9. 82' - Verv. Vinicius door Samuel Oum Gouet
  10. 82' - Verv. Kerim Mrabti door Bas Van den Eynden
  11. 88' - Geel - Ángelo Preciado
Jupiler Pro League - speeldag 6 - 21/05/22 - 20:46

KV Mechelen en Genk zijn na een aangename wedstrijd, waarin niets meer op het spel stond, blijven steken op een 0-0-gelijkspel. Ondanks een karrenvracht aan kansen kwam Paul Onuachu niet tot scoren. Trainers Wouter Vrancken en Bernd Storck kregen zo niet het afscheid waar ze op gehoopt hadden.

Genk nam de eerste helft voor haar rekening. Onuachu kreeg een vijftal grote kansen om de score te openen, maar Coucke verschalken lukte niet. Ook Paintsil liet meerdere kansen onbenut.

Tien minuten voor de rust leek Onuachu dan toch te scoren. Aangever Ito stond echter buitenspel en zo kwam de verdiende Genkse voorsprong er niet voor de pauze.

KV Mechelen tapte uit een ander vaatje na de rust. Schoofs mocht meteen ver oprukken en legde uiteindelijk af voor Kaya. De 36-jarige middenvelder die zijn laatste profwedstrijd speelde, raakte het leer niet goed en zag zijn poging naast vliegen. Iets voor het uur kreeg Kaya, die het niet droog hield, een applausvervanging.

En nu naar Genk?

Genk reageerde met een knal van Preciado. Coucke had geen verhaal, maar Preciado trof de lat. Dat kan ik ook dacht Storm. Randje buitenspel sneed hij vanaf links naar binnen en haalde uit. Genk-doelman Leysen dankte de lat. Diezelfde Leysen had enkele minuten later een geweldige voetreflex in huis op een poging van Engvall.

Twintig minuten voor affluiten dook Onuachu nog eens op voor het doel van KV Mechelen. De boomlange aanvaller kopte een prima voorzet van Ito onbegrijpelijk naast. Ook KV Mechelen kreeg nog twee grote kansen. Hairemans besloot voorlangs en Storm schoot in het zijnet.

Wouter Vrancken sluit zo zijn succesvolle periode bij KV Mechelen af met een gelijkspel. Waar hij nu naartoe trekt, is nog niet bekend. Maar Genk zou aan de mouw trekken van Vrancken.

90+3' tweede helft
90+1'
Jannes van Hecke (KV Mechelen) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Luca Oyen (KRC Genk).
90+1'
Jhon Lucumi (KRC Genk) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Rob Schoofs (KV Mechelen).
90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
89'
Jannes van Hecke (KV Mechelen) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Paul Onuachu (KRC Genk).
88'
88'
De ref fluit voor een fout, Ángelo Preciado (KRC Genk) heeft hands gemaakt.
88'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Nikola Storm (KV Mechelen) stond buitenspel.
87'
Geoffry Hairemans (KV Mechelen) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
84'
Bas Van den Eynden (KV Mechelen) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ángelo Preciado (KRC Genk).
84'
Geoffry Hairemans staat klaar aan de hoekschopvlag en trapt de corner voor KV Mechelen.
83'
Nikola Storm (KV Mechelen) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
82'
82'
80'
Junya Ito neemt de hoekschop voor KRC Genk. Hij dropt de bal centraal voor doel.