Standard wint met kleinste verschil in Beerschot, Holzhauser mist penalty

  1. 89' - Geel - Stipe Radic
  2. 85' - Verv. Thibault de Smet door Dario van den Buijs
  3. 83' - Verv. Selim Amallah door Olivier Dumont
  4. 83' - Verv. Gojko Cimirot door Nathan Ngoy
  5. 82' - Geel - Arnaud Bodart
  6. 81' - Verv. Ismaila Coulibaly door Musashi Suzuki
  7. 75' - Verv. Frédéric Frans door Issa Soumaré
  8. 71' - Gemiste strafschop - Raphael Holzhauser
  9. 64' - Doelpunt - João Klauss (0 - 1)
  10. 57' - Verv. Aron Dønnum door Denis Dragus
  11. 46' - Geel - Thibault de Smet
  64'João Klauss0 - 1

  Van veerkracht gesproken. Na de zware nederlaag tegen Antwerp herpakte Standard zich met een zege in Beerschot. De Rouches wonnen met het kleinste verschil op het Kiel na een goal van Joao Klauss. Voor de thuisploeg, die achterblijft met 1 op 12, miste Raphael Holzhauser een strafschop.

  Beerschot - Standard in een notendop:

  • Sleutelmoment: In de 64e minuut breekt Beerschot met Noubissi razendsnel uit. Er liggen veel mogelijkheden maar de 24-jarige spits jaagt het leer naast. Nog geen minuut later schiet Klauss aan de overzijde wel raak.
   
  •  Man van de match: Op het veld is het zoeken naar een speld in een hooiberg als het op uitblinkers aankomt. Iemand die er wel 90 minuten lang stond, was Arnaud Bodart. De doelman van Standard pakte de strafschop van Holzhauser.
   
  • Opvallend: Beerschot staat met 1 punt na 4 speeldagen troosteloos laatste. Ook de kalender werkt niet mee, want de 'Ratten' staan voor lastige uitwedstrijden tegen Club Brugge en Charleroi.

  Bekijk de enige goal uit Beerschot - Standard (0-1)

  Nauwelijks kansen

  Beide teams speelden al wat met het mes op de keel na pandoeringen tegen Union en Antwerp. Dat was er ook aan te zien. Het spel was slordig en kansen in elkaar knutselen was bijzonder lastig. Sanyang probeerde het dan maar een keer, maar doelman Bodart stond goed op te letten. 

   

  De gevaarlijkste actie kwam van de voet van Aron Donnum. De 23-jarige Noor van Standard zette een prima actie op en haalde ook uit. Zijn poging likte de paal.

   

  Beerschot had het moeilijk om spelmaker Holzhauser in stelling te brengen. Zo was het met een vergrootglas zoeken naar mogelijkheden. Het plan van Peter Maes was om vanuit de organisatie enkele counters op te zetten. Maar de kwaliteit vooraan ontbrak er wat aan.

  Noubissi laat kans liggen, Holzhauser mist strafschop

  Na de rust kregen de fans dan toch iets meer waar voor hun geld. Noubissi begon aan een rush naar het doel van Bodart, maar hij speelde de counter niet goed uit. Nog geen minuut later was het aan de overzijde wel raak. Klauss werd het straatje in gestuurd en trapte hard binnen.

   

  Een koude douche voor Beerschot. Toch was het kalf nog niet verdronken. Na hands van Sissako in de zestien ging de bal op de stip voor Beerschot. Een kolfje naar de hand voor Holzhauser zou je denken, maar de Oostenrijker zag zijn strafschop gestuit door Bodart. 

   

  Zo blijft Beerschot met 1 op 12 achter. Standard schuift wat op na de zege. 

  Sissako begaat knullig handspel, Holzhauser faalt vanaf de stip

  • Raphael Holzhauser: "Er waren weinig kansen voor beide ploegen. Die penalty had ik altijd moeten scoren. Ik voelde me 100% zelfzeker. De keeper pakte hem goed, maar die moet er altijd in."
   
  • Joao Klauss: "Ik voel me goed na deze belangrijke zege. Het was een zware wedstrijd voor ons. We zagen veel af. De 0 houden was erg belangrijk want de vorige wedstrijd verdedigden we niet goed."
   
  • Peter Maes: "We speelden met veel intensiteit. De eerste 15 minuten hadden we het moeilijk, maar we gaven geen kansen weg. Op het doelpunt na moest onze doelman niet in actie komen. Maar je moet je sleutelmomenten nemen. Noubissi mist die kans en 2 minuten later krijgen we een doelpunt binnen."

  Fase per fase

  1. einde, 15 uur 25. Einde. Het laatste fluitsignaal van Boucaut weerklinkt op het Kiel. Standard gaat na een doelpunt van Klauss met de 3 punten naar huis. Holzhauser liet de kans op de gelijkmaker vanop de stip liggen.  .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. 4 minuten extra. Als Beerschot nog iets wil doen aan de achterstand, dan moet het wel nu gebeuren. We krijgen nog 4 minuten extra tijd. . tweede helft, minuut 91.
  4. Gele kaart voor Stipe Radic van Beerschot tijdens tweede helft, minuut 89
  5. tweede helft, minuut 88. Sanyang waagt een keer zijn kans met een afstandschot. Het wordt niets meer dan een afzwaaier. Beerschot zit zo in vieze papieren. Kunnen ze nog een puntje uit de brand slepen? .
  6. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Beerschot, Dario van den Buijs erin, Thibault de Smet eruit
  7. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Standard, Olivier Dumont erin, Selim Amallah eruit
  8. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Standard, Nathan Ngoy erin, Gojko Cimirot eruit
  9. Gele kaart voor Arnaud Bodart van Standard tijdens tweede helft, minuut 82
  10. tweede helft, minuut 82. Bodart talmt wel erg lang bij zijn uittrap. Hij krijgt dan ook geel voor tijdrekken.  .
  11. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Beerschot, Musashi Suzuki erin, Ismaila Coulibaly eruit
  12. tweede helft, minuut 80. Amallah baant zich een weg tussen enkele Beerschot-spelers en gaat dan te makkelijk liggen. Een strafschop was het zeker niet, ziet ook Boucaut. .
  13. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Beerschot, Issa Soumaré erin, Frédéric Frans eruit
  14. tweede helft, minuut 72. Amallah zet zich eens achter een vrije trap. Zijn poging mist richting en vliegt over het doel van Vanhamel.  .
  15. Gemiste strafschop tijdens tweede helft, minuut 71 door Raphael Holzhauser van Beerschot.
  16. tweede helft, minuut 71. Bodart pakt de strafschop! Holzhauser kan de strafschop niet omzetten. Bodart ligt ook in de goede hoek en kan zo de poging keren. Belangrijk moment in de wedstrijd.  .
  17. tweede helft, minuut 69. Beerschot krijgt een strafschop! De bal gaat plots op de stip! Sissako wil een bal controleren, maar doet dat in de zestien met de arm. Strafschop voor Beerschot.  .
  18. tweede helft, minuut 67.
  19. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 64 door João Klauss van Standard. 0, 1.
  20. tweede helft, minuut 64. Klauss maakt er 0-1 van! Daar is dan toch het doelpunt. Dragus stuurt Klauss in het straatje en de Braziliaan twijfelt niet. Hij jaagt het leer hard in doel.  .