Antwerp zit in Play-off I, degradatiestrijd is nog niet beslist

  1. 41' - Rood - Maxime Le Marchand
  2. 38' - Geel - Fabrice Olinga
  3. 22' - Doelpunt - Dieumerci Mbokani (0 - 1)
  1. 90+1' - Verv. Lior Refaelov door Pieter Gerkens
  2. 88' - Doelpunt - Hamdi Harbaoui (2 - 3)
  3. 84' - Verv. Dieumerci Mbokani door Frank Boya
  4. 83' - Geel - Saad Agouzoul
  5. 81' - Geel - Nuno Da Costa
  6. 78' - Geel - Ortwin De Wolf
  7. 77' - Verv. Dimitri Mohamed door Harlem Gnohéré
  8. 68' - Verv. Fabrice Olinga door Imad Faraj
  9. 67' - Verv. Deni Hocko door Xadas
  10. 62' - Doelpunt - Abdoulaye Seck (1 - 3)
  11. 49' - Doelpunt - Fabrice Olinga (1 - 2)
  12. 48' - Doelpunt - Dieumerci Mbokani (0 - 2)
  22'goalDieumerci Mbokani0 - 1
  48'goalDieumerci Mbokani0 - 2
  49'goalFabrice Olinga1 - 2
  62'goalAbdoulaye Seck1 - 3
  88'goalHamdi Harbaoui2 - 3

  Na een 2-3-zege bij Moeskroen is Antwerp - met z'n tienen - weer naar de 2e plaats gesprongen en heeft het ook zekerheid over Play-off I. Moeskroen kent zijn lot nog niet. Het begint zondag aan de slotspeeldag met een voorsprong van 3 punten op rode lantaarn Waasland-Beveren. Cercle Brugge is definitief gered.

  Antwerp verzekert zich van POI na 2-3-winst op het veld van Moeskroen

  Antwerp maakt het zichzelf moeilijk door rode kaart

  Met Mbokani in het elftal oogde het strijdplan van Antwerp een stukje offensiever dan de voorbije weken en die intenties werden ook bewaarheid op het veld. 

   

  Antwerp dicteerde en het eenrichtingsverkeer werd halfweg de eerste helft beloond na een aanval uit het boekje. Mbokani duwde de 0-1 ongehinderd binnen. 

   

  Er leek geen vuiltje aan de lucht bij de bezoekers tot Le Marchand Moeskroen kort voor de pauze een levenslijn schonk. 

   

  De verdediger wilde zijn nonchalante controle herstellen, maar ging te stevig door. Het geel van ref Boterberg werd na een oproep van de VAR omgezet in rood.

  De rode kaart van Le Marchand:

  Geïrriteerde Vercauteren voor de match: "Ik lees geen media, dus moet je me er geen vragen over stellen"

  Moeskroen is moedig, maar geeft te makkelijk goals weg

  Moeskroen kwam met zuurstof uit de kleedkamers, maar werd vrijwel onmiddellijk ijskoud gepakt. Na geklungel in de thuisdefensie werd Lamkel Zé omsingeld, maar hij zocht en vond Mbokani voor de 0-2. 

   

  Opluchting bij Antwerp, dat zich meteen daarna misschien liet betrappen op
  concentratieverlies. Een raket van Olinga in de winkelhaak reanimeerde de wedstrijd. 

   

  Het geloof groeide bij de thuisploeg, maar de 1-3 kort na het uur sneed hen de adem af. Seck kopte de veilige marge in de korte hoek binnen, een doelpunt dat min of meer uit de lucht viel. 

   

  Antwerp speelde de match daarna met meer moeite dan verwacht uit. Moeskroen gaf niet op en bestookte doelman De Wolf geregeld, maar de verdiende 2-3 van Harbaoui viel te laat.

  De Laet laat zich niet opjagen door de lijnrechter: "Kzen muug, jong"

  Boze Vercauteren gooit schriftje weg en geeft Refaelov een uitbrander

  Bekijk de goals uit Moeskroen - Antwerp (2-3)

  De inzet van de slotspeeldag

  Met Club Brugge, Antwerp en Racing Genk zijn er nu 3 certitudes voor Play-off I. Anderlecht (op het veld van STVV) en Oostende (thuis tegen Cercle Brugge) vechten zondag vanaf 18 u voor het laatste kaartje. Het verschil bedraagt 3 punten. Paars-wit heeft dus genoeg aan een gelijkspel.

   

  In de kelder zit Cercle Brugge in de veilige zone, nummer 17 Moeskroen (op het veld van Club Brugge) begint met een bonus van 3 punten op Waasland-Beveren (op het veld van OH Leuven) aan de laatste speelronde. Enkel bij een nederlaag van Moeskroen en een Beverse zege kunnen de rollen nog worden omgedraaid.

  Frank Vercauteren: "POI leek voor sommigen een garantie"

  "We hadden alles onder controle, maar na die rode kaart brachten we onszelf in de problemen", analyseerde Antwerp-coach Frank Vercauteren.

   

  "Ik ben blij met de reactie van de groep en de verantwoordelijkheid die de spelers genomen hebben. Het was bibberen, ja, maar ik ben blij dat we in POI staan."

   

  "Dat was voor sommigen misschien een garantie of normaal, maar we staan waar we moeten staan. En vele clubs willen in onze plaats staan."

   

  Komend weekend wacht al een voorsmaakje tegen Racing Genk. "Het is anders dan wanneer we hadden moeten winnen tegen hen. Dat is een wereld van verschil, want anders zou er heel veel druk op de spelers geweest zijn. Genk is Moeskroen niet, hé."

   

  De laatste competitiematch tussen Antwerp en Genk wordt zaterdag al gespeeld. "Dat is een beetje vervelend, want we wilden de spelers belonen. Dat kan nu niet. Wij worden geleefd, er wordt ons niets gevraagd. Maar dat is profvoetbal. De beloning volgt later wel."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Antwerp juicht: het heeft eindelijk zekerheid over Play-off I. Vieren doen ze ook bij Cercle Brugge, dat gered is. Over plaats 17 en 18 valt zondag de beslissing. .
  3. tweede helft, minuut 94. Antwerp telt af. De voorzetten richting De Wolf blijven maar komen. Nog een minuutje. .
  4. tweede helft, minuut 91. Antwerp speelt met vuur, maar bezwijkt voorlopig niet onder de druk van Harbaoui en Gnohéré. Het is alle hens aan dek. .
  5. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Antwerp, Pieter Gerkens erin, Lior Refaelov eruit
  6. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  7. tweede helft, minuut 90.
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 88 door Hamdi Harbaoui van Excel Moeskroen. 2, 3.
  9. tweede helft, minuut 88. Harbaoui voor een dol slot? Moeskroen verzamelt corners en die leveren eindelijk iets op. Aan de eerste paal wordt de bal doorgekopt, deze kans kan Harbaoui niet missen. .
  10. tweede helft, minuut 88. De Wolf heeft zijn shirt nat moeten maken. De doelman moet een verraderlijke knal van Tabekou verwerken. Het levert een zoveelste corner op. .
  11. tweede helft, minuut 85. Ik denk niet dat Antwerp dit nog weggeeft. Tom Boudeweel (Radio 1).
  12. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Antwerp, Frank Boya erin, Dieumerci Mbokani eruit
  13. tweede helft, minuut 84. Zit er nog iets in de tank bij Moeskroen? Ze hebben de strijdbijl nog niet begraven, maar ze hebben wel een zeer spectaculaire ommekeer nodig om hier nog iets te sprokkelen. Zondag zal het moeten vechten voor plaats 17 of 18 op het veld van Club Brugge. Waasland-Beveren speelt dan bij OH Leuven.  .
  14. Gele kaart voor Saad Agouzoul van Excel Moeskroen tijdens tweede helft, minuut 83
  15. Gele kaart voor Nuno Da Costa van Excel Moeskroen tijdens tweede helft, minuut 81
  16. tweede helft, minuut 81. De frustratie groeit bij Da Costa, die een bal wegtrapt en geschorst is voor de slotspeeldag. .
  17. Koffi maakt zich breed. Het is een klein wonder dat er nog niets veranderd is aan de 1-3-tussenstand. Koffi laat zich niet vloeren door Refaelov, die de doodsteek dus nog niet uitdeelt.  . tweede helft, minuut 78.
  18. Gele kaart voor Ortwin De Wolf van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 78
  19. tweede helft, minuut 77. Gnohéré net naast. Bizon Gnohéré, net ingevallen, duwt een voorzet sluw net naast de verkeerde kant van de paal. Moeskroen ademt nog. .
  20. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Excel Moeskroen, Harlem Gnohéré erin, Dimitri Mohamed eruit