KV Mechelen kruipt langs de achterdeur nog in Europe Play-offs

 1. 35' - Doelpunt - Nikola Storm (1 - 2)
 2. 28' - Doelpunt strafschop - Kerim Mrabti (1 - 1)
 3. 14' - Geel - Steven Defour
 4. 10' - Doelpunt strafschop - Faïz Selemani (1 - 0)
 1. 85' - Verv. Steven Defour door Marian Shved
 2. 85' - Verv. Geoffry Hairemans door Onur Kaya
 3. 82' - Doelpunt - Rob Schoofs (1 - 4)
 4. 80' - Verv. Julien De Sart door Ante Palaversa
 5. 80' - Verv. Petar Golubovic door Kristof D'Haene
 6. 74' - Geel - Michiel Jonckheere
 7. 71' - Verv. Kerim Mrabti door Aster Vranckx
 8. 67' - Verv. Ferdy Druijf door Igor De Camargo
 9. 59' - Verv. Eric Ocansey door Michiel Jonckheere
 10. 46' - Doelpunt - Nikola Storm (1 - 3)
10'penalty goalFaïz Selemani1 - 0
28'penalty goalKerim Mrabti1 - 1
35'goalNikola Storm1 - 2
46'goalNikola Storm1 - 3
82'goalRob Schoofs1 - 4

KV Mechelen heeft zich op de slotspeeldag nog in de Europe Play-off gewurmd. Het rolde Kortrijk op met 1-4 en springt zo nog naar de 8e plaats. De carrière van Steven Defour wordt zo nog een beetje verlengd. "De boys hebben er anders over beslist", grapte Defour achteraf. 

KV Kortrijk - KV Mechelen in een notendop:

 • Sleutelmoment: Net voor het halfuur wijst Wim Smet al voor de tweede keer (terecht) naar de stip. Mrabti faalt niet en zo wordt de vroege voorsprong van Kortrijk al snel uitgeveegd.  
 • Man van de match: Niet echt een duidelijke uitblinker, al drukte Nikola Storm toch andermaal duidelijk zijn stempel op de match. Met twee doelpunten als duidelijkste bewijs.   
 • Opvallende statistiek: 30 oktober 2004. Dat was de dag waarop België voor het eerst kennismaakte met Steven Defour. Vandaag had mogelijk zijn laatste match kunnen zijn, maar zijn carrière krijgt dus nog even een vervolg.

Bekijk de goals uit Kortrijk – KV Mechelen (1-4)

Vroege voorsprong Kortrijk houdt niet lang stand

KV Mechelen leek een droomstart te maken, want na goed drie minuten moest doelman Ilic zich al omdraaien. De meegekomen Vanlerberghe werkte de bal via de voet van een verdediger in doel, maar het feestje werd afgekeurd voor buitenspel. 

 

Even later was het aan de overkant wel meteen raak. Na een strafschopfout van Peyre mocht Selemani zich achter de bal zetten en hij faalde niet. 

 

KV Mechelen moest even bekomen, tot diezelfde Selemani Mrabti onderuit haalde en zo een nieuwe strafschop veroorzaakte. Ook Mrabti bleef rustig en bracht de bezoekers langszij. 

 

Daarna stoomde KV Mechelen door. Man-in-vorm Storm werd goed diep gestuurd, hield slim even in en zette de bezoekers nog voor de rust verdiend op voorsprong: 1-2.

VIDEO: Wouter Vrancken krijgt een gele kaart vlak na openingsdoelpunt

Defensieve blunders zorgen voor nog meer Mechelse goals na rust

De tweede helft was nauwelijks enkele seconden oud toen KV Mechelen opnieuw mocht vieren. Na een fout achterin liet een naar binnen snijdende Storm Ilic geen kans. 

 

Daarna behield KV Mechelen makkelijk de controle over de match. Na nieuw defensief geklungel mocht Storm weer op doel afgaan, maar hij speelde de bal nog af en uiteindelijk was het Schoofs die er nog 1-4 van maakte.

 

Steven Defour kreeg even voor tijd nog een applausvervanging, maar mag zich door deze zege toch nog opmaken voor de Europe Play-offs. 

VIDEO: Applausvervanging voor Steven Defour, die met een lach het veld verlaat

Defour: "We gaan voor het hoogst haalbare"

 • Steven Defour (KV Mechelen): "Dit had mijn laatste wedstrijd kunnen zijn, maar de boys hebben er anders over beslist. We hebben van begin tot einde een goede wedstrijd gespeeld en vrij makkelijk gewonnen. Er was wat nervositeit door het matchbegin, maar daarna hadden we de volledige controle.  Nu we in de Europe play-offs zitten, gaan we uiteraard voor het hoogst haalbare. Het zijn mooie tegenstanders. Ik kijk er zeker naar uit. Als de trainer mij in de ploeg zet, zal ik die play-offs zeker nog spelen."
 • Wouter Vrancken (trainer KV Mechelen): “Die vroege tegengoal wil je natuurlijk niet zien, maar opnieuw chapeau voor de manier waarop de spelers daarmee zijn omgegaan. In de tweede helft hebben we een bepaalde periode even de rol moeten lossen, maar dan hebben we ons herpakt en het mooi afgemaakt. Ik denk dat uitslag niet overdreven is. Ik kan niet trotser zijn op mijn jongens. We hebben een paar keer onszelf in de voet geschoten dit seizoen, maar hebben ons niveau nooit laten zakken en zijn ervoor blijven knokken. Ik heb al lachend tegen Steven gezegd dat ik hem niet iedere keer een applausvervanging ga geven de komende matchen.” 
 • Kristof D'Haene (KV Kortrijk):  “We waren gewoon niet goed genoeg. Het is jammer dat we ons seizoen zo moeten beëindigen. Het is een beetje tekenend voor ons seizoen: niet goed genoeg. We blijven nu nog een eindje trainen en proberen volgend seizoen zeker beter te doen. De trainer heeft al gezegd dat we hard zullen werken dus dat wordt nog afzien." 

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
 2. tweede helft, minuut 93. Einde. De tweede helft kon niet beter beginnen voor KV Mechelen. Storm maakte er na nauwelijks enkele seconden al 1-3 van. Zo was de tweede helft nooit meer echt een wedstrijd. In het slot maakte Schoofs er zelfs nog 1-4 van. .
 3. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 90.
 4. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KV Mechelen, Marian Shved erin, Steven Defour eruit
 5. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KV Mechelen, Onur Kaya erin, Geoffry Hairemans eruit
 6. tweede helft, minuut 84. Schoofs met de 1-4! Na geklungel achterin bij Kortrijk mag Storm alleen op doel afgaan. Uiteindelijk komt de bal nog terecht bij Schoofs, die in een lege goal de 1-4 in doel tikt. Zo wordt het nog een pijnlijk einde van het seizoen voor Kortrijk.   .
 7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 82 door Rob Schoofs van KV Mechelen. 1, 4.
 8. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KV Kortrijk, Ante Palaversa erin, Julien De Sart eruit
 9. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KV Kortrijk, Kristof D'Haene erin, Petar Golubovic eruit
 10. tweede helft, minuut 80. Hairemans schildert een vrije trap van dichtbij in de zestien, maar het leer wordt weggekopt voor er gevaar van kan komen.  .
 11. tweede helft, minuut 75. Chevalier kan niet besluiten. Een snelle counter van Kortrijk belandt via Gano bij Chevalier, die wordt onderuitgehaald en claimt een strafschop, maar de herhaling toont dat er niets aan de hand is.  .
 12. Gele kaart voor Michiel Jonckheere van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 74
 13. Schot Hairemans gered! Eindelijk nog eens een moment van opwinding. Een botsende bal valt plots voor de voeten van Hairemans, die zijn inzet gepakt ziet worden door een alerte Ilic.  . tweede helft, minuut 73.
 14. tweede helft, minuut 72. Ook Aster Vranckx mag nog wat minuten maken. Ook voor de jonge middenvelder is het allicht zijn laatste wedstrijd in het truitje van KV Mechelen. Hij vertrekt in principe naar Wolfsburg, dat hem enkele maanden geleden al overkocht van KV Mechelen.  .
 15. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij KV Mechelen, Aster Vranckx erin, Kerim Mrabti eruit
 16. tweede helft, minuut 69. Nog 20 minuten. Me nog 20 minuten op de klok duikt invaller Chevalier nog eens op in doel. Zijn voorzet levert enkel een hoekschop op.  .
 17. tweede helft, minuut 67. Kortrijk wil zich duidelijk nog niet gewonnen geven en drukt door. Grote kansen levert dat niet op.  .
 18. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij KV Mechelen, Igor De Camargo erin, Ferdy Druijf eruit
 19. tweede helft, minuut 59. Op het uur komt er met Jonckheere een extra landgenoot op het veld. Kortrijk zorgt ondertussen voor nieuw doelgevaar, maar een voorzet buitenkant rechts van Selemani levert niets op.  .
 20. tweede helft, minuut 59. Vervanging bij KV Kortrijk, Michiel Jonckheere erin, Eric Ocansey eruit