90+2'
Daan Heymans
1 - 2
90+2'

Charleroi heeft op de valreep zijn seizoen met een overwinning afgesloten. Het leek tegen Gent op weg naar een 1-1-gelijkspel, tot Daan Heymans in de allerlaatste minuut nog toesloeg. Gent sluit zijn seizoen na 60 wedstrijden af met een nederlaag, maar ook met een Europa League-ticket op zak.

Na een lang seizoen stond er niets meer op het spel in de 60e wedstrijd van AA Gent. Het Europese ticket was met de bekerzege al op zak. Dus gunde Hein Vanhaezebrouck de 20-jarige Louis Fortin een eerste plekje onder de lat.

De debutant moest zich na een kwartier evenwel al omdraaien. Veel schuld trof Fortin niet: Gholizadeh glipte door de defensie, kapte zich vrije en legde netjes binnen.

AA Gent, dat nog maar één keer had verloren in de Europe Play-offs, was zou seizoen in schoonheid afsluiten en trok naar het front. Tarik Tissoudali lokte een strafschop uit, maar de Ebbenhouten Schoen mikte centraal op de voeten van Koffi.

Niet veel later pakte Koffi opnieuw uit met een sublieme redding. Charleroi kon de Gentse druk niet blijven weerstaan: Ngadeu werkte de gelijkmaker aan de tweede paal binnen.

Na de pauze haalde Vanhaezebrouck Fortin naar de kant om een andere twintiger, Celestin De Schrevel, een kans te geven in doel. De jongeling leek zijn netten schoon te houden, maar in de slotminuut ging hij toch in de fout. Hij kwam te ver uit bij een voorzet, waardoor Heymans Charleroi alsnog de zege kon schenken.

90+2'

Ken Nkuba Tshiend (Charleroi) schildert een voorzet op het hoofd van Daan Heymans en die kopt de 1 - 2 tegen het net.
90+2'
Bruno Godeau (KAA Gent) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Fabio Ferraro (Charleroi).
90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
90+1'
90+1'
87'
Charleroi krijgt een vrije trap. Vadis Odjidja Ofoe (KAA Gent) haalde Ryota Morioka onderuit.
86'
De poging wordt gered door Celestin De Schrevel (KAA Gent), die geen rebound weggeeft.
86'
Daan Heymans (Charleroi) haalt uit met zijn rechter...
86'
Ken Nkuba Tshiend (Charleroi) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
85'
Sulayman Marreh (KAA Gent) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Anthony Descotte (Charleroi).
84'
83'
79'
Anthony Descotte (Charleroi) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Alessio Castro-Montes (KAA Gent).
77'
Tarik Tissoudali (KAA Gent) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Stefan Knezevic (Charleroi).