90+4'
Joseph Paintsil
90+4'
4 - 2

Er zit misschien dan toch nog een mooi einde aan het zwakke seizoen van Genk te komen. De Limburgers hijsen zich naar de leiding in de Europe play-offs na een overwinning tegen KV Mechelen. Invaller Theo Bongonda kroonde zich tot matchwinnaar met twee doelpunten.

Genk - KV Mechelen in een notendop:

• Sleutelmoment: Rob Schoofs lijkt met een venijnige vrije trap een punt uit de brand te slepen voor KV Mechelen. Drie minuten later doet Bongonda echter hetzelfde in een wedstrijd die bol stond van de plottwisten. .
  • Man van de match: Theo Bongonda was allicht wat gepikeerd dat hij niet mocht starten. Hij maakte er dan maar een uitstekende invalbeurt van. Al na 2 minuten kon de flankspeler scoren. Enkele minuten later trapte hij ook een vrije trap fraai binnen.
  • Opvallend: KV Mechelen moet nog een tijdje wachten op een zege in Genk. Het is al van 18 oktober 2009 geleden dat Malinwa kon zegevieren op Genkse bodem.

Goede start van de bezoekers

De (voorlopige?) koppositie stond vanavond op het spel in Genk. KV Mechelen snuffelde wat aan die plek met een goede openingsfase. Schoofs was dicht bij een treffer, maar Vandevoordt stak er met een uitgestrekte teen een stokje voor. Het doelpunt viel aan de overzijde. Ito zag Muñoz zijn flank afdweilen en die miste niet.

Na de pauze kregen de aanwezige fans waar voor hun geld. Hairemans trof eerst nog de lat, maar niet veel later deed hij toch de netten trillen. Het was voor Genk dan wachten op de aanvallende impulsen van Bongonda. Twee minuten na zijn invalbeurt schoot onze landgenoot overhoeks binnen.

Mechelen veert recht, maar Genk draaft door

Niet dat de kopjes naar beneden gingen bij de bezoekers. Integendeel. Met een geniale ingeving trapte Schoofs zijn club op vrije trap weer op gelijke hoogte. Opnieuw alles te herdoen.

"Dat kan ik ook", moet Bongonda gedacht hebben. Geen drie minuten later kreeg Genk een vrije trap op ruime afstand van het doel van Coucke. Toch slaagde Bongonda erin om de doelman van Malinwa een tweede keer te kloppen. De Mechelse muur ging prompt helemaal open.

In het ultieme slot stelde Paintsil de Genkse zege helemaal veilig. Genk staat momenteel op kop in de Europe play-offs. Gent moet uiteraard nog spelen tegen Charleroi.

Vrancken: "3e tegentreffer is een beginnersfout"

Wouter Vrancken: "Die derde tegentreffer is een beginnersfout. De muur gaat gewoon helemaal open. Daardoor kan Coucke niet meer bij die bal. Dat is wel jammer, want anders ga je met iets mee naar huis. Die muur moet gewoon blijven staan. Dan trapt Bongonda recht in de muur en spreken we over een slechte vrije trap. Nu vloeit er een doelpunt uit."

Theo Bongonda: "Ik weet niet of ik de man van de match ben. Ik denk dat het belangrijkste is dat we gewonnen hebben. Als ze me nodig hebben, dan probeer ik iets bij te dragen. Ik heb niets te bewijzen aan niemand."

22:36

De knotsgekke wedstrijd zit erop. In de tweede helft maakte KV Mechelen tot 2 keer toe gelijk, maar Bongonda viel uitstekend in. Hij scoorde 2 keer. In het slot stelde Paintsil de Genkse zege helemaal veilig.

90+4'
4-2
90+4'

GOAL! 4-2 Paintsil

Genk krijgt nu veel ruimte en profiteert daarvan. Paintsil mag het leer klaarleggen en dan in doel trappen. De drie punten blijven in Genk.

90+3'
90+2'

KV Mechelen forceert nog een hoekschop en Coucke gaat mee. Die kan er zijn hoofd tegen zetten, maar niet genoeg. Seconden later kan Cuypers trappen, via Vandevoordt in hoekschop.

90'

Krijgt deze gekke wedstrijd nog een plottwist? KV Mechelen krijgt nog 4 minuten om een punt uit de brand te slepen.

87'
vrije trap
3-2
87'
87'

GOAL! 3-2 Bongonda

Het stopt niet vanavond. Genk staat voor een derde keer op voorsprong. Nu is het Bongonda die de keeper in de luren legt met een vrije trap van ver. Hij trapt recht door de muur.

84'
84'

GOAL! 2-2 Schoofs

Daar is de gelijkmaker van Mechelen weer en wat voor een doelpunt! Schoofs heeft een patent op pareltjes en doet het vanavond dunnetjes over. Hij krult een vrije trap heerlijk in doel. Vandevoordt laat zich ringeloren.

84'
vrije trap
2-2
Rob Schoofs
81'
81'

Var

De VAR kijkt nog een keer naar de beelden. Stond Paintsil buitenspel voor dat doelpunt? De 2-1 blijft op het scorebord staan.

80'
80'

GOAL! 2-1 Bongonda

Van een gouden wissel gesproken. Amper twee minuten staat hij op het veld en hij kan meteen scoren. Met zijn linker neemt hij doelman Coucke te grazen.