eruit
  18. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij KAA Gent, Giorgi Chakvetadze erin, Younes Melda eruit