90+4'
Tarik Tissoudali
1 - 2
90+4'

AA Gent heeft ook de return tegen KV Mechelen tot een goed einde gebracht, al was een goal in de 94e minuut van Tissoudali nodig om KVM van verdiend puntengewin te houden (1-2). Hairemans had pas in de 89e minuut gelijkgemaakt. Als Genk vanavond niet wint van Charleroi, is de 1e plaats in de Europe Play-offs van Gent.

Mechelen - Gent in een notendop:

• Sleutelmoment: Vlak voor rust krijgt KV Mechelen de uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen. Na een tussenkomst van de VAR gaat de bal op de stip en mag Mrabti de penalty nemen. Davy Roef kiest voor de zoveelste keer de juiste hoek en ranselt de bal uit zijn kooi.
  • Man van de match: Weinig echte uitblinkers in deze wedstrijd. Buiten de penalty mocht Davy Roef nog een aantal andere pogingen uit zijn doel keren. De doelman hield Gent bij momenten recht. Uiteindelijk moest hij zich toch één keer omdraaien na de vrije trap van Hairemans.
  • Opvallend: De laatste keer dat Gent in de Jupiler Pro League verloor op verplaatsing dateert al van december. De Gentenaars gingen toen de boot in op het veld van… KV Mechelen. Vandaag nemen ze dus hun revanche.

Gent neemt een serieuze optie op groepswinst

KAA Gent zet een belangrijke stap richting groepswinst in de Europe Play-offs. Een slordige wedstrijd brak gedeeltelijk open na een doelpunt op hoekschop van Ngadeu.

Een sterke Davy Roef deed zijn reputatie als penaltystopper alle eer aan door op slag van rust een penalty van Mrabti uit zijn doel te ranselen. Na de rust bleef Mechelen de betere ploeg en hadden ze ook de beste kansen. Vlak voor het ingaan van de blessuretijd beloonde de ingevallen Geoffrey Hairemans toch nog zijn ploeg door een vrije trap knap over de muur in het doel te trappen.

In de spectaculaire blessuretijd werd de match toch nog beslist in het voordeel van Gent. KV Mechelen ging voluit voor de overwinning en liet op die manier veel ruimte voor een snelle counter. Dat strafte een klinische Tissoudali genadeloos af. Op aangeven van De Sart werkte de Marokkaan het leer voorbij doelman Coucke.

Gaëtan Coucke: "Net zoals in Gent waren we beter en worden we geklopt op een stilstaande fase"

• Michael Ngadeu (Gent): "Het was een zware match tegen een sterk Mechelen. In de slotfase was het nog even alle hens aan denk, maar ik ben zeer blij dat we de wedstrijd uiteindelijk hebben kunnen winnen."
  • Gaëtan Coucke (Mechelen): "Het was een vreemde wedstrijd. Net zoals in Gent waren we de betere ploeg, maar worden we weer geklopt op een stilstaande fase. Dat is erg frustrerend voor een keeper. Op het einde krijgen we nog het deksel op de neus omdat we vol voor de overwinning gingen."
  • Hein Vanhaezebrouck (Gent): "Er hangt hier iets speciaals in de lucht in de provincie Antwerpen. Als je ziet hoe de fans van Antwerp enthousiast zijn, zelfs bij een 0-4 achter tegen Anderlecht, en hoe enthousiast ook die van Mechelen waren, de hele match, ook na de 1-2 en de nederlaag. Dat is een opsteker voor alle supporters van het hele land. That's to support. Dat zou overal het geval moeten zijn, jammer genoeg is dat niet zo. Dat viel me op. Chapeau ook voor alle twee de ploegen: Mechelen wilde nog iets tonen voor zijn publiek, het speelde alsof het een finale was. Maar wij ook in onze 58e match, daarom waren we op het einde misschien iets minder fris dan Mechelen. Wij hebben net als Mechelen ook niet echt meer iets te winnen, we hebben al het beste Europese ticket, maar we willen absoluut het spel correct spelen en voor die eerste plaats gaan. Ik ben trots op de overgave van mijn spelers."

20:39

1-2

Het is afgelopen! Wat een zure nederlaag voor KV Mechelen. In het slot van de wedstrijd maakte ze nog de gelijkmaker, maar de mannen van Vrancken krijgen toch nog het deksel op de neus. Invaller Tissoudali maakte er 1-2 van.

90+4'

1-2!

Tissoudali breekt in de allerlaatste minuut de harten van de Mechelse fans. Op een zoveelste counter laat Mechelen zeer veel ruimte en kan Tissoudali op aangeven van De Sart de bal voorbij Coucke murwen. 1-2.

90+1'

Op de counter krijgt Gent nog heel veel ruimte. Bezus maakt ei zo na de winning goal, maar krijgt de bal niet over de doellijn!

90'

90'
90'

Vier minuten

Mechelen heeft bloed geroken in de slotfase. Ze hebben nog vier minuten extra tijd om toch nog de overwinning naar zich toe te trekken.

89'
89'

Hairemans met de 1-1!

Hairemans vlamt de bal in de linker bovenhoek! Onhoudbaar voor Davy Roef. Mechelen komt op 1-1, en dat is toch wel verdiend.

88'
86'

Hugo Cuypers draait knap weg van Godeau op de rand van de zestien en wordt neergehaald door de verdediger. Hairemans mag vanaf een zeer interessante plek een vrije trap nemen.

85'
83'

Engvall kan zijn hoofd zetten tegen de voorzet van Oum Gouet. De bal vliegt twee meter over het doel van Roef.

82'

Vrancken en co hebben nog een kwartier om iets te forceren en zo nog een verlengstuk te breien aan hun seizoen. Gent loert op de counter.

79'

Een belegering durven we het niet te noemen, maar er wordt toch stevig aangedrongen door Mechelen. Hairemans en Engvall laten zich meteen opmerken.

77'

Okumu

Okumu is blijven zitten op de grasmat en vraagt om verzorging. De Keniaan staat nog maar net op het veld, maar lijkt weer verder te kunnen.

76'

Mechelen dringt aan onder impuls van Nikola Storm. Er worden drie corners geforceerd, maar die leveren evenwel niets op.