Antwerp raakt niet verder dan gelijkspel in Charleroi

  1. 42' - Geel - Pieter Gerkens
  2. 38' - Doelpunt - Viktor Fischer (0 - 1)
  1. 90+2' - Geel - Louis Verstraete
  2. 90+1' - Verv. Ali Gholizadeh door Mamadou Fall
  3. 86' - Verv. Pieter Gerkens door Louis Verstraete
  4. 84' - Verv. Shamar Nicholson door Chris Bedia
  5. 71' - Verv. Viktor Fischer door Koji Miyoshi
  6. 71' - Geel - Ali Gholizadeh
  7. 66' - Verv. Benson Manuel door Michel Ange Balikwisha
  8. 57' - Doelpunt - Anass Zaroury (1 - 1)
  9. 55' - Verv. Jules Van Cleemput door Jackson Tchatchoua

  Antwerp heeft geen vervolg kunnen breien aan de overtuigende zege tegen Standard. Tegen Charleroi gaf het een voorsprong uit handen en flirtte het in de extra tijd zelfs nog met de nederlaag. Tot overmaat van ramp voor Antwerp zag het prijsschutter Frey uitvallen met een blessure.

  Charleroi - Antwerp in een notendop:

  • Sleutelmoment: In de 92e minuut komt een hoekschop van Charleroi in de voeten van Zaroury terecht. Die trapt meteen op doel en ziet zijn schot door Dessoleil nog tegen de paal verlengd worden. Zuur voor de thuisploeg die vooral voor de rust duidelijk de betere was.

  • Man van de match: Viktor Fischer heeft niet veel tijd nodig gehad om zich aan te passen aan onze competitie. Opende de score voor Antwerp en kwam ook erg dicht bij een assist.

  • Opvallend: De laatste thuiszege  van Charleroi in de competitie dateert al van 18 december, toen het met 2-1 won van Anderlecht. Sindsdien speelde het 7 keer gelijk en verloor het 3 keer. Over twee weken krijgt Charleroi een nieuwe kans tegen Beerschot.

  Bekijk de goals uit Charleroi - Antwerp (1-1)

  Antwerp ziet af, maar komt wel op voorsprong

  De voorbeschouwing van het duel tussen Charleroi en Antwerp werd overschaduwd door de komst van Nainggolan naar Deurne-Noord. Niet de eerste forse investering bij Antwerp, dat desondanks pas vorig weekend zijn eerste punten pakte. Dat deed het wel met een geweldige vijfklepper van Michael Frey. Charleroi was meer dan gewaarschuwd.

  Dat bleek ook, want de carolo’s hadden een knap tactisch plannetje uitgetekend. Antwerp moest vooral toekijken hoe Nicholson met elke kans dichter bij een doelpunt leek te komen. Eerst miste de Jamaicaan zijn schot, vervolgens kopte hij voorlangs en trapte hij tegen de paal. Zijn vierde kans kopte hij wel tussen de palen, maar een geweldige redding van Butez voorkwam de verdiende 1-0.


  Bij Antwerp stonden de pionnetjes dan weer niet altijd even goed. Topschutter Frey moest zich te vaak schikken in de rol van aangever, terwijl Fischer zijn plaats voorin innam. Dat laatste bleek vlak voor rust dan toch eens goed uit te draaien wanneer de Deen een voorzet van Yusuf van dichtbij voorbij Koffi wist te werken. Antwerp lag onder, maar trok toch met de voorsprong de kleedkamer in.

  No-look-pass van Zaroury, die niet veel later tegen camera botst en truitje scheurt

  Charleroi komt al snel langszij, maar vergeet het af te maken

  Ondanks de voorsprong moest Antwerp een tandje bijsteken en dat deed het ook. Charleroi moest plots achter de bal aanhollen, maar eens ze die te pakken hadden, trokken ze meteen naar voren. Net voor het uur leverde dat ook de gelijkmaker op. Butez kwam ver uit om een afgeweken voorzet te onderscheppen, maar moest zijn meerdere erkennen in Nicholson. Zo kwam de bal in de voeten van Zaroury, die de 1-1 zonder verpinken tegen de netten trapte.


  Na die verdiende gelijkmaker herstelde Charleroi ook het evenwicht op de grasmat. Toch was het nog even opletten wanneer Fischer Gerkens heerlijk de diepte instuurde, maar met buitenkant rechts was het te moeilijk om Koffi te verschalken. Daarna nam het aangename voetbal een korte winterslaap om in het absolute slot weer te ontwaken.


  Daarin moesten Koffi en Butez zich nog eens onderscheiden op schotjes van Eggestein en Bedia, telkens vanuit een scherpe hoek. De allergrootste kans kwam nog op naam van de thuisploeg te staan. Dessoleil leek namelijk op weg naar de ultieme 2-1 wanneer hij het schot van Zaroury kon beroeren. Antwerp-doelman Butez was geklopt, maar in zijn rug hoorde hij het verlossende geluid van de paal.


  Zo delen Charleroi en Antwerp de buit, waardoor Charleroi in de subtop en Antwerp in de buik van het klassement blijft hangen. Het seizoen is nog maar pas bezig, maar bij Antwerp hadden ze ongetwijfeld op een betere start gehoopt, zeker nu de EL-kwalifcatiewedstrijden tegen Omonia Nicosia eraan komen.

  Bataille: "Ik wilde winnen voor Franck Berrier omdat het een goeie gast en een hele goeie voetballer was"

  Edward Still (coach Charleroi): “Er zat veel meer in, dus ben ik niet tevreden over het resultaat. Ik ben wel tevreden over de prestatie en de inzet van de spelers en over het feit dat we vanavond beter waren dan in de vorige wedstrijd. We willen altijd vooruit spelen en de druk op de bal is belangrijk voor ons. Dat we daar de geschikte spelersprofielen voor hebben, is een geweldige kans. Iemand als Zaroury is ook een geweldige speler, die alleen het verschil kan maken, maar altijd voor het collectief speelt en rond zich kijkt. Hij is erg slim en dat maakt mijn job als trainer veel makkelijker. We zijn dus tevreden met de kern, maar kijken altijd uit voor extra kwaliteit. Er zullen de komende weken dus nog enkele versterkingen komen.”

   

  Brian Priske (coach Antwerp): “Iedereen wist op voorhand dat het niet makkelijk zou zijn en het was ook een hele moeilijke wedstrijd. In de eerste helft vond ik Charleroi erg goed en werd er veel op onze helft gespeeld. De tweede helft was na de wissels voor ons iets beter en dat krediet moet naar de spelers gaan, die zich heel snel kunnen aanpassen aan een andere opstelling. Ik ben tevreden met de 4 op 6, al ben ik wel ontgoocheld door die eerste twee wedstrijden, maar da’s voetbal. Nu moeten we positief blijven en ik ben ervan overtuigd dat we op goeie weg zijn. Nu volgen twee moeilijke wedstrijden tegen Omonia Nicosia in de Europa League. De komst van Nainggolan is perfect. We hebben erg hoge ambities, dat weet iedereen, en dan moet je ook erg goeie spelers hebben.”

   

  Jelle Bataille (Antwerp): “Vooraf gezien is een 1-1 op Charleroi geen slecht resultaat, maar als je op voorsprong komt en op die manier de gelijkmaker slikt, is dat zuur. Ik weet niet goed wat er met Jean Butez gebeurt en of hij de bal had of niet, maar die dingen gebeuren. We hadden wel gehoopt op die drie punten, zeker om te bevestigen na vorige week, maar 1-1 is niet slecht. Toen ik op de spelersbus stapte, kreeg ik enkele geruchten te lezen over Franck Berrier. Dat doet toch iets met een mens en dan zie je dat voetbal bijzaak is. Ik hoopte vanavond de zege te pakken voor Franck omdat het een goeie mens en een erg goeie voetballer was.”

  Bekijk de persconferentie van Edward Still en Brian Priske:

  Jelle Bataille: "1-1 is niet slecht"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Charleroi en Antwerp delen de punten! Na een aangename en intense pot voetbal delen Charleroi en Antwerp broedelijk de punten. Charleroi heerste voor de rust, maar moest de voorsprong aan Antwerp laten. Na de rust kwam de thuisploeg wel langszij en in het slot vergaten ze de drie punten zelfs thuis te houden. .
  3. Dessoleil trapt de winning goal tegen de paal! Oh, hier komt Antwerp goed weg! De hoekschop van Charleroi belandt in tweede instantie in de voeten van Zaroury. Die ziet zijn grondscherend schot door Desolleil tegen de paal gedevieerd worden. De bal gaat achter Butez door, maar blijf in het veld!  . tweede helft, minuut 92.
  4. Gele kaart voor Louis Verstraete van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 92
  5. Butez moet ook nog alert zijn. Na voorbereidend werk van Andreou komt invaller Bedia zowaar nog tot een schot. Vanuit een scherpe hoek weliswaar, waardoor Butez niet zijn allerbeste redding moest bovenhalen. . tweede helft, minuut 91.
  6. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Charleroi, Mamadou Fall erin, Ali Gholizadeh eruit
  7. tweede helft, minuut 88. En plots zit de vlam weer in de pan! Miyoshi stormt richting het doelgebied van Charleroi, maar Dessoleil blijft goed naar de bak kijken, waardoor de flitsende ren van de Japanner gestuit wordt. .
  8. tweede helft, minuut 87. Seck is beresterk. Morioka lijkt op Butez te kunnen afstormen, maar dat is buiten de beresterke Seck gerekend. Die zet Morioka met z'n imposante lijf zomaar van de bal. .
  9. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Antwerp, Louis Verstraete erin, Pieter Gerkens eruit
  10. Eggestein raakt niet voorbij Koffi! In het slot komt Antwerp plots opduiken voor het doel van Koffi! Eggestein wordt in stelling gebracht en vanuit de draai kan hij ook aanleggen, maar de Duitser trapt recht op Koffi, die de bal in twee tijden kan klemmen. . tweede helft, minuut 84.
  11. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Charleroi, Chris Bedia erin, Shamar Nicholson eruit
  12. tweede helft, minuut 80. De mot zit erin. We zitten in de laatste tien minuten en we krijgen nu twee teams te zien die vooral niet willen verliezen. De risico's worden geschuwd en de batterijen raken stilaan leeg. .
  13. tweede helft, minuut 79. De Laet kan een lastige pass nog net verlengen in de loop van Bataille. Een gevaarlijke voorzet lijkt in de maak tot de West-Vlaming de bal de verkeerde kant uit tikt. Daardoor kan ook de voorzet makkelijk geplukt worden door Koffi, die de tegenaanval tevergeefs meteen wil opzetten. .
  14. tweede helft, minuut 78. Miyoshi laat zich voor het eerst opmerken wanneer hij de bal van Balikwisha meekrijgt en meteen trapt. Alleen is ook dit schotje te zwak en zo'n ballen ziet Koffi graag komen. .
  15. tweede helft, minuut 75. Charleroi wil een strafschop, maar krijgt er geen. Even gaan alle zwart-witte handen de lucht in wanneer Jelle Bataille de bal tegen de arm krijgt. Na een knappe rabona van Gholizadeh was dat effectief het geval, maar hij hield de armen wel netjes naast het lichaam. .
  16. tweede helft, minuut 74. Even alarmfase rood bij Antwerp! Charleroi countert aalvlug en bijna krijgt Tchatchoua zijn voorzet tot bij Nicholson. Seck zit er nog net tussen om erger te voorkomen. .
  17. tweede helft, minuut 71. Een Olympiër tussen de lijnen. Koji Miyoshi, op de Olympische Spelen nog 4e met de Japanse nationale ploeg, komt tussen de lijnen. Hij komt de plaats van doelpuntenmaker Fischer innemen. .
  18. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Antwerp, Koji Miyoshi erin, Viktor Fischer eruit
  19. Gele kaart voor Ali Gholizadeh van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 71
  20. tweede helft, minuut 70. Gholizadeh krijgt het eerste geel. De eerste gele kaart is voor Gholizadeh en dat is terecht, zonder meer. De Iraniër komt te laat en staat daardoor op de voet van Verstraete. .