Geen mirakel meer voor KV Oostende, dat naast de top 4 grijpt

 1. 90+6' - Geel - Théo Ndicka Matam
 2. 90+3' - Doelpunt - Marko Kvasina (1 - 1)
 3. 89' - Verv. Olivier Deman door Aldom Deuro
 4. 89' - Verv. Alexander Corryn door Vitinho
 5. 81' - Geel - Jack Hendry
 6. 80' - Geel - Giulian Biancone
 7. 79' - Verv. Robbie D'Haese door Nick Batzner
 8. 78' - Verv. Ike Ugbo door Anthony Musaba
 9. 77' - Verv. Jelle Bataille door Théo Ndicka Matam
 10. 77' - Verv. Maxime D'Arpino door Indy Boonen
 11. 68' - Verv. Dino Hotic door Kevin Denkey
 12. 64' - Geel - Alexander Corryn
 13. 52' - Doelpunt - Ike Ugbo (0 - 1)
52'goalIke Ugbo0 - 1
90+3'goalMarko Kvasina1 - 1

KV Oostende heeft zich op de slotspeeldag niet meer in de top 4 kunnen nestelen. KVO moest zelf winnen tegen Cercle Brugge en rekenen op een nederlaag van Anderlecht, maar beide voorwaarden werden niet vervuld. Alexander Blessin zag een gebrek aan moed bij zijn jongens. "We waren bang om fouten te maken", zegt de KVO-coach.

KV Oostende - Cercle Brugge in een notendop:

 • Sleutelmoment: Oostende lijkt te ontsnappen wanneer scheidsrechter Boucaut vroeg in de 2e helft een treffer van Ugbo afkeurt voor buitenspel. Maar na tussenkomst van de VAR staat het wel degelijk 0-1. Voor een onmondig KVO valt daar het doek over de top 4-droom.
 • Man van de match: Ike Ugbo pikte in zijn laatste wedstrijd van het seizoen nog een doelpuntje mee. De teller van de aanvaller stopt zo op 16 treffers en daarmee eindigt hij als 7e in de topschuttersstand. Knap voor een spits van een staartploeg.
 • Opvallend: Het slot van de reguliere competitie was een rollercoaster bij Oostende. In de laatste 8 wedstrijden werd elke overwinning gevolgd door puntenverlies. Cercle zwaait het seizoen dan weer uit met een knappe 7 op 9. 
 • Statistiek: Ike Ugbo maakte al zijn 16e goal voor Cercle in de Jupiler Pro League. Enkel Jastsjoek (34 in 132 duels) en Dominic Foley (17 in 72 duels) scoorden meer voor Cercle in de JPL. Ugbo deed het wel in 32 duels.

Bekijk de goals uit Oostende - Cercle Brugge (1-1)

Thiam laat reuzenkans op de 1-0 liggen

Zelf winnen en hopen dat Anderlecht dat niet deed. Enkel zo kon Oostende op de valreep nog een ticket bemachtigen voor de Champions’ play-offs. Na 10 minuten kon Thiam KVO een droomstart bezorgen toen Hjulsager hem alleen op doel afstuurde, maar de aanvaller kreeg de bal niet voorbij Bruzzese.

 

Op het kwartier kwam de thuisploeg weer dicht bij de 1-0. Op een doorgekopte hoekschop kreeg Theate een grote kans aan de tweede paal, maar in plaats van in doel trapte hij de bal ongelukkig tegen zijn eigen gezicht aan. Daarmee zat het beste er meteen op voor Oostende, dat nadien geen doelgevaar meer kon creëren.

 

Cercle had niks meer te winnen of te verliezen. De bezoekers speelden bevrijd en lieten Oostende toch af en toe zweten. Een kopbal van Pavlovic en een verre knal van Van der Bruggen gingen nog over doel, maar op een lage schuiver van Ugbo moest Hubert wel zijn kunnen tonen.

Theate kan scoren, maar mikt de bal tegen zijn eigen gezicht

Ugbo en VAR geven Oostende de doodsteek

De inbreng van Sakala moest Oostende na de rust de wind in de zeilen geven, maar het was net Cercle dat stevig uit de startblokkken schoot in de tweede helft. Na een afgeweerd schot van Decostere kon Ugbo de 0-1 in een leeg doel deponeren. Buitenspel leek roet in het eten te gooien, maar na tussenkomst van de VAR werd de afgekeurde goal toch goedgekeurd.

 

De opdracht voor Oostende werd er zo niet makkelijker op. Bijna werd het zelfs 0-2, toen een pegel van Deman op de lat strandde. Op het uur kon Oostende dan toch eens reageren, Sakala mikte van dichtbij rakelings naast.

 

Maar meer dan een opflakkering was het niet bij de thuisploeg. Cercle hield eenvoudig stand en dreigde zelfs met afstandsschoten van Ugbo en Denkey. Musaba kwam het dichtst bij de 0-2, na een knappe dribbel mikte hij op de paal.

 

In de extra tijd kon Oostende alsnog langszij komen. Hjulsager vond het hoofd van Kvasina en die gaf Bruzzese het nakijken. Boonen bezorgde KVO bijna nog de volle buit, maar zelfs dan zat de Champions’ play-off er niet meer in. Oostende moet na een knap seizoen vrede nemen met de Europe play-off.

Biancone (Cercle) maait meteen D’Haese onderuit in de openingsminuut

VAR keurt goal van Ugbo na lang overleg toch goed

Blessin: "Verdienen onze plaats in Europe play-off"

 • Alexander Blessin (trainer KV Oostende): “Deze wedstrijd was vergelijkbaar met onze vorige thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren. In het begin hadden we de match onder controle, maar gaandeweg wisten we niet wat we met de bal moesten doen. We speelden te traag en met te veel lange ballen. Ik weet niet of het door nervositeit was, maar we waren bang om fouten te maken. We speelden zonder moed."

  "Over de goal van Cercle wil ik niks zeggen. Ik heb de laatste weken de scheidsrechters en de VAR vaak onder vuur genomen. Ik moet het aanvaarden. Nu tegen Standard, Gent en  KV Mechelen spelen klinkt mooi. Er was natuurlijk nog een kleine kans op de Champions’ play-off, maar we verdienen onze plaats in de Europe play-off. We zijn blij dat we tegen deze topteams mogen spelen. Het worden 6 mooie wedstrijden. Onze voorsprong is niet groot, maar we gaan voluit voor die 5e plaats.”

 • Yves Vanderhaeghe (trainer Cercle Brugge): “De druk was eraf, we speelden bevrijd. We hebben 2 weken na elkaar met 10 een overwinning behaald. Dan zit er toch een soort boost in je ploeg om er weer iets van te maken. Onze start was moeilijk, maar gaandeweg hebben we de match onder controle gekregen. We hebben dan een heel goede tweede helft gespeeld, jammer genoeg niet bekroond met de 0-2. Maar we mogen tevreden zijn over ons parcours de laatste 9 wedstrijden. We hebben ons doel behaald, het behoud in eerste klasse.”

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
 2. tweede helft, minuut 98. Einde. Geen Champions' play-offs voor Oostende. De kustploeg kwam op eigen veld niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen Cercle. Ugbo opende de score voor de bezoekers, Kvasina maakte in de extra tijd gelijk. KVO moet zo vrede nemen met de Europe play-offs. .
 3. Gele kaart voor Théo Ndicka Matam van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 96
 4. tweede helft, minuut 95. Boonen laat het liggen. Wordt het toch nog spannend aan de kust? Na een knappe combinatie besluit Boonen van dichtbij in het zijnet. Afspelen naar de vrijstaande Kvasina was een betere optie geweest. .
 5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Marko Kvasina van KV Oostende. 1, 1.
 6. tweede helft, minuut 93. Kvasina maakt gelijk! Oostende komt in de extra tijd nog langszij. Hjulsager vindt het hoofd van Kvasina en die geeft Bruzzese het nakijken. Zit er nog meer in voor de thuisploeg? .
 7. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 8. tweede helft, minuut 91. 5 extra minuten. Oostende krijgt nog 5 minuten om het tij te keren, maar het is vechten tegen de bierkaai voor de thuisploeg. Cercle heeft alles onder controle, bij Oostende sijpelt het besef binnen dat de top 4 verloren is. .
 9. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Cercle Brugge, Aldom Deuro erin, Olivier Deman eruit
 10. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Cercle Brugge, Vitinho erin, Alexander Corryn eruit
 11. tweede helft, minuut 88. Oostende ontsnapt aan de 0-2! Musaba, in de ploeg gekomen voor doelpuntenmaker Ugbo, schudt een heerlijke dribbelactie uit zijn benen. Jäkel ziet sterretjes, maar het gekruiste schot van Musaba strandt uiteindelijk op de paal.  .
 12. tweede helft, minuut 87. Hubert laat zich bijna verrassen. Hubert moet zowaar nog eens aan de bak op een gevaarlijk afstandsschot van Denkey. De bal glipt uit zijn handen en verdwijnt in hoekschop. Die levert niks op voor Cercle, maar de bezoekers stevenen wel af op een knappe overwinning. Cercle is na de openingstreffer van Ugbo nauwelijks in de problemen geweest. .
 13. tweede helft, minuut 85. Sakala heeft niet voor de ommekeer kunnen zorgen bij Oostende. Slechts één keer kwam hij dicht bij een treffer. Het moet al heel gek lopen opdat Oostende alsnog de Champions' play-offs haalt. .
 14. Gele kaart voor Jack Hendry van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 81
 15. Gele kaart voor Giulian Biancone van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 80
 16. tweede helft, minuut 80. Anderlecht op voorsprong. Het ziet er steeds beroerder uit voor Oostende, want Anderlecht is zojuist op voorsprong gekomen bij STVV. Verschaeren zorgde voor de 0-1. .
 17. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KV Oostende, Nick Batzner erin, Robbie D'Haese eruit
 18. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Cercle Brugge, Anthony Musaba erin, Ike Ugbo eruit
 19. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KV Oostende, Théo Ndicka Matam erin, Jelle Bataille eruit
 20. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KV Oostende, Indy Boonen erin, Maxime D'Arpino eruit