Promovendus Seraing kan niet verrassen bij debuut tegen KV Kortrijk

 1. 44' - Geel - Kevin Vandendriessche
 2. 31' - Doelpunt - Teddy Chevalier (1 - 0)
 3. 28' - Geel - Timothy Derijck
 1. 90+4' - Geel - Ante Palaversa
 2. 90+1' - Verv. Faïz Selemani door Mathias Fixelles
 3. 90' - Verv. Kevin Vandendriessche door Jesaja Herrmann
 4. 88' - Doelpunt strafschop - Faïz Selemani (2 - 0)
 5. 86' - Geel - Yahya Nadrani
 6. 80' - Verv. Sami Lahssaini door Theo Pierrot
 7. 76' - Verv. Benjamin Boulenger door Ibrahima Cissé
 8. 73' - Verv. Teddy Chevalier door Michiel Jonckheere
 9. 66' - Verv. Morgan Poaty door Gérald Kilota
 10. 64' - Verv. Mohamed Badamosi door Habib Guèye
 11. 63' - Verv. Marlos Moreno door Eric Ocansey
 12. 54' - Geel - Marius Mouandilmadji
 13. 51' - Geel - Lucas Rougeaux
31'goalTeddy Chevalier1 - 0
88'penalty goalFaïz Selemani2 - 0

KV Kortrijk is met een overwinning aan het nieuwe seizoen begonnen. Het was koffiedik kijken hoe nieuwkomer Seraing voor de dag zou komen, maar Kortrijk liet zich niet verrassen. Chevalier en Selemani sleepten een overwinning uit de brand.

 • Sleutelmoment: Met een 1-0 op het bord blijft het uitkijken voor Kortrijk. Pas 2 minuten voor tijd neemt Selemani alle twijfels weg met het tweede doelpunt van de avond.

 • Man van de match: Publiekslieveling Teddy Chevalier ging als vanouds voorop in de strijd en wees KV Kortrijk de weg naar de overwinning met de 1-0 op het halfuur.

 • Opvallend: Het was geleden van 9 januari dat KV Kortrijk nog eens een overwinning kon vieren in eigen huis. Toen werd het 2-1 tegen de latere vicekampioen Racing Genk.

Bekijk de goals uit Kortrijk - Seraing (2-0)

Chevalier schenkt Kortrijk de voorsprong

Bij het begin van het seizoen is het voor veel ploegen vaak wat zoeken en tasten, maar daar hadden Kortrijk en Seraing geen boodschap aan. Beide ploegen sloegen de studieronde over en kozen meteen voor aanvallend voetbal.

 

Toch was het lang wachten op echt grote doelkansen. Pas halverwege de eerste helft kwam Kortrijk, dat intussen wel de betere ploeg was geworden, dicht bij de openingstreffer. Badamosi had de 1-0 aan de voet, maar laatste verdediger Boulenger redde op de lijn.

 

Geen nood voor Kortrijk, dat even later toch zijn voorsprong te pakken had. Een vrije trap belandde via wat tussenstations voor de voet van Teddy Chevalier, die van dichtbij raak trof.

VIDEO: Knullig uitkomen van Dietsch, Selemani profiteert niet

Selemani stelt de zege pas in het slot veilig

Na de 1-0 liet Kortrijk het initiatief wat meer aan een verdienstelijk Seraing, dat er echter niet in slaagde om KVK-doelman Ilic echt te bedreigen.

 

Na de pauze viel er lange tijd niets te beleven: veel middenveldspel, veel spelonderbrekingen en weinig tot geen doelkansen. Kortrijk kwam amper in de problemen, maar liet bij een krappe 1-0-stand ook na om de wedstrijd definitief op slot te gooien.

 

Dat gebeurde uiteindelijk pas enkele minuten voor affluiten. Selemani versierde een penalty en zette die ook zelf om: 2-0, een logische maar niet erg overtuigende overwinning van Kortrijk, dat zelfs even mag genieten van de koppositie in het klassement.

Kristof D'Haene: "Supporters stuwen je vooruit"

 • Kristof D’Haene (KV Kortrijk): "Het is leuk om weer met publiek te spelen. Zeker voor mij, na een paar maanden blessureleed, is dat een leuk gevoel. Je hebt gewoon meer grinta en meer goesting. Als je een mooie actie op de mat legt, stuwen de supporters je vooruit. Dat heb je nodig in het profvoetbal. Ik denk dat we onze job gedaan hebben vanavond. Tegen een ploeg die uit 1B komt, is het nooit gemakkelijk. Maar de drie punten zijn hier gebleven. Het was een verdiende overwinning. Hier moeten we verder op bouwen."

 • Teddy Chevalier (KV Kortrijk): "Het was belangrijk om thuis die eerste match te winnen en goed aan het seizoen te beginnen. Hierna volgen twee moeilijke wedstrijden tegen Antwerp en Genk, dus het was belangrijk om die eerste drie punten te pakken. Voor mij persoonlijk deed het ook deugd om te scoren, voor het eerst sinds mijn terugkeer. Het zijn moeilijke maanden geweest, zeker ook zonder publiek. Het was een groot plezier om vandaag weer voor de supporters te kunnen spelen."

 • Jordi Condom (coach Seraing): "We verloren de duels en we hadden minder supporters, daar komt het op neer. Voor de rest was de wedstrijd qua kansen en spel in evenwicht. Je kunt niet zeggen dat Kortrijk echt de betere ploeg was, maar zij wonnen de duels. Wij misten wat ervaring en felheid. Los daarvan kan ik heel tevreden zijn over mijn spelers, voor wie het de eerste match in 1A was. Als je hier zo’n match komt spelen in het begin van het seizoen, geeft dat voldoening."

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
 2. tweede helft, minuut 95. Einde. KV Kortrijk opent het seizoen met een 2-0-overwinning tegen promovendus Seraing. Chevalier en Selemani (vanaf de penaltystip) scoorden voor de thuisploeg. .
 3. Gele kaart voor Ante Palaversa van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 94
 4. tweede helft, minuut 92. Bij Seraing is de veer gebroken. Kortrijk gaat nu ook nog op zoek naar een derde doelpunt, zonder succes. .
 5. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 6. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij KV Kortrijk, Mathias Fixelles erin, Faïz Selemani eruit
 7. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij KV Kortrijk, Jesaja Herrmann erin, Kevin Vandendriessche eruit
 8. tweede helft, minuut 89.
 9. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 88 door Faïz Selemani van KV Kortrijk. 2, 0.
 10. tweede helft, minuut 88. Selemani maakt het zelf af. Nu is de wedstrijd helemaal gespeeld: Selemani deponeert de bal vanaf elf meter netjes in de hoek, 2-0 voor Kortrijk. .
 11. tweede helft, minuut 88.
 12. Even wachten. De VAR wil de fase nog even bekijken, maar de beslissing van Dierick blijft staan: strafschop! . tweede helft, minuut 87.
 13. Gele kaart voor Yahya Nadrani van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 86
 14. tweede helft, minuut 86. Penalty voor Kortrijk! Selemani snelt de zestien meer in en wordt door Nadrani uit balans gebracht. Dierick aarzelt niet en wijst naar de stip: penalty! .
 15. tweede helft, minuut 83. Gueye te hoog. Het publiek gaat er nog eens achter staan bij een snelle Kortrijkse uitbraak, maar die wordt niet optimaal uitgespeeld. Er volgt wel nog een schotje van Gueye, dat een eind over vliegt. .
 16. tweede helft, minuut 82. De zoveelste blessurebehandeling haalt het tempo andermaal uit de wedstrijd. Zo kabbelt de partij verder richting laatste fluitsignaal. .
 17. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij RFC Seraing, Theo Pierrot erin, Sami Lahssaini eruit
 18. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij RFC Seraing, Ibrahima Cissé erin, Benjamin Boulenger eruit