5. 71' - Doelpunt - Michael Frey (0 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 6 - 22/05/22 - 16:00
71'
0 - 1
71'

Het is gebeurd, Antwerp heeft een wedstrijd gewonnen in de Champions' Play-offs. Op de laatste speeldag pakte het de volle buit bij vicekampioen Union: 0-1. Michael Frey scoorde met een fraaie bal achter het steunbeen.

Union-Antwerp in een notendop:

• Man van de Match: In het rijk der blinden is éénoog koning. Hoewel de wedstrijd lange tijd niet om over naar huis te schrijven was, kiezen we vandaag voor de man die toch voor een moment van genialiteit zorgde. Met een geweldig doelpunt achter het steunbeen mag Michael Frey zich vandaag de matchwinnaar noemen.

• Sleutelmoment: Kort na de rust mikt Lapoussin de 1-0 van dichtbij nog over het doel van Butez. Geen voorsprong voor Union, dat 20 minuten later het deksel zelf op de neus krijgt.

• Opvallend: Na 1 gelijkspel en 4 nederlagen heeft Antwerp op de laatste speeldag dan toch zijn eerste zege beet in de Champions' Play-offs. Het enige ander puntje dat de Great Old haalde, was ook al tegen Union. Op de 2e speeldag werd het toen 0-0.

• Invaller van de Match: Maar liefst 9 wissels kregen we vandaag te zien, maar niemand had zoveel impact als Manuel Benson. De vinnige aanvaller zorgde 45 minuten lang voor dreiging en was ook de aangever voor de 0-1 van Frey.

Frey bezorgt Antwerp 1e zege in de Play-offs met geniale hakbal

Voor aanvang van de slotspeeldag waren de kaarten al allemaal geschud in de Champions’ Play-offs. Union kroonde zich na een wonderseizoen tot vicekampioen, Antwerp moest zich tevreden stellen met een 4e plek.

Dat er niets meer op het spel stond werd ook al snel duidelijk. Het stralende zonnetje verleidde de spelers in het Dudenpark dan ook tot gezapig kuiervoetbal. De grootste kans voor de rust was wel nog voor de bezoekers, maar Seck stuitte – al dan niet vanuit buitenspel – nog op Moris.

Na de pauze schoot de vlam wel meteen in de pan. Frey had geen oog voor de helemaal vrijstaande Benson, maar kapte zich wel nog knap vrij aan de rand van de zestien. Moris hield zijn netten schoon met een knappe parade.

Union schoot wakker. Mitoma schotelde Lapoussin vanop de achterlijn de openingstreffer voor,  maar de middenvelder schoot de bal van dichtbij nog via de lat over.

Een onbegrijpelijke misser die de thuisploeg 20 minuten voor tijd cash betaalde. Benson bracht de bal met zijn rechter voor doel, waar Frey met een geniale ingeving de 0-1 achter zijn steunbeen tegen de netten duwde.

De Brusselaars konden geen vuist meer maken, maar kort voor afluiten kreeg de afscheidnemende Undav dan toch nog dé kans op de gelijkmaker.  De kopbal van de Duitser viel uiteindelijk maar nipt naast de kooi van Butez.

Priske: "Ik weet niet of ik mijn contract hier uitdoe"

Brian Priske (coach Antwerp): "Ik vond het geen mooie wedstrijd. Er waren heel veel technische fouten bij beide ploegen, maar tijdens de rust had ik wel het gevoel dat de zege mogelijk was. Ik ben heel trots op de spelers vandaag, want ze hebben de juiste mentaliteit getoond. Ik weet nog niet of ik mijn contract helemaal uitdoe, want in voetbal weet je nooit. We hebben er een goed seizoen opzitten, maar alleen de play-offs waren wat teleurstellend."

Jean Butez (Antwerp): "Het was geen gemakkelijke wedstrijd. De groep heeft professioneel naar de partij toegeleefd en het is heel belangrijk om het seizoen met een zege en clean sheet af te sluiten. De fans hebben ons ook altijd gesteund en daar willen we ze voor bedanken."

Benson Manuel (Antwerp): "Het was heel belangrijk om te winnen vandaag, ook als een steunbetuiging aan de coach. We hebben een goed seizoen achter de rug, maar wel wat mindere play-offs. Winnen van de ploeg die 12 punten voorsprong had na de reguliere competitie is wel mooi. We hadden voor onszelf iets recht te zetten en daarom is deze zege ook wel belangrijk voor het mentale."

Mazzu: "Mooi om te zien dat de fans trots zijn op ons seizoen"

Felice Mazzu (coach Union): "Zelfs na de nederlaag vandaag zijn de fans trots op ons seizoen en dat zie je. Vandaag moeten we niet de nederlaag analyseren, maar wel het seizoen. Wat er met de ploeg gebeurt? De enige vertrekker die zeker is, is Undav. Voor alle andere spelers moeten we nog afwachten."

Anthony Moris (Union): "We wilden deze wedstrijd nog winnen, maar jammergenoeg is dat niet gelukt. Het was ook heel warm vandaag, waardoor de omstandigheden een beetje anders waren. Vorig jaar waren we kampioen in 1B, maar konden we door corona niet vieren. Daarom is het leuk dat we dit jaar wel kunnen vieren met de fans. Nu hebben we even vakantie en dan bereiden we volgend seizoen voor."

17:53

EINDE

Op de laatste speeldag boekt Antwerp dan toch zijn eerste zege in de Champions' Play-offs. De Great old had genoeg aan een heerlijk doelpunt van Frey om de 3 punten mee te nemen uit Brussel.

90+2'

Undav laat de 1-1 liggen!

Ei zo na staat het toch nog 1-1! Mitoma verstuurt een listig balletje richting Undav, die de bal van dichtbij nog naast kopt.

90+1'
90+1'

90'

We krijgen nog 4 minuten toegevoegde tijd. Ondertussen mag Krasniqi zijn debuut maken voor Antwerp. Hij komt Miyoshi vervangen.

89'

Voorzet van Benson waait bijna binnen

Vanaf de hoek van de zestien dropt Benson de bal voor doel. Frey kan net niet bij de bal, maar Moris toch nog ingrijpen zodat de voorzet niet rechtstreeks binnenwaait.

87'

De wedstrijd van Dwomoh zit er al op. De middenvelder kan niet meer verder na de charge van Undav en moet opnieuw naar de kant. Eggestein is zijn vervanger.

83'
83'

Benson neemt plaats achter de bal, maar mikt de vrije trap nog redelijk hoog over het doel van Moris. Hier zat meer in voor de bezoekers.

82'

Miyoshi trekt de motor nog eens op gang en snijdt door de as het Union-middenveld. Uiteindelijk is het Mitoma die zijn landgenoot tegen de grond werkt en een gevaarlijke vrije trap weggeeft.

82'
80'

Union lijkt niet meteen in staat om Antwerp nog onder druk te zetten. De Great Old lijkt de wedstrijd onder controle te hebben en kan in de omschakeling misschien zelfs nog een 2e keer scoren.

74'
73'

Met nog 20 minuten te spelen, lijkt Antwerp op weg naar zijn 1e zege in deze play-offs. Of zet Union de scheve situatie nog recht?