1. 55' - Doelpunt - Charles De Ketelaere (1 - 1)
  3. 72' - Doelpunt - Matías Silvestre (2 - 2)
Jupiler Pro League - speeldag 34 - 18/04/21 - 18:00
72'
Matías Silvestre
2 - 2
72'

Het doek is gevallen voor Moeskroen. Het verloor zelf bij leider Club Brugge met 4-2 en zag Waasland-Beveren winnen in Leuven. Moeskroen zakt zo nog naar de laatste plaats en degradeert naar 1B.

Club Brugge - Moeskroen in een notendop:

• Sleutelmoment: De ingevallen Kossounou beslist om even op wandel te gaan in de Moeskroense zestien. De jonge verdediger vindt vervolgens Lang, die er 3-2 van maakt. Een klap waar de bezoekers niet meer van herstellen.
  • Man van de Match: Noa Lang speelde niet zijn beste partij vanavond, maar was met een doelpunt en een assist opnieuw van goudwaarde voor Club Brugge.
  • Opvallend: Club Brugge sluit de reguliere competitie af met een voorsprong van 16 (!) punten op eerste achtervolger Antwerp. In de Champions' play-offs betekent dat dus een bonus van 8 punten.
  • Statistiek: Club Brugge had maar liefst 71,9 procent balbezit. Dat is het hoogste percentage sinds de thuismatch tegen Eupen op 19 augustus 2019 (77,1%).

Bekijk de goals uit Club Brugge - Moeskroen (4-2)

VAR redt Moeskroen in gezapige 1e helft

Moeskroen had aan een punt genoeg tegen Club Brugge om de rechtstreekse degradatie te ontlopen. Het plan van de bezoekers was vanaf het begin dan ook duidelijk: een stevige organisatie neerzetten en tegenprikken op de counter.

Hoewel de thuisploeg de bal meteen opeiste, waren de kansen door het gezapige tempo schaars in de openingsminuten. De bezoekers kwamen beter in de wedstrijd en na een snedige individuele actie dwong Tabekou Mignolet tot een knappe reflex.

Club Brugge schrok wakker en na een eerste vlotte combinatie over verschillende stationnetjes belandde de bal uiteindelijk bij De Ketelaere. De youngster had de openingstreffer aan de voet, maar hij duwde de bal naast de verkeerde kant van de paal.

De thuisploeg voerde de druk op en niet veel later werd de 1-0 van Dost door de VAR afgekeurd wegens buitenspel van Vormer. Moeskroen slaakte een zucht van opluchting, want ondertussen was Waasland-Beveren op voorsprong geklommen tegen OHL. 0-0 aan de rust en de bezoekers virtueel nog steeds 17e.

Boze Vanaken bij geel voor Mata: “Wat kan je meer doen dan de bal wegtikken?!”

Moeskroen dondert van roze wolk na de rust

Club beet zijn tanden stuk op een stug Moeskroen en kort na de rust hesen de bezoekers zich zelfs op voorsprong. Ciranni verstuurde de perfecte voorzet richting Harbaoui en de Tunesiër kopte de bal staalhard voorbij Mignolet.

Lang konden de bezoekers niet genieten van die voorsprong, want 4 minuten later hing De Ketelaere de bordje alweer gelijk na een scherp aangesneden hoekschop van Vormer. Alles te herdoen in het Jan Breydelstadion.

Club Brugge bleef op zoek gaan naar de 2-1 en vond die ook na een nieuwe hoekschop van Vormer. De bal viel pardoes voor de voeten van Vanaken, die niet twijfelde en de bal door de benen van Koffi in doel duwde. Toch was er nog steeds geen man overboord, want in Leuven stond het opnieuw gelijk.

De thuisploeg bleef combineren, maar toch maakte Silvestre er na een carambole vanop hoekschop opnieuw 2-2 van. Ondanks de 1-2-tussenstand op Den Dreef bevonden de bezoekers zich virtueel dus nog steeds op de 17e plek.

Toch was het nog steeds niet gedaan. Kossounou zette zich knap door en schotelde Lang de 3-2 voor. Plots keek Moeskroen vol in de ogen van het degradatiebeest. De 4-2 van Dost niet veel later stak het mes alleen nog wat dieper in de wonde.

Na een nieuwe Houdini-act mag Waasland-Beveren zich zo opmaken voor de barragematchen tegen Seraing. Moeskroen maakt zich klaar voor een seizoen in 1B.

“Laat, laat, laat!” Koffi is bij de pinken en brengt de bal de zestien binnen om op te rapen

Moeskroen-trainer Simao: "Ook extrasportieve redenen voor deze degradatie"

Jorge Simao (trainer Moeskroen): "Dit is een zeer moeilijk moment voor de club en de supporters. Ik wil me dan ook excuseren tegenover iedereen. Het was een zeer lastig seizoen voor ons en deze degradatie komt niet alleen door onszelf. Er zijn nog andere, extrasportieve redenen."

"We moeten onze verantwoordelijkheid nemen, maar sinds de start van het seizoen was het al heel moeilijk voor ons. We scoren hier twee keer, maar we incasseerden opnieuw veel te makkelijk doelpunten. Gedurende het seizoen hebben we te veel punten laten liggen."

Philippe Clement (trainer Club Brugge): "Dit was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft brachten we te weinig kwaliteit en daarom hebben we tijdens de rust een aantal zaken veranderd. In de tweede helft zagen we daarom dan ook een beter Club Brugge."

"We krijgen dan wel nog de 2-2 tegen, maar de reactie was gewoon goed. Moeskroen is gewoon een lastige tegenstander, want ze probeerden ook steeds het tempo uit de wedstrijd te halen. Ik ben ook blij voor Waasland-Beveren, want ik heb er een mooie tijd beleefd."

19:52

Degradatie is een feit voor Moeskroen

Waasland-Beveren wint met 1-2 van Leuven en zorgt voor een zoveelste Houdini-act op de laatste speeldag. Moeskroen zakt rechtstreeks naar 1B, Waasland-Beveren maakt zich op voor de barragematchen tegen Seraing.

19:50

EINDE

Moeskroen verliest met 4-2 van Club Brugge en kijkt bang naar de laatste minuten in Leuven. Zakken de bezoekers vandaag naar 1B?

90+3'

Moeskroen lijkt bezig aan zijn laatste minuten in 1A. Door de voorsprong van Waasland-Beveren in Leuven lijkt het lot van de bezoekers bezegeld.

90+1'

88'

4-2 Dost!

Moeskroen moet de kelk tot op de bodem ledigen. Lang vindt landgenoot Dost aan de tweede paal en die maakt er 4-2 van. De bezoekers moeten nu hopen dat Waasland-Beveren nog punten laat liggen in Leuven.

86'
85'

3-2 Lang!

Daar is de 3-2 dan toch voor Club Brugge. Kossounou zet zich knap door en vindt Lang voor doel. De Nederlander glijdt de bal simpel voorbij Koffi in doel. Moeskroen van de hemel naar de hel.

84'

Nagelbijter

Ondanks de 1-2-tussenstand in de wedstrijd tussen OHL en Waasland-Beveren is Moeskroen voorlopig nog steeds gered met het virtueel punt. Houden de bezoekers het hoofd boven water in het Jan Breydelstadion?

80'

Schuiver Lang

Lang ontdoet zich knap van zijn rechtstreekse verdediger en probeert het dan met een harde schuiver. Koffi is bij de pinken en houdt de 3-2 knap uit zijn kooi.

78'

Nog 10 minuten voor beide ploegen. Terwijl de thuisploeg op zoek gaat naar de 3-2, vechten de bezoekers voor een punt.

76'

Mignolet blijft haast maken en brengt het spel snel op gang. Verspeelt de leider vanavond opnieuw punten?

75'

Spanning troef

Het blijft spannend in het Jan Breydelstadion, want een nieuwe treffer van de thuisploeg en Moeskroen kijkt opnieuw in de ogen van degradatiebeest. Houden de bezoekers nu wel stand?

71'

2-2 Silvestre!

Moeskroen sleept er nog eens een hoekschop uit. Na een carambole belandt de bal voor de voet van Silvestre, die niet twijfelt en meteen uithaalt. Geen schijn van kans voor Mignolet.

69'

Waasland-Beveren opnieuw op voorsprong

Donkere wolken pakken zich samen boven het Jan Breydelstadion, want Waasland-Beveren is zonet opnieuw op voorsprong geklommen tegen OHL. Kan Moeskroen de situatie nog omkeren?