Ook KV Mechelen meldt zich voor top 8 na spektakelstuk tegen Zulte Waregem

  1. 44' - Geel - Ferdy Druijf
  2. 38' - Verv. Nikolaos Kainourgios door Tomáš Chorý
  3. 33' - Doelpunt - Nikola Storm (2 - 0)
  4. 30' - Doelpunt - Nikola Storm (1 - 0)
  1. 90+4' - Gemiste strafschop - Gianni Bruno
  2. 90+2' - Geel - Issa Kabore
  3. 90' - Verv. Sandy Walsh door Issa Kabore
  4. 90' - Verv. Nikola Storm door Marian Shved
  5. 83' - Verv. Steven Defour door Onur Kaya
  6. 80' - Doelpunt - Igor De Camargo (4 - 2)
  7. 78' - Doelpunt - Gianni Bruno (3 - 2)
  8. 73' - Verv. Ewoud Pletinckx door Panagiotis Armenakas
  9. 72' - Geel - Lucas Bijker
  10. 68' - Verv. Kerim Mrabti door Aster Vranckx
  11. 67' - Verv. Ferdy Druijf door Igor De Camargo
  12. 66' - Doelpunt - Ferdy Druijf (3 - 1)
  13. 64' - Doelpunt - Gianni Bruno (2 - 1)

  KV Mechelen houdt zijn kansen gaaf op een ticket voor Play-off II. Tegen Zulte Waregem maakte het met een sterke prestatie duidelijk dat het nog zin heeft in de nacompetitie: 4-2. "Mathematisch kan het nog, dus we gaan alles op alles zetten", zegt KVM-uitblinker Nikola Storm.

  KV Mechelen - Zulte Waregem in een notendop:

  • Sleutelmoment: Met nog 12 minuten te gaan brengt Bruno Zulte Waregem
   weer helemaal in de wedstrijd met zijn tweede van de avond, maar net als na zijn eerste aansluitingstreffer stelt KV Mechelen ook nu meteen orde op zaken. De 4-2 van De Camargo is de doodsteek voor Essevee.

  • Man van de match: Nikola Storm was vanavond alomtegenwoordig bij KV Mechelen. Hij bekroonde zijn sterke eerste helft met 2 goals, maar bleef ook na de rust wegen op de bezoekende defensie. Hij had ook een voet in de aanval die de verlossende 4-2 van De Camargo inleidde.

  • Opvallend: Na 4 thuisnederlagen tegen Zulte Waregem kan KV Mechelen eindelijk nog eens de volle buit pakken. Dat was al bijna 6 jaar niet meer gelukt. De laatste thuiszege tegen Zulte Waregem dateerde van 2 mei 2015.

  Bekijk de goals uit KV Mechelen - Zulte Waregem (4-2)

  Regen en Storm Achter De Kazerne

  Enkel met een overwinning behield KV Mechelen nog een waterkansje op Play-off II. Het was dus van moeten voor de thuisploeg en dat was eraan te zien. In de gietende regen nam KVM meteen het initiatief, al kwam het maar moeilijk in de buurt van Bostyn.

   

  Pas na 20 minuten moest de doelman van Zulte Waregem een eerste keer aan de bak. Schoofs kon net niet bij een voorzet van Defour, Storm wel. Van dichtbij besloot hij in één tijd op Bostyn. 3 minuten later hield de doelman
  Essevee opnieuw overeind op een verre knal van Schoofs.

   

  De 1-0 hing in de lucht en op het halfuur was het ook zover. Storm zette zelf de aanval op en opende op aangeven van Mrabti de score met een knappe deviatie. Amper 3 minuten later verdubbelde diezelfde Storm de Mechelse voorsprong. Schoofs bracht de aanvaller knap alleen voor Bostyn en die kon de 2-0 niet meer voorkomen.

  Huldiging voor afscheidnemende Defour, die het moeilijk krijgt bij wissel

  Doelpunten a volonté, tranen bij Defour

  Zulte Waregem stond erbij en keek ernaar in de eerste helft en ook na de rust kwamen de bezoekers maar moeizaam op gang. Deschacht kon wel even voor dreiging zorgen met een afgeweken schot, terwijl Bruno vanuit een scherpe hoek op Thoelen besloot.

   

  Iets voorbij het uur was het wél raak voor Bruno. Seck kopte een voorzet van De Bock door en Bruno gaf Thoelen van dichtbij het nakijken. Maar amper 3 minuten later zette KV Mechelen weer orde op zaken. De Bock verkeek zich op een uittrap van Thoelen en lanceerde zo Druijf. Oog in oog met Bostyn maakte die het knap af.

   

  Zowel invaller De Camargo als Schoofs lieten nadien grote kansen op de 4-1 onbenut en dat brak de thuisploeg zuur op. In de slotfase sloeg Bruno opnieuw toe. Vanuit een scherpe hoek bracht hij de bezoekers weer in de
  wedstrijd, Thoelen zag er niet te best uit.

   

  Maar ook nu reageerde KV Mechelen meteen. Een knappe aanval langs Storm en Schoofs werd fraai afgerond door De Camargo: 4-2. Een geëmotioneerde Defour kreeg nog een applauswissel in zijn mogelijk laatste thuiswedstrijd voor KV Mechelen. Hij zag hoe Zulte Waregem nog 2 keer dicht bij de 4-3 kwam: Thoelen pareerde een gevaarlijke kopbal van Seck en in de extra tijd mikte Bruno nog een strafschop op de lat.

  Strafschop van Bruno laat lang op zich wachten en wordt uiteindelijk gemist

  Dury: "We waren niet op de afspraak"

  • Nikola Storm (KV Mechelen): “Het deed deugd om vandaag 2 keer te scoren. Op basis van de wedstrijd verdienen we deze overwinning, we hadden wel 6 of 7 keer kunnen scoren. Ik heb dit seizoen veel wedstrijden gehad waarin ik een kans de nek omwrong. Vandaag had ik misschien ook nog wel een derde keer kunnen scoren, maar met 2 goals ben ik heel tevreden. Als we volgende week winnen, moeten we kijken naar de tegenstanders voor Play-off II. Mathematisch kan het nog, dus we gaan alles op alles zetten.”

  • Francky Dury (trainer Zulte Waregem): “Dit is een verdiende overwinning voor KV Mechelen. Wij hadden het moeilijk in de eerste helft met hun lopende mensen en kwamen niet veel in het stuk voor. We speelden een betere tweede helft, maar telkens na onze aansluitingstreffer scoorden zij opnieuw. We hebben alles gedaan wat we konden, maar we hebben de wedstrijd verloren in de eerste 30 minuten. We hebben een kans gemist vandaag. We waren niet op de afspraak, ik weet niet waarom. Maar we zijn nog altijd in de running voor Play-off II en daar zullen we ook voluit voor gaan komende zondag.”

  • Wouter Vrancken (trainer KV Mechelen): “De jongens hebben laten zien wat voor een ploeg wij kunnen zijn. We zijn voluit voor de  punten gegaan en hebben een verdiende overwinning geboekt. Het niveau, de mentaliteit en de bereidwilligheid waren er weer vandaag en dat is goed om te zien. We hebben ons dit seizoen uit een precaire situatie gevochten. Dat we nu nog tot op de laatste speeldag meedoen voor Play-off II is een beloning voor het werk in de terugronde. We zullen zien waar we eindigen, maar we gaan volgende week weer vol voor de 3 punten.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. KV Mechelen is nog niet uitgeteld voor Play-off II. Het houdt de 3 punten thuis met een spectaculaire 4-2-overwinning en nadert zo tot op 1 punt van Zulte Waregem. Essevee blijft voorlopig 8e, maar zal nog moeten knokken om in de top 8 te blijven. .
  3. Gemiste strafschop tijdens tweede helft, minuut 94 door Gianni Bruno van Zulte Waregem.
  4. tweede helft, minuut 94. Bruno mist! Hij maakte al 2 veldgoals vanavond, maar vanaf de penaltystip lukt het niet voor Bruno. Hij mikt de bal wild tegen de doellat. .
  5. Var. Scheidsrechter Put moet toch nog even naar de beelden gaan kijken. De duwfout van Kabore op Vossen leek nochtans duidelijk. . tweede helft, minuut 93.
  6. tweede helft, minuut 92. Penalty! De bal gaat in de extra tijd nog op de stip voor Zulte Waregem, na een overtreding van Kabore op Vossen. .
  7. Gele kaart voor Issa Kabore van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 92
  8. tweede helft, minuut 90. Shved niet voorbij Bostyn. Ook aan de overkant valt er bijna nog een goal. Een schot van invaller strandt op de vuisten van Bostyn. .
  9. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij KV Mechelen, Issa Kabore erin, Sandy Walsh eruit
  10. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij KV Mechelen, Marian Shved erin, Nikola Storm eruit
  11. Thoelen houdt Seck van de 4-3! Zulte Waregem blijft ervoor gaan. Thoelen moet nog eens alles uit de kast halen op een gevaarlijke kopbal van Seck. Dit had zomaar 4-3 kunnen zijn. . tweede helft, minuut 89.
  12. tweede helft, minuut 84.
  13. tweede helft, minuut 83. Defour naar de kant. Met een vol stadion was dit zonder twijfel een applauswissel geweest voor Steven Defour, maar er klinkt ook nu toch wat handengeklap. Kaya is zijn vervanger. .
  14. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KV Mechelen, Onur Kaya erin, Steven Defour eruit
  15. tweede helft, minuut 82.
  16. tweede helft, minuut 81. De Camargo geeft KVM weer ademruimte. Net als na de 2-1 laat ook nu de reactie van KV Mechelen niet lang op zich wachten. De Camargo rondt een knappe aanval langs Storm en Schoofs af. Is dit de doodsteek voor de bezoekers? .
  17. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 80 door Igor De Camargo van KV Mechelen. 4, 2.
  18. tweede helft, minuut 79.
  19. tweede helft, minuut 78. Thoelen laat zich ringeloren door Bruno. KV Mechelen laat Zulte Waregem opnieuw in de wedstrijd komen. Vanuit een bijzonder scherpe hoek krijgt Bruno de bal voorbij Thoelen in doel. De KVM-doelman ziet er hier toch niet goed uit. .
  20. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 78 door Gianni Bruno van Zulte Waregem. 3, 2.