Ook OH Leuven en Zulte Waregem openen met een 1-1-gelijkspel

 1. 42' - Doelpunt strafschop - Thomas Henry (1 - 1)
 2. 42' - Geel - Jelle Vossen
 3. 37' - Geel - Louis Patris
 4. 33' - Geel - Laurens De Bock
 5. 24' - Doelpunt - Jelle Vossen (0 - 1)
 6. 18' - Geel - Abdoulaye Sissako
 1. 90+4' - Geel - Kristiyan Malinov
 2. 87' - Geel - Musa Tamari
 3. 84' - Verv. Bent Sørmo door Dion De Neve
 4. 84' - Verv. Barnabás Bese door Thibault Vlietinck
 5. 80' - Geel - Bassem Srarfi
 6. 79' - Verv. Jean-Luc Dompé door Bassem Srarfi
 7. 74' - Verv. Siebe Schrijvers door Daan Vekemans
 8. 71' - Verv. Omar Govea door Saido Berahino
 9. 70' - Verv. Jelle Vossen door Zinho Gano
 10. 70' - Geel - Pierre Yves Ngawa
 11. 62' - Geel 2 - Joost van Aken
 12. 48' - Geel - Joost van Aken
24'goalJelle Vossen0 - 1
42'penalty goalThomas Henry1 - 1

Na twee matchen is er nog altijd geen driepunter uitgedeeld in de Jupiler Pro League. OH Leuven bleef gefrustreerd achter na een 1-1-gelijkspel tegen Zulte Waregem, dat een halfuur met z’n tienen speelde. 

OH Leuven - Zulte Waregem in een notendop:

 • Sleutelmoment: De strafschop voor Henry, die niet onbesproken was. De Fransman hield de handen zelf allerminst thuis en ging ook graag naar de grond. De daaropvolgende gelijkmaker was wel broodnodig voor de thuisploeg.

 • Man van de match: Toch diezelfde Thomas Henry. Een spits waarvoor één verdediger soms niet volstaat. Versierde een strafschop, zette die om en bezorgde Van Aken ook een tweede gele kaart.

 • Opvallend: Thomas Henry blijft maar scoren in onze competitie. Als we vorig seizoen meerekenen, zit hij al aan 22 treffers in 32 wedstrijden. In onze tweede afdeling en in de Franse derde klasse kwam hij niet in de buurt van die knappe cijfers.

Bekijk de goals uit OHL – Zulte Waregem (1-1)

Vossen en Henry van anti-held naar held

Vorig seizoen won OH Leuven beide duels van Zulte Waregem. De bezoekers hoopten dus vurig dat het ene seizoen het andere niet is. Voor de zekerheid namen ze David Hubert over van de Leuvenaars, die meteen startte tegen zijn ex-club.

Na een dominante start van de thuisploeg was het Zulte Waregem dat de eerste kans liet optekenen. Op aangeven van Vigen leek Vossen de 0-1 in het lege doel te kunnen knallen, maar hij moest de bal ver halen en trapte daardoor meters over. Aan de overkant deed Henry het al beter, al resulteerde zijn snoekduik in een kopbal die net over botste.


Tijd voor eerherstel voor de spitsen en dat kwam er ook. Jelle Vossen was de eerste die miste, maar werd ook de eerste die scoorde. Op aangeven van Govea kopte de achteruit lopende Vossen de bal heerlijk gekruist in de verste hoek. Romo kon er alleen maar naar kijken.


Aan de overkant kon Henry ook niet achterblijven, natuurlijk. Wanneer de Fransman neerging na een duel met Sørmo, leken de twee worstelaars in de schuld te delen. Toch was er eerste een Noorse arm te zien en dus ging de bal op de stip. Henry zelf zette de elfmeter feilloos om en zo konden beide teams gaan rusten met elk één streepje achter de naam.

VIDEO: Enorme misser van Vossen

OHL profiteert niet van het mannetje meer

Ook na de pauze bleven we niet vaak op onze honger zitten, al werden de kansen aanvankelijk niet afgemaakt. Sissako kon geklungel van De Norre niet afstraffen en Sørmo zag zijn knappe rush eindigen in een schot op de paal. Aan de overkant had Al-Tamari dan weer te veel tijd nodig om een zekere assist af te leveren na een Leuvense tegenprik.


De thuisploeg leek dreigender, maar wist dat overwicht niet om te zetten in kansen. Wanneer Joost van Aken met uitstel een tweede geel karton kreeg, maakten we ons op voor een Leuvense storm, al was een stormpje een betere benaming.


Het duurde een tijdje voor dat stormpje ook kansen opleverde. Malinov was te verrast om te besluiten toen Humphreys zijn interceptie miste en de stifter van Mercier was goed doorzien door doelman Bostyn. Die laatste hield zijn handen ook nog flink thuis toen Al-Tamari hem gezwind passeerde en voor de zekerheid al ging liggen. Geen strafschop, wel een schwalbe.


Zo delen na Standard en Genk ook OH Leuven en Zulte Waregem de punten na een 1-1-gelijkspel, waar eigenlijk niemand iets mee opschiet. We zagen wel een aangename pot voetbal en dat is altijd bemoedigend in de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen.

VIDEO: Hubert geeft hevig over op het veld van zijn ex-club

Francky Dury: "De strafschop moet ik nog eens in detail bekijken"

Marc Brys (coach OH Leuven): ‘Ik heb iets te veel overtredingen gezien, vooral van de tegenpartij. Daardoor had de scheidsrechter het soms moeilijk om de juiste beslissingen te nemen en dat duwt de wedstrijd toch in een bepaalde richting. Uiteindelijk komen we ook tegen tien spelers te staan en dan moet je zelf minder met randzaken bezig zijn en meer met de core business: kansen afmaken en die wedstrijd doodmaken. Op voorhand had ik dit een goeie uitslag gevonden, maar achteraf zeg ik dat we twee punten hebben verloren.”

 

Francky Dury (coach Zulte Waregem): “We hadden goeie momenten, maar kenden er ook een aantal moeilijkere, zoals de kopbal van Henry of de strafschop. Die wil ik vanavond zeker nog eens in detail bekijken, want ik betwijfel of het er wel een was. Ook de rode kaart is jammer, maar twee keer geel kan altijd voorvallen. Aan de andere kant was de tackle van Ngawa op Govea ook erg hard. Als daar ook rood wordt getrokken, nemen we misschien wat meer mee naar huis. Ik ben voornamelijk blij dat veel jongens echt tot het gaatje zijn gegaan, ook al is het nog vroeg in het seizoen en stonden we met z’n tienen te voetballen.”

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
 2. tweede helft, minuut 95. OH Leuven en Zulte Waregem verdelen de buit. Een aangename pot voetbal levert geen winnaar op. Nog voor de rust wiste Henry vanop de stip de openingstreffer van Vossen uit. Na de pauze kwamen de bezoekers nog met 10 te staan, maar OHL kon het numerieke overwicht niet omzetten in doelpunten. .
 3. Gele kaart voor Kristiyan Malinov van OH Leuven tijdens tweede helft, minuut 94
 4. tweede helft, minuut 93. Het wordt erg potig in het slot. Sissako blijft liggen na een tackle van Özkaçar, terwijl Gano en Ngawa het hiernet met elkaar aan de stok kregen. .
 5. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 6. tweede helft, minuut 89.
 7. tweede helft, minuut 88. Berahino en Gano leggen een lang uitgesponnen een-twee op de mat. De voorzet van Gano komt er niet helemaal uit en in de herneming plaatst Sissako de bal enkele meters naast het doel van Romo. .
 8. Gele kaart voor Musa Tamari van OH Leuven tijdens tweede helft, minuut 87
 9. tweede helft, minuut 86. Geen strafschop, wel een schwalbe voor Al-Tamari. Al-Tamari is nog voor Bostyn bij de bal, laat de bal van voet tot voet gaan en gaat dan neer. Bert Put fluit meteen voor een fopduik en dat is helemaal terecht.  .
 10. tweede helft, minuut 86.
 11. Hubert is diep gegaan. David Hubert gooit zijn maaginhoud even op de nieuwe grasmat van OHL. Even bijtanken is dan aangewezen, maar hij moet toch even naar de kant. . tweede helft, minuut 85.
 12. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Zulte Waregem, Dion De Neve erin, Bent Sørmo eruit
 13. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij OH Leuven, Thibault Vlietinck erin, Barnabás Bese eruit
 14. Mercier met een stiftertje. De snelheid van Al-Tamari is een geweldig wapen voor de Leuvenaars. Deze keer moet Vigen zijn meerdere erkennen. De bal gaat naar Mercier, die niet breed legt, maar voor een stiftertje kiest. Bostyn stond niet te ver uit zijn doel en kan de bal dus nog op tijd klemmen. . tweede helft, minuut 82.
 15. tweede helft, minuut 80. Malinov is helemaal verrast! Wanneer Humphreys zijn onderschepping mist, is Malinov te verrast om te besluiten! De Bulgaar krijgt de bal tegen de schoen, maar wanneer hij dat beseft, is het leer al over de achterlijn gerold. .
 16. Gele kaart voor Bassem Srarfi van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 80
 17. tweede helft, minuut 79. Srarfi laat zich meteen gelden. Srarfi staat nog maat net op het veld en hij heeft al twee overtredingen en een gele kaart achter zijn naam staan. Knap seizoensbegin. .
 18. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Zulte Waregem, Bassem Srarfi erin, Jean-Luc Dompé eruit
 19. tweede helft, minuut 77. De doelmannen hebben hun werk, hoor! Romo met de interceptie op een voorzet naar Gano en Bostyn aan de overkant hetzelfde doen. .
 20. tweede helft, minuut 74. Al-Tamari zet zich nog eens door op rechts! Ondanks een por van Dompé krijgt hij de bal nog voor doel, waar Henry net te hard moet uitwijken om zijn kopbal nog tussen de palen te krijgen. OHL heeft nog een dik kwartier. .