Antwerp geeft Standard met 5 goals van Michael Frey een pak voor de broek

  1. 44' - Geel - Benson Manuel
  2. 39' - Geel - Moussa Sissako
  3. 37' - Doelpunt - Michael Frey (0 - 2)
  4. 14' - Verv. João Klauss door Selim Amallah
  5. 8' - Geel - Abdoulaye Seck
  6. 6' - Doelpunt - Michael Frey (0 - 1)
  1. 90+1' - Geel - Pieter Gerkens
  2. 84' - Verv. Viktor Fischer door Louis Verstraete
  3. 80' - Geel - Birger Verstraete
  4. 80' - Geel - Damjan Pavlovic
  5. 80' - Verv. Nicolas Gavory door Damjan Pavlovic
  6. 79' - Geel - Ritchie De Laet
  7. 77' - Doelpunt - Denis Dragus (2 - 5)
  8. 76' - Verv. Abdoulaye Seck door Dinis Almeida
  9. 76' - Verv. Michael Frey door Johannes Eggestein
  10. 76' - Verv. Nicolas Raskin door Denis Dragus
  11. 70' - Verv. Benson Manuel door Michel Ange Balikwisha
  12. 68' - Doelpunt - Michael Frey (1 - 5)
  13. 63' - Verv. Gojko Cimirot door Abdoul Tapsoba
  14. 61' - Doelpunt - Michael Frey (1 - 4)
  15. 59' - Doelpunt - Michael Frey (1 - 3)
  16. 55' - Doelpunt - Jackson Muleka (1 - 2)
  17. 49' - Geel - Samuel Bastien
  18. 46' - Verv. Moussa Sissako door Aron Dønnum

  Antwerp heeft zich na een 0 op 6 met een statement herpakt. Het geeft de rode lantaarn door na een bijzonder productieve middag van spits Michael Frey. Hij peuzelde Standard in een spektakelstuk nagenoeg eigenhandig op: 2-5. 

  Standard - Antwerp in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na de aansluitingstreffer van Muleka kan de match weer alle kanten uit, maar op het uur doet Frey met een dubbel salvo het licht uit voor Standard.

  • Man van de match: Michael Frey speelde de wedstrijd van zijn leven. Vrijwel elke doelpoging die hij ondernam, ging binnen. Straf nummer van de Zwitser.

  • Opvallend: Vijf goals in één wedstrijd, daarvoor moeten we al terug naar november 2002. Toen scoorde ene Wesley Sonck zelfs 6 keer in een 9-0-zege van Genk tegen KV Mechelen.

  Bekijk de goals uit Standard - Antwerp (2-5):

  Nieuwkomers schenken Antwerp dubbele voorsprong

  Antwerp wou zo snel mogelijk van die vervelende nul af en startte sterk tegen Standard. Al na 6 minuten zetten Bataille en Fischer een uitstekende aanval op over de linkerflank, Frey rondde simpel af: 0-1 dankzij drie nieuwkomers bij Antwerp.

   

  Standard liet het hoofd niet hangen en probeerde zich weer in de wedstrijd te knokken. Raskin nam zijn ploeg op sleeptouw, maar de beste kans was voor Amallah: de middenvelder dwong Antwerp-doelman Butez tot een zweefsprong.

   

  Tien minuten voor de pauze kwam er een abrupt einde aan de Luikse druk. Balverlies van Bastien leidde een snelle tegenprik van de bezoekers in. Bodart pareerde het schot Fischer, Frey stond op de juiste plaats om zijn tweede van de namiddag tegen de touwen te duwen.

   

  De 0-2 was een mokerslag voor Standard, dat geen antwoord meer wist te formuleren in het slot van de eerste helft.

  Red Lion Victor Wegnez showt zijn gouden medaille in Standard-shirt:

  Ongrijpbare Michael Frey scoort aan de lopende band

  Na de pauze werd Standard met wat vertraging toch beloond voor de aanvalslust uit de eerste helft. Muleka pikte een pass van Amallah mee tussen twee verdedigers en vloerde Butez met een gekruist schot: 1-2.

   

  Maar dan was het tijd voor de grote Michael Frey-show. De Zwitser had al twee goals op zak, maar bleef ongrijpbaar voor de defensie van Standard. Met nog eens drie goals in nauwelijks tien minuten tijd legde hij de thuisploeg in zijn eentje over de knie: Antwerp van 1-2 naar 1-5, ongezien.

   

  Toch was het verhaal van deze gekke wedstrijd nog niet helemaal geschreven. Standard raapte zijn moed bijeen en probeerde er nog wat van te maken. Invaller Dragus milderde tot 2-5, Butez en Bataille voorkwamen dat er in de slotfase nog meer goals uit de lucht vielen.

   

  Het bleef dus 2-5, Antwerp is de rode lantaarn kwijt en heeft vooral een nieuwe kandidaat-topschutter in de rangen. Bij Standard wordt het toch even herbronnen.

  Matchbal, knuffels en veel foto's voor uitblinker Michael Frey:

  Mbaye Leye: "We moeten leren uit deze wedstrijd"

  • Brian Priske (Antwerp): "Het was een ongelooflijke wedstrijd, met veel goals, mooie doelpunten ook. En toch voelde ik na 75 minuten, met 2-5 op het bord, dat het nog niet volledig afgewerkt was. Maar ik ben heel blij en trots op de ploeg, de spelers en de staf. Ze verdienen dit, voor al het harde werk van de voorbije weken. We zijn bezig met een nieuwe manier van werken en van voetballen, en daar is hard werk voor nodig. Dat zag je ook vandaag: de spelers deden heel veel loopacties en ‘high speed running’. Dat is heel belangrijk. En wat te zeggen over Frey? Ik ken hem nog maar zeven weken, maar hij is een beest op een trainingsveld. Ongelooflijk. Hij verdient dit."

  • Mbaye Leye (Standard): "Het was een moeilijke wedstrijd voor ons. We incasseren twee goals in de omschakeling. Dat is iets waar we aan moeten werken dit seizoen, de omschakeling. We proberen minder risico’s te nemen, maar als je de bal verliest en je hebt achteraan maar twee mensen, wordt het lastig. We begonnen nochtans goed aan de wedstrijd, maar door die twee goals werd het een moeilijke wedstrijd voor ons. Tegen Zulte Waregem was het hetzelfde: je moet de tweede bal winnen, of je krijgt het moeilijk. We moeten uit deze wedstrijd leren, en tegen Beerschot moeten we er weer staan."

  Fans van Standard juichen bij misser van Balikwisha:

  Michael Frey: "Goede connectie met Fischer"

  Matchwinnaar Michael Frey hield het hoofd koel na een toch memorabele wedstrijd. "Vijf keer scoren, dat was mij nog niet eerder gelukt. Het is dus een heel speciale dag, maar het belangrijkste is dat we wonnen en dat we ook heel goed speelden. Dat ik het team kan helpen met mijn vijf goals, maakt me heel gelukkig. Maar we moeten blijven doorgaan. De volgende wedstrijd wacht al."

  "Er is een goede connectie op het veld met Viktor Fischer. En dat zal de komende weken nog verbeteren, want we kennen elkaar nog maar enkele dagen. Maar het is niet alleen Viktor. Iedereen was goed vandaag. We moeten zo blijven doorgaan. Of ik dit speciaal ga vieren? Ik ga nu zoals altijd naar huis, naar mijn vrouw. Misschien gaan we wel een beetje vieren, maar de volgende training en de volgende wedstrijd komen er al snel aan", aldus de Zwitser.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. Antwerp boekt op het veld van Standard zijn eerste zege van het seizoen, dankzij vijf (!) doelpunten van Michael Frey: 2-5. The Great Old raakt op die manier weg van de laatste plaats. .
  3. Gele kaart voor Pieter Gerkens van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 91
  4. tweede helft, minuut 90. Balikwisha mist! Ook Antwerp voetbalt nog een kans bij elkaar. Balikwisha wordt knap vrijgespeeld, maar hij plaatst de 2-6 naast, tot groot jolijt van de Standard-aanhang. .
  5. tweede helft, minuut 90. De kansen van Standard blijven komen. Bastien is de volgende die zijn kans waagt, ook zijn schot blijft binnen het bereik van Butez. .
  6. tweede helft, minuut 87. De invallers laten een goede indruk na bij Standard. Ook Dønnum geeft zijn visitekaartje af met een nieuwe doelpoging, Butez pakt. .
  7. tweede helft, minuut 85. Toch knap hoe Standard ervoor blijft knokken. Dragus denkt zijn tweede van de namiddag te kunnen scoren, maar Bataille redt voor de lijn. Het had hier net zo goed al 4-5 kunnen staan. .
  8. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Antwerp, Louis Verstraete erin, Viktor Fischer eruit
  9. tweede helft, minuut 83. Butez voorkomt de 3-5. Standard scoort ei zo na nog een derde keer, maar Butez pakt uit met een uitstekende dubbele redding bij kopballen van Al-Dakhil en Laifis. .
  10. Gele kaart voor Birger Verstraete van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 80
  11. Gele kaart voor Damjan Pavlovic van Standard tijdens tweede helft, minuut 80
  12. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Standard, Damjan Pavlovic erin, Nicolas Gavory eruit
  13. Gele kaart voor Ritchie De Laet van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 79
  14. tweede helft, minuut 79. Het wordt toch nog even warm voor de kooi van Butez als de bal op het dak van het doel caprioleert. Er volgt ook nog wat duw- en trekwerk, nergens voor nodig. .
  15. tweede helft, minuut 78. Dragus met de 2-5. De pas ingevallen Denis Dragus verzacht de pijn voor Standard met de 2-5, op aangeven van Tapsoba. .
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 77 door Denis Dragus van Standard. 2, 5.
  17. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Antwerp, Dinis Almeida erin, Abdoulaye Seck eruit