Nieuwkomer Seraing verspert flaterend KV Mechelen de weg

  1. 45+1' - Geel - Sandy Walsh
  2. 14' - Doelpunt - Marius Mouandilmadji (1 - 0)
  1. 90+3' - Verv. Ablie Jallow door Francesco D'Onofrio
  2. 90+2' - Verv. Kerim Mrabti door Onur Kaya
  3. 89' - Geel - Theo Pierrot
  4. 80' - Verv. Ibrahima Cissé door Rayan Djedje
  5. 76' - Verv. Lucas Bijker door Iebe Swers
  6. 75' - Geel - Gustav Engvall
  7. 75' - Geel - Gérald Kilota
  8. 75' - Verv. Morgan Poaty door Theo Pierrot
  9. 68' - Geel - Ibrahima Cissé
  10. 61' - Verv. Ferdy Druijf door Gustav Engvall
  11. 61' - Verv. Geoffry Hairemans door Nikola Storm
  12. 55' - Geel - Rob Schoofs

  Een week na de prestigezege tegen Antwerp is KV Mechelen terug bij af. Tegen promovendus Seraing ontgoochelde KVM. De match werd op het kwartier beslist na een fout in de Mechelse defensie: 1-0.

  Seraing - KV Mechelen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na 14 minuten gaat het achterin helemaal mis bij KV Mechelen. Vinicius doet de bal cadeau aan Maziz, die het hoofd koel houdt en Marius de 1-0 laat scoren.

  • Man van de match: Ablie Jallow was de stuwende kracht achter het aanvalswerk van de thuisploeg. Zijn knappe omhaal net voor de pauze had een beter lot verdiend.

  • Opvallend: De beide promovendi hebben hun start in de hoogste klasse niet gemist. Na de zege van Union tegen Anderlecht mag nu ook Seraing al zijn eerste driepunter van het seizoen vieren.

  Bekijk de goal uit Seraing - KV Mechelen (1-0):

  Geknoei bij KV Mechelen wordt meteen afgestraft

  Een historische avond was het sowieso al in Seraing, want voor het eerst in 25 jaar was er weer eersteklassevoetbal te zien. Na een kwartiertje deed KV Mechelen daar nog een schepje bovenop door Seraing ook zijn eerste thuisdoelpunt cadeau te doen: een dramatische terugspeelbal van Vinicius werd onderschept door Maziz, die spitsbroeder Marius de 1-0 aanbood.

   

  KV Mechelen probeerde daarna wel snel orde op zaken te stellen, maar botste op een prima organisatie bij de thuisploeg. Verder dan een plaatsbal van Schoofs en een afgeblokte uithaal van Mrabti kwam Malinwa niet.

   

  Seraing loerde intussen op de tegenaanval. Dat leverde op slag van rust zowaar bijna de 2-0 op: Jallow pakte uit met een knappe omhaal, die net langs de verkeerde kant van de paal vloog.

  Omhaal van Jallow vliegt nipt naast:

  Seraing houdt krappe voorsprong vast tot het einde

  KV Mechelen slaagde er ook na de pauze niet in om het niveau van de wedstrijd tegen Antwerp te benaderen. De inbreng van Storm en Engvall bracht wel wat meer schwung in het spel van de bezoekers, maar ook de invallers konden het tij niet keren.

   

  Het Mechelse gevaar bleef beperkt tot een aardige vrije trap van Schoofs en een hoekschop die net niet goed viel voor Engvall. Tussendoor dreigde Seraing een paar keer in de omschakeling. Bernier verscheen twee keer gevaarlijk voor Coucke, zonder resultaat.

   

  In de slotfase wist KV Mechelen toch nog één keer de forcing te voeren. Walsh dacht de gelijkmaker aan de voet te hebben, maar Nadrani zette zijn hoofd tegen het schot van de Nederlander. Zo bleef het 1-0, goed voor de eerste overwinning van Seraing op het hoogste niveau in 25 jaar.

  Condom valt bij het laatste fluitsignaal bijna de vierde ref in de armen:

  Vanlerberghe: "Niet genoeg drive in het team"

  Jordi Vanlerberghe (KV Mechelen) reageerde erg teleurgesteld na de nederlaag in Seraing: “Zowel op aanvallend als op verdedigend vlak was het gewoon te weinig vandaag. We wisten dat we hier scherp moesten beginnen, omdat het een ploeg is die veel op karakter en op mentaliteit speelt, maar we waren gewoon niet klaar. We moeten beseffen dat we KV Mechelen zijn, dat we elke wedstrijd hard moeten werken en dat het nooit vanzelf zal gaan.”

  Het relatief kleine veld in Seraing wou Vanlerberghe niet inroepen als excuus. “Het is een feit dat er op een smal veld minder ruimte is, maar dan is het aan ons om die ruimte te zoeken. Maar die vonden we vandaag niet. Zij stonden goed compact. Wij hebben veel te weinig kunnen brengen. Er waren te veel technische fouten, waardoor zij konden counteren en wij niet in ons spel kwamen. Proficiat aan Seraing, maar we moeten dit vooral bij onszelf zoeken.”

   

  “Vorige week maakte ik een foutje, deze week Vinicius. Wij zijn een voetballende ploeg. Als je alle ballen naar voren trapt, ga je geen fouten maken achteraan. Dat is een leerproces. We moeten wel zien dat we dat niet week na week doen, zoals in het begin van vorig seizoen. Je wint als team en je verliest als team. Vandaag was er gewoon niet genoeg weerbaarheid en drive in het team."

  "Maar we moeten nu niet alles overboord gooien. Deze nederlaag maakt de zege van vorige week een beetje ongedaan, maar we moeten gewoon onszelf blijven, rustig blijven en ons zeker niet laten opjagen. We hebben dat vorig jaar niet gedaan en dat gaan we nu ook niet doen", aldus Vanlerberghe.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Afgelopen! Seraing boekt zijn eerste overwinning in de hoogste klasse in 25 jaar! Het verslaat KV Mechelen met het kleinste verschil. Marius Mouandilmadji scoorde na een kwartier na geflater achterin bij Malinwa. .
  3. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij RFC Seraing, Francesco D'Onofrio erin, Ablie Jallow eruit
  4. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij KV Mechelen, Onur Kaya erin, Kerim Mrabti eruit
  5. tweede helft, minuut 90. Nadrani redt Seraing! KVM dringt nog eens aan, maar de thuisploeg gooit alles in de strijd om de drie punten vast te houden. Nadrani gooit zich voor het schot van Walsh en voorkomt zo de 1-1. .
  6. Gele kaart voor Theo Pierrot van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 89
  7. tweede helft, minuut 83. Seraing ligt op de loer. De thuisploeg dreigt in de omschakeling. Bernier duikt twee keer gevaarlijk op voor Coucke, maar hij kan het niet afmaken. .
  8. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij RFC Seraing, Rayan Djedje erin, Ibrahima Cissé eruit
  9. tweede helft, minuut 80. Storm probeert de bakens te verzetten voor KV Mechelen. Zijn schot wordt nog aangeraakt onderweg en valt in de handen van Dietsch. .
  10. tweede helft, minuut 79. Maziz checkt even of Coucke nog wakker is. Hij trapt centraal op doel, geen probleem voor de doelman. .
  11. tweede helft, minuut 76. Voorlopig heeft Seraing de zaken goed onder controle. Het geeft weinig ruimte en kansen weg. Geert Heremans op Radio 1.
  12. tweede helft, minuut 76. Iebe Swers valt in tegen zijn ex-ploeg en wordt door een deel van het publiek uitgejouwd. .
  13. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij KV Mechelen, Iebe Swers erin, Lucas Bijker eruit
  14. Gele kaart voor Gustav Engvall van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 75
  15. Gele kaart voor Gérald Kilota van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 75
  16. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij RFC Seraing, Theo Pierrot erin, Morgan Poaty eruit
  17. tweede helft, minuut 70. Nog 20 minuten. De tijd begint stilaan te dringen voor KV Mechelen. De inbreng van Storm en Engvall heeft voor wat meer schwung gezorgd, maar het aantal kansen blijft toch beperkt. .
  18. Gele kaart voor Ibrahima Cissé van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 68
  19. tweede helft, minuut 66. Het gaat vlot over en weer nu. Na een hoekschop voor Seraing kan KV Mechelen snel counteren, maar de uitvoering is niet goed. .