KV Oostende staat mee aan kop, AA Gent deelt de rode lantaarn

  1. 45+1' - Geel - Indy Boonen
  2. 32' - Geel - Anton Tanghe
  1. 90+5' - Geel - Sven Kums
  2. 86' - Verv. Alfons Amade door Manuel Osifo
  3. 85' - Verv. Julien De Sart door Sven Kums
  4. 77' - Verv. Yonas Malede door Gianni Bruno
  5. 76' - Verv. Andrew Hjulsager door Laurent Depoitre
  6. 73' - Doelpunt - Makhtar Gueye (1 - 0)
  7. 58' - Verv. Indy Boonen door Nick Batzner
  8. 58' - Verv. Marko Kvasina door Thierry Ambrose
  9. 51' - Geel - Makhtar Gueye
  73'goalMakhtar Gueye1 - 0

  AA Gent is dramatisch begonnen aan het seizoen. Na een 1-0-nederlaag op KVO staan de Buffalo's samen met Beerschot laatste met 1 op 9. KVO heeft zich bij het duo Union en KV Kortrijk gevoegd helemaal bovenin, maar zag wel Indy Boonen uitvallen met een zware blessure.

  Oostende - Gent in een notendop:

  • Sleutelmoment: Net wanneer de neutrale kijker dreigt in te dommelen, valt er in minuut 73 een doelpunt uit de lucht. De 1-0 van Gueye bleek meteen voldoende voor een Oostendse zege.
  • Man van de match: In een wedstrijd zonder echte uitblinkers schuiven we deze trofee naar de man die het winnende doelpunt maakte. Makhtar Gueye is niet de meeste verfijnde der spitsen, maar was met zijn knappe kopbal beslissend voor KVO.
  • Opvallend: Na Oostende-Gent bekleden beide teams een uiterste in het klassement. Oostende komt mee aan kop, Gent deelt de rode lantaarn met Beerschot.

  Bekijk de goal uit Oostende - AA Gent (1-0):

  Leuk wedstrijdbegin krijgt saai vervolg

  Na de matige competitiestart en de flauwe Europese prestatie tegen het Letse Rigas moest AA Gent naarstig op zoek naar het goede gevoel. Op bezoek in Oostende, dat met 3 op 6 wél goed van start was gegaan, was een zege nodig om de donderwolken te verdrijven.

   

  Beide ploegen gingen hongerig van start en leverden een boeiend openingskwartier. Bolat moest na 5 minuten uitpakken met een beenveeg op een afgeweken schot van Boonen, Gent zorgde op zijn beurt voor tempo en veel strijdlust.

   

  Het goede wedstrijdbegin bleek echter geen voorbode voor een leuke eerste helft. Slordigheden slopen in het spel en de vele fouten haalden het weinige tempo er helemaal uit. 

   

  Op het halfuur kwam KVO-verdediger Tanghe nog  goed weg met geel, nadat hij Malede op zijn smikkel trapte. De wedstrijd aan de kust verzandde meer en meer, kansen en goals bleven uit.

  Tanghe trapt Malede recht in zijn gezicht:

  Gueye bevrijdt KVO, zware blessure voor Boonen

  De eerste helft vergeten en met goede hoop de tweede helft aanvatten, dachten beide ploegen, maar de supporters in de Diaz Arena kregen na de pauze van hetzelfde laken een broek.

   

  In minuut 54 kwam er dan toch opschudding, helaas in de negatieve zin. KVO-winger Boonen ging plots neer zonder tegenstander in de buurt en greep kermend naar zijn been. Al snel werd duidelijk dat het ernstig was, de onfortuinlijke Boonen werd niet veel later op een brancard afgevoerd met wellicht een zware blessure.

   

  Net wanneer we de hoop op een doelpunt bijna begraven hadden, sloeg Oostende een kwartier voor tijd plots toe. Ndicka gooide de bal hoog voor doel, Gueye timede uitstekend en kopte knap binnen: 1-0. 

   

  Alarmfase rood bij AA Gent, maar de bezoekers kregen geen voet meer aan de grond. Pas diep in de extra tijd kon Castro-Montes zich nog gevaarlijk maken, maar zijn schot waaide langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. 

   

  Gent verliest in Oostende en blijft achter met 1 op 9, de crisis wenkt nu al om de hoek. Oostende wint voor een tweede keer dit seizoen en komt samen met Union en Kortrijk mee aan kop van de stand.

  Boonen gaat neer zonder tegenstander in de buurt, wellicht zware blessure:

  Reacties na Oostende-Gent:

  • Arthur Theate (Oostende): "We hebben vandaag laten zien dat we een echte groep zijn. Dit was een zege op mentaliteit. 6 op 9, dat is niet slecht. Het waren ook twee zeges waarin we veerkracht hebben getoond. Vandaag hebben we de nul kunnen houden en kunnen scoren uit één echte kans. Ik ben blij dat ik terug op het veld kan staan, na mijn blessure. Of ik een akkoord heb met Bologna? Dat moet je aan de mensen daar vragen. Ik focus me nu op Oostende, ik zit hier goed en ik wil hier voetballen. Of de viering met het publiek een afscheid was? Nee, dat was gewoon Arthur Theate."
  • Vadis Odjidja (Gent): "We zijn vandaag niet super begonnen, Oostende had de eerste kans, maar daarna hadden we de partij goed onder controle. In de tweede helft lag het spel veel stil en dat tegendoelpunt was er eentje dat we konden vermijden. Het was een wedstrijd met veel fouten en veel duels. Ik denk niet dat we excuses moeten inroepen, iedereen is fit. We moeten gewoon die eerste overwinning binnenhalen, dan zijn we vertrokken. Donderdag in Letland hebben we geen keuze: daar moeten we winnen. Een club als Gent moet altijd meedoen in Europa."

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 57. EINDE: Oostende vergroot de Gentse kopzorgen. Boucaut fluit af, Oostende pakt een eerste thuiszege van het seizoen. Na het doelpunt van Gueye kreeg Gent de bal, maar de jongens van Hein Vanhaezebrouck wisten er weinig raad mee. Castro-Montes kwam diep in het slot nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot waaide langs de foute kant van de paal. .
  2. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 97. Samoise ramt de bal nog eens naar voor. Tanghe kopt weg, Gent krijgt nog een allerlaatste hoekschop.  .
  4. Gele kaart voor Sven Kums van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 95
  5. tweede helft, minuut 94. Bijna Castro-Montes. Daar was de gelijkmaker bijna! Gent combineert heel knap, met eindstation Castro-Montes, maar de flankspeler trapt rakelings naast de kooi van Hubert. De Diaz Arena haalt opgelucht adem. .
  6. tweede helft, minuut 92. Bolat maant zijn jongens nog eens aan om vaart te maken. Gent wil wel, maar lijkt vandaag gewoon niet te kunnen. .
  7. 7 minuten extra tijd. Gent krijgt nog 7 minuten, logisch gezien de blessurebehandelingen, om het tij te keren.  . tweede helft, minuut 90.
  8. tweede helft, minuut 88. Oostende beseft dat de zege dichtbij is en probeert het tempo uit deze partij te halen. Gent heeft nog een paar minuten om een kleine crisis af te wenden. .
  9. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KV Oostende, Manuel Osifo erin, Alfons Amade eruit
  10. tweede helft, minuut 85. Oostende plooit wat terug, maar Gent weet geen raad met de bal. Na het zoveelste balverlies kan Ambrose op snelheid counteren. De KVO-spits gaat neer voor vermeend contact met Okumu, maar ref Boucaut laat begaan. .
  11. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KAA Gent, Sven Kums erin, Julien De Sart eruit
  12. tweede helft, minuut 80. Hanche-Olsen gaat aan het knoeien vlak voor zijn eigen baklijn. Da's geen slim idee, beseft hij ook, nadat hij zomaar een hoekschop heeft weggegeven. Gent is de kluts kwijt. .
  13. tweede helft, minuut 79. Vanhaezebrouck grijpt in. Gent heeft doelpunten nodig, dus gooit Vanhaezebrouck twee nieuwe spitsen op het veld. Bruno en Depoitre komen Hjulsager en Malede vervangen. .
  14. tweede helft, minuut 77. Tissoudali wordt goed aangespeeld door Castro-Montes in de zestien, maar de Nederlander talmt veel te lang. Weg kans, de tijd begint te dringen voor Gent. .
  15. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KAA Gent, Gianni Bruno erin, Yonas Malede eruit
  16. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij KAA Gent, Laurent Depoitre erin, Andrew Hjulsager eruit
  17. tweede helft, minuut 74.
  18. tweede helft, minuut 73.
  19. tweede helft, minuut 73. Gueye breekt de ban! Met nog minder dan twintig minuten op de klok valt er een doelpunt uit de hemel. Ndicka zwiept de bal hoog voor, maar Gueye timet goed en kopt knap binnen. KVO op voorsprong, heeft Gent nog een reactie in huis? .
  20. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 73 door Makhtar Gueye van KV Oostende. 1, 0.