Standard blijft in de running voor Play-off II na vlotte zege tegen Eupen

  1. 43' - Doelpunt - Selim Amallah (0 - 1)
  2. 21' - Verv. Adriano Correia door Benoît Poulain
  1. 90+2' - Geel - Stef Peeters
  2. 85' - Doelpunt - Maxime Lestienne (0 - 4)
  3. 77' - Verv. Jonathan Heris door Andreas Beck
  4. 76' - Verv. Nicolas Raskin door Eden Shamir
  5. 72' - Verv. Selim Amallah door Maxime Lestienne
  6. 72' - Verv. Jackson Muleka door João Klauss
  7. 71' - Doelpunt - Jackson Muleka (0 - 3)
  8. 69' - Verv. Julien Ngoy door Amara Baby
  9. 69' - Verv. Aleksandar Boljevic door Konan N'Dri
  10. 68' - Doelpunt - Selim Amallah (0 - 2)
  11. 61' - Verv. Michel Ange Balikwisha door Mehdi Carcela-González

  Standard heeft Eupen van de mat geveegd met 0-4-cijfers. Selim Amallah brak de ban, Maxime Lestienne maakte de afstraffing compleet. Standard boekt zo 3 belangrijke punten in de strijd om Play-off II.

  Eupen - Standard in een notendop:

  • Sleutelmoment: Standard mag na een matige eerste helft toch gaan rusten met een voorsprong. De 0-1 van Amallah kort voor de pauze zette de Luikenaars op weg naar de zege.
  • Man van de match: Selim Amallah was met twee goals en een preassist opnieuw de uitblinker bij Standard. Net als enkele weken geleden in de beker was hij het die Eupen de doodsteek gaf.
  • Opvallend: De verplaatsing naar Eupen ligt Standard wel. Van zijn zeven uitwedstrijden Am Kehrweg won Standard er vier. Twee keer werd er gelijkgespeeld, slechts één keer verloren.

  Bekijk de goals uit Eupen - Standard (0-4)

  Amallah breekt opnieuw de ban voor Standard

  In een geanimeerde openingsfase probeerden Eupen en Standard elk om beurten het initiatief te nemen, maar het was de thuisploeg die het gevaarlijkst uit de hoek kwam. Bodart had de handen vol met pegels van Boljevic en Ngoy, diezelfde Ngoy mikte de beste kans van het openingskwartier nipt naast.

   

  Standard kon daar maar weinig tegenover stellen. De bezoekers waren te slordig in de passing en niet scherp genoeg voor doel. Bastien en Muleka kregen de weinige kansen niet tussen de palen.

   

  Kort voor de pauze was het dan toch Standard dat op voorsprong klom. Na balverlies van Heris had Cimirot alle tijd en ruimte om Amallah te bedienen voor doel, en die schoof de 0-1 netjes in één tijd in de hoek.

  Supporter van Eupen gaat voor de wedstrijd uit de bol op de muziek

  Eupen slikt nog drie doelpunten in de tweede helft

  Eupen zat nog met revanchegevoelens na de nederlaag in de beker en voerde bij het begin van de tweede helft opnieuw de druk op. Bij Standard was het achterin alle hens aan dek, maar de Luikse defensie hield stand.

   

  Halverwege de tweede helft was het dan opnieuw aan Amallah, in de halve finale van de beker ook al de boeman van Eupen, om de thuisploeg een dreun te verkopen. Na knap voorbereidend werk van de ingevallen Carcela nagelde hij zijn tweede van de avond tegen de touwen: 0-2.

   

  Daarmee was de veer gebroken bij Eupen. Standard freewheelde naar de zege, Muleka en Lestienne dikten de score verder aan tot 0-4. De troepen van coach Leye lijken goed op weg naar Play-off II, voor Eupen zit het seizoen er volgende week al op.

  Reacties van de coaches:

  • Mbaye Leye (Standard): "Het eerste kwartier hadden we het lastig. We wonnen geen duels en kwamen overal een stapje te laat. Gelukkig heeft Bodart ons daar in de wedstrijd gehouden. Daarna kwamen we wel in de wedstrijd en werd ook Raskin wakker. En als hij het tempo de hoogte injaagt, volgt de rest. We moeten daarop voortbouwen en moeten meer regelmaat zien te vinden in onze wedstrijden, want komende zondag is er al de wedstrijd tegen Beerschot, en daarna nog een heel belangrijke wedstrijd, de bekerfinale."

  • Benat San José (Eupen): "Als je de score ziet, zou je denken dat Standard de match gedomineerd heeft, maar het tegendeel is waar. In de eerste tien minuten had het al 1-0 of 2-0 kunnen zijn, maar we scoren niet. Dat is het probleem dat we al het hele seizoen hebben. Maar ik ben heel tevreden over ons spel. We hebben fantastisch gespeeld en voortdurend druk gezet. Maar Standard is een ploeg met aanvallend sterke spelers, die de weinige foutjes die wij maakten, meteen afstraften. We hebben de wedstrijd gedomineerd, alleen niet in de zestien meter."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Afgelopen! Standard blijft op koers voor Play-off II na een ruime 0-4-overwinning op het veld van Eupen. Amallah (2), Muleka en Lestienne leverden de doelpunten. .
  3. tweede helft, minuut 93. Het laatste wapenfeit van deze wedstrijd is een vrije trap van Musona. Bodart zet er zijn vuisten tegen en verzekert zich zo van een clean sheet. .
  4. Gele kaart voor Stef Peeters van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 92
  5. tweede helft, minuut 91. Baby is toch nog dicht bij de eerredder, maar zijn kopbal vliegt centimeters naast. .
  6. 3 minuten extra. Er worden nog 3 overbodige minuten bijgeteld. . tweede helft, minuut 90.
  7. tweede helft, minuut 85. Ook Lestienne pikt goaltje mee. Het is niet Eupen, maar Standard dat het net nog eens doet trillen. Carcela lanceert een snelle uitbraak, Bastien bedient Lestienne en die kan niet meer missen: 0-4, zware cijfers voor Eupen, dat Play-off II nu helemaal mag vergeten. .
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 85 door Maxime Lestienne van Standard. 0, 4.
  9. tweede helft, minuut 82. Eupen probeert er nog een eerredder uit te persen, maar de verdediging van Standard werkt niet mee. Bodart heeft eigenlijk amper werk gehad in deze tweede helft. .
  10. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KAS Eupen, Andreas Beck erin, Jonathan Heris eruit
  11. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Standard, Eden Shamir erin, Nicolas Raskin eruit
  12. Amallah en Muleke waren vanavond samen goed voor 3 goals. tweede helft, minuut 76.
  13. Raskin naar de kant. Toch nog een kleine domper op de feestvreugde bij Standard? Raskin geeft aan dat hij niet verder kan en sjokt naar de kant. . tweede helft, minuut 76.
  14. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Standard, Maxime Lestienne erin, Selim Amallah eruit
  15. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Standard, João Klauss erin, Jackson Muleka eruit
  16. tweede helft, minuut 71. Muleka met nummer drie. Nu is de wedstrijd helemaal gespeeld. Jackson Muleka troeft zijn bewaker af aan de eerste paal en duwt een voorzet van Gavory knap voorbij Defourny: 0-3 op twintig minuten van het einde.  .
  17. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 71 door Jackson Muleka van Standard. 0, 3.
  18. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij KAS Eupen, Amara Baby erin, Julien Ngoy eruit