Genk peuzelt de Kanaries op met huid en veren en verzekert zich van PO1

  1. 41' - Gemiste strafschop - Yuma Suzuki
  2. 35' - Doelpunt - Kristian Thorstvedt (3 - 0)
  3. 34' - Verv. Steve de Ridder door Chris Durkin
  4. 24' - Doelpunt - Bryan Heynen (2 - 0)
  5. 21' - Doelpunt - Theo Bongonda (1 - 0)
  6. 20' - Geel - Christian Brüls
  1. 76' - Verv. Bryan Heynen door Luca Oyen
  2. 76' - Verv. Yuma Suzuki door Duckens Nazon
  3. 76' - Verv. Jarne Steuckers door Stan Van Dessel
  4. 68' - Verv. Kristian Thorstvedt door Bastien Toma
  5. 68' - Verv. Paul Onuachu door Cyriel Dessers
  6. 62' - Verv. Ilombe Mboyo door Tatsuya Ito
  7. 61' - Verv. Christian Brüls door Facundo Colidio
  8. 60' - Verv. Junya Ito door Ángelo Preciado
  9. 53' - Doelpunt - Paul Onuachu (4 - 0)

  Racing Genk heeft met glans de Limburgse derby tegen STVV gewonnen. De thuisploeg legde er vier in het mandje tegen de makke Kanaries en verzekert zich zo van een plaatsje in Play-off 1.

  Genk - Sint-Truiden kort samengevat

  • Sleutelmoment: Bongonda en Heynen verkopen Sint-Truiden halfweg de eerste helft een dubbele uppercut. De bezoekers hangen groggy in de touwen en zullen niet meer herstellen van die klappen.
  • Man van de Match: Daniel Muñoz knapte het werk van drie mannetjes op. De Colombiaanse rechtsachter van Genk vervulde ook de rol van rechtsmidden en rechtsbuiten. Onvermoeibaar.
  • Opvallend: Het was toch al een poosje geleden dat Genk in competitieverband nog eens thuis had gewonnen van STVV. Vorig seizoen verloor het zelfs met 1-2 in de eigen Luminus Arena.

  Bekijk de goals uit Genk - STVV (4-0)

  Flitsend Genk is er heel snel klaar mee

  STVV-coach verwachtte geen decompressie bij zijn elftal. Toch werd snel duidelijk dat de bezoekers al lang blij waren met het behoud, dat eerder deze week verzekerd werd. Voor Racing Genk stond wel nog wat op het spel en dat was te merken aan het verschil in intensiteit.

   

  Na een paar minuten en een halve kans aan beide kanten nam Genk het heft in handen. Bongonda ramde een leuke kans eerst nog haastig over, maar was na 20 minuten wel trefzeker op een voorzet van Ito. Sint-Truiden was nog niet bekomen van de klap of het stond al 2-0. Heynen pikte de bal op, gebruikte Ito als kaatspunt en werkte onbedreigd af.

   

  STVV stond achterin te sidderen en te beven. Buatu tikte de bal per ongeluk tot bij Thorstvedt, die een gaatje vond onder Schmidt en er 3-0 van maakte. Na een lichte duw van Cuesta mocht Suzuki milderen, maar zelfs een strafschop benutten lukte niet voor de amechtige bezoekers.

  Hakjes, hakjes en nog eens hakjes tijdens de Limburgse derby

  Lusteloos STVV biedt amper weerwerk

  Het zal er wellicht gestoven hebben in de Truiense kleedkamer. De bezoekers toonden vlak na de rust hun tandjes, maar slikten al snel een nieuwe tegenslag. Topschutter Onuachu rondde een alweer heerlijke aanval af en bracht zijn totaal op 27.

   

  Niet alles was echter rozengeur en maneschijn bij Genk. Cuesta en Ito vielen immers uit met een blessure. De machine van de thuisploeg draaide er niet minder vlot door. Bongonda verwende de fijnproevers met een paar staaltjes van zijn techniek en deed het doelkader nog trillen met een knal tegen de deklat.

   

  Genk speelde als een verveelde kat met de Kanaries, maar hielden het tot opluchting van de bezoekers bij 4-0. Toch een serieuze pot appelmoes, al zal bij STVV uiteindelijk de blijdschap om de redding overheersen. KRC Genk lijkt dan weer klaar voor Play-off I en de bekerfinale tegen Standard.

  Bongonda had er zin in: enkele hoogstandjes

  Bongonda: "Niet ver van onze top"

  Theo Bongonda kon zich vandaag uitleven. "Alles samen was het een mooie match. Ze hebben ons niet echt in de problemen gebracht. Als ik echt zelfkritisch ben, had ik er minstens één meer moeten maken."

   

  "Als je 4-0 voorstaat en er is nog een halfuur te spelen, kruipt dat ook in de hoofden van de tegenstander. Ze weten dat ze niet meer zullen terugkomen. Ik weet zelfs niet of ze een schot tussen de palen hadden", vergat Bongonda even de strafschop. "We zijn vooral blij met de kwalificatie."

   

  Na een serieuze dip staat KRC Genk er weer. "We hebben onszelf in vraag gesteld, ik als eerste. We weten dat we goede spelers hebben. Als die zichzelf in vraag stellen, betaalt zich dat uit. We zijn nog niet op onze top, maar we zijn er niet ver meer van verwijderd."

  Buatu: "Hadden ander gezicht moeten tonen"

  Jonathan Buatu was een van de weinige Truienaars die zich wel smeten. "Ik begrijp het eerlijk gezegd niet. In de twee voorgaande matchen hadden we agressiviteit en goesting getoond. Vandaag was een non-match. We zijn slecht begonnen en na de eerste helft was het moeilijk om nog terug te komen."

   

  "Er was geen druk meer, dus was het moment ideaal om ons potentieel te tonen", vond de verdediger. "Dat hebben we niet gedaan. We speelden niet als ploeg en dat betaalden we cash. Er was duidelijk decompressie. Het moest niet meer, maar als profs hadden we een ander gezicht moeten tonen."

  Reacties na Genk - STVV:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 92 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 92. Einde. Genk mag zich opmaken voor Play-off I. Sint-Truiden legde de thuisploeg geen strobreed in de weg en zo eindigde de Limburgse derby op een droge 4-0. .
  3. tweede helft, minuut 90. Dessers op Schmidt. Terwijl de seconden wegtikken, komt Dessers nog dicht bij een doelpunt. Hij zwaait met zijn schoen wel tegen de handen van doelman Schmidt, dus wordt er gefloten. .
  4. tweede helft, minuut 86. Genk speelt de bal nu geduldig rond. Sint-Truiden probeert de organisatie te houden en zou blij zijn als het bij 4-0 blijft. .
  5. Genkse clean sheet? Racing Genk is dicht bij pas zijn zesde clean sheet van het seizoen. In die statistiek bengelen ze ergens onderaan in de Jupiler Pro League. . tweede helft, minuut 83.
  6. tweede helft, minuut 81.
  7. tweede helft, minuut 80. Genk kan niet profiteren van een misverstand tussen Cacace en Schmidt. .
  8. tweede helft, minuut 79. Genk gaat er niet nadrukkelijk naar op zoek, maar dat vijfde goaltje blijft in de lucht hangen. Bij Sint-Truiden hopen ze dat het er niet uitvalt. .
  9. tweede helft, minuut 77. Het is eigenlijk al de hele wedstrijd een spel van kat en muis. Stef Wijnants.
  10. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij KRC Genk, Luca Oyen erin, Bryan Heynen eruit
  11. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij STVV, Duckens Nazon erin, Yuma Suzuki eruit
  12. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij STVV, Stan Van Dessel erin, Jarne Steuckers eruit
  13. tweede helft, minuut 75. Dessers negeert de loopactie van Muñoz, maar zijn plaatsbal vliegt ver naast. Bij deze stand mag hij natuurlijk wel iets proberen. .
  14. Deklat! Bongonda verwent de fans met enkele technische hoogstandjes en vergeet ook het belangrijkste niet. Hij heeft alleen de pech dat zijn schot sterft op de lat. . tweede helft, minuut 73.
  15. tweede helft, minuut 72. Onze excuses aan Boucaut, want hij had het wel degelijk bij het rechte eind met zijn indirecte vrije trap. .
  16. tweede helft, minuut 70. Locomotief Muñoz. Muñoz stoomt gewoon door en blijft vooral Cacace terroriseren. De Colombiaan amuseert zich vanmiddag wel. .
  17. tweede helft, minuut 69. Dessers is ingevallen en krijgt de kans om zijn tegenvallende statistieken een beetje op te poetsen. Ook Toma komt erbij, doelpuntenmakers Thorstvedt en Onuachu gaan rusten. .
  18. tweede helft, minuut 68. Vervanging bij KRC Genk, Bastien Toma erin, Kristian Thorstvedt eruit
  19. tweede helft, minuut 68. Vervanging bij KRC Genk, Cyriel Dessers erin, Paul Onuachu eruit