Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
43
6
4
2
0
9
5
2
KRC Genk
37
6
3
1
2
10
8
3
Charleroi
34
6
2
3
1
10
12
4
KV Mechelen
30
6
1
4
1
6
10
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
3
3
1
2
0
2
3
2
KRC Genk
6
3
2
1
0
7
6
3
Charleroi
4
3
1
1
1
6
7
4
KV Mechelen
4
3
1
1
1
2
2
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
9
3
3
0
0
7
2
2
KRC Genk
5
3
1
0
2
3
2
3
Charleroi
3
3
1
2
0
4
5
4
KV Mechelen
0
3
0
3
0
4
8
KRC GenkCharleroi
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Jasper Vergoote
stadion
Cegeka Arena
toeschouwers
10000

Racing Genk mag nog altijd dromen van Europa na zege tegen Charleroi

 di 10 mei 2022 22:49
  1. 34' - Doelpunt - Marco Ilaimaharitra (0 - 1)
  2. 38' - Geel - Marco Ilaimaharitra
  1. 55' - Doelpunt - Paul Onuachu (1 - 1)
  2. 59' - Own goal - Ken Nkuba Tshiend (2 - 1)
  3. 61' - Verv. Adem Zorgane door Daan Heymans
  4. 61' - Verv. Isaac Mbenza door Joris Kayembe
  5. 61' - Verv. Anass Zaroury door Ali Gholizadeh
  6. 65' - Doelpunt - Carlos Cuesta (3 - 1)
  7. 72' - Doelpunt - Daan Heymans (3 - 2)
  8. 75' - Verv. Junya Ito door Théo Bongonda
  9. 80' - Verv. Paul Onuachu door Luca Oyen
  10. 86' - Verv. Stefan Knezevic door Martin Wasinski
  11. 86' - Verv. Ken Nkuba Tshiend door Nauris Petkevicius
  12. 88' - Verv. Joseph Paintsil door Jhon Lucumi
Jupiler Pro League - speeldag 4 - 10/05/22 - 21:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
34'
Marco Ilaimaharitra
0 - 1
Marco Ilaimaharitra
34'
55'
Paul Onuachu
55'
Paul Onuachu
1 - 1
59'
Ken Nkuba Tshiend
59'
Ken Nkuba Tshiend
2 - 1
65'
Carlos Cuesta
65'
Carlos Cuesta
3 - 1
72'
Daan Heymans
3 - 2
Daan Heymans
72'

De strijd in de Europe Play-offs is nog niet gestreden. RC Genk heeft dinsdagavond gedaan wat het moest doen: winnen tegen Charleroi, waardoor AA Gent nog steeds binnen schot blijft. Op de volgende speeldag de Buffalo's verslaan, blijft wel een must voor Genk.

Racing Genk - Sporting Charleroi in een notendop:

  • Sleutelmoment: Tien minuten doorduwen in de tweede helft bleek genoeg voor Genk om het tij te keren. Van 0-1 achter ging het in een mum van tijd naar 3-1 voor. Met dank ook aan een ongelukkige owngoal van Nkuba.

  • Man van de match: Junya Ito had een voet in alle drie de Genkse goals, maar dé uitblinker bij de thuisploeg was Joseph Paintsil. Met zijn snelheid en vinnige acties vormde de Ghanees een permanente bedreiging. Bijna werd dat ook beloond met een goal, maar Koffi en de lat beslisten er anders over.

  • Opvallend: Charleroi gaat nu al voor de zesde opeenvolgende keer onderuit op het veld van Racing Genk. Het is al van 19 augustus 2017 geleden dat Charleroi nog eens iets kon rapen bij de Limburgers. Bovendien was het toen Sander Berge die de bezoekers met een owngoal een 0-1-zege schonk.

Ilaimaharitra zorgt voor hoogtepunt met prachtgoal

Door de overwinning van AA Gent bij KV Mechelen eerder op de avond wist Racing Genk waar het aan toe was. Het moest winnen tegen Charleroi of de eerste plaats in de Europe Play-offs was definitief voor Gent. 

Veel minder druk bij Charleroi, dat niks meer te winnen of verliezen had. Het werkte bevrijdend voor Ilaimaharitra. Zijn eerste poging miste nog finesse en strandde op Leysen, maar zijn tweede afstandsschot bulkte van de schoonheid. Met een heerlijke plaatsbal bracht hij Charleroi op voorsprong, Leysen kon alleen maar verbaasd toekijken. 

Genk slaagde er maar niet in om concreet doelgevaar te creëren. Pas kort voor de rust werd Koffi dan toch eens op de proef gesteld. De Charleroi-doelman ging goed plat op een stevige uithaal van Hrosovsky. 

Genk keert de rollen om in zinderende tweede helft

Genk tapte uit een ander vaatje in de tweede helft. Op amper 10 minuten toverde het een 0-1-achterstand om in een 3-1-voorsprong. Koffi hield Onuachu met een schitterende redding eerst nog van de gelijkmaker, maar had geen verhaal toen de Nigeriaan nog eens uitpakte met een heerlijke kopbal. 

Nkuba stak Genk vervolgens een handje toe. Op een voorzet van Ito werkte hij de bal via de paal ongelukkig in eigen doel. Genk was plots helemaal ontketend. Een hoekschop van Ito werd door Thorstvedt verlengd en Cuesta maakte aan de tweede paal zijn eerste competitietreffer: 3-1. 

Na een ware De Bruyne-pass van Heynen bood Ito Onuachu de 4-1 aan, maar de Nigeriaan liet de reuzenkans onbenut. Ook Paintsil liet na de kloof uit te diepen, na een knappe solo besloot hij op de lat.  

Die missers braken Genk bijna nog zuur op toen Heymans na mistasten van Ito uit het niks voor de aansluitingstreffer zorgde. In een spannend slot kregen beide ploegen nog kansen. Bij Genk was het net niet voor Paintsil en Oyen, bij Charleroi mikte Kayembe dé kans op de gelijkmaker voorlangs. Genk hield stand en mag dus blijven dromen van Europa. 

Storck: "Positief denken voor wedstrijd tegen Gent"

  • Bernd Storck (trainer Racing Genk): "Onze eerste helft was niet dramatisch, maar zij pakten uit met een fantastisch schot. We wisten dat we in de tweede helft wat sneller moesten spelen, met een vlottere omschakeling van verdediging naar aanval. Meer langs de flanken spelen en de 1 op 1 opzoeken. Dat hebben we fantastisch gedaan. Zo hebben we kansen gecreëerd en gescoord. Charleroi is een sterke ploeg die we moeten respecteren, maar wij moesten winnen en hebben onze kansen benut. Zo moet het zondag ook tegen Gent, we moeten positief denken. Ik ben zeer tevreden over onze prestatie van vanavond."

  • Edward Still (trainer Charleroi): "We zaten goed in de wedstrijd in de eerste helft. We waren agressief en hielden de ruimtes klein. Enkel in de omschakeling kon Genk ons pijn doen. Wij hebben de kansen laten liggen om de wedstrijd te beslissen. Dat is wat ons ontbreekt in deze play-offs. Op de sleutelmomenten slagen we er niet in om de wedstrijd dood te maken. Hadden we dat wel gedaan, dan had de tweede helft er helemaal anders uit gezien. We leden toen te makkelijk balverlies onder de druk van Genk, dat is iets waar we moeten aan werken. We wilden vandaag onze beste kant laten zien, uit trots voor de club. We zijn zeer ontgoocheld. Ondanks de fouten hebben we getoond dat we er tot op het einde voor gaan. Kayembe had in de laatste minuut nog voor de gelijkmaker kunnen zorgen. Het toont aan dat we voluit gaan, we moeten alleen nog progressie maken."

Fase per fase

90+4' tweede helft
90+3'

Einde

Genk doet wat het moest doen. Het wint van Charleroi en blijft zo in de running voor een Europees ticket. De thuisploeg draaide in tweede helft op amper 10 minuten een 0-1-achterstand om in een 3-1-voorsprong. De aansluitingstreffer van Heymans zorgde nog even voor spanning, maar Genk gaf de drie punten niet meer uit handen.

90+2'

Klasseflits van Thorstvedt

Schitterende actie van Thorstvedt, die uitpakt met een dubbele Zidane-beweging en vervolgens niet zo gek ver naast besluit. De Noor moet er zelf mee lachen.

90+1'

3 - extra time

Er komen 3 minuten extra tijd bij.
90'

Kayembe snuffelt aan de 3-3

Toch nog even alle hens aan dek bij Genk. Na een knappe één-twee besluit Kayembe vanuit een scherpe hoek rakelings voorlangs.

85'

De kansen volgen elkaar nu in sneltempo op. Hrosovsky kan nog net een lage voorzet van Morioka naar Bayo onderscheppen. Charleroi legt zich duidelijk nog niet neer bij de nederlaag.

83'

Oyen dicht bij de 4-2

Oyen laat zich meteen zien met een knappe dribbel. De kers op de taart ontbreekt, Andreou kan zijn schot nog net in hoekschop deviëren. De corner levert niks op.

80'
wissel
80'

Onuachu mag gaan rusten, hij wordt vervangen door Oyen. De tijd begint stilaan te dringen voor Charleroi om een 6e opeenvolgende nederlaag bij Genk nog te vermijden.

77'

Weer net niet voor Paintsil

Paintsil blijft het proberen. Hij snijdt goed naar binnen en haalt uit, maar Koffi pakt uit met een prima redding. Het zit Paintsil voorlopig niet mee.

76'
75'
73'

Heymans brengt Charleroi weer in de match

Plots toch weer spanning in de wedstrijd. Ito laat zich in de eigen zestien de bal ontfutselen door Bayo. De spits legt meteen goed terug op de volledig vrijstaande Heymans en die tikt de aansluitingstreffer binnen. Genk heeft de schaapjes nog niet op het droge.

71'

Paintsil op de lat!

Paintsil is aan een ijzersterke wedstrijd bezig, maar de beloning blijft voorlopig uit. Met zijn snelheid zet hij Knezevic vlot in de wind en ook Koffi wordt gepasseerd, maar na een slechte bots strandt zijn schot op de lat. In de herneming wordt zijn schot afgeblokt door Bessilé.