Ga naar de inhoud
Club sluit het seizoen af met 1-1 tegen Anderlecht.
Jupiler Pro League klassement
ploegptnmm+m-m=d+d-
1Club Brugge50640282
2Union46623155
3Anderlecht40622287
4Antwerp366141310
ploegptnmm+m-m=d+d-
1Club Brugge7320131
2Union3312034
3Anderlecht4311123
4Antwerp1302117
ploegptnmm+m-m=d+d-
1Club Brugge7320151
2Union4311121
3Anderlecht4311164
4Antwerp3312023
Club BruggeAnderlecht
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Lothar D'Hondt
stadion
Jan Breydelstadion
toeschouwers
28000

Club Brugge geeft prestigezege tegen Anderlecht nog uit handen na late owngoal

 zo 22 mei 2022 20:16
  1. 85' - Verv. Noa Lang door Sargis Adamyan
  2. 87' - Own goal - Jack Hendry (1 - 1)
  3. 90+3' - Geel - Tajon Buchanan
  Jupiler Pro League - speeldag 6 - 22/05/22 - 18:31
  timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
  87'
  Jack Hendry
  1 - 1
  Jack Hendry
  87'

  Net geen kers op de taart. Landskampioen Club Brugge heeft zijn seizoen niet kunnen afsluiten met een prestigezege tegen Anderlecht. Nochtans leek dat lange tijd wel het geval. Opnieuw was Simon Mignolet de grote uitblinker met meerdere saves en Andreas Skov Olsen zorgde voor de 1-0. Na enkele applauswissels leek de partij dood te bloeden, maar met een gelukje kwam paars-wit alsnog langszij.

  Club Brugge - Anderlecht in een notendop:
  • Sleutelmoment: Club Brugge heeft de zege zo goed als op zak, tot Hendry een schot van Ait El Hadj een ongelukkige deviatie meegeeft. De ingevallen doelman Lammens kan de gelijkmaker niet voorkomen.

  • Man van de match: Simon Mignolet bleef ook in de laatste wedstrijd op hetzelfde hoge niveau acteren als de voorbije weken. Met een vijftal reddingen voor de pauze hield hij Club overeind.

  • Opvallend:  Club Brugge en Anderlecht stonden sinds begin mei 2021 zes keer tegenover elkaar, zes keer eindigde de wedstrijd op een gelijkspel.

  • Statistiek: Kampioenenmaker Simon Mignolet slikte tijdens deze play-offs maar één doelpunt, dat van Antwerp-spits Michael Frey in de titelmatch.
  Mignolet onklopbaar, zijn vervanger slikt wel een goal

  Club Brugge leek toch wat last te hebben van feestbenen, want het was Anderlecht dat de wedstrijd in handen nam. Gelukkig voor de thuisploeg was Mignolet wel op de afspraak, hij hield onder meer Zirkzee en Amuzu van de openingsgoal.

   

  Op de eerste doelkans van Club was het wachten tot vijf minuten voor de rust, maar die leverde wel meteen een doelpunt op. Skov Olsen kapte Gómez uit en verraste Van Crombrugge met een droge knal in de korte hoek: 1-0.

   

  Na de pauze was het allemaal wat minder. Anderlecht deemsterde langzaam weg, bij Club had Noa Lang nog één wereldgoal in gedachten, maar hij knalde na een weergaloze dribbel op de paal.

   

  Na een rondje applauswissels voor onder meer Mignolet en Lang leek de wedstrijd dood te bloeden, maar dat was buiten Ait El Hadj gerekend, die met de hulp van Hendry de ingevallen doelman Lammens te grazen nam.

   

  Die valse noot bleef evenwel niet lang nazinderen bij Club, dat na afloop de trofee van landskampioen nu ook officieel in ontvangst mocht nemen.

  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
  Mignolet: "Een van de mooiste momenten in mijn carrière"
  • Simon Mignolet (Club Brugge): "De eerste helft kenden we een trage opstart en waren we onder de indruk van de druk van Anderlecht. Ik probeerde de ballen te pakken die ik moest pakken en gelukkig lukte dat heel goed. In de tweede helft speelden we meer georganiseerd en met meer controle en gaven we minder kansen weg. Uiteindelijk is 1-1 een goed resultaat voor ons, in de gegeven omstandigheden."

   "De applausvervanging in minuut 70 was misschien wel een van de mooiste momenten in mijn ondertussen lange carrière. Het is heel mooi om dat te krijgen, met de reactie van de supporters. Ik ben niet iemand die snel emotioneel wordt, maar dit doet toch iets met een mens. Ik ben heel blij dat ik dat heb kunnen meemaken en kan onthouden voor de rest van mijn leven."

  • Hendrik Van Crombrugge (Anderlecht): "De eerste helft was een onemanshow van Simon Mignolet, met vier of vijf goeie reddingen. Als er daar twee van binnengaan, winnen we deze wedstrijd gewoon. Maar dat is een beetje de rode draad van ons seizoen: de kansen niet afmaken en dan vaak hetzelfde type doelpunten tegenkrijgen. Dat is zuur."

   "Ik denk dat de derde plaats het hoogst haalbare was dit seizoen. Er is één kantelmoment geweest waarop de tweede plaats even mogelijk was. Dat was de thuiswedstrijd tegen Union. Maar daar waren we absoluut niet op de afspraak en zijn we weer gevallen tegen de ploeg die gewoon veel sterker was dan ons dit jaar. Dat moet je gewoon accepteren."
  Club Brugge - Anderlecht
  90+5' tweede helft
  90+4'
  Einde

  Afgelopen! Club Brugge en Anderlecht houden het voor de zesde opeenvolgende keer op een gelijkspel: 1-1. Na het laatste fluitsignaal bestormen heel wat Club-supporters het veld. Jammer.

  90+4'
  Ricca op Van Crombrugge

  Nog een uitstekende kans voor Club Brugge! Ricca kan volledig ongehinderd inkoppen bij een vrije trap, maar besluit recht op Van Crombrugge.

  90+3'
  Club Brugge
  90+3'

  De potjes koken nog even over na een duel tussen Buchanan en Mychajlytsjenko. Totaal onnodig dit.

  90+2'
  Refaelov wil penalty

  Anderlecht gaat zowaar nog op zoek naar de 1-2. Refaelov claimt een penalty na een duw van Hendry in de zestien meter, maar D'Hondt gaat er niet op in.

  90+1'
  4 - extra time
  Er komen 4 minuten extra tijd bij.
  90'
  extra time

  We krijgen nog 4 minuten extra tijd.

  89'
  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
  88'
  De VAR keurt doelpunt goed

  De VAR bekijkt nog even of de bal wel helemaal over de lijn is geweest, maar het doelpunt telt wel degelijk.

  88'
  87'
  86'
  Toch nog de gelijkmaker!

  Balen voor Senne Lammens! Een schot van Ait El Hadj wordt door Hendry ongelukkig richting doel gedevieerd, de ingevallen Club-doelman slaagt er niet in om de bal uit doel te houden.

  85'
  wissel
  Club Brugge
  84'
  Ook Lang krijgt zijn applauswissel

  Het thuispubliek gaat weer recht op de banken staan voor de wissel van Noa Lang, die het applaus graag in ontvangst neemt.

  80'

  Kompany stuurt nog een jonge debutant het veld op: Duranville krijgt zijn eerste speelminuten bij de hoofdmacht van Anderlecht.

  80'

  Noa Lang versnelt nog eens richting de zestien meter, het samenspel met Buchanan komt er niet helemaal uit.

  74'

  Ook bij Anderlecht worden er spelers uitgewuifd: Zirkzee gaat naar de kant, Refaelov komt hem vervangen.