Zirkzee knalt Anderlecht met 2 fraaie goals voorbij Cercle Brugge

  1. 29' - Doelpunt - Joshua Zirkzee (1 - 2)
  2. 19' - Geel - Edgaras Utkus
  3. 13' - Doelpunt - Joshua Zirkzee (1 - 1)
  4. 1' - Doelpunt - Olivier Deman (1 - 0)
  1. 90+3' - Geel - Waldo Rubio
  2. 86' - Verv. Joshua Zirkzee door Taylor Harwood Bellis
  3. 80' - Verv. Alexander Corryn door Serge Raux Yao
  4. 75' - Verv. Leonardo Da Silva Lopes door Hannes Van der Bruggen
  5. 75' - Verv. Olivier Deman door Kevin Denkey
  6. 75' - Verv. Benito Raman door Isaac Thelin
  7. 75' - Verv. Lior Refaelov door Francis Amuzu
  8. 67' - Verv. Yari Verschaeren door Majeed Ashimeru
  9. 58' - Verv. Dino Hotic door Alex Millán
  10. 58' - Verv. Aske Sampers door Waldo Rubio
  1'goalOlivier Deman1 - 0
  13'goalJoshua Zirkzee1 - 1
  29'goalJoshua Zirkzee1 - 2

  De knuffel van Vincent Kompany bij zijn wissel was oververdiend. Joshua Zirkzee heeft Anderlecht in Cercle Brugge naar de overwinning geleid met twee knappe doelpunten. Nochtans moest paars-wit al in de openingsminuut achtervolgen door een treffer van Olivier Deman.

  • Sleutelmoment: Na een half uur ziet Bayern-huurling Joshua Zirkzee Cercle-doelman Didillon ver uit zijn doel staan. De Nederlander twijfelt niet en schiet Anderlecht met een fraaie trap op voorsprong. Eentje die ze niet meer zullen afgeven.

  • Man van de Match: Met twee doelpunten is Joshua Zirkzee de matchwinnaar. De Nederlander was, naast zijn doelpunten, ook belangrijk als rustpunt in het team. Een taak die hij met verve volbracht.

  • Opvallend: Voor Anderlecht is het na vandaag even wachten op een nieuwe competitiewedstrijd. De Brusselaars krijgen tussen de Conference League-duels tegen Vitesse de nodige rust en zullen volgend weekend dus niet in actie komen.

  Bekijk de goals uit Cercle Brugge - Anderlecht (1-2)

  Zirkzee wist vroege achterstand uit

  De intentie bij Anderlecht was duidelijk. Na de overwinning tegen Seraing en de dubbele winst tegen het Albanese Laçi, wilde het zijn winstreeks verderzetten. Daarvoor moest wel eerst Cercle Brugge opzij gezet worden. Geen sinecure. De Bruggelingen waren nog ongeslagen dit seizoen. 

   

  Yves Vanderhaeghe had zijn troepen op scherp gezet. De aftrap was nog maar net gegeven, of de bal hing al tegen de touwen. Na een knap uitgespeelde aanval kwam de bal tot bij Olivier Deman, die de bal controleerde en Van Crombrugge kansloos liet. Anderlecht was zo meteen op achtervolgen aangewezen.


  Lang kon Cercle weliswaar niet genieten van de voorsprong. Refaelov vond de opkomende Gomez die goed het overzicht bewaarde en Zirkzee de gelijkmaker aanbood.

   

  Het tempo verdween na die gelijkmaker compleet uit de wedstrijd, tot Zirkzee na een goed half uur plots een schitterende goal uit zijn sloffen schudde. De Nederlandse spits zag Didillon ver uit zijn doel staan en twijfelde niet. Via de rug van Velkovski viel de bal in doel. Zo dook Anderlecht toch met een voorsprong de rust in.

  Cercle-doelman Warleson pleziert jonge fan met handschoenen

  Anderlecht vergeet de wedstrijd te beslissen

  Na de rust was het lang wachten op echte kansen. Het spel was langs beide kanten te slordig om gevaarlijk te zijn. Maar Anderlecht herpakte zich en vond nog energie voor een slotoffensief. Cercle had het bijzonder moeilijk met de snelheid van Raman, die een paar keer dé kans op de beslissing liet liggen.

   

  Ook invaller Amuzu kwam nog een paar keer dichtbij de 1-3, maar doelman Didillon lag telkens goed in de weg. Anderlecht pakt zo, na Seraing vorige week, zijn tweede overwinning van het seizoen. Cercle is zijn ongeslagen status kwijt.

   

  Anderlecht hield dus een goede generale repetitie voor de Conference League-wedstrijd tegen het Nederlandse Vitesse. Die wedstrijd staat donderdag op de agenda.

  Applaus! Velkovski slaat hard over de reclameborden, maar springt er even snel opnieuw over

  Vincent Kompany: "Cercle is ons zwarte beest, dus dit is een goed resultaat"

  "Het begin was niet ideaal. Je komt al na één minuut op achterstand. Maar we bleven kalm en kwamen meer en meer in de match. We creëerden vandaag ook heel erg veel kansen. Als we die sneller afmaken, dan krijgen we een andere wedstrijd. Dit resultaat laat ons met een positief gevoel vooruit kijken." 

   

  "Je kan praten over tactiek, maar het zijn de spelers die het uiteindelijk moeten doen. Als een speler zijn verantwoordelijkheid opneemt, is hij in staat om het verschil te maken. Zirkzee heeft zijn job goed gedaan vandaag." 

   

  "Voor mij is het belangrijkste dat we erg gevaarlijk waren. Was het perfect? Nee, verre van. We doen het stap voor stap, er is nog werk. Maar Cercle is ons zwarte beest, dus in dat opzicht is het een goed resultaat. Het was een mooi weekend voor ons."

  Hannes Delcroix: "Zirkzee was heel belangrijk voor ons vandaag"

  "We begonnen heel slecht aan de wedstrijd, maar hebben daarna heel goed gereageerd. Verdedigend gaven we niet veel weg, het was een hele mature wedstrijd van ons. We krijgen dan enkele kansen de match te beslissen, die gaan er jammergenoeg niet in." 

   

  "Nadien zijn we gefocust gebleven en verdedigend stond het ook goed. Het was belangrijk voor ons om die nul te houden. Het was een heel goede wedstrijd langs beide kanten, die veel op en neer ging.Ik ben heel blij met de overwinning. Zirkzee? Het is een grote spits die goed de bal kan bijhouden. Hij maakt ook twee mooie doelpunten. Hij was heel belangrijk voor ons vandaag."

  Fase per fase

  1. einde, 20 uur 23. Einde. Anderlecht klopt Cercle met het kleinste verschil. Twee doelpunten van Zirkzee bleken voldoende om de openingsgoal van Deman uit te wissen. Anderlecht pakt zo zijn tweede overwinning van het seizoen. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. Amuzu geraakt niet voorbij Didillon. Op de volgende fase krijgt Anderlecht een vrije trap op een mooi plek. Amuzu neemt die bal voor zijn rekening. Zijn schot is goed, maar Didillon pakt.  .
  4. Gele kaart voor Waldo Rubio van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 93
  5. tweede helft, minuut 93. Van Crombrugge met de nodige redding. Bijna was daar weer Waldo Rubio. De Spanjaard net als vorige week weer beslissend zijn. Het schot van de Rubio gaat goed naar de hoek, maar Van Crombrugge gaat goed plat. Geen gelijkmaker. .
  6. tweede helft, minuut 92. Amuzu mist! Amuzu mag alleen op Didillon afgaan. De Brusselse aanvaller mist onbegrijpelijk. Gelukkig voor Amuzu stond hij buitenspel. .
  7. tweede helft, minuut 91. 4 minuten extra. We krijgen nog vier minuten voetbal in het Jan Breydelstadion. Verandert er nog iets aan de stand, of neemt Anderlecht hier de drie punten mee naar huis. .
  8. tweede helft, minuut 90. Vanhoutte ver over. Een vrije trap komt voor de voeten van Charles Vanhoutte. Die krijgt te weinig tijd om zijn schot binnen het kader te krijgen. De bal gaat ver over. .
  9. tweede helft, minuut 88. We naderen het einde van de wedstrijd. Vorige week wist Cercle in die laatste minuten nog een punt uit de brand te slepen. Kan de Vereniging dat vandaag opnieuw? Dan zal het toch eens in de buurt van Van Crombrugge moeten komen. .
  10. tweede helft, minuut 87. Zirkzee naar de kant. Kompany brengt er met Harwood-Bellis nog een extra verdediger in. Doelpuntenmaker Joshua Zirkzee mag na een goede wedstrijd gaan rusten. .
  11. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Anderlecht, Taylor Harwood Bellis erin, Joshua Zirkzee eruit
  12. tweede helft, minuut 83. Anderlecht domineert momenteel de wedstrijd, maar het moet toch uitkijken voor de counter. Rubio ligt op de loer. .
  13. tweede helft, minuut 82. Weer Amuzu. Amuzu wil de wedstrijd doodmaken. Weer krijgt hij genoeg ruimte om uit te halen. Didillon is bij de pinken en duwt het schot van Amuzu uit zijn doel. Enkele ogenblikken later komt de bal weer bij Amuzu. Maar opnieuw staat Didillon op de juiste plek. Cercle ziet even sterretjes. .
  14. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Cercle Brugge, Serge Raux Yao erin, Alexander Corryn eruit
  15. tweede helft, minuut 79. Daar is wissel nummer vijf bij Cercle. Cercle brengt er een extra verdediger in. Raux-Yao moet voor de nodige lengte zorgen achterin de Brugse defensie. Corryn mag gaan rusten. .
  16. tweede helft, minuut 78. Bijna Amuzu. Francis Amuzu wil zich tonen. De flankaanvaller knijpt naar binnen en viseert de hoek. Het schot van de invaller gaat maar rakelings naast. Er hangt een doelpunt in de lucht. .
  17. tweede helft, minuut 77. Vers bloed bij Cercle. Ook Vanderhaeghe brengt twee nieuwe jongens tussen de lijnen. Denkey en Van der Bruggen komen in de plaats van Deman en Da Silva Lopes. .
  18. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Cercle Brugge, Hannes Van der Bruggen erin, Leonardo Da Silva Lopes eruit
  19. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Cercle Brugge, Kevin Denkey erin, Olivier Deman eruit
  20. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Anderlecht, Isaac Thelin erin, Benito Raman eruit