Lemajic en Ngadeu schenken efficiënt Gent de volle buit op Mambourg

  1. 45' - Doelpunt strafschop - Adem Zorgane (1 - 0)
  2. 44' - Geel - Darko Lemajic
  1. 90+1' - Geel - Stefan Knezevic
  2. 84' - Verv. Alessio Castro-Montes door Elisha Owusu
  3. 84' - Verv. Tarik Tissoudali door Gianni Bruno
  4. 75' - Verv. Valentine Ozornwafor door Martin Wasinski
  5. 75' - Verv. Ali Gholizadeh door Anass Zaroury
  6. 75' - Verv. Ken Nkuba Tshiend door Jackson Tchatchoua
  7. 72' - Verv. Darko Lemajic door Roman Bezoes
  8. 67' - Doelpunt - Michael Ngadeu-Ngadjui (1 - 3)
  9. 61' - Doelpunt - Darko Lemajic (1 - 2)
  10. 54' - Doelpunt - Darko Lemajic (1 - 1)
  11. 53' - Geel - Ken Nkuba Tshiend
  45'penalty goalAdem Zorgane1 - 0
  54'goalDarko Lemajic1 - 1
  61'goalDarko Lemajic1 - 2

  In de Europe Play-offs is AA Gent de lastige verplaatsing naar Charleroi zonder kleerscheuren doorgekomen. De bezoekers kwamen kort voor de rust eerst nog op achterstand, maar zetten de scheve situatie nog helemaal recht via een tweeklapper van Lemajic en Ngadeu. Gent neemt zo de leiding opnieuw over van Genk.

  Charleroi - AA Gent in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na tien minuten in de tweede helft geeft Lemajic met de 1-1 het startschot voor een uitstekend Gents kwartier, dat de bezoekers nog twee goals en uiteindelijk drie punten oplevert 

  • Man van de match: De Servische spits Darko Lemajic is zich een soort cultstatus bijeen aan het voetballen in Gent. Vaak verguisd, maar vandaag toch weer belangrijk met twee goals.

  • Opvallend: Michael Ngadeu werkte vandaag zijn 60e wedstrijd van het seizoen af en is daarmee naar verluidt wereldwijd de speler met de meeste speelminuten.

  Lemajic van antiheld naar held bij AA Gent

  De eerste helft had lange tijd weinig om het lijf, maar het venijn zat in de staart. Na 45 weinig opwindende minuten ging de bal op de stip na een trekfout van Lemajic. Zorgane faalde niet vanaf elf meter en stuurde Charleroi met een 1-0-voorsprong naar de kleedkamers.

   

  Na de pauze schakelde Gent een versnelling hoger: met drie goals in minder dan een kwartier sloeg het Charleroi tegen het canvas. Lemajic maakte zijn penaltyfout uit de eerste helft meer dan goed met twee doelpunten, Ngadeu kopte de beslissende 1-3 voorbij Koffi.

   

  Op een mager slotoffensiefje na kreeg Charleroi niets meer voor elkaar. De Henegouwers lijken nu al uitgeteld in de Europe play-offs, het thuispubliek trakteerde de spelers op een striemend fluitconcert.

  De Sart: "Frustratie omgezet in sterke tweede helft"

  • Julien De Sart (AA Gent): "We waren wat gefrustreerd om net voor de rust een doelpunt te slikken, maar we hebben die frustratie kunnen omzetten in een heel goeie tweede helft, waarin we zowel fysiek als technisch de bovenhand hebben genomen en het ware gelaat van AA Gent hebben laten zien."

   "Ook al is dit het einde van het seizoen, op fysiek vlak staan we nog altijd sterk. En het is niet zo dat we na de bekerwinst geen doel meer hebben. Wij spelen elke wedstrijd om te winnen. Na de teleurstelling van vorige week tegen Genk willen we nu al onze resterende wedstrijden winnen."

  • Daan Heymans (Charleroi): "Na de eerste helft gingen we met veel vertrouwen naar de kleedkamer, maar na de rust maken we een klein foutje voor de 1-1, en daarna verliezen we het helemaal. Op vijftien minuten geven we het weg."

   "Dat de supporters boos zijn, vind ik een beetje onterecht, want we zijn 6e geëindigd in de reguliere competitie en we hebben ook niet de budgetten van ploegen als Club, Anderlecht en Gent. We moeten dus een beetje realistisch zijn. Zowel vorige week als vandaag speelden we goed, maar matchen worden beslist op details en die zaten niet in ons voordeel. We hebben nog vier matchen om dat te keren."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Afgelopen! AA Gent springt weer naar de leiding in de Europe play-offs dankzij een 1-3-overwinning. Charleroi lijkt nu al uitgeteld en wordt door het ontgoochelde thuispubliek uitgefloten. .
  3. tweede helft, minuut 95. Heymans mist. Het siert Charleroi wel dat ze ervoor blijven gaan. Heymans krijgt nog een uitstekende kans voorgeschoteld, maar hij trapt recht op Roef. .
  4. tweede helft, minuut 94. Zaroury test even of Roef nog wakker is. Het gekraakte schot vormt geen probleem voor de doelman. .
  5. tweede helft, minuut 92. De ingevallen Bruno mag nog een vrije trap voor zijn rekening nemen. Hij jaagt de bal niet zo ver over de lat. .
  6. Gele kaart voor Stefan Knezevic van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 91
  7. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KAA Gent, Elisha Owusu erin, Alessio Castro-Montes eruit
  8. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KAA Gent, Gianni Bruno erin, Tarik Tissoudali eruit
  9. tweede helft, minuut 83. Ngadeu spectaculair. Ngadeu bulkt van het vertrouwen na zijn doelpunt. Nu pakt hij zowaar uit met een fraaie omhaal, die wel een eind naast vliegt. .
  10. tweede helft, minuut 80. Toch nog eens een aanvallende impuls van Charleroi. Zaroury legt met een knap hakje klaar voor Mbenza, die De Sart op zijn weg vindt. .
  11. tweede helft, minuut 76. Het balbezit en de kansen blijven nu voor AA Gent. Geert Heremans op Radio 1.
  12. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Charleroi, Martin Wasinski erin, Valentine Ozornwafor eruit
  13. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Charleroi, Anass Zaroury erin, Ali Gholizadeh eruit
  14. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Charleroi, Jackson Tchatchoua erin, Ken Nkuba Tshiend eruit
  15. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij KAA Gent, Roman Bezoes erin, Darko Lemajic eruit
  16. tweede helft, minuut 70. De bezoekers blijven doorgaan. Tissoudali wil ook zijn duit in het zakje doen, maar hij liep buitenspel. .
  17. tweede helft, minuut 68.
  18. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 67 door Michael Ngadeu-Ngadjui van KAA Gent. 1, 3.
  19. tweede helft, minuut 67. Ngadeu met de 1-3. Het gaat plots allemaal mis voor Charleroi. Kums krult een vrije trap precies op de knikker van Ngadeu, die AA Gent op een 1-3-voorsprong kopt! Drie goals in minder dan een kwartier, dit moet stevig aankomen bij de thuisploeg. .