OH Leuven verlengt zijn abonnement met derde 1-1-gelijkspel tegen Charleroi

  1. 28' - Geel - Casper de Norre
  2. 8' - Doelpunt - Adem Zorgane (0 - 1)
  1. 90' - Geel - Stefan Knezevic
  2. 87' - Verv. Shamar Nicholson door Mamadou Fall
  3. 83' - Verv. Siebe Schrijvers door Daan Vekemans
  4. 74' - Verv. Sébastien Dewaest door Dylan Ouédraogo
  5. 71' - Verv. Ali Gholizadeh door Guillaume Gillet
  6. 66' - Verv. Jules Van Cleemput door Jackson Tchatchoua
  7. 61' - Doelpunt - Thomas Henry (1 - 1)

  OH Leuven moet nog minstens een speeldag wachten op zijn eerste overwinning van het seizoen. Net als tegen Zulte Waregem en STVV moest het tegen Charleroi vrede nemen met een 1-1-gelijkspel na een match met twee gezichten. 

  OH Leuven - Charleroi kort samengevat:

  • Sleutelmoment: Net na de verdiende gelijkmaker is Charleroi klaar om OH Leuven weer op een ijskoude douche te trakteren, maar Romo ligt voor de zoveelste keer in de weg. Dichter bij de 1-2 komt Charleroi niet meer.
  • Man van de match: OH Leuven mag een kaars branden voor doelman Romo. Met een handvol uitstekende saves overhandigde hij zijn team een punt.

  Bekijk de goals uit OHL – Charleroi (1-1):

  Charleroi is heer en meester voor de rust

  Na een kwartiertje sloeg de Belgische zomer ook toe in Leuven. Een fikse hagelbui stuurde de 22 actoren naar de kleedkamers. 

   

  Voor OH Leuven kwam die pauze niet ongelegen, want de thuisploeg stond toen al 0-1 in het krijt.

   

  Zorgane had de openingsgoal na 8 minuten droog voorbij Romo geknald, maar de korte bezinning bracht geen beterschap bij de Leuvenaars. 

   

  Integendeel: het mocht een kaars branden voor doelman Romo dat het scorebord halfweg nog altijd maar 0-1 aangaf. 

   

  Zaroury, Gholizadeh en Van Cleemput stelden hem stevig op de proef, Nicholson trof dan weer de paal.

  Door fikse hagelbui wordt OHL-Charleroi even stilgelegd:

  OH Leuven recht zijn rug na de pauze

  OH Leuven moest uit een ander vaatje tappen en had deze keer wel het juiste brouwsel gevonden in de kleedkamer.

   

  De thuisploeg speelde met veel meer overtuiging en beweging en dat contrast resulteerde in de verdiende 1-1 op het uur. De Norre trapte tegen de paal, maar gaf zo de ideale assist voor Henry.

   

  Den Dreef stond plots in vuur en vlam met wisselende kansen. Nicholson beet zijn tanden meteen na de 1-1 nog maar eens stuk op Romo. 

   

  In een wispelturige match hing de 2-1 of 1-2 meermaals in de lucht, maar de doelmannen gaven geen krimp.

  Romo houdt OHL in de wedstrijd met enkele knappe reddingen:

  Brys: "We moeten niet te veel nadenken"

  Marc Brys was realistisch na de wedstrijd. Een puntendeling was logisch. "Ik ben tevreden over de tweede helft, maar in de eerste helft hadden we het heel moeilijk. De eerste helft was damage control. Charleroi is momenteel net iets beter dan wij. De sleutel is er gewoon vol voor gaan. We moeten niet te veel nadenken en door engagement proberen punten pakken. We hebben nog altijd niet verloren, maar we schieten niet veel op met al die gelijke spelen. Wij willen matchen winnen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 92. Einde! OH Leuven moet nog maar eens vrede nemen met een 1-1-gelijkspel. Het kwam veel beter voor de dag na de rust, maar mag toch ook een kaars branden voor doelman Romo. .
  3. tweede helft, minuut 91. Charleroi krijgt nog een kans op de 1-2, maar de afwerking laat te wensen over. Charleroi zal toch balen van het morsen met de kansen.  .
  4. Gele kaart voor Stefan Knezevic van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 90
  5. Toegevoegde tijd. We tellen nog 3 minuten bij. . tweede helft, minuut 90.
  6. tweede helft, minuut 88. Invaller Vekemans moet voor een moeilijke oplossing kiezen, maar doet het fraai. Zijn achterwaartse hakbal eindigt in het zijnet.  .
  7. tweede helft, minuut 88. Komt er nog een winnaar uit de bus? Over de tweede helft mogen we niet mopperen. Het is een spannend kijkstuk geweest met wisselende kansen.  .
  8. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Charleroi, Mamadou Fall erin, Shamar Nicholson eruit
  9. tweede helft, minuut 85. OH Leuven geeft de moed niet op. Tamari heeft weer geen oog voor zijn ploegmaats en botst op een bezoekend been.  .
  10. Koffi bokst weg. Maertens wordt de diepte ingestuurd en kiest zelf voor het schot. Koffi maakt zijn poging onschadelijk.  . tweede helft, minuut 85.
  11. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij OH Leuven, Daan Vekemans erin, Siebe Schrijvers eruit
  12. tweede helft, minuut 82. Het spelbeeld wisselt weer een beetje, want OH Leuven gelooft toch nog in zijn kansen. Het wil wellicht een derde 1-1 op een rij vermijden.  .
  13. tweede helft, minuut 79. De storm van OHL is gaan liggen in deze wispelturige wedstrijd. Charleroi neemt het heft weer in handen. . Glenn Martens (commentator Radio 1).
  14. Romo duwt over. Deze was misschien wel de makkelijkste redding van de namiddag, maar Romo laat zich op geen foutje betrappen. Ook dit schot resulteert door zijn kattensprong niet in een tweede doelpunt voor de bezoekers. . tweede helft, minuut 78.
  15. tweede helft, minuut 76. We tikken het slotkwartier aan. De scherpte is een beetje weg, maar vooral Charleroi neemt nog altijd geen vrede met de puntendeling. Dat zou ook zuur zijn gezien de controle voor de rust en de vele gemiste kansen.  .
  16. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij OH Leuven, Dylan Ouédraogo erin, Sébastien Dewaest eruit
  17. tweede helft, minuut 73. Knezevic is een verdediger en dat onderstreept hij in de zestien. Er is ruimte voor een gevaarlijk schot, maar hij knalt hoog over en ligt nu - samen met Dewaest - op de grond voor een blessurebehandeling.  .
  18. tweede helft, minuut 72. Charleroi neemt stilaan weer over en dringt aan. OHL grijpt daarom terug naar de omschakeling, maar Koffi zit nog net bij de vlijmscherpe voorzet van Tamari.  .
  19. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Charleroi, Guillaume Gillet erin, Ali Gholizadeh eruit
  20. tweede helft, minuut 69. We durven niet te voorspellen welke kant het hier uitgaat. Beide ploegen speuren naar een tweede goal.  .