Gent deelt Zulte Waregem een ferm pak slaag uit en mag naar Europe play-offs

  1. 40' - Doelpunt - Alessio Castro-Montes (0 - 3)
  2. 30' - Geel - Damien Marcq
  3. 29' - Doelpunt - Roman Jaremtsjoek (0 - 2)
  4. 14' - Doelpunt - Alessio Castro-Montes (0 - 1)
  1. 86' - Doelpunt - Ewoud Pletinckx (2 - 7)
  2. 84' - Doelpunt - Roman Jaremtsjoek (1 - 7)
  3. 80' - Doelpunt - Gianni Bruno (1 - 6)
  4. 77' - Verv. Damien Marcq door Jannes van Hecke
  5. 75' - Doelpunt - Alexandre De Bruyn (0 - 6)
  6. 69' - Verv. Alessio Castro-Montes door Alexandre De Bruyn
  7. 69' - Verv. Vadis Odjidja Ofoe door Sven Kums
  8. 69' - Verv. Tarik Tissoudali door Yonas Malede
  9. 67' - Verv. Tomáš Chorý door Panagiotis Armenakas
  10. 67' - Verv. Omar Govea door Mathieu De Smet
  11. 67' - Verv. Ibrahima Seck door Antoine Colassin
  12. 63' - Doelpunt strafschop - Vadis Odjidja Ofoe (0 - 5)
  13. 60' - Verv. Roman Bezoes door Niklas Dorsch
  14. 57' - Geel - Roman Bezoes
  15. 51' - Geel - Olivier Deschacht
  16. 48' - Doelpunt - Michael Ngadeu-Ngadjui (0 - 4)
  29'goalRoman Yaremchuk0 - 2
  63'penalty goalVadis Odjidja Ofoe0 - 5
  75'goalAlexandre De Bruyn0 - 6
  80'goalGianni Bruno1 - 6
  84'goalRoman Yaremchuk1 - 7
  86'goalEwoud Pletinckx2 - 7

  AA Gent heeft zich met een verschroeiende prestatie kunnen verzekeren van een plekje in de Europe play-offs.  De Buffalo's scoorden liefst 7 keer, voor Zulte Waregem zit na deze pandoering het seizoen erop.

  Zulte Waregem - AA Gent in een notendop:

  • Sleutelmoment: Met deze eindstand op het bord lijkt het misschien wat vreemd, maar Zulte Waregem kreeg wel een mogelijkheid om zich in de match te knokken. Na slap verdedigen van Odjidja trapte Bruno tegen de paal, de bal ging meteen naar de overkant en Jaremtsjoek maakte er 0-2 van.

  • Man van de match: Bij Gent zijn er wel 3 of 4 die deze nominatie verdienen. Castro-Montes stak er misschien wel het meest bovenuit. Hij kreeg van Vanhaezebrouck een plekje net wat hoger op de flank en speelde zeker voor rust met onder meer 2 goals geweldig. 

  • Opvallend: Gent heeft blijkbaar de nodige druk nodig om te presteren. Met een 6 op 6 tegen Charleroi en Zulte Waregem (en 11 gemaakte doelpunten) eindigen de Buffalo's op plek 7 in de reguliere competitie. Dat is meteen hun beste positie in de rangschikking van het hele seizoen. 

  Bekijk de goals uit Zulte Waregem - Gent (2-7)

  Gent al voor rust op rozen

  Zowel Zulte Wargem als AA Gent stonden voor de wedstrijd van de waarheid. Beide teams waren mits een overwinning zeker van een plekje in de Europe play-offs. Olivier Deschacht (40) begon mogelijk ook aan de laatste wedstrijd uit zijn carrière.

   

  De Buffalo's begonnen gretig aan de partij met veel druk naar voren en nog voor het openingskwartier verstreken was, stond het al 0-1. Jaremtsjoek stuurde Castro-Montes diep, die Bostyn omspeelde. Het was de VAR die het doelpunt uiteindelijk toekende.

   

  Gent bleef beter, maar de gelijkmaker was plots wel dichtbij. Odjidja verdedigde slap en zag hoe Bruno vanuit een scherpe hoek tegen de paal trapte. Aan de overkant was het wel raak: Jaremtsjoek werkte een voorzet van Odjidja beheerst af.

   

  In het slot van de eerste helft deed Castro-Montes de boeken al helemaal dicht. De flankspeler kwam goed naar binnen en plaatste de 0-3 in doel. Even later ging ook nog een schot van Jaremtsjoek tegen de lat. Een onhoudbaar AA Gent op rozen.

  Deschacht krijgt geel na hevig protest: “Onze bal, 100%”

  Buffalo's duwen het gaspedaal na rust helemaal in

  Alle hoop op een onwaarschijnlijke ommekeer werd in de eerste minuut na rust al de kop ingedrukt. Ngadeu kopte een scherp aangesneden hoekschop staalhard voorbij Bostyn.

   

  Het werd in de loop van de 2e periode ook nog 0-5 en 0-6. Nummer 5 was een strafschop die door Odjidja werd omgezet en nummer 6 een simpele intikker van De Bruyn na een voorzet van Mohammadi.

   

  Zulte Waregem zorgde via Bruno (competitiedoelpunt nummer 20) en Pletinckx nog voor 2 eerredders, maar aan de overkant deed ook Jaremtsjoek er nog eentje bij wat resulteerde in een vooroorlogse 2-7 eindstand.

   

  Gent mag dankzij deze verwoestende uithaal nog een vervolg aan zijn seizoen breien in de Europe play-offs, Zulte Waregem moet nu al uitkijken naar de start van de nieuwe competitie.

  Vanhaezebrouck: "Europe play-offs winnen om nog iets van ons seizoen te maken"

  Hein Vanhaezebrouck was opgelucht na afloop, maar in grootspraak had de Gent-coach geen zin: "Het zijn 3 punten en die waren hoognodig, meer moeten we er niet van maken. We eindigen als 7e en in een normaal seizoen was dat niet voldoende om Play-Off I te halen."

   

  "We moeten tevreden zijn en proberen om het maximum te halen uit de Europe play-offs. Het ging vlot, maar ik wil daar niet te veel conclusies uittrekken. Over 2 weken zal het hele andere koek zijn."

   

  "Ons seizoen kan enkel goedgemaakt worden met een ticket voor Europees voetbal. Aan een plekje opschuiven heb je niks, enkel door de Europe play-offs te winnen kunnen we nog iets maken van ons seizoen."

   

  Of Gent nu echt vertrokken is, blijft ook voor Vanhaezebrouck nog een vraagteken: "Charleroi en Zulte Wargem hebben we nu snel kunnen uittellen, maar ik wil het nog zien of we het ook kunnen als het echt om de knikkers gaat."

  "Of Deschacht doorgaat? Ik denk niet dat hij het zelf al weet"

  • Laurens De Bock (Zulte Waregem):  "Dit zag echt niemand aankomen. We waren op elk vlak veel te slap en Gent heeft ons van het kastje naar de muur gespeeld. Dan krijg je zoiets. De controle over de match hebben we nooit gehad en na de 0-3 gingen de kopjes naar beneden. Met het parcours dat we in de eerste 10 matchen van dit seizoen hebben afgelegd, moeten we tevreden zijn. Maar als je er zo dichtbij bent dan is dat zuur. Het gevoel om de vakantie in te zetten is zeker niet ideaal, de wrange nasmaak zal nog even blijven hangen. Of Deschacht ook nog volgend seizoen bij ons is? Dat is een beslissing die hij zelf zal moeten maken. Het wordt afwachten hoe hij de vakantie zal verteren. Ik denk niet dat hij het zelf al weet."

   Ook Zulte Waregem-coach Francky Dury kon nog geen uitsluitsel geven: "Ik heb een goed gesprek gehad met Olivier vorige week. Hij heeft meer tijd gevraagd, maar ik heb hem ook laten weten dat hij niet te lang mag wachten want op een bepaald moment moeten wij ook verder. Het is een moeilijk verhaal voor hem want hij staat voor de keuze tussen veel opofferingen blijven maken en misschien wat meer genieten van het leven na het voetbal. Na deze 2-7-pandoering denk ik dat hij meer de richting zal uitgaan van dat tweede."

  • Roman Jaremtsjoek (AA Gent): "We hebben het geweldig gedaan, ik had het gevoel dat we liever wilden winnen dan Zulte Waregem. Het was een hele belangrijke match voor de club. Nu moeten we ons voorbereiden op wat nog volgt. Het was zeker niet ons beste seizoen en Europees voetbal is enorm belangrijk. We worden iedere match beter en ik hoop dat we in de play-offs zullen tonen dat we heel veel progressie geboekt hebben."

  Bekijk de persconferentie van Dury en Vanhaezebrouck

  Met deze stand starten de Europe play-offs:

  Fase per fase

  1. einde, 19 uur 46. Einde wedstrijd. Scheidsrechter Visser ziet er het nut niet van in om er nog wat extra tijd bij te doen. AA Gent was oppermachtig vanavond en gaat na een 2-7-triomf naar de Europe play-offs. Het seizoen zit erop voor Zulte Waregem en wie weet daarmee ook de carrière van Deschacht al zal de tijd dat moeten uitwijzen. .
  2. tweede helft, minuut 91 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 87. En nog een doelpunt. Doelpunt nummer 9 vanavond! Na een voorzet zijn ze bij Gent de vrijstaande Pletinckx helemaal vergeten die de 2-7 zonder na te denken binnen knalt. Intussen is de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd ingegaan.  .
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 86 door Ewoud Pletinckx van Zulte Waregem. 2, 7.
  5. tweede helft, minuut 86. En nog een doelpunt. Doelpunt nummer 9 vanavond! Na een voorzet zijn ze bij Gent de vrijstaande Pletinckx helemaal vergeten die de 2-7 zonder na te denken binnen knalt. Intussen is de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd ingegaan.  .
  6. tweede helft, minuut 84. Jaremtsjoek met de 1-7. Ook Jaremtsjoek doet er nog eentje bij. Humphreys en Deschacht kunnen de Oekraïense sneltrein niet volgen en hij heeft de hoek voor het uitkiezen: 1-7.  .
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 84 door Roman Jaremtsjoek van KAA Gent. 1, 7.
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 80 door Gianni Bruno van Zulte Waregem. 1, 6.
  9. tweede helft, minuut 80. Eerredder Bruno. Bruno sluit het seizoen af met 20 competitietreffers. De Bruyn werkt de bal slecht weg en Bruno pakt uit met een fraaie plaatsbal: 1-6. Een doekje voor het bloeden. .
  10. tweede helft, minuut 78. Zulte Waregem speelde een goede terugronde en mocht tot vandaag hopen op een plekje in de Europe play-offs, deze pandoering zal ongetwijfeld bijzonder hard aankomen. .
  11. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Zulte Waregem, Jannes van Hecke erin, Damien Marcq eruit
  12. tweede helft, minuut 75. Invaller De Bruyn scoort opnieuw. De Gentse invallers laten zich een keer zien. Malede geeft mee met Mohammadi en die ziet de vrijstaande De Bruyn aan de 2e paal: 0-6. De Bruyn scoort zo net als vorig weekend een doelpunt. Dit is bijzonder pijnlijk voor de thuisploeg.  .
  13. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 75 door Alexandre De Bruyn van KAA Gent. 0, 6.
  14. tweede helft, minuut 73. Jaremtsjoek laat zijn 2e liggen. Na nieuw balverlies stuurt Kums de alerte Jaremtsjoek de diepte in. De Oekraïense international duwt de bal net te ver voor zich uit waardoor Bostyn kan oprapen.  .
  15. tweede helft, minuut 71. Bij de Buffalo's gaat de bal vlot van voet tot voet. Is er nog wat gretigheid bij de Gentse invallers of is het met 0-5 wel voldoende?  .
  16. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij KAA Gent, Alexandre De Bruyn erin, Alessio Castro-Montes eruit
  17. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij KAA Gent, Sven Kums erin, Vadis Odjidja Ofoe eruit
  18. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij KAA Gent, Yonas Malede erin, Tarik Tissoudali eruit
  19. tweede helft, minuut 69. Wie hoopte op een felle strijd om het laatste ticket voor de Europe play-offs komt toch bedrogen uit. Hein Vanhaezebrouck heeft de tijd om zelfs nog enkele sterkhouders wat rust te gunnen. Odjidja en Castro-Montes gaan eruit voor Kums en De Bruyn. .