67'
Michael Ngadeu-Ngadjui
1 - 3
67'

In de Europe Play-offs is AA Gent de lastige verplaatsing naar Charleroi zonder kleerscheuren doorgekomen. De bezoekers kwamen kort voor de rust eerst nog op achterstand, maar zetten de scheve situatie nog helemaal recht via een tweeklapper van Lemajic en Ngadeu. Gent neemt zo de leiding opnieuw over van Genk.

Charleroi - AA Gent in een notendop:

• Sleutelmoment: Na tien minuten in de tweede helft geeft Lemajic met de 1-1 het startschot voor een uitstekend Gents kwartier, dat de bezoekers nog twee goals en uiteindelijk drie punten oplevert

• Man van de match: De Servische spits Darko Lemajic is zich een soort cultstatus bijeen aan het voetballen in Gent. Vaak verguisd, maar vandaag toch weer belangrijk met twee goals.

• Opvallend: Michael Ngadeu werkte vandaag zijn 60e wedstrijd van het seizoen af en is daarmee naar verluidt wereldwijd de speler met de meeste speelminuten.

Lemajic van antiheld naar held bij AA Gent

De eerste helft had lange tijd weinig om het lijf, maar het venijn zat in de staart. Na 45 weinig opwindende minuten ging de bal op de stip na een trekfout van Lemajic. Zorgane faalde niet vanaf elf meter en stuurde Charleroi met een 1-0-voorsprong naar de kleedkamers.

Na de pauze schakelde Gent een versnelling hoger: met drie goals in minder dan een kwartier sloeg het Charleroi tegen het canvas. Lemajic maakte zijn penaltyfout uit de eerste helft meer dan goed met twee doelpunten, Ngadeu kopte de beslissende 1-3 voorbij Koffi.

Op een mager slotoffensiefje na kreeg Charleroi niets meer voor elkaar. De Henegouwers lijken nu al uitgeteld in de Europe play-offs, het thuispubliek trakteerde de spelers op een striemend fluitconcert.

De Sart: "Frustratie omgezet in sterke tweede helft"

• Julien De Sart (AA Gent): "We waren wat gefrustreerd om net voor de rust een doelpunt te slikken, maar we hebben die frustratie kunnen omzetten in een heel goeie tweede helft, waarin we zowel fysiek als technisch de bovenhand hebben genomen en het ware gelaat van AA Gent hebben laten zien."

"Ook al is dit het einde van het seizoen, op fysiek vlak staan we nog altijd sterk. En het is niet zo dat we na de bekerwinst geen doel meer hebben. Wij spelen elke wedstrijd om te winnen. Na de teleurstelling van vorige week tegen Genk willen we nu al onze resterende wedstrijden winnen."

• Daan Heymans (Charleroi): "Na de eerste helft gingen we met veel vertrouwen naar de kleedkamer, maar na de rust maken we een klein foutje voor de 1-1, en daarna verliezen we het helemaal. Op vijftien minuten geven we het weg."

"Dat de supporters boos zijn, vind ik een beetje onterecht, want we zijn 6e geëindigd in de reguliere competitie en we hebben ook niet de budgetten van ploegen als Club, Anderlecht en Gent. We moeten dus een beetje realistisch zijn. Zowel vorige week als vandaag speelden we goed, maar matchen worden beslist op details en die zaten niet in ons voordeel. We hebben nog vier matchen om dat te keren."

90+5'

Afgelopen! AA Gent springt weer naar de leiding in de Europe play-offs dankzij een 1-3-overwinning. Charleroi lijkt nu al uitgeteld en wordt door het ontgoochelde thuispubliek uitgefloten.

90+5'

Heymans mist

Het siert Charleroi wel dat ze ervoor blijven gaan. Heymans krijgt nog een uitstekende kans voorgeschoteld, maar hij trapt recht op Roef.

90+4'

Zaroury test even of Roef nog wakker is. Het gekraakte schot vormt geen probleem voor de doelman.

90+2'

De ingevallen Bruno mag nog een vrije trap voor zijn rekening nemen. Hij jaagt de bal niet zo ver over de lat.

90+1'
90+1'

90'

De wedstrijd ligt al een tijdje in een beslissende plooi, maar er komen toch nog vijf minuten bij.

83'

Ngadeu spectaculair

Ngadeu bulkt van het vertrouwen na zijn doelpunt. Nu pakt hij zowaar uit met een fraaie omhaal, die wel een eind naast vliegt.

80'

Toch nog eens een aanvallende impuls van Charleroi. Zaroury legt met een knap hakje klaar voor Mbenza, die De Sart op zijn weg vindt.

76'

Het balbezit en de kansen blijven nu voor AA Gent.

Geert Heremans op Radio 1
75'
72'
70'

De bezoekers blijven doorgaan. Tissoudali wil ook zijn duit in het zakje doen, maar hij liep buitenspel.