Sterk Beerschot kan het tij niet keren: goal van zaterdag volstaat voor Cercle

 1. 40' - Doelpunt - Olivier Deman (0 - 1)
 2. 36' - Verv. Senna Miangue door Boris Popovic
 1. 90+1' - Verv. Kevin Denkey door Thibo Somers
 2. 87' - Verv. Musashi Suzuki door Marius Noubissi
 3. 55' - Verv. Réda Halaïma door Abdoulie Sanyang
 4. 55' - Verv. Leon Krekovic door Blessing Eleke
 5. 55' - Verv. Hannes Van der Bruggen door Leonardo Da Silva Lopes
 6. 52' - Geel - Olivier Deman
 7. 49' - Geel - Thibault de Smet
40'goalOlivier Deman0 - 1

Beerschot heeft niets meer kunnen veranderen aan de 0-1-achterstand waarmee zijn match tegen Cercle afgelopen zaterdag werd afgeblazen door de hevige regenval. Vanavond stonden de resterende 35 minuten op het menu. De thuisploeg deed er alles aan om de situatie nog om te draaien, maar de bezoekers hielden stand.

Beerschot - Cercle in een notendop:

 • Sleutelmoment: Door een zondvloed boven Antwerpen moesten de laatste 35 minuten van het duel tussen Beerschot en Cercle worden uitgesteld. Tegen dat Beerschot zijn motor op toerental had, was de partij afgelopen.
 • Man van de match: Deman is de man van de match. Een binnenkopper, net als zijn doelpunt. Olivier Deman opent het seizoen in schoonheid voor Cercle.
 • Opvallend: Voor het eerst sinds 2011 begint Cercle met een overwinning aan het voetbalseizoen. Is de Vereniging meteen vertrokken?

De goal van Deman:

De weergoden gooiden zaterdagavond roet in het eten van Beerschot en Cercle Brugge. Bij het aansnijden van de 2e helft gingen de hemelsluizen helemaal open boven het Kiel.

Scheidsrechter Alexandre Boucaut liet de spelers nog 10 minuten zwemmen, maar stuurde iedereen uiteindelijk terecht naar binnen. Na de korte zondvloed was spelen op het drassige veld vrijwel onmogelijk. Uitstel tot dinsdag was het uiteindelijke verdict van de scheidsrechter.

Cercle Brugge had bij het waterballet een gevleide 0-1-voorsprong te pakken na een aanval uit het boekje en een rake kopbal van Deman. De bezoekers moesten dus nog 35 minuten standhouden bij hun tweede bezoek aan het Kiel.

 

Maar Beerschot-coach Peter Maes had zijn spelers stevig gemotiveerd voor de "derde helft". Na een korte studieronde zocht Beerschot naar openingen in de groen-zwarte achterhoede.

Veel gevaar leverde dat niet op, tot Joren Dom eens een afvallende bal meteen op de slof nam. Het publiek juichte al, maar zijn knal ging rakelings naast. Het wakkerde het geloof bij Beerschot weer aan. Ook twee vrije trappen van Holzhauser deden de bezoekers nog bibberen, maar het doelpuntje van Deman van zaterdag volstond. 

Een stortbui maakte voetballen zaterdag onmogelijk

Vanderhaeghe: "Het was nog nerveuzer dan anders"

Coach Yves Vanderhaeghe was blij met de zege voor Cercle. "Het doet deugd, zeker op verplaatsing met een jonge ploeg. Ik vond het misschien nog nerveuzer dan anders. Je wist dat Beerschot alles op alles zou zetten. Ze waren er dicht bij met stilstaande fases, maar voor de rest heeft mijn ploeg alles goed gesloten gehouden."

 

"Mijn defensie bestaat uit drie 21-jarigen die geen ervaring hebben op dit niveau. We gaan er de stabiliteit in moeten krijgen. Het is niet omdat we één keer de nul houden, dat we nu victorie moeten kraaien."

 

Aanvallend waren er wat pijnpunten. "Of er nog aanvallende transfers komen? Dat is niet mijn sector, ik probeer de ploeg strijdvaardig in de arena te krijgen. Maar we willen er zeker een spits bij. "

Peter Maes: "We hebben maar één kans weggegeven"

Beerschot-coach Peter Maes was minder tevreden met de uitslag. Hij bekeek het als twee verschillende matchen. "In de eerste wedstrijd hebben we gecontroleerd en waren we de betere ploeg. Daarin hebben we één kans weggegeven."

 

"Vandaag hebben we powerplay gespeeld en veel druk gezet. Als je in 35 minuten moet opstarten, gaat het wel eens overhaast. We hebben laten zien hoe we moeten voetballen: met veel strijd en overgave."

 

"We moeten meer creëren over 90 minuten. Maar de organisatie is nog altijd de basis: dat stond goed en de rest - creativiteit en scherpte - moet dan nog volgen."

Fase per fase

 1. Gele kaart voor Jan Van den Bergh van Beerschot tijdens
 2. tweede helft, minuut 95. Einde. Ondanks verwoede inspanningen van Beerschot houdt Cercle Brugge zijn overwinning vast. Het doelpuntje van Deman van zaterdag volstond uiteindelijk voor de volle buit. .
 3. tweede helft, minuut 94. Bij een hoekschop is het weer bibberen voor Cercle, maar Didillon staat pal. Cercle lijkt genoeg te hebben aan het ene doelpunt van zaterdag. .
 4. 27-07-2021.
 5. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 92.
 6. 24-07-2021.
 7. tweede helft, minuut 92. Bij een nieuwe vrije trap voor Holzhauser kruipt iedereen van Beerschot samen in het strafschopgebied. Zijn knal strandt op de muur.  .
 8. 27-07-2021.
 9. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Cercle Brugge, Thibo Somers erin, Kevin Denkey eruit
 10. 24-07-2021.
 11. tweede helft, minuut 91.
 12. tweede helft, minuut 90. Deman, de doelpuntenmaker, gaat met een luide schreeuw neer. Bij Beerschot zien ze er tijdrekken in. .
 13. tweede helft, minuut 88. Noubissi kan meteen een corner afdwingen voor Beerschot. De hoekschop wordt echter gemakkelijk weggewerkt door de luchtmacht van Cercle. .
 14. 27-07-2021.
 15. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Beerschot, Marius Noubissi erin, Musashi Suzuki eruit
 16. 24-07-2021.
 17. tweede helft, minuut 77. Noubissi staat al klaar aan de zijlijn. Hij neemt de plek in van Suzuki voor het slotoffensief van Beerschot. Peter Maes zet nog alles op alles. .
 18. tweede helft, minuut 75. Opnieuw grote kans. Een scherp aangesneden vrije trap van Holzhauser levert opnieuw gevaar op voor Beerschot. Suzuki komt enkele centimeters tekort, Didillon heeft geluk dat zijn redding niet in de voeten van iemand met een paarse outfit belandt. .
 19. tweede helft, minuut 74. Het is vreemd, maar we duiken al de laatste 10 minuten in. Beerschot blijft wel enthousiast zoeken naar kansen, maar blijft voorlopig steken op die ene kans voor Joren Dom.  .
 20. tweede helft, minuut 72.
 21. tweede helft, minuut 71. Ook Cercle-coach Yves Vanderhaeghe staat nu druk te gesticuleren aan de zijlijn. De krappe voorsprong zorgt toch voor wat nervositeit bij de bezoekers. .
 22. tweede helft, minuut 69. Bijna 1-1. Beerschot blijft zoeken naar openingen. Joren Dom neemt een afvallende bal meteen op de slof. De supporters juichen al, maar de bal gaat net naast. Dit was een grote kans op de gelijkmaker. .
 23. tweede helft, minuut 66. Met een hoekschop komt Cercle Brugge toch nog eens poolshoogte nemen aan het doel van Vanhamel. De bal blijft hangen in het strafschopgebied, maar gevaar levert dat niet op.  .
 24. tweede helft, minuut 61. Didillon probeert een afgeweken schot van Sanyang binnen te houden, maar na wat grabbelwerk wordt het toch een hoekschop. Ook de doelmannen zijn nog niet warmgedraaid.  .
 25. tweede helft, minuut 60. Druk van Beerschot. Beerschot voert de druk op en verzamelt kansen, tot groot jolijt van het publiek. Suzuki kan net geen voorzet richting het strafschopgebied versturen. .
 26. tweede helft, minuut 58. De druk bij Beerschot is wat toegenomen na de onderbreking van twee dagen. Een inworp van Beerschot wordt verkeerd gegeven, Cercle mag overnemen en daar kan coach Peter Maes niet mee lachen. Hij grijpt de vierde scheidsrechter vast om zijn ongenoegen te ventileren. .